Şimdi Ara

Ruhen yaşlanıyor gibiyim... (Ciddi konu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Konu dışının kargaşasından kaçarak bu konuyu buraya açmak istedim. 23 yaşında akademisyen bir bayanım ve özellikle bugünlerde kendimi oldukça yaşlı hissediyorum. İşe başladığımdan beri sürekli kendimden büyüklerle vakit geçirmeye eğilimliyim, öyle yapıyorum da zaten. Yaşıtlarımla da takılıyorum ama nedense aynı tadı alamıyorum... Birçok şey bana çok çocukça geliyor, sevgili muhabbetleri vs. Zaten bekarım da, ama kendimden büyüklerle hayata dair, karşı cinse dair, evliliklere dair, kısacası herşeyden konuşuyorum, daha mutlu oluyorum. Bilmiyorum, bir ablam yok, belki bu yüzden bana tavsiyelerde bulunabilecek bir abla arayışındayım. Annem de sağolsun çok yardımcı oluyor her konuda ama ablanın yeri ayrı gibi. Benden 15 yaş büyük hocam var, zaten arkadaş gibiyiz, onunla sohbet ediyorum, takılıyorum falan. Bir yandan seviniyorum böyle birisine sahip olduğum için, bir yandan da yaşlandığımı düşünerek üzülüyorum. Yaşadıklarım normal midir bilemiyorum.

İçimi dökmek istedim, ciddiyetsiz yorumları tek tek şikayet ederim, kusura bakmayın. Teşekkür ederim okuduğunuz için.

• Ben 18 i bitirmek üzereyim ben de yaşıtlarımdan bıktım. yaşlandığımı hissediyorum diyemeyeceğim ama olgunlaştığım kesin. büyüklerin muhabbetleri daha güzel. mallıktan uzak bir ortam her zaman iyidir.
  • 15 yaşındayım bende büyüklerle konuşmayı daha çok seviyorum ( olgun olanlarıyla tabiki) niyeyse yaşıtlarım çok basit şeylerden konuşuyor gibi hele yaşıt kızlar iyice mal oluyor k.bakmayın benim çevremdekiler böyle yani kısacası yalnız değilsin :D
  • ben de büyüklerle konuşmayı severim
  • Sakın ol relax yaşlanmıyorsun duruluyorsun, aile ortamının gerginliği ve genel ev desteği vermen seni sandığından büyük olduğunu düşündürmeye sebep oluyor sonuçda kendin çabalayarak çoğu işini kendin hallediyorsun dışarı çıktığında sosyal hayatında ve iş hayatında yaşıtlarının aksine yaşca büyük insanlar ile takılman seni birazda tetikliyor ben yaşlandım söylevine itiyor. Rahat ol yaşının daha ne kadar genç olduğunu düşün hayatın tadını çıkar kafa dengin yaşıtlarda var unutma bu düşünce sadece sana özel değil dönem dönem her insanda gerçekleşiyor.
  • Yazamsarında yazdığı gibi bende üzerimdeki sorumluluklarla uğraşmaktan dolayı yaşıtlarımla fazla anlaşamıyorum,21 yaşındayım öğrenciyim hem derslere girip hemde çalışıp aileme bakmak zorunda olduğumdan bir takım şeyler çok boş geliyor.Okulda herkes laylom takılırken onların muabbetleri bana cidden çok boş gelmekte bu yüzden bende daha büyük insanlarla anlaşmaktayım.Bizimki yaşlanmaktan ziyade hayat şartları gereğince bir takım düşüncelerin olgunlaşmasıdır.Sizinle aynı düşüncelere sahip yaştınız biriyle arkadaşlık kurduğunuz takdirde yaşlandım düşünceside kafanızdan çıkar.
  • ablacım sen yine iyisin. ben küçüklüğümden beri yaşıtlarımla iyi anlaşamam hep büyüklerle konuşabilirim. yaşıtımla konuşmaya kalkıyorum misal bi kitapta 2 satır sevişme sahnesi görüyo kız kitabı bırakıyo ne biliyim böyle sevgili muhabbetleri iğrenç zaten çocukça şeyler gibi geliyolar bana. arkadaşlarım hep dışarda koştururken ben kitap okurum hoca bile bana yaşlısın der. artık her cümlede ölüm kelimesini kullanmaya başladım. hadi hayırlısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
  • Gerçek hayata adım atmışın, çocuk yanını kaybedersen yaşlanmakla kalmayıp ölürsün...
  • Büyüklerle takılınca insan yaşlanmaz amaaaaa

