Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (386. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fastydancer

arkadaslarr acıll yardımm ?? elımde 1600 rpm 180 volt 2 hp dc motor var kanadı dırek mı yerlestıreyım kasnaklı mı yapayım

kesinlikle kasnak kullanma.
    6 kanat 180-200 cm çap,10 numara türbin :)
  • herkese merhaba forumu uzun süredir takip ediyorum zaman buldukça baştanberi bir göz attım güzel bilgiler var paylaşımcıların ellerine sağlık.
    sayenizde bende bir rüzgar türbünü yapıyorum resimleri ve videoları yüklemeye çalışacağım. değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum üstadlar

kulladığım altarnatör 2kw lık bir jeneratörün altarnatörü bir el çevirmesiyle 25v veriyor henüz detaylı bir ölçüm yapamdım.amperini bilimiyorum makapla çevirdiğimde 220v luk bir akkor lambayı yakabiliyorum. bir fotoğrafını yüklerim.

http://www.youtube.com/watch?v=rIBeKxR2Nyk&feature=youtu.be ilk olarak 3 kanat yapmıştım altarnatörü bağlayınca ağar geldi sanırım6 kanada çıkarttım ilk kalkışlarda zorlanıyor hızını alınca yol alıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=NozaD8LBSHM&feature=youtu.be bu altarnatörü bağlamadan önceki durumu 3 kanat iken

değerli yorumlarınızı fikirlewrinizi bekliyorum.

Rüzgar türbünü yapıyorum

• bunlarda diğer fotolar.

Rüzgar türbünü yapıyorum
  •  Rüzgar türbünü yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: svat

mehmet turhan arkadaşım yukarıda bu sayfada fotolarını ve bildiğim kadarıyla bilgilerini verdiğim mototru nasıl modifiye edebilirim. isim vererek yardım istemek istememiştim ama bu konuyla ilgili 3. msajım cevap alamadım kusura bakmayın.

Sayın svat

benim hazır motorlar üzerinde çok fazla çalışmam olmadı !

dolayısı ile vereceğim bilgiler yeterince güvenilir olmayabilir!

bu konuda bolca çalışma yapmış olan sayın şef 34 ten yardım alabilirsiniz.

fakat geçmiş sayfalarda bu konular defalarca anlatılmıştır.o bilgileri incelemenizde fayda var.

statorunuz 36 oyuklu ise 40x20x10 mıknatıs kullanabilirsiniz,

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_kandilli

herkese merhaba forumu uzun süredir takip ediyorum zaman buldukça baştanberi bir göz attım güzel bilgiler var paylaşımcıların ellerine sağlık.
    sayenizde bende bir rüzgar türbünü yapıyorum resimleri ve videoları yüklemeye çalışacağım. değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum üstadlar

kulladığım altarnatör 2kw lık bir jeneratörün altarnatörü bir el çevirmesiyle 25v veriyor henüz detaylı bir ölçüm yapamdım.amperini bilimiyorum makapla çevirdiğimde 220v luk bir akkor lambayı yakabiliyorum. bir fotoğrafını yüklerim.

http://www.youtube.com/watch?v=rIBeKxR2Nyk&feature=youtu.be ilk olarak 3 kanat yapmıştım altarnatörü bağlayınca ağar geldi sanırım6 kanada çıkarttım ilk kalkışlarda zorlanıyor hızını alınca yol alıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=NozaD8LBSHM&feature=youtu.be bu altarnatörü bağlamadan önceki durumu 3 kanat iken

değerli yorumlarınızı fikirlewrinizi bekliyorum.

Rüzgar türbünü yapıyorum

sayın a_kandilli

videoda sadece dönen kanatlar var.

yorum almanız için elektriksel değerleri topiğe eklemeniz gerekir...

• Sayın Şef34, fuattoksoy ve diğer ustalar. Daha önce bahsettiğim 24 volt ,12 bobin, 32 mıknatıslı flanşları yaparak, 3'lü 0.80 mm.tel ve 80 spir li TEK BOBİN ile yaptığım deneylerde aldığım sonuçlar;

TEK BOBİN
    DEVİR BOŞ'TA YÜK'TE GÜÇ
    VOLTAJ VOLTAJ AKIM WATT
    63 1,70 1,32 0,85 1,12
    120 3,75 2,71 1,07 2,90
    180 4,60 4,07 1,61 6,55
    250 6,45 5,86 1,92 11,25
    300 8,20 7,26 1,96 14,23
    355 9,35 8,59 2,33 20,01
    400 10,75 9,56 2,20 21,03
    500 12,84 11,95 2,76 32,98

Siz değerli ustaların yorumlarına göre devam edip 12 sargıyı tamamlamayı düşünüyorum.Varsa hata,uyarı veya farklı görüşlerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar.

.yukarıdaki mesajımı tekrar yayınlamak zorunda kaldım ama. İlave olarak kullandığım yük, tek bobin olduğu için 2 adet 6 voltluk seri bağlı araç lambası idi.
    yukarıda da söylediğim gibi devam etmek için görüşlerinizi bekliyorum..Resim yükledim ama becerbildimmi bilmiyorum..

