Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tda 1562q

fuattoksoy kardeş ben bu motorun miline bir yuvarlak demirden pervane tutacağı yapmak istiyorum. Yani kanatlarla motor milini birbirine bağlayan parça nasıl yapıcam acaba kaynak vs civata somun büyük pul falan var onlarla nasıl yapabilirim acep yardımcı olursan sevinirim.

diş açtır mile.iki somunla önden arkadan sıkıştır oluyor
  • ok tamam o şekil yaparız o zaman kardeş birde bu kanat için 120 lik pvc yetermi uzunluk 60 cm olabilirmi acaba kanat kısmındayım şu an ok cvp bekliyorum...
  • yeter
  • Merhaba Arkadaşlar,

Topik gerçekten çok eskimiş yeni giren kullanıcılar için tüm yazıları incelemek gerçekten çok güç. Admin arkadaşlar konunun özünü toparlayıp daha kısa sürede inceleme yapılmasını sağlayabilirler mi acaba ? Saygılar.
  • Bunlarda benim rüzgar gülümün alternatör resimleri 15 TL ye bit pazarından aldığım motoru modifiye edilip yapıldı.

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• Devamı

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • Devamı

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum
  •  Rüzgar türbünü yapıyorum
  • Yapmış olduğum sargı ve yapmayı planladığım şarj devresi

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • Buda ilk yaptığım ölçümlerin videosu. Bu videoda pervane arkasına takılan redüktör alternatör devrini 5 katına çıkarıyor. 3 bobinden oluşan her fazda 300 V civarında ölçüm yaptım. Şimdi redüktörü 2 kat 2,5 kat olacak şekilde değiştiriyorum. Sargıları da değiştirip her bobini doğrultarak 50 V civarına çekmeyi düşünüyorum. Saygılarımla.

http://www.facebook.com/photo.php?v=10150997557554415

http://www.facebook.com/photo.php?v=375648789174623

• quote:

Orijinalden alıntı: erkutolga

Buda ilk yaptığım ölçümlerin videosu. Bu videoda pervane arkasına takılan redüktör alternatör devrini 5 katına çıkarıyor. 3 bobinden oluşan her fazda 300 V civarında ölçüm yaptım. Şimdi redüktörü 2 kat 2,5 kat olacak şekilde değiştiriyorum. Sargıları da değiştirip her bobini doğrultarak 50 V civarına çekmeyi düşünüyorum. Saygılarımla.

http://www.facebook.com/photo.php?v=10150997557554415

http://www.facebook.com/photo.php?v=375648789174623

videoları izledim başarılı bi çalışma olmuş tebrikler.güçlü rüzgarda 300 volt görürse şarj regülatörü dayanmaz buna.ufak rüzgardada redüktör olduğundan kımıldayamaz.bide redüktörsüz dene istersen

• merhaba arkadaşlar, ben foruma yeni üye oldum. elimde 12 V. 600 W. inverter var. linetech marka. bu inverterin çıkışına 600 watta kadar yük bağlayabilirmiyim acaba. inverteri bozmak istemiyorum. malum çin malı. birde aşağıda linkini verdiğim şarj kontrol devresini yaptım. ama giriş gerilimi kaç volta kadar dayanır acaba. devrenin şemasını yükleyecektim ama desteklemiyor diye bir pencere çıktı.
    http://www.teknomerkez.net/sayfa.php?git=213
  • tam 600 wattı doldurayım diyede uğraşmazsan sıkıntı olmaz ama demeraj gerektiren cihazları zor çalıştırırsın.yani açıklaması şu 350 wattlık bir motor ilk kalkışta 700 watt harcar ve çalıştırmaz.ama aydınlatma ürünlerini rahat çalıştırır
  • sayın fuattoksoy kardeşim daha demin deneme amaçlı 120 lik pvc den üç adet 150 derece açıya sahip milimetrik kanatlar yaptım. Uzunluğu tam 38 cm biraz ufak boyu kanatların çünkü bunlarda acemiliğimi giderdim. Kanatların her iki ucu 1,5 inch yani 4 cm google görsellerde buldum ölçüleri resimleri yarın sabahtan eklerim resimlere bakıp bana göre uygun kanat ölçülerinin cm cm ölçülerini verirseniz çok minnettar kalırım sizlere...elimde 120 mm 3,2 mm kalınlığında 80 cm boyunda fırat marka dublex boru var. Kanatlarımı bu borudan yapmayı düşünüyorum... Gerekli açıklamaları detaylı bir şekilde münkünse şekil çizerek bana gönderebilirmisiniz ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @erkutolga

kaçlık emaye telden kaç sipir sardın? Birde, elde etmiş olduğun tecrübeyi ve birikimini bizlerle çok geniş bir şekilde paylaştığın için çok çok teşekkürler. Nedense biraz tecrübeli olanlar yüzeysel bilgi verip geçiyor. Çalışmalarında başarılar....
  • http://www.youtube.com/watch?v=h_b8A7N6yNE

Burdaki belgeseli izledim gerçekten çok çaba harcanmış belgesel
    Bana göre memlekete çay akarsu varsa kesinle su tirbinü tavsiye ederim . Tabikide yukardan aşağı 80 metre barajını aşması lazım 10 bar elde etmemem lazım
  • Sayın Şef34, fuattoksoy ve diğer ustalar. Daha önce bahsettiğim 24 volt ,12 bobin, 32 mıknatıslı flanşları yaparak, 3'lü 0.80 mm.tel ve 80 spir li TEK BOBİN ile yaptığım deneylerde aldığım sonuçlar;

DEVİR BOŞ’TA YÜK’TE
    GERİLİM V. VOLTAJ AKIM A.
    63 1,70 1,32 0,85
    180 4,60 4,07 1,61
    250 6,45 5,86 1,92
    355 9,35 8,59 2,33
    500 12,84 11,95 2,76

Siz değerli ustaların yorumlarına göre devam edip 12 sargıyı tamamlamayı düşünüyorum.Varsa hata,uyarı veya farklı görüşlerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar.
  • siz değerli ustalar neden bana yardımcı olmuyorsunuz ?? Lanet kanat ölçülerinde takılıp kaldım. İşte yapmış olduğum kanatlar bunlar 38 er cm ben aynı bu şekilde 70 cm falan yapmayı düşünüyorum.kanat açıları kaç derece olmalı ?? acil yardımlarınızı bekliyorum...

• işte resimler kanatlar 150 derecelik eğime sahip kanat uçları 4 cm ve 38 cm uzunluğa sahipler. Kıvrım noktaları 8 cm işte bu kanatların 70 veyahut 80 cm liğini yapmayı düşünüyorum.

• birde bu kanatlara koruyucu madde olarak ne kullanabiliriz ?? Pvc kalınlığı min. ne olmalı ?? 120 lik 3,2 mm kalınlıkta 70 cm boyunda 3 adet kanatla 12 volt 50 wattlık 5 A gücünde ve 60 Rpm lik dc motordan verim alabilirmiyiz ??

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• 
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.