Şimdi Ara

Rüyada olduğunu bildiğin halde uyanamama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce yatayım dedim. Uyudum ama uyumaz olaydım. Köydeyim annem babaannem falan var. Bende diyorum kısa bir sürede nasıl köye geldik. Daha yeni telefonla oynarken gibi hatırlıyordum. Yanımda da mavi gözlü hoş bir kız var (daha önce görmüşüm gibi geldi) bana benimle gelmek istermisin diye sordu. Bende anneme baktım. Rüya olduğunu biliyordum fakat çıkamıyordum işin içinden. Annemlere uyandırın beni diye bağırdım.Annemde ne rüyası gibi alay edermişçesine gülüyordu. Aklım gayet yerinde rüyadan çıkmak istedim çıkamadım. Bağırıp küfretmeye başladım. Sonra uyandım. Daha az önce olmuş gibiydi. O kadar gerçekçiydi ki anlatılmaz yaşanır sanki. Rüyada olduğunu biliyosun ve o saçma yerden kurtulmak istiyorsun ama olmuyor. İlk defa başıma geldi. Nasıl ve neden böyle birşey oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crag Drag -- 29 Ekim 2013; 7:09:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rüyada Olduğunu Bilmek Ama Uyanamamak

Rüyada olduğunu bilmek ama uyanamamak, yaygın bir uyku bozukluğudur. Bu durumdaki kişiler, rüya gördüklerini fark ederler ancak uyanmak için gereken fiziksel veya zihinsel eylemleri gerçekleştiremezler.

Nedenleri:

Rüyada olduğunu bilmek ama uyanamamanın nedenleri tam olarak anlaşılamamıştır, ancak bazı teoriler şunları öne sürmektedir:

• Beyin Aktivitesi: Rüyada olduğun sırasında beynin uyanıklık ile uyku arasında bir durumda olabilir. Bu durum, uyanma sinyallerini bloke edebilir.
    • Uyku Bozuklukları: Narkolepsi ve uyurgezerlik gibi bazı uyku bozuklukları, rüyada olduğunu bilmek ama uyanamama riskini artırabilir.
    • İlaçlar ve Maddeler: Bazı ilaçlar ve maddeler, uyandıktan sonra bile rüyada kalma hissine neden olabilir.

Etkileri:

Rüyada olduğunu bilmek ama uyanamamak aşağıdakiler gibi olumsuz etkilere neden olabilir:

• Kaygı ve Korku
    • Frustrasyon ve Çaresizlik
    • Uyku kalitesinin bozulması
    • Günlük hayatın etkilenmesi

Baş Etme Yolları:

Rüyada olduğunu bilmek ama uyanamamakla baş etmenin birkaç yolu vardır:

• Gerçeklik Kontrolleri: Rüyada olup olmadığını kontrol etmek için gerçeklik kontrolleri yap. Örneğin, burnunu kapatıp nefes almaya çalış veya bir yazı okuyup hatırlamaya çalış.
    • Rüya Günlüğü Tutmak: Rüyalarını düzenli olarak kaydetmek, rüyada olduğunu bilme kalıplarını belirlemene yardımcı olabilir.
    • Uzman Yardımı Almak: Rüyada olduğunu bilmek ama uyanamamak sorunu devam ediyorsa, bir uyku uzmanına başvurmak önemlidir.

Eğer bu sorunu yaşıyorsan, yalnız olmadığını ve baş etmene yardımcı olacak kaynakların bulunduğunu unutma. Rüyada olduğunu bilmek ama uyanamamak geçici bir durumdur ve doğru müdahale ile üstesinden gelinebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • karabasan
  • Hiç olmadı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kara basma iz olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızla gitseydin büyük ihtimal yüzü görünmeyen sadece gözleri görünen simsiyah bişey olarak görecektin bende öyle olmuştu 2 kez yaşadım

• Mavi gozlu kizla gitseydin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaCMaND

Kızla gitseydin büyük ihtimal yüzü görünmeyen sadece gözleri görünen simsiyah bişey olarak görecektin bende öyle olmuştu 2 kez yaşadım

Görmemi sebebi ne acaba? Bu arada kız çok tatlıydı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Garip Bir RÜYA
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olur öyle arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCkl

quote:

Orijinalden alıntı: ReaCMaND

Kızla gitseydin büyük ihtimal yüzü görünmeyen sadece gözleri görünen simsiyah bişey olarak görecektin bende öyle olmuştu 2 kez yaşadım

Görmemi sebebi ne acaba? Bu arada kız çok tatlıydı.

