Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (388. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bobinin bir ayağı N kutbundayken diğer ayağı S kutbunda olması gerekmiyormu. mıknatısın kalınlığını 4mm.ye indirip N52 neo. kullansak. çünkü rotoru 5,5 mm. traşlarsak rotorun çevresi 240 mm oluyor.( 60*20*4) birde aksa magnetinhttp://www.miknatismarket.com/advert_detail.php?ID=625 bu linkinde kavisli mıknatıslar var traştan kurtulmak için ama hesabı zor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svat -- 26 Temmuz 2012; 19:39:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Selamlar Arkadaşlar..

Bu gün Solar şarj sistemi ile ilgili 6 - 12 - 24 volt Aküler için sadece bir camper ile ayarlanabilen MPPT kontrollu Maximum 20 Ampere kadar şarj yapan ve şarj esnasında hiç bir kayıp olmadığı için Fet transistörleri ısınmayan ve de çok randımanlı çalışan testlerimden tam not alan bu sistemi foruma gönderiyorum ilgilenen arkadaşların dikkatine sunuyorum..

Resimde sistemi ayarlı besleme kaynağından 22 volt besledim aküye maximum 13.6 volt şarj ettikten sonra sistem tampon şarja geçiyor. halinin resmidir. Herkese iyi çalışmalar diliyorum..

Rüzgar türbünü yapıyorum

hocam bu sistemin devre şemasını verebilirmisiniz. bu devrenin girişi en fazla kaç volt olmalı. sadece mppt devresi olarak şema versenizde olur.http://www.teknomerkez.net/ek/213/akusarj-sch.png şarj kontrolü olarak verdiğim linkteki devreyi çok önceden yapmıştım.
    100ah akü beslemek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nakaro

Tekrar selamün aleyküm.

Ben iyice sardım türbin işine .Çok fonksiyonlu bir şarj ünitesi üzerinde çalışıyorum 6-12-24 v aküleri hem şebeke hem türbin üzerinden dolduracak şekilde yapacağım.Kaynak makinem rahat rahat sürekli 20-25 a verir şebeke üzerinden .Bu Aküleri daha iyi ve hızlı doldurmak için darbeli dolum yapıyorlar.Kaç khz yada hz aralığında bir frekans ile dolum yapılmalı ? Tam rakam bulamadım.Anladığım kadarı ile kuru ve jel aküler için geçerli bu ? Ben kurşun- asit akü kullanıyorum 60 ah. bunun için çift 3055'i paralel yapıp istediğimde 250 ah lik aküde doldurabilecek bir devre kurdum.hem basit hemde güçlü oldu.

Basit bir osilatör devresi ile mi yapmalı yoksa sil baştan mı yapmalı bu işi ?

Geçenlerde sormuştum ama arada kaynamış.

Aküleri hangi frekansta şarj etmeli ? kuru-sulu-jel bunlar için hangi frekansı yada aralığı seçmeli ?

• quote:

Orijinalden alıntı: svat

sn. nakaro; akünün şarjı ile frekans arasında nasıl bir bağıntı var bilmiyorum. bildiğim akünün kapasitesinin 1/10'u, yani sizin elinizdeki 60Ah aküye göre 6 amper birde akü geriliminin %20 fazlası gerilimle(12 v. akü için 14,4) şarj etmek sağlıklı. gerçi şarj gerilimi akü tipine göre değişiyor. forumun eski sayfalarında bu şekilde daha geniş açıklama vardı galiba.

Belirli frekanslarda şarj uygulandığında, aküyü daha az yıpratarak daha iyi dolum sağlanıyor. pwm battery charger ,olarak geçiyor.Nette biraz karıştırmdım ama maxim firmasının 7xx serisi bir entegre kullanmışlar.Basitçe 555 ile de yapılır.bu frekans sabitmi yoksa şarj başlangıcında farklı sonunda farklımı onu bulamadım.tabi her akü tipi içinde farklı aralıklar olsa gerek.Bir ara bu konu üzerine yazılmıştı ama hangi saifede araki bulasın.