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• güç te olsa yüklenmiş.
    görüş ve önerilerinizi bekliyorum..
  • sayın seneren

voltaj biraz düşük kalmış gibi

mıknatıs ebatlarınız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seneren

güç te olsa yüklenmiş.
    görüş ve önerilerinizi bekliyorum..

keşke mıknatısları 12 li kullansaydın.
  • Sn. memox enerji ve fuattoksoy,
    mıknatıslar n42, 40*25*10 ebatlarında,
    32 mıknatıslı 4 kutuplu ve 24 volt olarak düşündüm. 0.80 telden 3'lü sarmıştım, 4 lü sarmayı düşündüm ama bu seferde akım küçülür diye çekindim.ben sanat okulu mezunuyum ama devlet memuruyum.şimdiki meslek başka. 4 lü olarak ta tek bobin sarıp deneme yapmayı düşünüyorum. Ya da bu şekilde diğer bobinleride sarıp devam edebilirmiyim. değerli görüşlerinizi bekliyorum..
  • gerilim çok düşük olmuş.biryerlerde bir yanlışlık olmalı.

ayrıca 3 kutuplu olması yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMOX ENERJİ

gerilim çok düşük olmuş.biryerlerde bir yanlışlık olmalı.

Deneme tek bobinle yapılmış, bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
  • beyler bende bugün iskelet kısmını yaptım... Direk kısmını sağlam 5x5 profilden 2 metre olarak yaptım çatıda uyduları tutan 10x10 t profile tutturacam. Bu direğin uç kısmına arçelik marka çamaşır makinesi motorunu direğe kaynak yaptım. Motorun içersindeki döner rotor kısmına türbinin iskeletini kaynak yapacam. Bu iskeleti 3x3 cm profilden yapmayı düşünüyorum... Sağlam olması açısından yaptığım zaman resimleri eklerim. Ok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın aksoy 93 ,
    sizinde dediğiniz gibi denemeyi tek bobinle yaptım. bi yanlış anlaşılmamı var yoksa ? kafam karıştı benimde.
    300 devirde tek bobin ile boşta 8,20 V. yükte 7,26 V. alıyorum.
  • yüksek amper istiyorsan aynı mil üzerinde 2 bobin flanşı 3 te mıknatıs flanşı kullanmak bana mantıklı geliyor ilk fırsatta elimdeki mevcut alternatörü 2 yada 3 kata çıkaracağım.
  • sayın memox enerji henüz ölçüm yapamadım ilk fırsatta ölçüm yapacam. ilginiz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksoy93

quote:

Orijinalden alıntı: MEMOX ENERJİ

gerilim çok düşük olmuş.biryerlerde bir yanlışlık olmalı.

Deneme tek bobinle yapılmış, bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

haklısınız sayın aksoy,

yanlışlık bende imiş :(

ben tek faz için düşünmüştüm

uyarınız için teşekkür ederim.
  • sayın kenakord08 hocam göndermiş olduğunuz ölçülerle önce vermiş olduğunuz ölçüler birbirini tutmuyor ben zaten küçük kanatları bu şekilde 150 derecelik eğimle yapmıştım zaten siz 135 derece demiştinizya kanat eğimini
    bende tam emin olamadım şimdi işin doğrusu...

ben kanatları bu en son göndermiş olduğunuz ölçülere göre kanat uzunluğu 65 cm olacak şekilde yapıyorum eğimde 150 derece olacak yine ok inşallah sorun yaşamam...

Bu arada bugün çatıya minik prototip rüzgar gülümü çıkarıp deneme yapayım dedim...

çatıya çıkmadan pencereden şöyle bir tutayım dedim acayip rüzgar vardı ve 10 sn içerisinde çatttt dedi kanatları tutan kalın plastikten yuvarlak plaka komple tuz buz oldu... ) Çatıda şiddetli rüzgar var her zaman)

kanatlar elimde kaldı biri çatıdan ana caddeye düştü Allah tan birinin kafaya falan gelmedi yoksa uğraş dur...

şimdi yeni yapacağım türbinin iskeletini 5x5 2 mt profil demirle çanak antenlerin kaynaklandığı sağlam demir kalın civatalar la vida ile tutturacağım. sağlam olsun diyede direğin ortasından çatıya çelik halatla bağlayacağım...

yarın hemen yapıyorum...

işte tam olarak yapmaya çalıştığım şey...

Kanat tasarımını bu şekilde yapıyorum... Yarın başlayacağım hocam acil yardımlarınızı ve cevaplarınızı beklemekteyim... İyi geceler...

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• Tekrar selamün aleyküm.

Ben iyice sardım türbin işine .Çok fonksiyonlu bir şarj ünitesi üzerinde çalışıyorum 6-12-24 v aküleri hem şebeke hem türbin üzerinden dolduracak şekilde yapacağım.Kaynak makinem rahat rahat sürekli 20-25 a verir şebeke üzerinden .Bu Aküleri daha iyi ve hızlı doldurmak için darbeli dolum yapıyorlar.Kaç khz yada hz aralığında bir frekans ile dolum yapılmalı ? Tam rakam bulamadım.Anladığım kadarı ile kuru ve jel aküler için geçerli bu ? Ben kurşun- asit akü kullanıyorum 60 ah. bunun için çift 3055'i paralel yapıp istediğimde 250 ah lik aküde doldurabilecek bir devre kurdum.hem basit hemde güçlü oldu.

Basit bir osilatör devresi ile mi yapmalı yoksa sil baştan mı yapmalı bu işi ?

• 
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.