Şimdi Ara

RX 470'den kurtuldum, RX 580 aldım .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir çok konu açmıştım forumda da konusu geçmiş daha önce strix rx 470 modellerde güç sorunu var . Kullanım düşüyor ani kapanmalara sebep oluyor vs. Bu durumu yaşayan çok kişi vardı forumda . Baya kanser etmişti beni 4-5 ayda, denemediğim yol kalmamıştı hiç bir şey fayda etmedi. Sonunda kurtuldum kendisinden. MSI RX 580 8 GB aldım . İnternet'te asus ile ilgili yazılanlar msi için de yazılmış yani bir tane yorum gördüm sadece işte nvidia olarak yaptıkları pcb'leri modlayıp amd yapıyor falan diye . Bence bu firmaların alayı amd kartlara özenmiyor anlamadım gitti . Çoğu oyun nvidia optimizasyonu ile çıktığı için sanırım . Buda ayrı bir sorun zaten . Diğer bir sorun ise driver . Sırf şu driver sorunu yüzünden amd çok müşteri kaybediyor eminim . 17.4.4'de anca adam akıllı çalışıyor yabancı forumlarda 17.5.2'de iyi demişler ama artık kurmadım onu da bir günde yüz kere kaldır yükle yaptım . Alırken 8 gb'lik tercih ettim , 4'mü alsaydım diye düşündüm fakat rise of tomb raider 1080p ultra'da 7.8 GB bellek yiyor ekran kartından . Şuan düzgün bi test edemedim çünkü neredeyse tüm oyunlarda optimizasyon sorunu var. En iyi optimizasyon rise of TR'de 1080p ultra'da 30-35fps ve kart max 170W gördü . Evet şubat ayında HD6950'den yani 200W'dan RX 460'a yani 75W'a geçeyim diye başladığım yolda 185W'a kadar tekrar çıktım maalesef . PSU'da iyi olunca Power limiti arttırıyorum kart 220W'a kadar çıkıyor bazen yapıyorum bunu . Ama bundan sonra artık kaç yıl sonra alırım bilmiyorum ama amd ekran kartında aynı giderse tercihim nvidia olur artık ya da belki yine AMD alırım . Bu arada eylül'den sonra ki hiç bir driveri denemedim . Bilgisayar'da yığınla dolu olan her birinin RX 470'de ayrı soruna sebep olduğu driverler içinden denedim tek tek en sağlamı 17.4.4 çıktı . Yeni driverler de pek bi fayda getirmez herhalde .

RX 470'in bıraktığı izler bunlarda :

• Tek anladıgım 470 verıp 580 almıssın
  • Monero kazmak icin almaya deger mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açık söyliyeyim son zamanlarda çıkan driverlarından ben de bıktığım için AMD ile yaklaşık 4 yıldır süren beraberliğime nokta koyup GTX 1060 siparişi verdim.

Ya arkadaş çok bir şey istemiyorum, mavi ekran vermeyen sürücü istiyorum. Format bile attım, kartlardan bile şüphelendim ama yok yabancı forumlarda bile aynı sorundan muzdarip olanlar vardı. Bilinen hatalar meselesi tam bir facia, bildiğin hatayı neden aylarca düzeletemezsin merak ederim, kendin de hatanın farkındasın.

Neyse uzatmaya gerek yok, Nvidia dan AMD ye geçmiş birisi olarak ilk yıllar iyi son 6 aydır boka saran meseleler yüzünden noktayı koydum. Eski tercihim olan nVidia ile yola devam. Gerçi o da BF1 de DX12 de geriye düşüyor nispeten ama neyse... DX11 de oynarız.

• RX580 çok iyi kart fakat kendiniz de söylüyorsunuz ki 200-220W gibi korkunç değerlerden bahsediyorsunuz. 1080 Ti 250W tüketiyor

GTX1060 6GB kullanıyorum bende 2050mhz OC lu daha 120-130w ı geçtiğini görmedim

Aynı performans için fazladan 100W güç tüketen bir karttan bahsediyoruz..
  • abuk subuk olan sorunların kaynağı asus gibi firmalardan kaynaklanıyor forumda hiç Amd nin referans tasarımında sorun yaşadım diyen duymadım yada apu işlemciden veyahut ps4 Xboxlardan.

Bence bu sorunların olma nedeni Asusun nvidia için tasarladığı sisteme Amd gpu yerleştirmesi veya kalitesiz bellek kullanmada olablir.

Ayrıca yine belirteyim googleye Asus black screen yazın nvidada sorun yaşayan daha fazla.
  • Onu bunu bilmemde ağır işsizmişsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 570 4 gb
    4 yıl önce açıldı
    (ALINIK) RX 580 8GB veya RX 590
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adama Bak Neler Hazırlamış Hayırlı Olsun Ne Diyelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Onu bunu bilmemde ağır işsizmişsin.

Normal de hayatım boyunca hiç yapmam dediğim şeyleri yaptırdı kart . Biostur şudur budur inanılmaz uğraştırdı çok zamanımı çaldı . Bu sanat eserleri yarım saatimi aldı hepi topu Dolar 1.75 lira olsa kartı satmadan rx580 alırdım strese girmezdim her şey pahalı olunca stres yaptırdı ister istemez birde amazon ürünüydü.
  • Adam karta kinlenmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.