Şimdi Ara

Rus Maria’dan Darwin’e dava (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pacman

Neden birden fazla hucre olunca daha makul geliyor kulağına, ben de onu anlamadım. "Evrim teorisi delillerndirilemdi" ne demek. Eğer öyle olsaydı zaten ortada bir teori falan olmazdı, değil mi?

zaten birşeyi tamam bu böle kesin demek için onun teori değil ''kanun'' olması gerekir...

''Yer çekimi kanunu'' gibi
  • quote:

Neden birden fazla hucre olunca daha makul geliyor kulağına, ben de onu anlamadım. "Evrim teorisi delillerndirilemdi" ne demek. Eğer öyle olsaydı zaten ortada bir teori falan olmazdı, değil mi?

evrim teorisi delillendirilemedi den sonra örnek de verdim

türden türe geçiş , mutasyon ile mükemmelliğe gidiş vs.

bu konuda bilim dünyasında net cevaplarr yok

olsa idi ben de evrime itiraz etmezdim

neden makul geliyor :

mesela bütün türlerin ayrı ayrı var olduğu fikri daha yatkın bana göre ..

inanan Allah cc yarattı der inanmayan ise ilk hücreyi nasıl açıklıyorlarsa bunları da öyle açıklarlar ...

bir tane hücre oluşabiliyorsa neden saha fazlası aynı yöntem ile oluşmasın ?

türden türe geçiş net delillendirilene kadar (bana göre imkansız) bu fikir evrime bir kapı açmaz mı ?

mesela bu şekilde var olduğunu ancak tür içinde sabit kalmka kaydı ile alt cinsler (mesela köpek çeşitleri vs) geliştiği ancak tür dışına çıkılmadığı gibi

eğer teori böyle evrim geçirirse kimse de karşı çıkmaz mesela ...

• Burada da o kadar çok bilim adamı var ki daha hipotez nedir, teori nedir bunu bilmiyorlar! Ben de akıllı tasarım gün be gün bilim dünyasının içerisinde kendisine sağlam bir yer ediniyor desem kim benim bu görüşümü çürütecek? Açın google'a bakın. Açın interneti inceleyin, son bilimsel gelişmelere, son bilimsel makalelere bir göz atın bakalım akıllı tasarımcıların nasıl günden güne bilim dünyasında yer edinmeye çalıştıklarını.

Bakın arkadaşlar ben bir bilim adamı değilim. Bilimden teknik anlamda anlamam da. Ancak kişisel görüşlerle bilim yapılmaz. Kişisel görüşlerle bilimin yanında olunmaz. Getirin somut bir delil herkes inansın evrime. Getirin tek tartışma içermemiş olan bir aratür örneğini siteye herkes inansın evrime.Teori halinde olan bir verinin "efendim bu günden güne netlik kazanıyor, daha da yer edinecek kendisine" gibi sözlerle bilim yapılmaz. Bunun adı bilim olmaz yorum olur. Akıllı tasarımı yalanlayanlar olacak, akıllı tasarıma yönelik eleştiriler olacak ancak bu demek değildir ki akıllı tasarım teori halini alamayacak ve hatta akıllı tasarım asla dikkate alınmayacak. Ben evrim teorisi hakkında ne dersem diyeyim bu bir yorum olacak. Keza sizin delillendirmeden yazdığınız mesajlarınız da. Bunu bilim adamlarına bırakmak en doğrusu. Kişisel görüşüm evrim teorisinin asılsız olduğudur. Ancak bu benim yorumumdur. Bilim adamı değilim. Ancak burada sanki evrim teori olmaktan çıkmış da kesinliği tam olarak bilim makalelerinde yayınlanmış da buradaki sözüm ona bilim adamları da kalkmış bunu savunuyorlar. Yorumlar ile gerçekleri ayırt edebilme yetisi bir insanda bulunmalı. Ben akıllı tasarım günden güne Darwinizm'i sarsıyor dersem bu benim yorumum olmaz mı? Ancak anladığım kadarıyla aramızdaki bilim adamları yorumları gerçekler ile ayırt edemiyorlar. Bırakalım da bilim versin son kararını. Yorumlarımızla tatmin etmeyelim kendimizi, yormayalım beyinlerimizi.

