Şimdi Ara

Rus Maria’dan Darwin’e dava

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nerdun HACIOĞLU/MOSKOVA

İnsanın genetik mutasyon sonunda şempanzeden türediğini savunan Darwin teorisinin dünyada artan karşıtlarına Rusya’dan 15 yaşındaki öğrenci Maria da katıldı. Rusya Eğitim Bakanlığı’nı mahkemeye vermeye hazırlanan genç kız, ailesinin de yardımıyla Darwin evrim sürecinin yanı sıra diğer yaradılış teorilerinin de müfredata alınmasını istiyor.

Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’daki 148 numaralı lisenin öğrencisi olan Maria Schreiber, federal bakanlıktan şikayetçi olduğu için davayı Moskova’da açması gerektiğinden babasıyla başkente kadar geldi.

Gazetecilerin karşısına bir salkım muzla çıkan Maria, "Okulumuzda bizden sırf Darwin teorisini öğrenmemiz isteniyor. Ancak bu teori bana göre birçok açık nokta içermekte ve ben insanın maymundan türediğine inanmıyorum. Bu konuyu çok düşündüm ve maymun kafa tasından insan kafa tasına yumuşak geçiş noktası bulunmadığı kanaatine vardım. Üstelik inanmadığım Darwin teorisi önümüzdeki yıldan itibaren daha yoğun görülmeye başlanacak. Ben buna karşıyım" diye konuştu.

KAYNAK:http://www.hurriyet.com.tr

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/4015481.asp

• 1.Bu konu da günme gider benden söylemesi.

2. Kimse demiyor ki insan maymundan geliyor diye böyle bir idda evrim teorisinde mevcut değildir. Bunu teori çuvallasın çirikin görünsün diye ortaya atanlar karşıtlarıdır.

3. Ben de iyi bir inanan olarak evrime taraf olmadığım karşıt ta olmadığım halde teorinin olmayan haline çamur atılmasına karşıyım.

4. Türlerin gelişimi insan maymundan gelir değildir.
  • Türlerin çeşitliliğini, hayatın kökenini açıklayan başka bilimsel teoriler varsa tabiiki onlar da öğretilmeli (tabii varsa).
  • Bu haberi yeni bir evrim tartışmasından ziyade, ilginç olduğu için koydum.Konunun akibeti ne olur çok ilgilenmiyorum...
  • @nakka hocam

bu da evrimcilerin iyi bir savunma şekli

biz maymundan geldik demiyoruz diyorlar

ha maymundan ha maymun ile ortak atadan

ne farkeder ?

ben de evrime şiddetle karşı çıkmaktayım

ve mikro alemde evrimin olamayacağını gösteren binlerce delil var

ve evrimin cevap veremediği binlerce soru

ayrıca evrim bir bilim değil evrim sadece bir yorumdur

bilimin elde ettiği netice değildir evrim
  • quote:

Orjinalden alıntı: pacman

Türlerin çeşitliliğini, hayatın kökenini açıklayan başka bilimsel teoriler varsa tabiiki onlar da öğretilmeli (tabii varsa).

bu konuda son derece haklısın

ama ben bir teori üretmiştim

teori de şu idi:

evrimci bilim adamlarının savunduğu ilk hücreden milyonlarca adet var ...

evrimciler ilk hücrenin nasıl olduğuna zaten karışmazlar ...

bazıları uzaydan geldi bazıları tesadüfen oluştu bazıları da Allah cc yarattı der ...

ben de diyorum ki ilk hücreden milyonlarca adet oluştu ... ya da Allah cc yarattı (tabii ki Allah yarattı ama bilimsel olsun diye böyle diyorum)

ve de ekliyorum

bu teorim türden türe geçiş delillendirilene kadar GEÇERLİDİR :..

var mı itirazı olan ?

• Deep'ciğim ( gülmeden edemedim kibarlık ettik dipçiğim oldu kelimeye bak),

Daha önceki yazılarımdan harılarsan ben evrimle zaman kaybedip kafa yormuyorum bilirsin. Geçmişten ziyade günümüze bakıyorum. Evrimden daha daha daha öncesi neymiş peki nihayet madde ve ve madde organize edile edile bu hlae gelmiş.

Ayrıca ben hamamböceğinden de gelmişsem ne yani şimdi insan değil miyim? Sorumluluk ve aklımla şuurumla?

Deep, asıl burada inananların düştüğü tuzağı fark ediyor musun? Diyelim maymundan gelmişik ne değişir şimdi insan olmamı ne ile engeller bu durum?

