Şimdi Ara

RX 460 Düşük Fps Sorunu [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 4 gün önce vatanda indirimde olduğu için RX 460 aldım.
    Ama internetteki testlere göre düşük fps alıyorum.
    Öncelikle her oyunu 1280x1024 çözünürlükte denedim monitörden dolayı.
    Örneğin GTA 5'de high x4 msaa ayarlarda benchmark testinde internettekinde 70 fps alırken ben 30 fps alıyorum.
    Rise of the Tomb Raider'da da kapalı mekanlarda 60-70 fps gibi normal testtekiyle aynı değer alırken. Açık mekana geçince fpsim 20 lere düşüyor.
    Quantum Break gibi DX12 oyunlarda da fps düşüklüğü yaşıyorum.

Sistemim;
    İşlemci: AMD Athlon II X4 640 3.00 ghz
    Ram: 4 GB DDR2
    Ekran Kartı : MSI RX 460 2 GB
    Anakart: ASUS M2A-VM
    PSU: 400W

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratr03 -- 15 Şubat 2017; 0:59:5 >

• İşlemcinin nefesi yetmiyordur düşük çözünürlükte.
  • Peki sizce iade etmeli miyim? Eski ekran kartım AMD Radeon HD 5670 idi. Ona göre baya fark oldu. Eğer iade edersem bu sistemim için daha ucuza hangi ekran kartını tercih etmeliyim?
  • Msaa gibi kenar yumuşatıcıları kapat. Sen büyük ihtimalle 4gb testlerine baktın. Senin vram yetmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingocd

Msaa gibi kenar yumuşatıcıları kapat. Sen büyük ihtimalle 4gb testlerine baktın. Senin vram yetmiyor.

Dostum öncelikle rx460 4gb gerektirecek bir kart değil alacağın 3 5 fps artışı vereceğin paraya değmez. Tam olarak performans alamamanın nedeni çözünürlüğü düşürdükçe oyun işlemciye yüklenir işlemcinde bunu karşılıyamıyor işlemci değiştirmelisin.
  • 2 GB sürümünün test videolarını bulamadım.
    Ama yinede Quantum Break, Rise of The Tomb Raider gibi oyunları rahat oynayabilmem gerekmiyor mu?
  • Merhaba.

Essege altin semer vurmussunuz.

Kart disinda yapacqginiz sistem guncellemesi ile alinacak verim epey degisecektir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    GT 420 Fps sorunu NVİDİA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu kartı iade edebilme imkanım varmış galiba 1 hafta geçmediği için. Kartı 418 tlye aldım sizce daha ucuza ne alınabilir işlemcimle darboğaz yapmayacak.
  • bendede aynı sistem var . 2 gb rx 460 yine gta 5 high'da 50-55 fps alıyorum.
  • 2 gblık versiyonun oyun testlerine baktım normal fps değerlerini alıyormuşum içim rahatladı baya. Ama rise of the tomb raiderda sıkıntı var. Bu arada GTA 5 High'da 35 fps alıyorum. Aradaki fark fazlaymış. Ayarları atabilir misin?
  • Ona bişey demedim ki. Arkadaş vrami zorlamış, ondan dolayı fps düşmüş. Tomb raiderdaki durumundan anlaşılıyor.

• Hocam iyi guzelde o karttan fazla bireey bekleme birde islemcin iyi degil
  • Sorun işlemci ve ramde sorunu başka yerde aramayın.
  • Gta 5 high'da ev içindeyken 50-55 fps alıyorum ama dışarda dediğim gibi 35-40 arası fps alıyorum rami 8 yapsam nasıl bi artış olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratr03 -- 29 Aralık 2016; 15:53:54 >
  • AMD Phenom II X4 945'e geçsem performans artışı ne kadar görürüm?
  • DDR3 Anakarta geçtim aynı işlemciyle , ramide 8 gb yaptım çözüldü sorunum tamamen.
  • muratr03 M kullanıcısına yanıt
    en az yuzde 25 artis olur islemciniz iyi degil ayretten çözünürlük zayif ekran kartinin en az yuzde 50 sini kullanmiyorsunuz

• Yok gayet alıyorum gereken fps'i msi afterburner ilede baktım gpu kullanımına.
  • muratr03 M kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda ramin FPS'e doğrudan etkisi yoktur lakin Gta V için en az 6 ideal 8 GB RAM lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

İşlemcinin nefesi yetmiyordur düşük çözünürlükte.

Sorun işlemcide olsa Rx-480 kullananların AMD Athlon II X8 kullanması gerekirdi. Böyle bir işlemci de yok.

Çözünürlük düşürmek sadece GPU yükünü hafifletir, CPU yükünü arttırmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.