maddi sıkıntılar varsa, alınan maaş yetmiyor üstüne birde yüksek meblağlı borçlar var ve çıkış yolu bulunamıyorsa

mükemmeliyetçi bir yapın varsa, yaptığın işlerde hata olmasın diye uğraşıyorsan, kafanda sürekli projeler dolaşıyor her an onları düşünüyorsan, yani işi işte bırakamıyorsan,

ilişkilerde sorunlar varsa (aileyle, arkadaşlarla), bunlar birileriyle paylaşılamıyorsa, bu sıkıntılar sürekli beyni kemirip duruyorsa,

insan bedenen olmasada ruhen yaşlanır, sanki görünmeyen bir el yüzünü aşağı doğru çeker, kalbini sıkıştırır.
  • Yaşıtlarınla takıl yaşın büyük değil.Fazla ciddiyet iyi değil insanlar kısa sürede sıkılır senden.Okulda 24 yaşında bir kız var ilköğretim öğrencisi gibi 4-5 yaş küçüklerle şakalaşıyor, 27 yaşında yeni akademisyen bir bayan var, sürekli yüzü gülüyor, kendinden 6-7 yaş küçük öğrencilerle voleybol oynuyor, beraber kafelere gidiyor, geziyor dolaşıyor, eğleniyorlar.Hayatı dolu dolu yaşıyorlar, mutlular.
    Kendinden 10 yaş büyüklerle takılıp sadece zaman öldürürsün ve monoton monoyon yaşayıp ileride pişman olursun.
  • sen gene iyisin 26 yaşındayım hem manen hemde fiziki olarak resmen çöktüm. gören en az 30 diyor
    yaşıtlarımdan pek arkadaşım yok. en yakın dostlarım benden büyük olanlar. onlarla anlaşabiliyorum.
  • 23 yaşındasın,kendinden büyük insanlarla çalışmak ve sürekli onlarla aynı ortamda bulunmak seni yaşlandırmaz.aksine zamanla edineceğin tecrübeleri,o insanlardan alabilirsin.insanı yaşlandıran stres ve mutsuzluktur.bunun dışındaki etmenlerde fiziksel olarak,yanlış beslenme,sigara ve alkol kullanımı,spor yapmamak olarak söylenebilir.
  • ben bir şirkette yöneticiyim. kendimden yaşça küçük insanları yönetmek benim yaşımdan daha fazla olgun olmamı gerektirdi. Bu işin benim açımdan hem olumlu hemde olumsuz tarafları oldu fakat olumsuz tarafları sosyal hayatımı daha fazla etkiliyor. yaşıtım olan insanların muhabbeti sarmamaya başlıyor. Onların eğlendikleri şeylerle ben eğlenemiyorum. Çocukça geliyor bir çok davranışları. İş yerinde yakınlaşmak istesem de blunduğum konum buna engel oluyor ve karşıdakinin bu durumu kullandığını hissediyorum. O nedenle bendeki bu mesafeli tavır sosyal yaşantımdaki diğer insanlarla olan ilişkimi de olumsuz etkiliyor.

Sanırım benimkisi de bir içi dökme oldu cavaptan çok.
  • Ben de 24 yaşındayım aynen bana da saçma geliyor o muhabbetler.Bazen çok sıkılıyorum hayattan.Ama benim şansım hem ablam hem abim var abimle erkek erkeğe çok eğlenceli sohbetler yapar ablamla da hemem hemen öyle.İzmir'de yaşamam sıkıntımı biraz olsun alıyor ama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.