Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (385. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • walla koruyucuyu bilmem ama dc motordan verim alamassınız .ama denemi amaçlı ise yapın ama birde dc ac çevirici yapmalısınız.
    dc motorun fırçası 6-7 ayda bir bakım ister o yüzden alternatör fırçasız olduğu için daha iyi verim alırsınız
  • kardeş bu kanat ölçüleri uygunmu derecesi falan ?? Dc motordan neden verim alamıyorum anlamış değilim alternatör modifiye edecek bilgiye sahip değilim. Aslında bosch marka 110 A lik araç şarj dinamom var. Bununla modifiye yapsam mıknatısları düzsem içersine acaba nasıl olur işimi görürmü ??? benim zaten inverterim var. Akülerde var sadece rüzgar türbünü ve şarj kontrol devresi kalıyor geriye yapılacak. 12 voltluk dc silecek motoru şimdilik benim işimi görür diye düşünüyorum.Aküyü şarj etsin yeterli şimdilik. Kanat hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 13 Temmuz 2012; 19:18:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

kardeş bu kanat ölçüleri uygunmu derecesi falan ?? Dc motordan neden verim alamıyorum anlamış değilim alternatör modifiye edecek bilgiye sahip değilim. Aslında bosch marka 110 A lik araç şarj dinamom var. Bununla modifiye yapsam mıknatısları düzsem içersine acaba nasıl olur işimi görürmü ??? benim zaten inverterim var. Akülerde var sadece rüzgar türbünü ve şarj kontrol devresi kalıyor geriye yapılacak. 12 voltluk dc silecek motoru şimdilik benim işimi görür diye düşünüyorum.Aküyü şarj etsin yeterli şimdilik. Kanat hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum...

kardeş ben sana ölçülerinide resimlerinide yazdım 151.sayfada.ama benim verdiğim resimlerle bu yaptığın kanat pek alakalı görünmüyor.bu kanatların yanlış göründü bana.silecek motoru ile ilgili fikrimide söyledim.kaç derece yatık olacak soruna ise yanıt veremeyeceğim çünkü 151. sayfadaki verdiğim resme dikkat edersen çizdiğim 3 kanat zaten yatık.bunu boruya böylece işlediğinde kanadın yatıklığı zaten otomatikmen ortaya çıkıyordu.sanada kanatları yatırmadan deliklerinde vidalamak kalıyordu.bence resmi bidaha incele.önce a4 kağıdına bas.oradan küçük bir boruya(20 lik 30 luk) transfer et 10-20 santimlik bir kanat yap prototip olarak.kanatlardaki kavisi gözlerinle gör.beğenirsen daha büyüğünü yapıp 120 lik borudan sistemine uygularsın.ayrıca 10 amperlik şarj kontrol devresi karaköyde 35 lira falan ben oradan aldım kullanıyorum bi projede

• syn fuattoksoy kardeşim ok seni anladım. Daha demin yukarıda resmini vermiş olduğum kanatları benim redüktörlü sistem olarak yaptığım dc motorun ucuna bağladım çok hafif rüzgarda bile mükemmel dönüyor çok hoşuma gitti ve mutlukuktan havaya uçtum resmen keşke daha önceden girişseydim bu işlere diyorum bazen ama nasip bu güneymiş anlatılmaz bir zevk bu pervane işi süper bişi yaww.... Şmdi bu kanatları ben 38 cm uzunlukta ve her iki kanat ucuda 4 cm olarak yaptım kanat eğimi ise 150 derece mm lik yaptım... Dc voltmetre ölçümleri beni hayal kırıklığına uğrattı hızlı esen rüzgarda 2,5 3 volt civarı en hafif rüzgarda 1 volt nedenini biliyorum dc motorların çok yüksek devirde elektrik üretmesinden dolayı ama olsun esen rüzgardan faydalanmak gerçekten mükemmel bir duygu... Güneş paneli falan hikaye bu rüzgar olduğu her zaman var.... Şimdi bir sorun daha mevcut bu çok yalpa yapıyor balans problemi mevcut mm lik çalışma lazım...

• işte canavarın resmi evin balkonundan 5 m/s ile esen rüzgarda deli gibi dönüyor zor tutuyorum. Bu kanat tasarımı işimi görürmü ???

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• evet o tasarım işini görür.ama yine dediğim gibi çatıya monte edipte 1-2 yıl kullanmak istiyorsan alternatör kullan.
    çünkü dc motorun fırçasındaki karbon zamanla aşınır ve şürünmeyi artırır ve verimi düşürür
  • sürtünme demek istedim
  • arkadaş sürtünme diyorsunda ametek 30 volt dc motorlarda 4 fırçalı değilmi ??? Bu motorunda amatekten bir farkı yok gibi 13 cm uzunluk 6 cm genişliğe sahip 1 cm lik mili var. Alternatör demişsinde onu nerden bulacamki ?? Kardeş o zaman sana güvenerek 65 cm boyunda 3 adet kanat yapımına bugün başlıyorum. Uçları 4 cm ve kanat eğimi 150 derece olacak şekilde inşallah güzel bişe olur... Ok haber vereceğim sizlere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın kenakord08 hocam bende bir tane rüzgar türbünü yapmak istiyorum yanlız kanat kısmında takılıp kaldım... Elimde 120 mm fırat dublex boru mevcut 65 cm uzunlukta ve3,2 mm kalınlıkta ben prototip bir kanat yaptım 38 cm uzunlukta ve kanat uçları 4 cm uzunlukta kıvrım noktası 8 cm eğimi ise 150 derece yaptım hafif rüzgarda bile dönüyor elimle durduramıyorum. Acaba bu kanadın aynını 65 cm olarak yapayımmı uzadıkça kanat uçları 4 cm yeterli olurmu ???acil cvplarınızı bekliyorum...
  • Sayın Şef34, fuattoksoy ve diğer ustalar. Daha önce bahsettiğim 24 volt ,12 bobin, 32 mıknatıslı flanşları yaparak, 3'lü 0.80 mm.tel ve 80 spir li TEK BOBİN ile yaptığım deneylerde aldığım sonuçlar;

