maaş nekadarmış 10 k mı. |
Ruhi Çenet'in 5 kişinin yapacağı işi tek kişiden istediği iş ilanı :D 🤣🤣 (12. sayfa)

-
-
kaba etimizlede ceviz kıralım mı ruhiye beynini zinde tutar.
bak bunu eklememişler tüh..
-
Tek olayı yabancı kaynakları Türkçeye çevirip video yapmak olan insanlar abartıldığında böyle oluyor. Hiçbir şey üretme hep hazır ye, sonra şunu yapsın bunu yapsın resmen köle arıyor. Barış Özcan da üretkenlik adına bu arkadaştan farksız fakat en azından bilim hakkında video yapıp insanları bilinçlendiriyor bu iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remiles01 -- 13 Temmuz 2020; 11:55:3 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kendinden daha vasıflı insanları altında çalıştırmak kalitesizliğin ve kompleksin belirtisidir.
Git çalış o zaman boş yapma.
İngilizce bilen ve Belediye başkanlarına ulaşan insanlar bu youtuberin altında 2.5-3 bin liraya mı çalışacak.
O vasıflara sahip olan bir kişi kendi işini kurar.
Kurumsal firmalarda hayatını heba etmişsin bir cacık olmamış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Diyor ki , herşeyi eleman yapacak , ben kamera karşısına geçip paraları emükleyeceğim.. Bu yazı ile bütün saygınlığını da yitirmiş olmuş kamil.. Demek ki kendini biliyor , o yüzden yazısı vs düzgün birini arıyor.. 🙈
quote:
Orijinalden alıntı: NitroNos
Git çalış o zaman boş yapma.
İngilizce bilen ve Belediye başkanlarına ulaşan insanlar bu youtuberin altında 2.5-3 bin liraya mı çalışacak.
O vasıflara sahip olan bir kişi kendi işini kurar.
Kurumsal firmalarda hayatını heba etmişsin bir cacık olmamış.bol şanslar genç adam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Temmuz 2020; 12:35:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Youtube tayfasının iyice bir yerleri kalktı😂
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim zaten Yazılım firmam var.
Her zaman şunu unutma çalışanına değer veremeyen bir işletme yerinde saymaya mahkumdur.Çalınanından 3-5 kuruş kazanırsın bir hata yaparsın kat ve kat fazlasını kaybedersin.Çalışanına değer verirsen işini en iyi şekilde yapar ve gerekirse gece , gündüz çalışır ama sana kat ve kat fazlasını kazandırır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 13 Temmuz 2020; 13:30:50 >
Bu yazdıklarımdan bunu mu anladın gerçekten ?
Bir daha oku.
Çalışan hata yapar, sen hatayi yakalarsin siz code review yapmadan , TDD yapmadan UAT Prep test yapmadan yapıştırıp production'a geciyorsaniz bilemem.
Konu bu mu ? Konu bu değil, her firma yeni mezun almak zorunda da degil 5+ tecrübeli de alabilir. O hata yapar mi o da hata yapar, bug olur fail olur. Kimse birşey kaybetmez testlerde ortaya çıkar.
Canlı da bile çıksa hadi diyelim çok kötü oldu, en fazla ceza ödersin ama ben hic bir sirket sahibinin ben çalışanıma güveniyorum hiç Kpi tutmuyorum dediğini duymadım.
Vel hasil kelam konu farkli noktalara gitti sen sekreter diye daha basit bir adam alabilirsin kendine ben ayni adami kapida içeri sokmam maaşını sen 3 verirsin belki ben 5 veririm. Ne yazdıklarımı dahi okumadan yorum yapacak kalitede iş yapiyorsan seni zor bir süreç bekliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Temmuz 2020; 13:51:2 >
Bu asagidaki 3 madde basli basina ayri uzmanlik alanlari: Uretim/is planlama, sosyal medya uzmanligi ve insan kaynaklari uzmanligi. Bunlari cikarinca ancak asistan is tanimina uygun hale geliyor. 1 kisiden 4 kisilik uzmanlik istiyor. Boyle bir personel yok. Boyle bir is tanimi da olmaz. Yaparim diyen de yalan soyler.
-Mevcut personelin çalışma düzenini takip edebilecek, performans değerlendirmesi yapacak, ekibi yeri geldiğinde motive edici ve gizli lider özellikleri olan,
-magazin ve sosyal medya platformlarını takip edecek ve gerektiğinde temsil edebilecek.
- iş ve personel görüşmeleri yapabilecek,
Ben sekreter alırım ama sekreter diye aldığım kişiye sen web sitesi yapacaksın yada program yazacaksın diyemem.Herkes kendi görevini yaparsa sorun olmaz sekreter ingilizce biliyorsa ekstra maaş veririm , daha önce tecrübesi varsa ona göre maaşı olur.
Bu iş ilanını iyice oku istersen en az 3 meslek var burada.
Hala neden uzatıyorsunuz konuyu?
Ben bunu kıskançlığınıza ve yeteneksizliğinize bağlıyorum. Çünkü sizde ne iş ilanındakileri yapabilecek kabiliyet var ne de iyi bir youtube kanalı kurabilecek yetenek var.
İş ilanı gayet normal. Asistan dediğin kişinin bu maddelerden daha fazlasını yapabilmesi lazım.
Kıskanmayın, kendinizi geliştirin.