• nakaro arkadaş; bu sorunu forımda bildiğim kadarı ile en iyi cevaplandırabilecek kenan özhalk hocam var. inşallah okur ona göre bir cevap verir. ulaştığın bir şeyler olursa bizide bilgilendirirsen sevinirim. benim bir arkadaş var akü imalatçısı sanırım ondanda birşeyler öğrenebilirim. bir de sende mppt devre şeması varmı. internette araştırdım genelde güneş enerji sistemlerine göre yapılmış. ben teknik lise elektronik mezunuyum ama 1993 mezunu. onun için pic entegre falan görmedik biz. mezun olduğumdan beride mesleğimle ilgilinmedim. tekrar merak sardım. senin anlayağın tarla sürmeyi birazcık biliyorum ama karasabanla

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Değerli forumdaşlarım !
    Hepinizin bildiği üzere ben, nüvesiz, çift sıra mıknatıslı alternatör yapımına kafayı takmıştım. Yaptığım ilk alternatörü sizlerle paylaşmıştım. Onu yaparken gördüğüm eksikleri gidererek yenisini yaptım.

---Her bobin 4 adet 1 mm. emaye bobin telini 32 tur sardım. Faz başına 6 bobin ve toplamda 18 bobin var. Mıknatıs ise her sırada 24 adetten toplam 48 mıknatıs var.

---Her bobinde bulunan teller kendi içinde seri bağlanarak 128 sipirli bobin oluşturuldu, alternatör yıldız bağlı ;
    Bir kol yardımı ile elle çevrildi
    20 rpm---12 v. alındı 20 w. ampül yakıldı
    40 rpm---24 v. alındı 2 adet ampül seri bağlandı
    80 rpm---48 v. alındı.

Hız ayarı yapılabilen bir motor yardımı ile ;

58 rpm'de boşta 38 v. alındı, devreye 220 v.100 w. ampül bağlandı devir 56'ya düştü.
    55 rpm'de 200 w. ampül bağlandı 31 v. alındı
    200 rpm'de 300 w. ampül bağlandı 110 v. alındı.
    320 rpm'de 300 w. ampül bağlandı 190 v. alındı.
    400 rpm'de 300 w. ampül bağlandı 220 v. alındı.

Aynı bobinler üçgen bağlandı ;

Motor tahriki ile,

58 rpm'de boşta 20 v. alındı, 220v. 200 w. ampül bağlandı 18 v.a düştü
    390 rpm'de 220/200 w. ampül bağlandı, 135 v. alındı
    480 rpm'de 220/200 w. ampül bağlandı, 170 v. alındı.

BOBİNLER 2 x 1 OLARAK SERİ BAĞLANDI, 62 SİPİR OLARAK YILDIZ BAĞLI

48 rpm'de 12/50 w. ampül bağlandı 13 v. alındı
    80 rpm'de 220/500 w. ampül bağlandı 24. alındı
    150 rpm'de 220/500 w. ampül bağlandı 48 v. alındı
    200 rpm'de 220/500 w. ampül bağlandı 65 v. alındı
    313 rpm'de 220/500 w. ampül bağlandı 102 v. alındı
    340 rpm'de 220/500 W. ampül bağlandı 110 v. alındı
    420 rpm'de 220/500 w. ampül bağlandı 137 v. alındı
    480 rpm'de 220/500 w. ampül bağlandı 156 v. alındı.

Bobinlerin bağlantısı aynı kalmak kaydıyla üçgen bağlantı denenecek.
    Daha sonrada bobinleri 4 adet 1 mm teller tek tel gibi bağlantı şekilleri denenecek.

S.A. şef34; topiği baştan sona okuyorum,size ait bu yazıya kadar geldim. birkaç sorum olacak yaptığınız alternatörle ilgili(belki ileriki sayfalarda cevabı vardır ama insanoğlu işte aceleci ):
    1- 4 teli tek tel gibi bağlamakmı verimli diğerimi? dneme için mi 4 teli aynı bobine ayrı sardınız yoksa başka bir faydasımı var.
    2-aynı bobinleri ve mıkn. ları kullanarak ayna tipi flanşlı yapsak verim nasıl değişir. sizinki bayağı işçilik istiyor gibi.
    3- mıknatısın 2 yüzüde flaşta açıkta kalsa ve tek mıknatısın 2 yüzünüde kullanarak 2 bobin statorunu mıknatıslasak, daha sonra bu bobinlerin dış yüzlerine 2 mıkn.flanşı daha koysak nasıl olur? toplam 18 bobin 36 mıknatıs yani 3 rotor 2 stator.
    4- mıkn.ın yapıştırıldığı flanşı hangi maddeden yapsam iyi olur?
    5-alternatör bitince muhafazaya almanın avantaj dezavatajları neler?
    Uzun oldu ama kusura bakmayın. iyi çalışmalar.

