Şimdi Ara

RX 5700 XT sistemde yüksek FPS’de bile oyunlar takılıyor. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
103
Cevap
3
Favori
4.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı monitörün 31.5inch olanını kullandım. Bende de aynı sorun olmuştu. RTSS’yi silince düzeldi. FPS limitini Radeon Chill kullanarak yap. Olmazsa Reddit’e konu aç istersen orda teknik bilgiye sahip modlar var. Yardımcı olurlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Oyun sorunlu idi o dönem. Şu an nasıl bilmiyorum. Esas silme sebebim oynayamamak değil, oyunu beğenmemiş olmamdı. 100 FPS'nin altını görmedim yoksa 1440P'de bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende böyle bir PC var ama bu şeyleri hiç bilmiyorum , acaba tam performans falan alabiliyor muyum

• Ram ayarlarının hepsini auto yapıp deneyin bir de. (ram frekansına takılmayın 2133 vs.. ne olursa olsun tüm ram ayarlarını auto yapın.)
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Oyunun sorunlu değil karttan dolayı böyle olduğunu cümle alem biliyor.
    Ama siz AMD kart aşığı olarak bir türlü kabul etmiyorsunuz. Haklısınızda aslında ben bir karta 3700 Lira para vericem ve bi ton sorun ile karşılaşıcam. Bende olsam bende kartım kötü değil derim!!!!

Yani kabul etmemeniz enteresan. Kabul etseniz yine gam yemiycem niye bu körü körüne savunuculuk boş yere anlam vermek güç!!!!

Bu oyun arma 3 adam demiş ki Hw info dan cıktım düzeldi demiş..Bu link https://www.youtube.com/watch?v=0vLwH5QJ9OE&feature=youtu.be

Bu nedir peki https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144957055

Pes artık yahu nasıl karta laf edeceğinizi bilmiyorsunuz yahu vardır sorunları vardır da bu şekilde yapmayın bak orda konu açtım bellek yönetimi ayarını düzelten sıkıntısını gideren çok insan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Ağustos 2020; 0:53:7 >

Arkadaşın bahsettiği durm bu ise monitörle hiç bir ilgisi yok. AMD fix bir sorunlarından biriyse bilemem :) eskimiş harddisk ,ssdlarde böyle takılamlar yapaibir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

Arkadaşın bahsettiği durm bu ise monitörle hiç bir ilgisi yok. AMD fix bir sorunlarından biriyse bilemem :) eskimiş harddisk ,ssdlarde böyle takılamlar yapaibir.
    elimde 7 yıllık hard disk var otomatik save alınan oyunlarda aynı durumu yaşıyorum. save alırken tekliyor,gözardı ediliyor ama depolama birimlerininde performansa etkisi büyük.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hocam karta sorun buluyoruz ama, burada ki asıl sorun kabul etmemek. Bak sen kabul etmişsin çözüm aramışsın vs. vs. bir şeyler bulup konu açmışsın yardımcı olmuşsun. Bazı arkadaşlar kabul etmiyor.
    Oyun sorunlu olsa Nvidia kartlarda'da sorun olur. Neden Nvidia kartlarda sorun yok neden ben oyun çıktığından beri sorun yaşamadım bir kere bile.

• Bende de özellikle Red Dead Redepmtion 2 oynarken monitörün kenarlarında ışıklı alanlar oluşuyorç. özellikle karakteri sağa sola geçişlerinde bu kenardaki hüzme gibi şeyler artıyor. grafik ayarlarını kısınca biraz azalıyor. başka oyunda gözüme çarpmadı. özellikle rdr 2'de dikkatimi çekti.
    monitör va curved panel. msi mag271cv.
    ekran kartı 5700 xt.
    acaba sorun amd driver'dan ötürü mü yoksa benim monitör'den mi kaynaklı? umarım videodan belli oluyordur.

• Konuyu baştan sona okumadım, sorunu okudum denediklerini okudum denememiş olabilirsin diye hatırlatmak istedim. Ekran kartı sürücüsünün WHQL versiyonunu yükleyip takılmalardan kurtulduğunu belirten arkadaşlar vardı. Bir denemek isteyebilirsin.
    Windows'u güvenli modda açtıktan sonra DDU ile önceki sürücüyü temizleyerek bunu kurman daha iyi olur.

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-5700-series/amd-radeon-rx-5700-series/amd-radeon-rx-5700-xt

RX 5700 XT sistemde yüksek FPS’de bile oyunlar takılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Bu oyun arma 3 adam demiş ki Hw info dan cıktım düzeldi demiş..Bu link https://www.youtube.com/watch?v=0vLwH5QJ9OE&feature=youtu.be

Bu nedir peki https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144957055

Pes artık yahu nasıl karta laf edeceğinizi bilmiyorsunuz yahu vardır sorunları vardır da bu şekilde yapmayın bak orda konu açtım bellek yönetimi ayarını düzelten sıkıntısını gideren çok insan var.
    konu güncel hala çözüme kavuşmadı

işte bir video hazırladım umarım belli oluyordur reddit'e de post attım bakalım oradan bir şeyler çıkacak mı
    Anılcan Ilıcayoutube
    SAPPHIRE RX 5700XT - AOC C24G1 125fps/141 fps what is this problem?
    https://www.youtube.com/watch?v=i1UdsSWEVXQ&feature=youtu.be

• Daha demin evdeki 4k tvye bağladık 60hz de deneme yaptım 60fpsde bile pürüzsüzdü.. sorunun monitörde olduğunu anlamış oldum sanırım piksel saatleriyle alakalı bir sorunum var

144hz monitörü olanlar şuradaki değerleri gösterebilir mi bende böyle gözüküyor.

RX 5700 XT sistemde yüksek FPS’de bile oyunlar takılıyor.

KONU GÜNCEL.

• Belki dp kablosundandır kablo araştırırken n11 de 129 liraya satılan paugge vesa dp 1.4 kablonun yorumlarında ucuz kablolarla sıkıntı yaşayanların yorumlarını okuyunca şaşırmıştım

• Bence sorun monitörden yani va panelden kaynaklanıyor. Benzer sorunları va monitör kullanırken yaşamıştım. Aynı sistemde amd ekran kartıyla ıps panel kullanıyorum şuan hiçbir sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: cavexle

Bence sorun monitörden yani va panelden kaynaklanıyor. Benzer sorunları va monitör kullanırken yaşamıştım. Aynı sistemde amd ekran kartıyla ıps panel kullanıyorum şuan hiçbir sorun yok.
    monitörü ve ekran kartını garantiye gönderdim an itibari ile gelişmeleri burdan paylaşacağım tüm foruma teşekkürler.
  • Evet beyler konu 1 ay sonra hortluyor ama belki aynı durumu yaşayanlar olabilir,

monitörü ve ekran kartını söktüm garantiye gönderdim teknik servis ve değişim süresince 1 ay geçti ve monitör ile ekran kartıma farklı teknik servislerden değişim kararı çıktı 2 ürünüde sıfır gönderdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over.watch -- 16 Eylül 2020; 16:49:31 >
  • over.watch O kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun tam olarak monitör mü? Ya da ekran kartı mı? Arızalı çıkan parçanız.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.