• Mr. Lonely bence canlılar dünyaya aydan düştüler. Bu da benim teorim. Ama sözünü ettiğimiz teori bu tarz mahalle arkadaşlarımız arasında kpnuşurken kullandığımız teori kelimesi değil. Bilimsel yöntemde teori demek geçerliliği sınanmış, delillendirilmiş sağlam hipotez demek. Bu durumda Deep'in fikrine mahalle arkadaşları arasında "Deep'in bir teorisi var" diyebilirsin ama bilimsel anlamda en fazla hipotez olur.

Evrenin düzeni ise bakan göze göre değişir. Bak ben sana basit bir örnek vereyim. Bisiklet kullanmasını bilen bir çocuk dengesini bisiklet üzerinde kurar ama bilmeyen bir çocuğu bisiklet sürmeye zorlarsan bu çocukcağız dengesini kuramaz değilmi. Değil bu çocukcağız da dengesini kurar ama bisiklet üzerinde değil. Bisikletten düşüp yere yuvarlanır ve yerde serilmiş halde gayet güzel bir dengeye sahiptir. Bakan göz bu yere düşen çocuğun yerde sereserpe uzanışını pekala bir denge hali olarak yorummlayabilir tıpkı sizin yaptığınız gibi.

• Bide bunu okuyun bakalım...

University of Washington öğretim üyesi Evan Eichler.

‘Evrim aşamalı değil, ani gerçekleşti’
    İnsanlardaki 2 numaralı kromozomu araştıran Evan Eichler, insan DNA’sındaki değişimlerin, sanıldığı gibi uzun sürece yayılmak yerine ani ve köklü değişimlerle meydana geldiğini savunuyor.

NTV-MSNBC
    Güncelleme: 16:14 TSI 26 Haziran 2005 PazarSEATTLE - Aşamalı meydana geldiği düşünülen evrim sürecinin, kısa sürede meydana gelen köklü değişimlerle gerçekleştiği ortaya atıldı. Buna göre, köklü değişimler kısa zaman içinde ve hızla oluyor; müteakip uzun dönemde ise sadece ufak değişimler meydana geliyor. Bu tez evrimin sanıldığı gibi uzun sürede aşamalı olarak değil, daha çok ani sıçramalar şeklinde gerçekleştiğini gösteriyor.

Evrim sürecindeki aşamalar, kromozomlardaki DNA serilerinden okunabiliyor. Kromozomlardaki değişimler de DNA parçalarındaki kopyalardan ya da DNA suretlerinden tespit ediliyor. University of Washington uzmanı Evan Eichler, 2 numaralı kromozomdaki kopya DNA serilerini, başka maymun türlerindeki muadilleri ile karşılaştırdı. Bilim insanları ilk etapta DNA’lardaki değişimlerin milyonlarca yıl üzerinde aşamalı olarak gerçekleşmiş şekilde çıkacağını tahmin ediyorlardı. Ama, beklenenin tam tersi bir sonuç çıktı.

Tahlilde, büyük kopyaların kısa zaman aralıkları içinde meydana geldiği gözlemlendi. Köklü değişim sıçramalarının arasında uzun ve değişim olmayan dönemler tespit edildi.

20 İLA 10 MİLYON YIL ARALIĞI
    Evrim tarihinde canlılar arasında en önemli çatallanmanın 10 ila 20 milyon yıl önce yaşandığı anlaşılıyor. Araştırma insanoğlu, şempanze, orangutan ve gorillerin de aralarında bulunduğu maymun familyasının, diğer ilkel maymun türlerinden bu 10 milyon yıllık aralıkta ayrıldığını gösterdi. Ancak, 10 milyon yıl, evrim süreci için uzmanların daha önce tahmin edemeyecekleri kadar kısa bir dönem.

Öte yandan, insanla diğer maymun türlerinin birbirinden ayrılması ise daha sonra gerçekleşti.

SADECE 2 NUMARALI KROMOZOM İNCELENDİ
    Bilim ekibi, 2 numaralı kromozomdaki DNA değişimlerinin neden bu kadar kısa aralıklarla ortaya çıktığını şimdilik açıklayamıyor. Ancak bu çalışma, evrimin aşamalı ve dengeli gerçekleştiği tezini sorguluyor. Hatta evrim süreci içindeki bu sıçramaların beynin genetik gelişiminde etkili olduğu da düşünülüyor.