• Sayın kenakord 08 hocam DC motoru nerden bulacam diye kara kara düşünürken bugün işyerinde SU arıtma sisteminde kullanılan 24 V DC 32 V DC 36 V DC Motorlar onu bir deneyeyim dedim 24 volt dc motoru bosch şarjlı matkapla döndürdüm 18 volt aldım yanlız bu şarjlı max 700 devir...

şimdi bu motorların 24 volt olanlarından tam 5 adet var elimde sağlam...

resmi koyuyorum...

ha bu arada el ile çevirmede 6-8 voltu buluyor meret :) :)

acaba bunu rüzgar türbinimde kullanabilirmiyim aynı amatek 30 DC motor ölçülerinde bir motor...

Flanşı buldumu sadece kanatları yapmak kalıyor geriye gerisi tama zaten...

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• şimdi elimde 36 voltluğu var bu redüktörsüz istenilen gücü elde edemezmiyim yani kenakord 08 hocam ??

redüktör işi zor iş dişli falan iş iki katına çıkar bu tahmini kaç d/dak da elektrik üretyor ??

birde ametek motorla bunun arasındaki en önemli fark ne tam olarak ???
  • arkadaşlar çözemediğim bi konu var ne olur yardım edin
    24 volt dc motor ile 3kanatlı türbinimi yaptım fakat en fazla 7 volt alabildim
    acaba kanatlarımı arttırmalıyım
  • askkaptanı arkadaş 24 v dc motorun ne marka bir motor kaç wattlık kaç amperlik ve daha önemlisi kaç devirde elektrik çıkartıyor ???

1/3 oranında redüktör yapıp öyle deneyin birde mümkünse resim ekleyin buraya bende 36 v dc motorla yapacam bir tane türbin...
  • kenakord 08 hocam daha bugün iş dönüşü getirdim şirketten... Henüz denemeye fırsatım olmadı ...
    ama büyük ihtimal olacak gibi görünüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: svat

nakaro arkadaş; bu sorunu forımda bildiğim kadarı ile en iyi cevaplandırabilecek kenan özhalk hocam var. inşallah okur ona göre bir cevap verir. ulaştığın bir şeyler olursa bizide bilgilendirirsen sevinirim. benim bir arkadaş var akü imalatçısı sanırım ondanda birşeyler öğrenebilirim. bir de sende mppt devre şeması varmı. internette araştırdım genelde güneş enerji sistemlerine göre yapılmış. ben teknik lise elektronik mezunuyum ama 1993 mezunu. onun için pic entegre falan görmedik biz. mezun olduğumdan beride mesleğimle ilgilinmedim. tekrar merak sardım. senin anlayağın tarla sürmeyi birazcık biliyorum ama karasabanla

Kenan abiye danıştım,İnşallah güzel sonuçlar alır.Bende aman aman elektronikçi değilim, dişimize göre gidiyoruz düz tabir ile.Mppt şeması bende yok.Daha önce ne kullandım nede yaptım.Ama sorunuz üzeri araştırdım biraz.Daha verimli dolum için bire birmiş.

Bu yüksek frekans dolumu basitçe denedim ilginç ki düşük frekanslarda,Normalde 100 ma sabit akımla şarj olan aküm ,300 ma ile doluma geçiyor.her devrenin kahramanı 555 ile kurşun-asit akü doldurmak için yapılmış bir devre buldum aslı pwm motor kontrolu için ama , biraz değişiklik ile pwm doldurucu haline getirmişler.tip41c ile sürdüm ama çalıştıramadım.en fazla 4-5 ma frekans anında düşüyor.

Şöyle bir şey :

Rüzgar türbünü yapıyorum

Buda site :

http://homemadecircuitsandschematics.blogspot.com/2012/05/pwm-battery-charger-circuit-controlling.html

Gayet basit.Ama yeterli akımı sağlayamadım her halde.tip41'in beyzine bc337 sürdüm ama nedense olmadı ?

Basitçe hal etmek bile yeterli aslında.