Sen gerçekten bu işleri yapması için 3 eleman aliyorsan sana hiç birşey diyemem senin gemin senin tasarrufun, ben developer alirken aldığım elemanın ben sadece Java yazabiliyorum kotlin yazamam demesini istemem. Sekreterden kodnyazmasini bekleyen olmaz, ama kendini gelistirmek isterse, değer katarsa neden olmasin
Kardeşim yazılımcı arıyorsan ister C++ yazar ister Oracle java ister asp net yani yazılımcı alıyorsun.Kaç tane dil biliyorsa ona göre nasıl işine geliyorsa onu alırsın ben meslek diyorum sekterin ne işi var yazılımda sende iyice enayi bulmaya çalışıyorsun.
bu kafayla bir yere geleceğini düşünmüyorum kurumsal firma olamazsın.
O zaman kurumsal firmalar bir işi bilmiyorlar boşuna insan kaynakları , satın alma , bilgi işlem bölümleri mevcut hepsini birleştirip 1 eleman çalışsın o zaman nasıl bir zeka anlamıyorum.
Ruhi Çenet kim ya
-
quote:
Orijinalden alıntı: NitroNosKardeşim yazılımcı arıyorsan ister C++ yazar ister Oracle java ister asp net yani yazılımcı alıyorsun.Kaç tane dil biliyorsa ona göre nasıl işine geliyorsa onu alırsın ben meslek diyorum sekterin ne işi var yazılımda sende iyice enayi bulmaya çalışıyorsun.
bu kafayla bir yere geleceğini düşünmüyorum kurumsal firma olamazsın.
O zaman kurumsal firmalar bir işi bilmiyorlar boşuna insan kaynakları , satın alma , bilgi işlem bölümleri mevcut hepsini birleştirip 1 eleman çalışsın o zaman nasıl bir zeka anlamıyorum.
Kurumsal firma olmaya çalışmıyorum, ben bir start-up olarak çalışıyorum.
Bu son mesajım, mesajlarimi gözünle okumani tavsiye ediyorum. Bir insan sekreter olarak girebilir sen neden insanlari maaş ile sabitliyorsun, senin gercekten bir şirketin var mi yoksa tek kişilik freelancer misin ?
Benim ekibimden ilham alir, kendini yazilim konusunda geliştirmek ister oturur çalışır yeterince kendini gelistirdikten sonra is yapmaya başlar, o adam jr developer ise ona göre maaş alir, her ikisini de yapmasini istiyorsa ona gore Maas alir.
Gelelim dil konusuna, ben "developer" diyorum sen programcı ya da javaci .netci diyebilirsin. Benim için developer geliştirici demektir, eğer JVM dünyasını biliyorsa Java ya da Kotlin fark etmez. Hangi ortama deploy edeceği fark etmez bunları öğrenir ve gelistirmeye baslar.
Sen o olamazsin bu olamazsin gibi üst merciden ahkam kesmeyi kenara bırak kendi isine bak. Daha fazla seninle vakit harcamayacagim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mesajına baktığım zaman 15 yıl boyunca sağlıklı bir yazılım metodolojisi kullanmadığını anlıyorum, sanırım deadline süresi uzun olan işler yapmışsın.
Düzgün bir deadline puanlaması yapabilen herhangi bir yazılım firmasında ben şuna mail attım, ben booking.com skyscanner sitelerinden yolculuk planlamasi yaptım dersen sağlam bir fırça yersin.
Yazılım liderleri şirketin yüksek maliyetli elemanlarını yöneten birisidir, kendi kafalarına göre hareket ederek yazılımcıların alakası olmadığı işleri veremezler.
Bir yazılımcının daily toplantısında "yolculuk planlamasını yaptım" demesini hayal ettiğim zaman baya komik geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfallen -- 13 Temmuz 2020; 17:3:41 > -
Yazdıkların zaten benim yazdıklarımla aynı esasa dayanıyor kimden ne fırça yiyorsun? Anlamış değilim yazdigini.
İ
Yazilim liderleri sandığın gibi sadece en üst düzeyde eleman yönetmek ile kalmazlar. Projelerin üst düzey planlama toplantılarında müşteri ile birebir contact halinde de olurlar. Maliyet hesaplama da bunlardan bir etken.
Long Deadline nedir ? Daily toplantisi nedir ? scrum nedir ?
Code review yapilir yazilan koda bakılır uygunsa eklenir. Bu kodu yazan adam ister geçmişinde pompaci olsun ister sekreter, gerekli donanima sahipliği var ise oturur geliştirir.
Bunlari oturup tartışmak yersiz, bir eleman günümüz çağında şirket icerisinde ben yazilim öğrenmek istiyorum derse öğrenir. İster sekreter olsun ister guvenlik gorevlisi.
Bir yeni mezun bilgisayar mühendisi 2 yilda geldigi yere diger eleman belki 5 seneden gelir belki de daha kisa... Kapasitesine göre is yapmasini saglamak benim isim.
Ne bilgisayar mühendisi diye gelenleri gördük, şirket içerisindeki isletme mezunlarindan çok daha az kalitede kod yaziyor.
Benim evvel mesajimda da şimdi de yazdığım açık insan kendini geliştirmek isterse geliştirir, 3 kişilik iş bilmem ne birakin bunlari. Verilen işi zamaninda yapmak icin kendinizi geliştirin zorlayin biraz.
Yazdığımi okuyorum gelen mesajlara bakiyorum pek anlam ifade etmiyor yazmak için yaziyorsunuz.
Ne kadar çok ahkam kesmeyi seven insanlar varmış. Long Term deadline'mis daily'mis "deadline puanlamasi" bilmem ne... önce ne yazdığımı oku!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Temmuz 2020; 17:18:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mesajınızı tekrar okudum, yazdığım mesaj için kusuruma bakmayın, bir dahaki sefer mesaj yazmadan önce daha dikkatli olmam lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X