Evrimin ritmiyle ilgili bu çalışmanın geçerlilik kazanması için, diğer bilim merkezlerinin onayından geçmesi gerekiyor. Araştırmanın kurama dönüşmesi için ise, diğer kromozomlarında incelenmesi gerekecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız:www.gs.washington.edu/faculty/eichler.htm

Kaynak: The NewScientist
    Not: Araştırmanın tam metni hakemli bilim dergisi Genome Research (Vol, 15)’te yayımlanmıştır.
    http://www.ntvmsnbc.com/news/329610.asp

• Track bilmiyorum burada yazılan herşeyi tam olarak okuyabiliyor musun bana önyargılı yaklaşıyorsun gibi geliyor. Ben de dahil kimsenin evrim teorisinin teoriden de üstün olduğunu, tartışılmasının bile gereksiz olduğunu iddia ettiğini veya ima bile ettiğini sanmıyorum. Tam aksine daha hipotez bile olamayacak iddiaların hayatın mutlak gerçekleri imiş gibi dikte edilmesine karşıyım. Lafla peynir gemisi yürümez. Evrim teorisi çürüdü demekle çürümüyor, yaratılış teorisi demekle o fikir teori olmuyor, bunları anlatmaya çalışıyorum sen nelerden bahsediyorsun. Bilimsel gelişmelerin ışığı altında evrim teorisinin yalanlanmak bir tarafa dahada geliştiğini söylemek için bilim adamı olmaya gerek yok. Bu benim yorumum değil.

quote:

Açın google'a bakın. Açın interneti inceleyin, son bilimsel gelişmelere, son bilimsel makalelere bir göz atın bakalım akıllı tasarımcıların nasıl günden güne bilim dünyasında yer edinmeye çalıştıklarını.

Açıyorum google bakıyorum, google da bana bakıyor. Zaten böyle alternatif teoriler varsa ben hiç gocunmam Evrim teorisin verdiğim önemi aynen onlara da veririrm ancak evrim teorisinin rakibi olacak başka bir bilimsel teori henüz yok ortada. Vasa buyrun kaynak gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 21 Mart 2006; 13:44:22 >

• Trackfind500, Deep İmpact, bence yine çok ta gerekli olmayan bir konu üzerinde uzun uzun tartışacağız ve kim ne kazanacak. Şu anki insan olmamız karşısında ne söylenmiş olacak ki? Dediklerime kimse bakmıyor çünkü tartışmayı bitirici ama insanlar boş yere tartışmak istiyorlar anlaşılan.

Şimdi evrimle yaradılış arasında gerçekten önemli ne fark var? Biri izah edebilir mi? Bunun öyle veya böyle olmasının inançla ne alakası var? Maalesef inançlı kesim kendisine çok güzel bir oyuncak bulmuş evrime karşıyım? Peki neye tarafsın? Yaradılışa ! Peki o nasıl olmuş? Allah yaratmış ! Peki Allah nasıl yaratmış? Böyle hooop demiş sihirbaz gibi insan olmuş orta yerde? Sonra istemiş hamam böceği? Sonra sıraya girdikçe hop hop olup durmuşlar? Mekanizması nasıl peki? Demeyin biz bilemeyiz? O zaman hiçbir şeyi bilmeyin ve bilinmeze bağlayın! Maddenin halini ve gelişimini bilmek isterekn ağzmız açık bilimle dost olalım bunda olmayalım olmaz!

Sonuçta evrimin dinle minle alakası yoktur olamaz. Ayrıca akıllı tasarımı eğer dine alet ederseniz o da yanlıştır.

• Şu kısma kadar bu görüşe hak verilebilse tek hücreliden canlı oluştu diye.

Benim aklıma takılan sorular öle bir dizilmeye başlıyor ki?

tek hücreli neyden meydana geldi?içindeki ribozom lizozom endoplazmik retikulum dna rna adenin guanin ve bunların temel yapı taşı olan carbon ve onları oluşturan quarklar...

siz bunların öncesi nasıl tek hücreden başladı diye biliyorsunuz?

yada tek hücre dünyada başladı diye...su nasıl oluştu?hava nasıl oluştu?hadi diyelim oluştu...

neye göre bunlar oluştu?evrim teorisi sadece neden somut şeylerle ilgileniyor?