Ayrıca bilim diyorsa maymundan bu böyledir veya değildir. Mesela bilim nükleeer çekirdeğin etrafında elektronlar vardır diyor biz birşey diyor muyuz? Yok bu bizim inanışmıza terstir diyor muyuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Deep teori demek, "komplo teorisi"'ndeki gibi "kanıta gerek yok ben iddia ediyorum mümkün de olabilir" demek değil. Bilimsel metodda teorinin yeri çok önemlidir. Hipotez ile karıştırmayalım. Aksine kanıt yoksa her hipotez bir teoridir diye bir şey de yok.
     Rus Maria’dan Darwin’e dava

150 yıldır binlerce araştırmacı tarafından bu sınamalardan geçirilen teori hala ayakta üstüne üstlük her geçen gün daha bir netlik kazanıyor.
    Burada sorun teori kelimesinin bilimsel yöntemde kullanılan tanımında değil, sorun inancın inanmak, bilimin de bilmek fiillerinin ürünü olduğunu farkedemeyen insanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 21 Mart 2006; 12:06:45 >

• bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım topiğini hepberaber okuyalım arkadaşlar.

teori olan birşey se evrim ve bu teori birçok delille çöktüğü halde birileri bunu ısrarla hortlatmaya çalışıyorsa -
    evrim teoriside evrim geçirip insanlara yaratıcıyı inkar noktasında fitne ve fesat tan öte bir malumat vermiyorsa-

artık fikirlerimizi paylaşırken evrimle ilgili, ne düşünmemiz ne söylememiz gerektiğini siz tahmin edin.

• 1.si darwin insanın şempazeden türediğini savunmuyor şempanze ve insanın ortak atadan türediğini savunuyor.
    2.si evrim teorisi biyolojinin 2 temel teorisinden biri diğeride hücre teorisi.Dikkat ettiyseniz biyolojide herhangi bir kanun yok.

ayrıca evrim teorisi darwin den bu yana çok değişti öylede olması gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

1.si darwin insanın şempazeden türediğini savunmuyor şempanze ve insanın ortak atadan türediğini savunuyor.
    2.si evrim teorisi biyolojinin 2 temel teorisinden biri diğeride hücre teorisi.Dikkat ettiyseniz biyolojide herhangi bir kanun yok.

ayrıca evrim teorisi darwin den bu yana çok değişti öylede olması gerekiyor.

ne yani maymundan gelmedik mi şimdi biz
  • quote:

Orjinalden alıntı: driver

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım topiğini hepberaber okuyalım arkadaşlar.

teori olan birşey se evrim ve bu teori birçok delille çöktüğü halde birileri bunu ısrarla hortlatmaya çalışıyorsa -
    evrim teoriside evrim geçirip insanlara yaratıcıyı inkar noktasında fitne ve fesat tan öte bir malumat vermiyorsa-

artık fikirlerimizi paylaşırken evrimle ilgili, ne düşünmemiz ne söylememiz gerektiğini siz tahmin edin.

Driver bu mesajından hiç birşey anlamadım. Biraz daha özenli cümleler kurarmısın, Hangi cümlen nerede başlıyor nedemek istiyor nerede bitiyor. Ortada yazdığın şey alıntı mı yoksa kendi düşüncelerin mi. Orada evrim teorisinin çürütüldüğü bilgisi sana gökten mi indi yoksa Ord. Prof. Adnan Hoca'nın bilimsel! çalışmalarından mı etkilendin fikir sahibi olmak için bu bilgi sana yetiyor mu..

• quote:

Orjinalden alıntı: Wyatt Earp

Gazetecilerin karşısına bir salkım muzla çıkan Maria, "Okulumuzda bizden sırf Darwin teorisini öğrenmemiz isteniyor. Ancak bu teori bana göre birçok açık nokta içermekte ve ben insanın maymundan türediğine inanmıyorum. Bu konuyu çok düşündüm ve maymun kafa tasından insan kafa tasına yumuşak geçiş noktası bulunmadığı kanaatine vardım. Üstelik inanmadığım Darwin teorisi önümüzdeki yıldan itibaren daha yoğun görülmeye başlanacak. Ben buna karşıyım" diye konuştu.

KAYNAK:http://www.hurriyet.com.tr

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/4015481.asp

Evrim teorisi hızla çürümeye devam ediyor. Bu sefer 15 yaşındaki bir çocuk tarafından bir darbe daha aldı!!!
    Hürriyet'i de sorumlu(!) gazetecilik anlayışından dolayı tebrik ediyorum!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Türlerin çeşitliliğini, hayatın kökenini açıklayan başka bilimsel teoriler varsa tabiiki onlar da öğretilmeli (tabii varsa).

bu konuda son derece haklısın

ama ben bir teori üretmiştim

teori de şu idi:

evrimci bilim adamlarının savunduğu ilk hücreden milyonlarca adet var ...

evrimciler ilk hücrenin nasıl olduğuna zaten karışmazlar ...

bazıları uzaydan geldi bazıları tesadüfen oluştu bazıları da Allah cc yarattı der ...

ben de diyorum ki ilk hücreden milyonlarca adet oluştu ... ya da Allah cc yarattı (tabii ki Allah yarattı ama bilimsel olsun diye böyle diyorum)

ve de ekliyorum

bu teorim türden türe geçiş delillendirilene kadar GEÇERLİDİR :..

var mı itirazı olan ?

Uzayın nasıl oluştuğunu ve uzaydaki renk hava toprak vb.şeylerin nasıl olduğunu açıkla abi inanayım sana?

Ses titreşimleri falan...