• evet bu su motoruyla 2 adet 12 volt 100 wattlık araba farlarını parlak bir şekilde yakabildim nihayet

voltaj boşta 50 volt yükte 12-15 v arası birşey...

1/3 oranında redüktör şart bence bu motora

birşey daha öğrenmek istiyorum acaba bu kanatları monte edeceğim flanşı ne kadara mal ederim ne kadara yaptırılır ??

eğer çok pahalı değilse 2-3 tane yaptırmayı düşünüyorum... hafta sonu kanatları yapıyorum inşallah...

sonra flanş vs derken bitirecez...
  • Arkadaşlar 3 yıllık araştırma sonunda yaptığım disk jeneratörlü rüzgar türbini yaptım. 80-90 rpm de çok rahat 12 volt üzerine çıkıyor. videoyu izlerseniz görürsünüz o hızda 50-60 volt ve 20 amperi görüyor.
    türbin hakkında bilgi Vereyim: kanat çapı: 3m, kule: 12m,
    sizden istediğim yardım şöyle ki; türbinden gelen akımı doğrulttuktan sonra voltajın 15v üzerine çıkmasını istemiyorum, nasıl yapılır. bi de 12v 40a akü şarj kontrol sistemi devresi çizebilen arkadaşlar varsa lütfen diyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=sJzFOnpmT98&feature=relmfu

• quote:

Orijinalden alıntı: yasar0909

Arkadaşlar 3 yıllık araştırma sonunda yaptığım disk jeneratörlü rüzgar türbini yaptım. 80-90 rpm de çok rahat 12 volt üzerine çıkıyor. videoyu izlerseniz görürsünüz o hızda 50-60 volt ve 20 amperi görüyor.
    türbin hakkında bilgi Vereyim: kanat çapı: 3m, kule: 12m,
    sizden istediğim yardım şöyle ki; türbinden gelen akımı doğrulttuktan sonra voltajın 15v üzerine çıkmasını istemiyorum, nasıl yapılır. bi de 12v 40a akü şarj kontrol sistemi devresi çizebilen arkadaşlar varsa lütfen diyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=sJzFOnpmT98&feature=relmfu

Tebrikler Yaşarbey
    Uzun zamandır bukadar iyibir işçilik çıkmamıştı.
    Her yönü ile gayet güzel görünüyor.Kontrol konusunda Kenan bey ile irtibata geçebilirsiniz...

saygılar

• yasar hocam mükemmel işçilik ile yapmışsınız süper olmuş ellerinize sağlık size ufak bir sorum olacak bu disk jeneratörü ne kadara mal ettiniz ??

ben de yarın başlıyorum inşallah ha birde bu flanş olayı varya onu ne kadara ve nerde yaptırdın ??

şarj kontrol devresi forumun diğer sayfalarında mevcut kenakod 08 hocamla iletişime geçersen çok daha ii olur...

cvplarınızı bekliyorum iyi çalışmalar ...
  • merhaba arkadaşlar,

Metalurji ve malzeme mühendisiyim. lisansta ve yüksek lisansta aldığım enerji ile ilgili derslerden dolayı oldukça fazla bilgim ve ilgim var. bu yüzden Evimizin bulunduğu yerde çok fazla rüzgar olduğundan rüzgar türbünü yapacaktım. Nasıl bir tasarım kullanacağıma henüz karar verememiştim. araştırırken, hidrojen üretmekten, güneş enerjisine, rüzgar enerjisinden elektriğe kadar bir çok konuda bilgi sahibi oldum. Derken bir gün motor generator denen bişeyle karşılaştım.

http://www.youtube.com/watch?v=Fv53K9MnDuM&feature=related

Bu veya benzer videolarda kendiliğinden çalışan ve verilen elektrikten daha fazlasını veren sistemler var. Başta hileli bişey sandım. çünkü reaksiyonlarda alınan enerji verilen enerjiye eşit olacağını öğrendik. Ancak elektrik söz konusu olduğunda fizik kurallarının değiştiğini gördüm.

