Şimdi Ara

RX 480 ve RX 580 MOD BİOS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kullanmış olduğum MSI RX480 GMNG X 8G kartımın kendi orjinal biosunu bios editör ile modlayınca kart driver tarafından tanınmıyor amd bu işlemi driverdan kapatmış diye duydum fakat kartıma 580 biosu yüklediğim zaman her türlü modlamayı yapıp istediğim ayarda kullanıyorum hatta sıcaklık 3 derece daha düşük ama güç kullanımı 50-60w civarı daha fazla...madem amd driverdan kapatmış neden 580 biosları modlanabiliyor...msı 480 kartı nı yada 480 kartının biosunu modlayabilen varmı çünkü biostan daha stabil olabiliyor ki rx 480 de zaten adı çıkmış stabilite yönünden...

580 biosu ile watt ayarlarıyla oynayım 1.3 gibi yüksek voltajları bile verebiliyorum ama orjinal biosuyla hiçbir işlem yapamıyorum ...TEŞEKKÜRLER

• işlemin sonunda linkteki atikmdag-patcher-1.4.5.zip dosyasını kurun pc açıp kapayın olması gerek.
    https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher
  • quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

işlemin sonunda linkteki atikmdag-patcher-1.4.5.zip dosyasını kurun pc açıp kapayın olması gerek.
    https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher

TEŞEKKÜRLER AMA BANA DAHA OK ÇÖZÜNÜRLÜK VE YENİLEME HIZIYLA ALAKALI Bİ YAMA GİBİ GELDİ DENEYİP DURUMU BİLDİRİRİM
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt
    bende bios mod isine yariyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat edin guc tuketimi sakata gelemeyin. Senin kart nasil tam bilmiyorum lakin 480ler 6 pin ile cikti genel olarak bu da max 150w verebiliyor pc karta demek. 580ler ise 8 pin ile yani 150w kablodan 75w pci exp den 225 w verebiliyor.

580lerin tdp 185w... Oyunda belki sorun olmamisgstir ama furmark filan acarsan karti veya psuyu veya anakarti artik nereden fazla akimi cekmeye calisirsa cortlatabilirsin. Kart 8 pinli olsa veya tdp si normalde 120w olsaa 150 ye ceksen tamam da.. Iste riskli geldi bana.. Bir de bunun ustune oc filan yapma bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 Teşekkürler hocam evet farkındayım söylediklerinizin ama 220 w ı geçmedim daha, çok zorlamadım deneme yaptım sadece volatj bakımından zaten 150 w üzeri olduğu için 580 biosu sıcak gelmiyor 480 i modlamak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _İZ BIRAKAN_ -- 29 Mayıs 2017; 22:38:45 >
  • RX 480 ve RX 580 arasında gpu frekansı dışında hiçbir performans farkı yok. Bu nedenle RX 580 bios atmanın bir mantığı yok, ek shader açılmayacak. RX 580 performası istiyorsan overclock yapıp istediğin RX 580 frekansına çekip kullanırsın bu kadar basit, karta bios atıp garanti dışı bırakmayın. Ayrıca farklı pcb'lere sahip kartların biosunu birbirne atmak karta zarar verebilir. Aynı freaknsda çalışan 580 ve 480'in benchmark skorunu Polaris konusnda paylaştım %100 aynı olmadığını düşünen varsa kendide inceleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 29 Mayıs 2017; 22:46:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 570 driver hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

bende bios mod isine yariyor.

ebet verdiğiniz yama sayeseinde oldu teşekkürler
  • RX 480 RX580 Modlaya biliyorsun fakat ekran kartında eksikler oluyor. RX580 mimarisi biraz daha kabarık RX480 e göre RX580 Rx480'nin biraz daha cilalanmış hali yani tek olay biosla bitmiyor evet bios modlaya biliyorsun fakat bazı oyunlarda patlaklar veriyor. Ekran kararıyor gidip geliyor. Yoruluyor ekran kartı aniden kesmeler yapıyor. bu yüzden tavsiye etmiyorum (Denenmiş ve Uygulanmıştır ! ) Bizzat
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.