DEVİR BOŞ’TA YÜK’TE
    GERİLİM V. VOLTAJ AKIM A.
    63 1,70 1,32 0,85
    180 4,60 4,07 1,61
    250 6,45 5,86 1,92
    355 9,35 8,59 2,33
    500 12,84 11,95 2,76

Siz değerli ustaların yorumlarına göre devam edip 12 sargıyı tamamlamayı düşünüyorum.Varsa hata,uyarı veya farklı görüşlerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar.

.yukarıdaki mesajımı tekrar yayınlamak zorunda kaldım ama. İlave olarak kullandığım yük, tek bobin olduğu için 2 adet 6 voltluk seri bağlı araç lambası idi.
    yukarıda da söylediğim gibi devam etmek için görüşlerinizi bekliyorum...iyi çalışmalar..
  • syn şef 34 fuattoksoy ve diğer değerli ustalar bana 120 mm lik pvc borudan kanat yapmak için önerilerde bulunabilirmisiniz ben kanat yapımında takılıp kaldım istiyorumki bir kere yapayım adamakıllı olsun. Ok.

• sayın kenakord08 hocam size çok tşk ederim...Pazartesi hemen yapıyorum kanatları... Unutmadan bir sorum daha sizlere ben bugün pendik oto sanayideki hurdacıya gittim türbinime uygun malzemeler almak için pervaneleri monta edeceğim metal plakalar buldum 1 mm kalınlıkta galvanizli saç sıfır daha bunları birleştirip bu şekilde kanatları buna montaj edeceğim... Yani 2mm lik sağlam bir plaka yapmış olacağım malum yarım santimlik birşey bulsam çok daha sağlm olacaktı ama yok bulamadım... Bu şekilde yapsam sorun olmaz değilmi ?? son bişe daha pendikte bir yerde 100 A jel akü 100 tl ya uygun fiyata satılıyor demişsiniz tam olarak neresinde pendiğin hocam tarif edebilirmisiniz ??? İyi akşamlar...

• işte yapmaya çalıştığım Rüzgar türbinim umarım beyenirsiniz forumda bunun gibi detayllı resim yok denecek kadar az hatta yok bulamadığım için buraya koyma gereği duydum ok. Önerilerinizi bekliyorum

bu sistemi bu şekil yapmayı düşünüyorum dengeyi falan ayarlamak ve kesilen yuvarlak daireyi tam olarak nasıl delebiliriz ?? MM lik olması lazım biraz simetri hastalığı var bende

kuyruk olarak bu şekil bir kuyruk yapmayı planlıyorum

kanat ölçülerini sayın kenakord08 hocamdan almış olduğum ölçülere göre yapmayı düşünüyorum..
    kanat ucu 5 cm kanat dibi max 8 cm açısı 135 derece şeklinde olacak ama benim anlamadım kanadın en geniş yeri kaç cm olacak ??

elimden geldiği kadar hafif yapmaya çalışacağım malum hafif rüzgarda yönünü kolayca bulsun diye

şimdilik bu kadar işte benim projem yorumlar ve öneriler eksik etmeyin lütfen !!

Rüzgar türbünü yapıyorum

• syn kenakord08 hocam ben bu şekilde yapıyorum ölçüler uygunmu ?? Kuyruk kısmı iskelet ölçüleri vs. Birde siz kanat açısı 135 derece olsun diyorsunuz açı arttığındamı yoksa azaldığı zamanmı kanatlar hafif rüzgarda dahi harekete geçer teorik olarak bana sorarsanız kanatlar 150 dereceden bile fazla olmalıki daha çok rüzgar çarpsın kanatlara yoksa ben yanlışmı düşünüyorum ?? Birde kanadın en geniş yeri yani dibe yakın olan yer ne kadar olmalı kaç cm yani ?? Ben bu soruların cevabını tam olarak alırsam hemen yapacam inşallah cvplarınızı eksik emeyin lütfen sayın hocam...

• arkadaslarr acıll yardımm ?? elımde 1600 rpm 180 volt 2 hp dc motor var kanadı dırek mı yerlestıreyım kasnaklı mı yapayım
  • kasnaklı yap derim rüzgar gücü yetmeyebilir
  • bosta cevırdıgımde elle bıle 8 volta cıkıyorum ama 12 volt 50 w lambayı bagladıgımda donmezı zorlastı acaba kanatlar kasnak eklersem cevırebıleceklermı bu yuku ve pvc den yapıcam kanatları
  • pvc kullanabilirsin.lambayı bağladığın zaman çevirmenin zorlaşmasının
    sebebi bobine akan enerji lambadan geri bobine döner çevirdiğin
    mıknatısa zıt etki yapar bu yüzden çevirmen zorlaşır
  • pekı aynı sey konjoktor dogrultmac eledındıgındede olacakmı
  • arkadaşlar bu sayfada fotolarını verdiğim motoru anlattığım gibi modifiye edebilirmiyim. ilk defa yapacağım. yardım lütfen. forumun bu başlığını 58. sayfaya kadar okudum ama yanlış birşey yapmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svat -- 16 Temmuz 2012; 0:16:21 >
  • 
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.