Şimdi Ara

Rubik Küp ( Zeka Küpü ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
91
Favori
18.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fark Ettimde Konu Çok Hızlı Büyüyor. Cidden Bu Kadar İlerleyeceğini Sanmıyordum. Umarım Yarın Eline Küp Alacak Arkadaşlar Pes Etmeden Yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katakof81 -- 22 Eylül 2013; 23:09:47 >
  • ya kendim cikarayim diyorum arti şeklini on yuzeyde yaptim mesela ama yan yuzlerdeki artinin uzantilarini beceremiyorum bi tarafi yapsam oburu bozuluyor comez metodunda arti yapmayi tam anlayamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamaninda cok yaptım. Ama yöntemsiz yapmak imkansiz gibi. Anca yeni yontem bulursun.

• ardelis A kullanıcısına yanıt
    Videoda algoritma vererek nasıl yapılacağını göstermiştim. İzleyerek mi yaptın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: katakof81

Videoda algoritma vererek nasıl yapılacağını göstermiştim. İzleyerek mi yaptın ?

tamam izleyim ben su videolari en iyisi duzgunce useniyodum ama baslayim şimdi

• :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: katakof81

Hocam 4 lü 5 li 6-7-8-9- v.s olanları ne kadar zamanda çözüyorsun?
  • Takip
  • raver kullanıcısına yanıt
    4 Lü Rekorum 1.40.xx

5 Li Rekorum 3.47.xx
  • 25 saniye averaj yapıyorum... Hizlanmak isteyen arkadaşlara Dayan zhanchi öneriyorum. Kayganlastirici olarak el kremi ve zeytin yağını karıştırın ve sürün. Yok böyle bir hız. EN iyi lubricant dan daha iyi oluyor.

• Bakarim

• Hoşuma gitti öğrenmek isterim
  • :D
  • ortamı kızıştırmak değil niyetim. öncelikle bunu belirteyim.
    bu iş bence zeka işi değil el becerisi işi. videolarda göstermiş olduğunuz yöntemi 4-5 yıl öncesinden bir arkadaşımdan öğrenmiştim. keşke öğrenmeseydim dedim daha sonra. ilk defa çözünce inanılmaz zevk verdi bana. kısa sürede ezberledim ve artık unutmamak için ayda yılda bir elime alıp çözüyorum. sonra bırakıyorum.
    ama çözümü bilmediğim zamanlarda elime alıp uğraşırdım, yapamazdım fikir yürütürdüm. düşünürdüm vs. (bu tarafı zeka işi işte.)
    kısacası nasıl yapıldığını öğrenmek başta size mutluluk verecektir ama sonra bu fikriniz değişecektir. hevesiniz kaçacaktır. (bende öyle oldu)
    son olarak şunu da söyleyeyim. kimseyi eleştirmek değil niyetim. videoyu paylaşan arkadaşıma ve bu hobiyle uğraşan kişilere de sonsuz saygı ve hayranlık duyuyorum. naçizane kendi fikirlerimi belirtmek niyetim.
    elinize emeğinize sağlık. iyi forumlar...

• Takipteyim videoları izledim algoritmalar o kadar zor değil gibi.Küp alırsam deneyeceğim.
  • Abi naptıın sen

Maşallaaaaahhh, ne kadar da hızlısın öyle, nazar değmesin. Nasıloluyor yahu. Renkleri hangi ara görüyorsun da çeviriyorsun :) Vay anasını be
  • Takip

• ben matematik öğretmeniyim
    39sn de falan çözdüm işin sırrı
    1-bir kere dandik küp almayın kardeşim gidip 5 liralık küpleri alıyosunuz 3. çevirmded elimizde kalıyor

2- tek bitane çözüm algorütması öğrenip onu hızlandırmak ve pratik kazanmak en doğru yol

3-kat kat ilerlemek en mantıklısı ve en hızlısı

4-sayısal olarak zekayı geliştirmez ama hzılı ve pratik çözüm üretmeye mütiş faydası vardır

5-hiç bişey beceremiyorsan bi tornavida al

6-geometri derslerinde eğer 1dk. altında çözen olursa değerlendireceğimi söylerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fhb_fhb_fhb

ortamı kızıştırmak değil niyetim. öncelikle bunu belirteyim.
    bu iş bence zeka işi değil el becerisi işi. videolarda göstermiş olduğunuz yöntemi 4-5 yıl öncesinden bir arkadaşımdan öğrenmiştim. keşke öğrenmeseydim dedim daha sonra. ilk defa çözünce inanılmaz zevk verdi bana. kısa sürede ezberledim ve artık unutmamak için ayda yılda bir elime alıp çözüyorum. sonra bırakıyorum.
    ama çözümü bilmediğim zamanlarda elime alıp uğraşırdım, yapamazdım fikir yürütürdüm. düşünürdüm vs. (bu tarafı zeka işi işte.)
    kısacası nasıl yapıldığını öğrenmek başta size mutluluk verecektir ama sonra bu fikriniz değişecektir. hevesiniz kaçacaktır. (bende öyle oldu)
    son olarak şunu da söyleyeyim. kimseyi eleştirmek değil niyetim. videoyu paylaşan arkadaşıma ve bu hobiyle uğraşan kişilere de sonsuz saygı ve hayranlık duyuyorum. naçizane kendi fikirlerimi belirtmek niyetim.
    elinize emeğinize sağlık. iyi forumlar...

Hocam peki renklerin yerini bir bakışta bakıp ezberlemek sizce zeka istemiyor mu?

Benim gibi 2 dk dan fazla uğraşan tabi tek tek bakıyor ama 15 sn demek,tüm renkleri bir anda hafıza almak demek.Onların kaç aşamada nereye döneceği vb.

Yöntemi bilmek tek başına bir şey ifade etmiyor ki.

Mesela sen oturup 3 sn bakarak tüm yüzeylerin rengini kafanda tutabiliyormusun?

Bence sıkılmanın nedeni benim gibi tek tek bakarak yapanlardan olman.

• 5 algoritma ve biraz yeteneklilerden öğrettiklerimin çoğu dandik küplerle bir iki dkikada yapıyorlardı.

.iyi bir küp
    .beş algoritmayı öğrenmek
    .tecrübe, pratiklik ve hız

yeterli. Algoritmasını bilirseniz zeka ile hiçbir alakası yok. Ancak kafadan çözmeye çalışırsanız o zaman zeka küpü olur.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.