Hiçbir fikrim yok ama internette araştırdığımda karabasanın en çok sırt üstü yüzün havaya bakarken geldiğini okuduğumdan beridir öyle yatmamaya alıştırdım kendimi yaklaşık 1 yıldır görmüyorum rahatım

• Aslında o rüya değildi gerçekti, şuanda rüyadasın bizler ise bilinç altında oluşan yansımalarız. eheehehe

• em onu

• Arkadaşlar o kızı bugün otobüste gördüm ilk başta inanamadım ama gördüm. Tam yüz şeklini hatırlamıyorum fakat çok benziyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crag Drag

Arkadaşlar az önce yatayım dedim. Uyudum ama uyumaz olaydım. Köydeyim annem babaannem falan var. Bende diyorum kısa bir sürede nasıl köye geldik. Daha yeni telefonla oynarken gibi hatırlıyordum. Yanımda da mavi gözlü hoş bir kız var (daha önce görmüşüm gibi geldi) bana benimle gelmek istermisin diye sordu. Bende anneme baktım. Rüya olduğunu biliyordum fakat çıkamıyordum işin içinden. Annemlere uyandırın beni diye bağırdım.Annemde ne rüyası gibi alay edermişçesine gülüyordu. Aklım gayet yerinde rüyadan çıkmak istedim çıkamadım. Bağırıp küfretmeye başladım. Sonra uyandım. Daha az önce olmuş gibiydi. O kadar gerçekçiydi ki anlatılmaz yaşanır sanki. Rüyada olduğunu biliyosun ve o saçma yerden kurtulmak istiyorsun ama olmuyor. İlk defa başıma geldi. Nasıl ve neden böyle birşey oldu?

çok kötüya benimde başıma geldi. insan akıl sağlığını kaybeder

• Karabasan diye bir şey yoktur.

• Bir ara belgeselde izlemiştim ama tam hatırlayamıyorum sanırım uykunun Rem uykusundayken aniden beynin uyanması ama vücudun uyanamamasından oluyordu galiba stres,yorgunluk,tansiyon gibi durumlarda olabiliyordu.
  • Kardeşim karabasan olayı olmuş.Beynin uyanamamış.Aç karnına uyu.Sağına dönerek yat.Yatmadan önce dua et.Bi keresinde banada öyle şey olmuştu.Arabanın içindeydim.Uyanmak istedim birtürlü uyanamadım.En sonunda bağırarak uyandım.Bi keresinde de rüyamda yatakta yattığımı görüyordum.Göremediğim bişiy beni kendine doğru çekmeye çalışıyodu ve korkarak zor uyandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: keşkecastin

Kardeşim karabasan olayı olmuş.Beynin uyanamamış.Aç karnına uyu.Sağına dönerek yat.Yatmadan önce dua et.Bi keresinde banada öyle şey olmuştu.Arabanın içindeydim.Uyanmak istedim birtürlü uyanamadım.En sonunda bağırarak uyandım.Bi keresinde de rüyamda yatakta yattığımı görüyordum.Göremediğim bişiy beni kendine doğru çekmeye çalışıyodu ve korkarak zor uyandım.

ahgaaghghsja

• rüyada oldugunu anlamıssın iste çılgınca seyler yapsaydın
  • baya derin uyumuşsun kardeş , uyumadan önce çok elma suyu içttiysen veya değişik ve beyninde yer etmiş bir olay yaşadıysan bu kaynaklanabilir
    diye düşünüyorum .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.