• 15 yaşında hem bilgi sahibi hem de fikir sahibi bu velet cahil bilim adamlarına biyoloji öğretiyor. Ne kadar aklı aklı başında bir durum değil mi? Herkese itimat var ama konunun uzmanlarına yok.

Evrim teorisinin bugün binlerce bilim adamı tarafından araştırılıp hala da geçerliliğini gün be gün sağlamlaştırıyor olmasının sebebi Darwin'in asırlar önce kurduğu bu cümleler değil, barındırdığı doğruluk payıdır , gerçekliğidir. Darwin bilim adamları için bir ilah bir peygamber yada kutsal bir kişilik değil ki o söylediği için geçerli olsun Evrim teorisi. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 21 Mart 2006; 12:49:43 >
  • quote:

15 yaşında hem bilgi sahibi hem de fikir sahibi bu velet cahil bilim adamlarına biyoloji öğretiyor. Ne kadar aklı aklı başında bir durum değil mi? Herkese itimat var ama konunun uzmanlarına yok.

Evrim teorisinin bugün binlerce bilim adamı tarafından araştırılıp hala da geçerliliğini gün be gün sağlamlaştırıyor olmasının sebebi Darwin'in asırlar önce kurduğu bu cümleler değil, barındırdığı doğruluk payıdır , gerçekliğidir. Darwin bilim adamları için bir ilah bir peygamber yada kutsal bir kişilik değil ki o söylediği için geçerli olsun Evrim teorisi. .

pacman bigbang'e inanıyorsun deme?bilimin ispat ettiği?
  • Big Bang Teorisi'nin geçerliliğinin kanıtlarla desteklenmiş olması ise sözünü ettiğiniz ben bu kanıtlara inanmaktan veya inanmamaktan söz edemem. Bigbang teorisi bir çok çaliışma ile kanıtlandırılmış bir teori ama bunu matematikteki bir mutlak ispatlama terimi ile karıştırmamak gerekir. Bu konuda alternatif teoriler de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 21 Mart 2006; 13:04:34 >
  • quote:

15 yaşında hem bilgi sahibi hem de fikir sahibi bu velet cahil bilim adamlarına biyoloji öğretiyor. Ne kadar aklı aklı başında bir durum değil mi? Herkese itimat var ama konunun uzmanlarına yok.

evrim teorisi delillendirilemediğine göre mesela türden türe geçiş veya mutasyon ile daha mükemmel bir canlı oluşu evrim bir yorum olduğu anlamına gelir mi ?

ayrıca evrim o kadar yanlış bir zeminde duruyor ki binlerce bilim adamı bunu nasıl düşünemediler veya nasıl cevap veremiyorlar ...

o da şu :

neden bir tane hücre

neden bu hücrenin oluşum şeklinde binlerce hücre oluşmuş olmasın

bir tane hücre oluşabiliyorsa bin tane de oluşabilir

bunu izah eder misin ?

demek istedğim bütün canlıları bir hücreye bağlamayalım, kendi aramızda da olsa bir adım ileri gidelim ve bu ilk hücre gibi pekçok hücrenin de değişik sebeplerden (kişiye göre değişir) var olabileceğini kabul edelim ya da bana olmayacağına dair fikirlerinizi söyleyin ...

• Neden birden fazla hucre olunca daha makul geliyor kulağına, ben de onu anlamadım. "Evrim teorisi delillerndirilemdi" ne demek. Eğer öyle olsaydı zaten ortada bir teori falan olmazdı, değil mi?
  • quote:

Big Bang Teorisi'nin geçerliliğinin kanıtlarla desteklenmiş olması ise sözünü ettiğiniz ben bu kanıtlara inanmaktan veya inanmamaktan söz edemem. Bigbang teorisi bir çok çaliışma ile kanıtlandırılmış bir teori ama bunu matematikteki bir mutlak ispatlama terimi ile karıştırmamak gerekir. Bu konuda alternatif teoriler de var.

tabi o konuda haklısınız tıpkı evrim teorisinde olduğu gibi onunda alternatif teorileri var hatta az önce deep abi bi tane görüşünü yazdı.

Depp abi şuanda dünyaca ünlü bir bilim adamı olsaydı herkez bu konu üzerinde yoğunlaşacak ve onun aklına gelmeyen binlerce farklı yöntem savunulacak ve yeni yetme insanlarda vay beee adam ne düşünmüş ama normal o büyük bir bilim adamı diyip inanacaktı neyse bu farklı bir durum..

gelelim konuya eğer evrim teoriisini kabul ediyorsan big bangi de kabul ediyorsunuz demektir etmek zorundasınız ispatı var çünkü...

peki big bang'in yani büyük patlamada nasıl bu kadar şiddetli patlamadan yani düzensiz gelişen bir olaydan nasıl böle her detayına kadar ince oluşmuş bir evren meydana geldi!

pacman nasıl bir tesadüf bu?

dışarda herhangi bir şeyi patlatsan sence düzenli birşey meydana gelirmi?bence gelmez zaten bunu ben değil bilim adamları sölüyor...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.