Sen kendi kafasına göre oluşan güneşten ve kafasına göre oluşan radyo aktif maddelerin ve gene kafasına göre oluşan gazlarla patlayıp ısı çıkarıp bizi ısıtması ve bu ısının insan vücuduna faydalı olmasını..ve insan vücüdundaki gözün güneşten gelen ışınlara duyarlı onun sayesinde görebilmemizi ve sarı beneğinde ona bağlı oluşmasını sar beneğinde sinirlere bağlı olarak beyine ulaşmasını ve beyinin bu kombinasyon içinde nasıl oluştuğunu..gözdeki merceğin nasıl oluştuğunu bana nasıl açıklıcak bu evrimciler? :) daha aklımdan neler geçiyorda buraya yazmam zamanımı öldürür zaman yetmez...

Bence sen kendini bi inzivaya çekip kendinede o evrimi idda edip evrimden vaz geçen bilim adamları gibi gurur yapmayı bırakırsan doğru görmen fazla geçikmez kardeşim...

olaylara sadece mantıkla bakmayalım insan sadece beyinden değil duygulardanda oluşur unutmayalım...

nasıl iyilik kötülük,kadın-erkek,tepki göstermekle-sabırlı olmak birbirini bütünleştiriyorsa

mantık ve duyguda birbirini bütünleştirir lütfen ayrı ayrı alma kardeşim çünkü manevi duyguları ile mantığıda birbirinden koparamazsın...hadi eyvallah

• quote:

Track bilmiyorum burada yazılan herşeyi tam olarak okuyabiliyor musun bana önyargılı yaklaşıyorsun gibi geliyor. Ben de dahil kimsenin evrim teorisinin teoriden de üstün olduğunu, tartışılmasının bile gereksiz olduğunu iddia ettiğini veya ima bile ettiğini sanmıyorum. Tam aksine daha hipotez bile olamayacak iddiaların hayatın mutlak gerçekleri imiş gibi dikte edilmesine karşıyım. Lafla peynir gemisi yürümez. Evrim teorisi çürüdü demekle çürümüyor, yaratılış teorisi demekle o fikir teori olmuyor, bunları anlatmaya çalışıyorum sen nelerden bahsediyorsun. Bilimsel gelişmelerin ışığı altında evrim teorisinin yalanlanmak bir tarafa dahada geliştiğini söylemek için bilim adamı olmaya gerek yok. Bu benim yorumum değil.

Bak sen de beni yanlış anlıyorsun. Ben ön yargılı yaklaşmıyorum. Ben sadece şu an için burada yazılanların yorum olduğunu ifade ediyorum. Daha hipotez bile olamayacak gerçekler gün gelir en büyük teori halini alabilirler. Kendi adıma söylemeliyim ki hiç bir görüşü dikte etmiyorum ben. Bu bilimsel bilgiye sahip değilim. Ancak bilimsel veriler ne derlerse desinler, ne açıklamalar yaparlarsa yapsınlar bu bilginin yarın değişiklik göstermeyeceği ne malum? Sen de bilirsin ki bilim adamları yıllardır üzerinde çalışmış oldukları fare denilen canlının yeni bir organının olduğunu henüz keşfettiler. Bu yalan mı? Ben bunu ifade ederken bilim adamı olmalı mıyım? Hayır. Ancak teori aşamasında olan bir bilimsel verinin artık bilim dünyasında tek bir tartışma bile yaratmayacak derecede kabul görmüşcesine aktarılmasına tepki gösteriyorum.

Bu arada bir örnek vermişsin mahalle arasında konuşanlara yönelik. Mesela senin evrim hakkında sahip olduğun hangi kesin bilgi seni mahalleliden uzak kılar? Senin şu an bilim dünyasının şu ana kadar ortaya çıkardığı verileri bizlerle paylaşmaktan öte evrim teorisine kazandırdığın şey nedir? Benim asıl tepkim teorileri ya da görüşleri kullanarak bunu kendi egolarımızı tatmin için kullandığımızdır. Belki ben de kendimi tatmin ediyorum farkında olmadan. Bir insanım ve bu da gayet doğal.

Ayrıca bilimin kesin doğru ya da kesin yanlış ifadelerini kulanmadığını biliyorsun. Bilim sürekli ilerler. Bilim kesin yargılarda bulunmaz. Bilim "yanılabileceğini" de göz önüne alarak bir veriye teori, kuram veya hipotez adını verir. Bilim böyle bir şey ise senin "evrim teorisi günbe gün güçleniyor" diye bir yorum yapman bilimin neresine, hangi ilkesine sığıyor?

