Şimdi Ara

rulman nedir?bozulması nelere sebeb olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
38.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • rulman tekerlek bilyesimiidr? bozuklugu tekerlek cıkmasına ,kazalara sebep verirmi?

• rulman dağıldığı zaman yatakladığı alanı kitleyeceği için özellikle h<reket h<lindeyse yataklanan parça anında dağıtır ve ciddi zararlar verir...

örn: tekerlek bilyasını dağıtan bir araç ort. 90 km ile giderken dönen 4 tekerlekten birini kitleyecek ve araba o tarafa doğru kaymaya başlayacak belkide o tekerleğin elemanlarına zarar verecektir....

SAYGILAR....
    Yapay Zekanın Yanıtı

Rulman ve Bozulmalarının Nedenleri

Rulmanlar, dönme hareketine izin veren ve sürtünmeyi azaltan mekanik cihazlardır. Çeşitli endüstrilerde, araçlarda ve makinelerde yaygın olarak kullanılırlar.

Rulman dağılması, rulmanın işlevini yerine getiremediği ve makinenin bozulmasına neden olabilecek ciddi bir sorundur. Rulman bozulmalarının çeşitli nedenleri vardır:

• Yetersiz Yağlama: Rulmanlar düzenli olarak yağlanmalıdır. Yetersiz yağlama, aşırı ısınmaya ve erken dağılmaya yol açabilir.
    • Aşırı Yük: Rulmanlar, tasarlandıkları yük kapasitesinden fazla yüke maruz kaldıklarında dağılabilirler. Bu, ağır yüklerin taşınması veya makinenin aşırı zorlanması nedeniyle oluşabilir.
    • Yanlış Montaj: Rulmanlar yanlış monte edildiğinde, yataklarına tam olarak oturmayabilir veya aşırı gerilmelere maruz kalabilirler. Bu, zamanla dağılmaya neden olabilir.
    • Kirlilik: Rulmanlar kir, toz veya neme maruz kaldığında, bu maddeler rulman yüzeylerine zarar verebilir ve dağılmaya yol açabilir.
    • Malzeme Yorgunluğu: Rulmanlar uzun süreli kullanım veya aşırı yük nedeniyle zamanla yorulmaya uğrayabilir. Bu yorulma, malzemenin zayıflamasına ve sonunda dağılmasına neden olabilir.

Rulman Bozulmasının Belirtileri

Rulman bozulmasının bazı yaygın belirtileri şunlardır:

• Gürültü veya uğultu
    • Titreşim
    • Hareket direnci
    • Isı artışı
    • Rulman muhafazasından yağ sızıntısı

Rulman Bozulmasının Sonuçları

Rulman bozulmaları, makinenin performansını ve güvenliğini önemli ölçüde etkileyebilir. Dağılmış bir rulman şu sonuçlara yol açabilir:

• Makinenin arızalanması
    • Birleşen parçaların hasar görmesi
    • Güvenlik riskleri
    • Mali kayıplar

Rulman dağılmalarını önlemek için düzenli bakım, uygun yağlama ve doğru kullanım çok önemlidir. Rulmanlarda herhangi bir sorun belirtisi fark ederseniz, derhal kalifiye bir teknisyene başvurunuz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tr.wikipedia.org
    Yuvarlanma elemanı - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Rulman

• rulman bilyedir ve tekerlekte olduğu gibi, motordan, şanzımana kadar bi çok yerde daha mevcuttur araçta. sadece tekerlekte değildir yani. bozulmaya yakın ses yapar uğultu ya da şıkırtı şeklinde. hern nerede ise değiştirilmesi gerekir. değiştirilmezse kullanıldığı yere göre bi sürü sorun çıkarabilir.
  • rulman dağıldığı zaman yatakladığı alanı kitleyeceği için özellikle h<reket h<lindeyse yataklanan parça anında dağıtır ve ciddi zararlar verir...

örn: tekerlek bilyasını dağıtan bir araç ort. 90 km ile giderken dönen 4 tekerlekten birini kitleyecek ve araba o tarafa doğru kaymaya başlayacak belkide o tekerleğin elemanlarına zarar verecektir....

SAYGILAR....
  • arkadaşlar haklı eğer değişmesse dağılıp mili koparabilir. tekerin kopmasına kadar varan sorunlara neden olabilir
  • rulman eğer en ufak sesde değiştirilmez ise:

20 ytl iken 100 ytl ye kadar masraf çıkar.
    elbet birgün bi yerde yolda bırakır. yine haddinden fazla usta çekici ve saire masraf çıkarır
    zamanını çalar paranı çalar
    hayatına kasteder.
    önemli parçalardır.
    maliyeti düşük yağ değişimi kadar önemli ve çok zor olmayan işçiliklerle değişebilen parçalardır.