özetle 1 motor ve 1 alternator gerekli motor calıstırıldıktan sonra alternatorden üretilen enerji motora geri besleniyor. ve sonsuz döngü başlıyor. Ne hikmetse üretilen enerji her zaman daha fazla oluyor. tabiki alternator daha yüksek güçte ise. Tabiki araya devreler kondansatörler vs hesaplanarak konulması gerekiyor ancak işin özü bu. Birde çalıştığım fabrikadaki elektrikçi ile konuştuğumda lisedeyken benzer bir sistem yaptığını söyleyince kafamda şimşekler çaktı. Biraz araştırmadan sonra dünyanın farklı yerlerinde zaten kullanılıyormuş. Olsun ÇİN herşeyi kendimi icat etti?

Hatta bakarsanız youtube 'da kubilay barlas diye bir arkadaş bu sistemi icat ettiğini söyleyerek bir belediyede kullanmış ve gücü arttırarak belediye için kullanmış. nasıl mı? başta küçük motor ve alternator ikilisi kullanıyor sonra daha güçlü bir ikili daha sonra daha güçlü bir ikili böyle peşi sıra gidiyor. İcat etti ama etmedi, bilmem ama çok zor bişey değil, heleki elektriği bilen arkadaşlar için daha kolay.

Eğerki bu sistem yapılabilirse rüzgar sistemine ne gerek var? her eve 5 kw lık bi sistem kursak herşeyimizi karşılarız. Haa eğer olmaz derseniz neden olmayacağını merak ediyorum.

neden buraya yazdın derseniz, forumda bir arkadaş vantilatörden elektrik üretebilir miyiz diye sormuş dalgaya almışlar. Burdaki yazarlar bilgili ve seviyeli olduğunu düşündüğüm için sizlere sordum. Eğerki yapılırsa bu sistem. kim yaparsa yapsın devletimiz kazanacak. değerli cevaplarınızı bekliyorum.

• kardeşim o kubilay barlas denen arkadaş neodmiyum mıknatıslarla yapıyor o işi ama motorlar gerçek 380 voltla değilde cansız 380 voltla dönüyor gibi 7,5 kw alternatörle 90 kw motor çalıştırma videosunu dikkatlice izle büyük 45 kw lık motorrlar çok ağır dönüyor

ha unutmadan rüzgar türbini bu işten çok daha kolay ve çok daha zevkli bence esen rüzgardan elektrik üretmek bence çok daha mantıklı zaten saçma veya imkansız bişe olsa bu forum 2005 ten beri halen rekor kırıyor olamazdı kapanır giderdi burda herkez kendi elektriğini kendisi üretmenin peşinde

bence hiç uğraşma çok masraf edersin birde bir sürü deneme yanılma yapman lazım...

öyle basit işler değil bu işler ...

unutmadan giren güç her zaman çıkan güce eşit hatta giren güç çıkan güçten biraz daha fazla olmalıdır kayıpları vs önlemek için

ben 500 watt dikiş makinesi motoruyla 800 wattlıık alternatörü çalıştırarak elektrik üretiyordum..

5 adet 100 wattlık lambayı paralel bağlayıp çalıştırdım ama 6. 100 watt lık lambayı doğru düzgün yakamadım çünkü alternatör e 600 wattlık güç gerekiyordu

zaten alternatör de küçük ihlas jeneratörden çıkma jeneratörün motoru ise 1.5 beygir gücünde yani 1200 watt giriş max 800 watt çıkış ok dostum umarım anlamışsındır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 3 Ağustos 2012; 12:49:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkank1

merhaba arkadaşlar,

Metalurji ve malzeme mühendisiyim. lisansta ve yüksek lisansta aldığım enerji ile ilgili derslerden dolayı oldukça fazla bilgim ve ilgim var. bu yüzden Evimizin bulunduğu yerde çok fazla rüzgar olduğundan rüzgar türbünü yapacaktım. Nasıl bir tasarım kullanacağıma henüz karar verememiştim. araştırırken, hidrojen üretmekten, güneş enerjisine, rüzgar enerjisinden elektriğe kadar bir çok konuda bilgi sahibi oldum. Derken bir gün motor generator denen bişeyle karşılaştım.

http://www.youtube.com/watch?v=Fv53K9MnDuM&feature=related

Bu veya benzer videolarda kendiliğinden çalışan ve verilen elektrikten daha fazlasını veren sistemler var. Başta hileli bişey sandım. çünkü reaksiyonlarda alınan enerji verilen enerjiye eşit olacağını öğrendik. Ancak elektrik söz konusu olduğunda fizik kurallarının değiştiğini gördüm.