• Dünyada en adil dağıtılan şey akılmış derler ya hani herkes kendisininkinden memnunmuş, o yüzden sanırım burada bir tartışmadan çok ikna etme çabası seziyorum. Kimse kendi düşüncelerine şüpheyle bile yaklaşmıyor ve hatta akıl bile verebiliyor. Dün bir arkadaşta pm atmış beni dinine davet ediyor. Kendisi kendi fikirlerini sorgulamaktan o kadar uzak ki bu yüzden doğru yolu bulduğuna da o kadar emin.

Nakka kurmak istediğim ama toparlayamadığım cümleleri yazmışsın. Gerçekten bu tartışmaya noktayı koyan cevap olmuş. En azından benim için bundan daha fazlası söylenemez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

Bak sen de beni yanlış anlıyorsun. Ben ön yargılı yaklaşmıyorum. Ben sadece şu an için burada yazılanların yorum olduğunu ifade ediyorum. Daha hipotez bile olamayacak gerçekler gün gelir en büyük teori halini alabilirler. Kendi adıma söylemeliyim ki hiç bir görüşü dikte etmiyorum ben. Bu bilimsel bilgiye sahip değilim. Ancak bilimsel veriler ne derlerse desinler, ne açıklamalar yaparlarsa yapsınlar bu bilginin yarın değişiklik göstermeyeceği ne malum? Sen de bilirsin ki bilim adamları yıllardır üzerinde çalışmış oldukları fare denilen canlının yeni bir organının olduğunu henüz keşfettiler. Bu yalan mı? Ben bunu ifade ederken bilim adamı olmalı mıyım? Hayır.

Trackfind, bilim elbette bie el feneri gibi karanlıkta önünü aydınlattıkça gördüğünü bize yansıtıyor. Biraz da yorum katmak zorunda çünkü anlamak için acelemiz var. Elbette gece karanlıkta sen de el feneri ile yürürken zeytin ağacı sandığın nesneyi yakınlaştıkça bir saman kümesi olduğunu anlar bu bilgiyi editlersin. Bilimde de bunlar olur. Yani farenin bilinmeyen organını bugün bilim bize söylüyorsa ona eksiklik değildir bu.

Yani başkası biliyordu da bilim sonra mı öğrenmiş oldu. Yoksa bilip te saklıyordu sonra mı bize bildirdi?

Aksine bu durum bilim için büyük bir onurdur. Açık sözlülüktür. Başka türlü olsa dün dediğinden bugün gözlediği ile çelişen kısımları gizler onları körüne savunurdu!

sağol pacman akıl yol birdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 21 Mart 2006; 14:06:08 >

• quote:

quote:

Açın google'a bakın. Açın interneti inceleyin, son bilimsel gelişmelere, son bilimsel makalelere bir göz atın bakalım akıllı tasarımcıların nasıl günden güne bilim dünyasında yer edinmeye çalıştıklarını.

Açıyorum google bakıyorum, google da bana bakıyor. Zaten böyle alternatif teoriler varsa ben hiç gocunmam Evrim teorisin verdiğim önemi aynen onlara da veririrm ancak evrim teorisinin rakibi olacak başka bir bilimsel teori henüz yok ortada. Vasa buyrun kaynak gösterin.

Sen yazımı okumadın galiba. Ben akıllı tasarım için teori bile demedim. Görüş olabilir. Günden güne büyüdüğü de iddia edilebilir. Ben bu tasarımın bilim dünyasında yer edinmeye çalıştıklarını izah ettim. Ayrıca Darwin'den önce bilim dünyasının aklı nerelerdeydi acaba? Darwin diye bir adam çıkmasaydı böyle bir görüş zamanla teori halini alır mıydı? Bak anlatamıyorum galiba bizler burada bir tür "duygusal tatminin" içerisindeyiz bunu vurgulamak istiyorum. Duygusal tamin diye bir kavramın da bilimsel olduğuna inanmıyorum.

