Şimdi Ara

rx 5700 ekran gidip gelmesi,restart,donma problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bugün yeni bir sistem kurdum. Ancak oyuna girdikten yaklaşık 10 dakika sonra ekrandan görüntü gidiyor(Cs go ve pubg) ve restart atmak zorunda kalıyorum. Aynı şekilde ilk başta masaüstüne atıyordu oyuna girince.

Problemi çözmek adına yeniden güncel windows kurdum, driverleri yükledim, bios güncelledim, xmp kapattım ama problem devam ediyor.(bağlantı şekli hdmi)

Furmarktaki sıcaklık değerleri hiç iç açıcı değil ayrıca techpowerup ın render testinde ekrana görüntü arada gidip geliyor ve bazen direkt restart atıyor. Topladığım sistemi aşağıya komple yazıyorum problemin neden ve nasıl kaynaklandığını belirleyebilmek adına çözüm önerilerinizi bekliyorum.

ryzen 5 3600x
    Powercolor AXRX 5700 8GBD6-3DH/OC
    b450 Msı tomahawk max
    XPG spectrx d41 2x8 ram 3200mhz
    james donkey ssd nvme/m2
    seagate 3.5 500 gb ssd
    750w 80+ brozen kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrc92 -- 10 Mayıs 2020; 21:59:1 >

• Çekirdek saat hızını düşürüp deneyebilir misin ben güç kaynağından şüphelendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca aynı ekran kartını kullanıyoruz. Benim ekran kartı tam yük altında 64 dereceyi geçmedi bunu da not olarak ekleyeyim.
  • 1. Güç kaynağı

2. Ekran kartı sıkıntılı. 91 derece normal görünmüyor, yorum yapan arkadaşın kart yükte 64 görmüş. Ekran kartının fanını kontrol et, kasa açık yap testi, fana bak.

büyük ihtimal ile bunlardan biri. Arkadaşının bilgisayara takıp aynı testi uygularsan. Sorunun en azından kart ile ilgili olup olmadığını anlayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Honey Badger

Çekirdek saat hızını düşürüp deneyebilir misin ben güç kaynağından şüphelendim.
    Dediğini denedim ancak değişen bir şey olmadı furmarkta ya da oyuna girince yine ekrandan görüntü gidiyor ya da donuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

1. Güç kaynağı

2. Ekran kartı sıkıntılı. 91 derece normal görünmüyor, yorum yapan arkadaşın kart yükte 64 görmüş. Ekran kartının fanını kontrol et, kasa açık yap testi, fana bak.

büyük ihtimal ile bunlardan biri. Arkadaşının bilgisayara takıp aynı testi uygularsan. Sorunun en azından kart ile ilgili olup olmadığını anlayabilirsin.
    Tavsiyen için teşekkürler dediğin yöntemi denedim kasam zaten açık vaziyette ve fanlarda herhangi bir sorun gözükmüyor. Şimdi size ve diğer arkadaşlara şöyle bir sorum olacak bu yukarıda bahsettiğim yeni sistemime eski bilgisayarımdaki ekran kartımı (ASUS STRIX R7 370 DirectCU II OC 4 GB) yi taktım oyunlarda ve furmark, occt, techpowergpu testlerinde tam yük altında dahi herhangi bir sorun karşılaşmadım. Bu bana psu nun değilde rx 5700 ün problemli oldunu kesin olarak kanıtlar mı ?

İkinci olarak eski sisteminde 400 psu var bu rx5700 ü ona takıp denemeler yapsam bir sorun yaşar mıyım eğer problemi çözemezsem kartı iade etmeyi düşünüyorum.

• Eski sisteme bir tak dene, ne olur ne olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eski kartla sıkıntı yoksa yeni kartınızda sıkıntı var gibi. memnunsanız değişim isteyin
  • Amd Rx serisinde Black screen sorunu var. Herkeste olmuyor ama denk geldiği an çözümü çok zor. Ben 2 aylık uğraşma sonunda geri verdim kartı.

DDU ile driver yükleme

Freesync kapatma

144 Hz ise monitör 75 Hz ve altında kullanma

Underwoltage, gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. Yada ekran kartını başka bir sistemde deneyin. Öncelikle sorunun ekran kartı odakli mi yoksa ekran kartının belirli donanımlar ile çakışması sonucu mu olduğunu bulursunuz.

Amd Rx serisinin başından beri şu sorunu çözemedi.

• Bu sabah yeniden windows temiz kurulum, güncel driver ile kurulum yaptım ama stress, benchmark testlerinde donma ve siyah ekran oyunlarda ise masaüstüne atma sorunlarını çözemedim.

Rx5700'ü başka bir sistemde test etme imkanım olmadı ancak eski kartımı yeni sistemimle testlerde ve oyunlarda stabil şekilde kullanabildiğimden daha fazla riske girmek istemedim ve n11 üzerinden aldığım Rx5700'ü geri iade ile kargoladım. Yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim, bir süre eski ekran kartım ile yeni sistemi kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrc92 -- 12 Mayıs 2020; 1:53:3 >
  • Hocam benim de geçen 2-3 defa yeşil ekran verdi bilgisyar bir de bugün donma yaşandı windowsta internette gezerken öylesine donu ve reset atmak zorunda kaldım, benim sistemimde rx 5700 msi gp mech , amd ryzen 5 3600, 16 gb ram 3200MHz, CoolerMaster 600W MWE 230V, b450m s2h benim sistemde bu şekilde. İkinci sorum ise e-fatura ile iade gerçekleştiriliyor değil mi ya da değişim.

• Bu 5700 ve 5700xt modellerinde donanımsal ya da yazılımsal sıkıntı çıkıyor yakın çevremde birkaç kişi daha var. Ben ürünü n11 üzerinden almıştım faturası ve kutusuyla beraber geri yolladım 2 gün sonra parayı hesabıma geri yatırdılar. E-fatura ile de iade işlemi yapabilirsin için rahat etmezse çıktısını al kutunun içine ekle öyle geri iade et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrc92 -- 27 Mayıs 2020; 12:22:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.