özetle 1 motor ve 1 alternator gerekli motor calıstırıldıktan sonra alternatorden üretilen enerji motora geri besleniyor. ve sonsuz döngü başlıyor. Ne hikmetse üretilen enerji her zaman daha fazla oluyor. tabiki alternator daha yüksek güçte ise. Tabiki araya devreler kondansatörler vs hesaplanarak konulması gerekiyor ancak işin özü bu. Birde çalıştığım fabrikadaki elektrikçi ile konuştuğumda lisedeyken benzer bir sistem yaptığını söyleyince kafamda şimşekler çaktı. Biraz araştırmadan sonra dünyanın farklı yerlerinde zaten kullanılıyormuş. Olsun ÇİN herşeyi kendimi icat etti?

Hatta bakarsanız youtube 'da kubilay barlas diye bir arkadaş bu sistemi icat ettiğini söyleyerek bir belediyede kullanmış ve gücü arttırarak belediye için kullanmış. nasıl mı? başta küçük motor ve alternator ikilisi kullanıyor sonra daha güçlü bir ikili daha sonra daha güçlü bir ikili böyle peşi sıra gidiyor. İcat etti ama etmedi, bilmem ama çok zor bişey değil, heleki elektriği bilen arkadaşlar için daha kolay.

Eğerki bu sistem yapılabilirse rüzgar sistemine ne gerek var? her eve 5 kw lık bi sistem kursak herşeyimizi karşılarız. Haa eğer olmaz derseniz neden olmayacağını merak ediyorum.

neden buraya yazdın derseniz, forumda bir arkadaş vantilatörden elektrik üretebilir miyiz diye sormuş dalgaya almışlar. Burdaki yazarlar bilgili ve seviyeli olduğunu düşündüğüm için sizlere sordum. Eğerki yapılırsa bu sistem. kim yaparsa yapsın devletimiz kazanacak. değerli cevaplarınızı bekliyorum.

Sen damardan girmişsin.Her an sana da erkeci yakıştırması yapabilirler hazırlıklı ol.İlim cahili çok anlamıyorlar.Bu ve benzeri yığınla sistem var.Hatta alternatörü döndürecek motora da ihtiyacın yok.

Kendini besleyen motor da var hibrit sistem.Buna benzer bir motor üzerinde çalışıyorum.Bitti sayılır.Şunu söyleyebilirim ki devasa enerji pazarında bunlara yer yok.

Her ev kendi elektiriğini üretse bu kadar baraj türbin-nük.santral ne olacak ? siyonist gavuru yedirmiyor işte.Bu forumda da var 3-5 tane locacı.Damlarlar yakında Bedini sisteminden incelemeye başla, işin en güzel özetini yapmış.Lise de iken kollekttörden elektirği yiğince şaşırırdık.Meyer boşa akıp gidenm enerjiymiş.

Bununla beraber mıknatısların işlenmeyen bazı yönleri de var.kimyasal olarak enerji üretimi var v.s...

Yöntem çok ama sen buradaki adamların ekmeğine bıcak attın şimdi türbin üreticileri var buradada, ama müslüman adamlar Elhamdülillah.hurda deryasında lazım olacak her malzeme mevcut.Yardım ederim özelden.Burada yazdığımız şeyleri kıtapsızlarda okuyor.Artık açıktan yazıp onları beslemenin bir alemi yok.

• nakaro ,

muhakkak bir çok sistem var. hatta adam alibaba' da bile satıyor, yenilerinde bulunur ancak benim dediğim kendimiz en kolay şekilde nasıl yaparız soruna cevaptı. Sen bitirmek üzeresin ne güzel. Ancak benim yada benim gibilerin devasa pazarda işimiz yok. amacım evde doğal gaz yerine elektrik kullanmak çok mu zor?

Bedini ile ilgili hemen hemen tüm videoları izledim. Ancak motor jeneratorü yapmak daha kolayıma geliyor açıkcası. benim siyonlarla yada onların yardakçıklarıyla işim yok onlarla başka yerde mücadele ederim.
    kim gelirse gelsin ben ilmin peşindeyim. Fikirleri öğrenmek kendi fikrimi sunmak istiyorum.

İlim ilim bilmektir
    İlim kendin bilmektir
    Sen kendini bilmezsin
    Ya nice okumaktır

vesselam.

• 
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.