Google sana bakıyor ise ben de google'a bakıyorum. Çeşitli yorumlar var burada. İncele bir zahmet.

http://www.google.com.tr/search?q=%22ak%C4%B1ll%C4%B1+tasar%C4%B1m%22&hl=tr&lr=&start=0&sa=N

http://www.mustafaakyol.org/2004/10/akilli_tasarim.php

• Dönüp dolaşıp aynı konuları açıp duruyoruz bu forumda. Evrim teorisi ile ilgili daha önce yazılanları forumda arayarak bulabilirsiniz. Evrim teorisi siz ne derseniz nasıl çürütmeye çalışmaya çalışırsanız çalışın bir teori. Elbette Kütleçekim kanunu kadar kesinliği yok. Ama bana sorarsanız kütleçekim de bir teori (kanun çok iyi ispatlanmış teori demek aslında, yani mutlak gerçek demek değil). Kaldı ki Newton'un kütleçekim "kanunu" çok güçlü kütleçekim alanlarında çuvallıyor, genel görelilik daha doğru sonuçlar veriyor. Yani bilim sürekli gelişiyor. Ama gözlemler dikkatli yapıldığı sürece doğru olan şey bir anda %100 yanlışlanmıyor. Sadece doğru görülen şeyin daha az doğru olduğu veya sadece belli durumlarda daha doğru olduğu görülebiliyor. Evrim teorisi bir çok fizik teorisi kadar güçlü ispatlanmasa da yine de bir hipotezden daha öte bir düzeyde. Karşısına çıkarılan yaratılış (veya isterseniz akıllı tasarım deyin) hipotezi burada siz ne derseniz deyin şu an için sadece hipotez. Ama birgün teori düzeyine erişir mi onu bilemem. Ama niye varsayımlarla zamanımızı harcayalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 21 Mart 2006; 14:17:04 >

• quote:

Trackfind:
    Bu arada bir örnek vermişsin mahalle arasında konuşanlara yönelik. Mesela senin evrim hakkında sahip olduğun hangi kesin bilgi seni mahalleliden uzak kılar? Senin şu an bilim dünyasının şu ana kadar ortaya çıkardığı verileri bizlerle paylaşmaktan öte evrim teorisine kazandırdığın şey nedir? Benim asıl tepkim teorileri ya da görüşleri kullanarak bunu kendi egolarımızı tatmin için kullandığımızdır. Belki ben de kendimi tatmin ediyorum farkında olmadan. Bir insanım ve bu da gayet doğal.

Yahu ben bilim adamıyım demiyorum, bilim dünyasına birşey kazandırdım da demiyorum. Tek yaptığım şey bilimin ne olduğunu öğrenmek, gelişmeleri yorumları takip edebilmek. Ama şununda farkındayım ki "uzaylılar plutonda yaşıyor" gibi bir önermenin bilimsel anlamda bir teori olamayacağı. Evet bilimsel bir teorinin keisn doğruluundan söz etmez bilim adamı hep şüphe eder. Ancak bu "sözkonusu teori şüphe ediliyorsa kesin yanlıştır" demek değilki. Tam aksine onca tartışmalara rağmen hala geçerli ise sağlamdır.

quote:

Ayrıca bilimin kesin doğru ya da kesin yanlış ifadelerini kulanmadığını biliyorsun. Bilim sürekli ilerler. Bilim kesin yargılarda bulunmaz. Bilim "yanılabileceğini" de göz önüne alarak bir veriye teori, kuram veya hipotez adını verir. Bilim böyle bir şey ise senin "evrim teorisi günbe gün güçleniyor" diye bir yorum yapman bilimin neresine, hangi ilkesine sığıyor?

Ben gelecek hakkında birşey söylemiyorum. Şimdiye kadar olan durumu anlatıyorum. Kim bilir gelecekte neler olur ben bilemem. Bilimin ilkeleri ile alakası yok yani durumumun. Genetik bilimi öncesi ve sonrasında evrim teorisinin durumuna bakarsan ban hak vereceğini düşünüyorum.

• Tamam evrim yok ! kısa süreliğine en keskin taraftarı bile tamam diyor evrim yok. Peki ne var? gelin bu topicte izah ediverin lütfen (kaçmak yok öyle)

http://forum.donanimhaber.com/m_6345314/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: nakka

Trackfind500, Deep İmpact, bence yine çok ta gerekli olmayan bir konu üzerinde uzun uzun tartışacağız ve kim ne kazanacak. Şu anki insan olmamız karşısında ne söylenmiş olacak ki? Dediklerime kimse bakmıyor çünkü tartışmayı bitirici ama insanlar boş yere tartışmak istiyorlar anlaşılan.

