Şimdi Ara

rx-8 ler kaç cc????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar bu araba besbelli spor araba ve motor hacmi büyük olur diye düşünüyorum ikinci el ilnlarında da büyük değerler girilmiş... mazdanın sitesinde detaylı bilgi yok silindri hacmiyle ilgili ama fiyatını inceleyince ötvsinin mx-5 den daha düşük oranda olduğu görülüyor... şimdi bu arabanın silindir hacmiyle ilgili bilgi verebilecek yok mudur?

• Fuarda detaylı olarak incelemiştim ama yanlış hatırlamıyorsam 1300 cc. ama 231 bg.(emin değilim vankel motor varmış) Birde motor sistemi çok farklı alıştığımız pistonlar yok sanırım. Motorun problemi ömrünün fazla uzun olmaması...
  • ewt doğru arkadaşım*dishchy* rx-8 1300cc dir.motor sistemi bizim alışık olduğumuz motor sistemlerinden farklı olarak pistonlarıda farklıdır.Aracta döner piston teknolojisi kullanılmıştır.bu sistem aracın cabuk devirlenmesine vede hızlanmasına olanak sağlar.Tabii motor ömrü o kadarda uzun değildir.Zaten aracın en büyük artısıda hızlı bir şekilde devirlenip hızlanmasıdır

FoCuS TaKıMı

[DH] FORD TAKIMI
  • 300bin garantisi veriyorlar
  • 1300 cc. motoru farklı ve eskiden beri bilinen bir teknoloji. daha verimli olmasına rağmen kullanılmamasının nedeni ömrünün az olması değil normal kullanılan motorlar gibi yenileme rektifiye gibi işlemlerin bu motorlarda yapılamaması. yani motora bişey oldumu arabaya bi döşek koyup yatak olarak kullanmak gerek
    0 golf 8.5 vs 2021 üstü a3
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Motor devri de sanırım 12 000 d/dak ya kadar gidiyor...
    RX'teki motor bildiğimiz silindir içinde dikey ya da yatay hareket eden pistona sahip 4 zamanlı içten yanmalı motorlardan tamamen farklı bir yapıya sahiptir. Piston (ya da rotor) silinidir içinde dönerek hareket eder ve emme, sıkıştırma, yanma, egsiz işleri hep bu rotor etrafında olur. Bu motor düşük hacimlerde yüksek güç üretebilmektedir. Böylece aracın ağırlığı da artmamış our. Dezavantajı yakıt tüketiminin aynı hacimdeki diğer motorlardan fazla olması ve rotordaki aşınmanın fazla olmasıdır. Ama günümüzdeki kompozit malzemeler aşınma sorunu aşılmıştır. Ama memleketimizde bu motordan anlayan, bir sorun çıktığında müdahale edebilecek kaç usta vardır, tamiri kaça malolur.. Bunlar muamma..

We fought him hard we fought him well
    Out on the plains we gave him hell
    But many came too much for Cree
    Oh will we ever be set free?
  • 1300 cc olarak geçer amma velakin motor çift kademeli olduğu için bu ortalama olarak 2600 cc lik bir silindir hacmine eşdeğerdir
  • kaynaklarda motor hacmi 2x650cc yani 1300 cc olarak geçiyor. zaten fiyatının düşüklüğünün yegane sebebide bu, yoksa uluslararası dergiler, aracı nissan 350 z ile karşılaştırıyorlar ki, nissanın fiyatı 140 bin ytl.

bana göre parası olan insan için alınabilecek en mantıklı araba, sonuçta parayı devlete değil araca veriyorsun.
  • ya bu aracın dıreksıyon koltuguna oturdugumda kafam tavana deyiyordu dıreksıyon koltugu cok rahatsız geldi bana butun spor arabalarda durum boylemi acaba normal bir durummu anlayamadım.gerci aynı gun opel astra gtc ye de binme imkanım oldu o cok rahattı.
  • RX-8 de iki adet wankel motor bulunmaktadır. Her biri 1300 cc olmak üzere toplam 2600 cc hacme sahip. Wankel motorların aşırı güç üretmeleri Mazdanın bu spor otomobilde bu motoru kullanmasını sağlamıştır. Yalnız biraz fazla benzin yakması ve tamirinin mümkün olmaması (motor ne zaman biterse tabi) eksileri. Vergi diliminde 1300 cc olarak gözüktüğünden vergisi ve fiyatı bir spor otomobile göre oldukça düşük
  • bir düzeltme yapmak istiyorum İki adet wankel motor demiştim, yanlış anlaşılabilir. İki bölümü olan wankel motor var (İkiz wankel gibi ifade edilebilir. Sanırım mazda renesis diyor). Her bir oda 1300 cc olduğundan toplam 2600 cc.
  • arkadaşlar basından beri okudum ve sinirlendim sevdıgım otomobıl hakkında bilmeyemler knusmus cogunlukla.. rx-8 in motoru 2*654 cc ilk iki tane rotor dan yani 1300 cc motora sahiptir...lütfen bi daha 2600cc demiyelim eger oyle olsa ozamn arabnın anlamı kalmıyo... ve bu motor v6 3.2 motorlara denk glıcek guctedır.. alfa gt ve alfa breranın v6 motor degerlrınden daha ii dir.nissan 350z ile cok az farkla geride sanırım.. ama bu aracın artıları bıkere vergısı az gıdıp 350 gt okadar para verene kadar bunu alırım fıyatıda ucuz ve donanım lıstesıne bakarsanız hersey vardır... tuketım degerlerı evet fazladır ama normal bi 1300cclık motor olsaydı dedıgım gıbı v6 3.2 motorlaradenk bi guc uretmektedır.. yıne alfaların tuketımıne bakarsanız aynı yada daha ii oldugunu gorursunuz..motorunun omru bu serıde daha uzatılmıs ama yınede tam bı bılgım yok.. yani 4 4luk bi otomobıl... parsı olan kacırmasın derım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.