Şimdi Ara

Rus Çarlığı Neden Alaska'yı Bırakma ya da Satma İhtiyacı Duydu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • soru başlıktaki gibidir.




  • Rusya tarihinde maalesef en büyük ekonomik çöküşleri yaşadı hatta bir dönem ne acıdır ki halk sokak hayvanları kedi köpek karga vs yediği kayıtlara geçmiştir, çarlık son yılları esnasında çarlık Rusya sına gitmesi gereken yardım Çanakkale savaşı yüzünden gidememiş ve kominist Bolşevik ler yönetime el koymuştu yani ekonomik kriz bir kraliyet in hazin sonuna mal oldu bu yüzden Rusya derin devleti finans konusunda devleti zor durumda bırakmak yerine satar o Alaska buzlu toprakları
  • Ruslara devlet olmayı Hazarlar öğretti. Yoksa bildiğin barbar anca hede hödö kuvvetini harcamayı bilmeyen kavim olarak kalacaklardı.


    hatta ilk rus devletği Kağanlık olarak geçer.


    rusların sorunu bana göre içki.


    bu sorun sadece 50 veya 100 yıllık değil.


    Bulgarlar ilk müslüman Türk kavmidir. Başında İl Teber Almış var. Müslüman oluyor. Komşusu olan ruslarla o devirde pek sorun yaşamıyorlar. İl Teber Almış da bundan dolayı Kiev Rusya'sına müslümanlığa geçiş konusunda bir mektup ve birkaç müslümanlığı anlatacak vekil gönderiyor.


    anlatılanlara göre: ruslar bunu beğeniyor. ilginç geliyor. işte namaz niyaz falan öğretiliyor. ama işte zurnanın zırt dediği yer olan kısma geliniyor: Alkol haram... Alkol haram olduğundan rus halkı buna karşı çıkıyor.


    Tabi bu sebepten kiev rusyasının kralı, Almış'a geri mektup gönderiyor. Teklifi için teşekkür edioyor. Ama milletinin bu içkiye olan düşkünlüğünü bahane ederek teklifi kabul etmiyor.



    yani ruslar bugün ne çekiyorsa :


    1 - Alkolden

    2 - komünist kafalarından



    1964 de adını unuttuğum bir rus bilim adamı, interneti buluyor. amaç : üniversite ve devlet dairelerini birleştirip, bir birleri ile haberleşmelerini sağlamak. hatta aynı adam bunun için personel pc tasarımı da yapıyor ama komünist moskva, "bunlar kapitalist casusluğu yaparlar" diyerek projeleri iptal ediyorlar.



    işte rusya bu yüzden hep saçma sapan hatalar yapmıştır.





  • Alaska’ yı kiralık vermişlerdi ama kiracı çıkmadı…
  • Yerliler rahat vermedi, kazandıları paradan fazlasını Alaskayı elde tutmaya harcamaya başlamışlardı.
  • Alaska'ya ulaşım yoktu. Ruslar zaten gidemiyordu, yerleşim yoktu. Değerli madenleri olduğu bilinmiyor önemsiz görülüyordu. Amerika'ya satılması işlerine geldi, üstelik ekonomik zorluklarla boğuşuyordu.


    Napolyon gibi dünya tarihinin en büyük savaş ve siyaset taktisyenlerinden biri Amerika'daki Kanada topraklarını ABD'ye neden sattıysa ondan satmıştır.

  • Ellerinde tutamayacaklarına inanıyorlardı.

  • o dönemde değersiz, donmuş arazi ve ülkeye para girmesi lazım. ayrıca merkezden inanılmaz uzak bir noktada, resmen dünyanın öbür ucu. elde tutmak zor, e zaten değersiz (dediğim gibi, o dönem için) ve ekonomik sıkıntıdasın. Satmaması için bir sorun yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.