Şimdi evrimle yaradılış arasında gerçekten önemli ne fark var? Biri izah edebilir mi? Bunun öyle veya böyle olmasının inançla ne alakası var? Maalesef inançlı kesim kendisine çok güzel bir oyuncak bulmuş evrime karşıyım? Peki neye tarafsın? Yaradılışa ! Peki o nasıl olmuş? Allah yaratmış ! Peki Allah nasıl yaratmış? Böyle hooop demiş sihirbaz gibi insan olmuş orta yerde? Sonra istemiş hamam böceği? Sonra sıraya girdikçe hop hop olup durmuşlar? Mekanizması nasıl peki? Demeyin biz bilemeyiz? O zaman hiçbir şeyi bilmeyin ve bilinmeze bağlayın! Maddenin halini ve gelişimini bilmek isterekn ağzmız açık bilimle dost olalım bunda olmayalım olmaz!

Sonuçta evrimin dinle minle alakası yoktur olamaz. Ayrıca akıllı tasarımı eğer dine alet ederseniz o da yanlıştır.

@Sayın @nakka akıllı tasarıma kim dini alet etmiş? Zaten dini bir görüş değil bu. Dini açıdan sakıncaları da olabilir hatta! Birisi bizleri tasarlamış gitmiş. Kim tasarlamış? Ne için tasarlamış bir açıklama yok. Belki de uzaylılar tasarlamış ve çıkıp gitmişlerdir? Benim anlatmak istediğim şey farklı. Teorileri gerçeklerle karıştırma sevdasına kapılıp gitmeleyim. Son sözü bilime bırakalım diyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum? Bilim dünyasının içerisinde aktif bir rol almıyorsak burada yazılanların yorumdan öte olmayacağını vurguluyorum.

O ki bir zamanlar maymunduk şimdi insanız ne fark eder? diyorsun , ben de diyorum ki bir zamanlar insandık ve hala insanız ne farkeder? Fark etmeyecekse bana niye böyle cümleler kuruyorsun ki? Fark etmez o halde herkes kendi bilgisince ve kültürünce bir yorumda bulunsun o zaman. Ne farkeder? @nakka sen bir zamanlar maymun olduğuna inanabilirsin. Bunu bilimsel de bulabilirsin. Kendini böyle de rahatlatabilirsin. Ben ise inanmıyorum. Bilimin bu konuyu açıklama da pek çok açığı barındırdığını düşünüyorum. Söylesene bana ne farkeder? Böyle bir şeye inanmalı mıyım? Şart mı inanmam?

• bu konu yani evrim teorisi bu forum da inanılmaz bir ilgi görüyor..bir sürü açılmış topiclere baktığımda aynı konular etrafında dönüp durulduğunu görüyorum kime ne faydası oluyor bunu da anlayabilmiş değilim..

haberde ilginç olan evrim teorisine inanmayan kişi 15 yaşındaki bir kız belli ki bu konu hakkın da eğitim bile almasına rağmen bazı noktaların tatminsizliğini yaşıyor olması ve daha da önemlisi bunun zorunluluk olarak okutulmasını hayatında boş yere geçen zaman olarak görmesi..

tabi bu topic te konunun bizim ele alış biçimimiz le değiştiğini varsayarsam bu yazdıklarım biraz alakasız kalabilir...
  • quote:

quote:

Trackfind:

Yahu ben bilim adamıyım demiyorum, bilim dünyasına birşey kazandırdım da demiyorum. Tek yaptığım şey bilimin ne olduğunu öğrenmek, gelişmeleri yorumları takip edebilmek. Ama şununda farkındayım ki "uzaylılar plutonda yaşıyor" gibi bir önermenin bilimsel anlamda bir teori olamayacağı. Evet bilimsel bir teorinin keisn doğruluundan söz etmez bilim adamı hep şüphe eder. Ancak bu "sözkonusu teori şüphe ediliyorsa kesin yanlıştır" demek değilki. Tam aksine onca tartışmalara rağmen hala geçerli ise sağlamdır.

quote:

Ben gelecek hakkında birşey söylemiyorum. Şimdiye kadar olan durumu anlatıyorum. Kim bilir gelecekte neler olur ben bilemem. Bilimin ilkeleri ile alakası yok yani durumumun. Genetik bilimi öncesi ve sonrasında evrim teorisinin durumuna bakarsan ban hak vereceğini düşünüyorum.