şöyle bir anlamda düşünürsek de: araba birebir bu rulmaların üzerinde gidiyor diyebiliriz. can taşıyan bi parça kısacası.

cevapların bunlar. gereğini yapmak sana kalmış saygılar...
  • rulman böle bişey işte..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • skf ve fag iyi markadır, bu markaları alırsan için rahat olur
    yerli malı ors de idare eder kullanılacağı yere göre ...
    japon markaları da var ama en çok satılan meşhur olanlar bunlar bildiğim sattığımız kadarıyla :)
    ucuz çin malları da var, o kadar ucuz ki anlatamam :) raylı dolap imal edenler alıyorlar bu aralar...
  • diğer otomobil parçalarına oranla inanılmaz ucuz bir parça, şehir içindeki trafik gürültüsünün olmadıgı otoban gibi yollarda feci ugultu sesiyle rahatsız eder insanı..
  • cevaplanız için tesekkür arkadaslar kazasız belasız ve mutlu bir hayat diliyorum yüce ALLAHTAN
  • oneMoreCupofCoffee kullanıcısına yanıt
    ForteVeloce kullanıcısına yanıt
    Konu biraz eski ancak yeni konu açmak istemedim polo aracımızdan'da ses geliyor ustaya götürdüm rulman değişmesi gerekli parçayı alayım yarın gel takalım dedi ancak az önce arabayı park ederken küt diye bir ses geldi rulmandan gelen o ses tamamen kesildi direksiyon çok ağırlaştı ustaya bu şekilde götürebilir miyim sıkıntı çıkarır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1 -- 1 Şubat 2016; 0:12:17 >
  • Cekiciyle goturmeniz sizin yararınıza olur diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki gün önce triger kayışının ordaki rulmanı değiştirttim uzun zamandır ses geliyordu cik cik cik diye allahtan oradaki çırak farketti hemen müdahale edildi. Aracımı genelde genç istekli hevesli olan kişilere mutlaka emanet ederim ve işlerini cidden daha temiz yapıyorlar. 30 lira rulman 30 lirada işçilik verdim.

• Bizde 2010 1.4 Albea var 3. ve 4. viteste 40 ile 100 Km/h arasinda uğultu oluyor bu ses rulmandan mi geliyor acaba?
  • eray0909 kullanıcısına yanıt
    dişlilere baktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: muaz1

Konu biraz eski ancak yeni konu açmak istemedim polo aracımızdan'da ses geliyor ustaya götürdüm rulman değişmesi gerekli parçayı alayım yarın gel takalım dedi ancak az önce arabayı park ederken küt diye bir ses geldi rulmandan gelen o ses tamamen kesildi direksiyon çok ağırlaştı ustaya bu şekilde götürebilir miyim sıkıntı çıkarır mı?

Servisi arabanın olduğu yere çağır mobil servis internet den randevu alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: amdfanatic

skf ve fag iyi markadır, bu markaları alırsan için rahat olur
    japon markaları da var ama en çok satılan meşhur olanlar bunlar bildiğim sattığımız kadarıyla :)
    ucuz çin malları da var, o kadar ucuz ki anlatamam :) raylı dolap imal edenler alıyorlar bu aralar...

Hocam merhaba, Gecen hafta civic aracimin alternator kayisi gergi rulmanini degistirdim. Usta bms marka rulman takti. Yerli bir markaymis sonradan ogrendim. Kalitesi nasıldır acaba sorun cikartirmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gripin518

quote:

Hocam merhaba, Gecen hafta civic aracimin alternator kayisi gergi rulmanini degistirdim. Usta bms marka rulman takti. Yerli bir markaymis sonradan ogrendim. Kalitesi nasıldır acaba sorun cikartirmi.

ilk defa o markayı duydum, nedir bilmiyorum ama onlarca yıldır skf, fag, ors satıyoruz, ors ilk zamanlar alman ortağıyla vardı, sonradan yerli oldu, fag ve skf en meşhurlarıdır, herkes böyle bilir, timken ve nsk da çok eski markalardır, kötü olduklarını hiç sanmıyorum ...

• quote:

quote:

quote:

ilk defa o markayı duydum, nedir bilmiyorum ama onlarca yıldır skf, fag, ors satıyoruz, ors ilk zamanlar alman ortağıyla vardı, sonradan yerli oldu, fag ve skf en meşhurlarıdır, herkes böyle bilir, timken ve nsk da çok eski markalardır, kötü olduklarını hiç sanmıyorum ...

Markalari tanimadigim icin birsey demedim takilirken iyi bir marka diye dusnmustum . Bu markayi arastirdim biraz gergi rulaminin ic rulman kismi japon koyo markasiymis. Araca takildi artik insallah sorun cikarmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Markalari tanimadigim icin birsey demedim takilirken iyi bir marka diye dusnmustum . Bu markayi arastirdim biraz gergi rulaminin ic rulman kismi japon koyo markasiymis. Araca takildi artik insallah sorun cikarmaz.

çin malı saçma sapan bir sürü marka var, emin ol onlardan bin kat daha iyidir, ben sorun çıkacağını hiç sanmıyorum ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.