Ben evrime inanmıyorum desem de bu bir yorum olur diye taa yukarıdaki yazıda yazmışım. Beni ilgilendiren bu değil. Beni şaşırtan şey burada "benim babam senin babanı döver tarzında" bir tartışma ortamı yaratmamız.

Peki ben de bir soru sorayım o zaman? Sokatan bir adam olarak. Bilim cevap vermiyor. Dillerin kökeni nereye dayanıyor? Bu kadar sistematik olan bu dillerin evrim ile oluşması mümkün mü? Şu an bilimin kesin ve net bir cevabı yok dillerle ilgili. Niye yok? Bilim neden bunun yanıtını veremiyor? Maymunların konuşmalarını sağlayacak gırtlak bölgesindeki ses kutusunun olmadığı, maymunların bu yetiye sahip olmadıkları bilimsel bir ifade. O zaman bilim neden bir açıklama yapmıyor bir maymunun giderek nasıl ses tellerine ve konuşmaya uygun bir ses kutusuna sahip olduğunu? Ayrıca bu ses tellerine ve konuşma yapısına uyum sağlamakla birlikte konuştuklarını anlayacak bir beyne nasıl sahip olduklarını neden açıklamıyor bilim? İnsanda var olan dört tür iletişim yetisi konuşma, okuma, dinleme ve yazma nasıl hangi aşamalarla bir maymunda oluşageldi?

Sokatan bir adam olarak siz bilim severlere soruyorum. Ve bunun cevabını tüm grafikleriyle, bilimsel açıklamalarıyla en ince ayrıntısına kadar istiyorum. Bunu bu sitede yayınlayın lütfen. Dillerin kökeni açıklayın, aklın kökenini açıklayın. Tüm bilimsel verileriyle? Belkiyorum. Benim gibi sokaktaki bir adamı tatmin edemeyecekseniz ben ne diye güveneyim Darwnizm'e?

• tranckfind500 ,size tüm içtenliğimle katılıyorum o kadar güzel belirtmişsiniz ki bende merak ediyorum sokaktan biri olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emell -- 21 Mart 2006; 14:47:18 >
  • teori:hipotezin farklı, yeni bulgularla desteklenmeye devam etmesi ve üzerinden uzun bir zaman geçmiş olmasıdır. kısaca teori "kökleşmiş hiptozdir" diyebiliriz. yani teorilerde tıpkı hipotezler gibi zamanla değiştirilebilir. everim teorisi doğru veya yanlış bunu tartışmıyorum ama şunu söylemeliyim ki teorinin iyi bir teori olabilmesi için laboratuvar ortamında ispatına ya da inkarına yönelik deneyler yapılabilmeli ve matematiksel olarak sonuçlar elede edilebilmelidir. yani bir teorinin sağlam olabilnmesi için tersinin ispatlanmasına yönelik deneylerin kurulabilir olması gerekir. (bu deneyler olumlu yada olumsuz sonuç verebilir. bunun konumuzlada bir ilişkisi yok zaten) yani everim teorisi için bir deney düzeneği kurulması imkansızdır. sadece bazı genel kabullenmeler üzerine kurulu bir teoridir. evrim teorisi sırf bu yüzden sağlam bir teori değildir. teorinin barındırması gereken önemli özelliklerden birinden yoksundur.

bunun yanında evrim teorisi türkiye'de ve dünyada ideolojiler çatışmasına dönüşmüş haldedir. işin içine ideoloji girincede bilimsel değerlendirilmesi gereken bir konu farklı iki dünya görüşünün çatışma alanına dönüşmüştür.(burdaki tartışmayı ve tartışan arkadaşları tenzih ediyorum.) sonuçta bilim dışı tartışılan bu konu iyice saptırılmış ve kendi doğrusunu ispata çalışan insanların ego tatminlerine kadar gitmiştir. kanımca evrimin var olması demek allahın olmadığı anlamına gelmez. allah herşeyi yaratmışsa evrimde onun isteğiyle oluyordur. evrim yoksada "aman ateistlik elden gitti" naraları atmakta yanlıştır. evrimin dünya görüşünden ayrılarak düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.