Şimdi Ara

Rubik Küp ( Zeka Küpü ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
91
Favori
18.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: katakof81

Farklı metodlara geçiş zamanın gelmiş bile .

Ne gibi hocam yardımcı olun bu garip kardeşinize :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: babacaka1234512

quote:

Farklı metodlara geçiş zamanın gelmiş bile .

Ne gibi hocam yardımcı olun bu garip kardeşinize :)

Fridrich metoduna yavaştan giriş yapmalısın bence.
  • işim düşerse nt den alayım küpü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: juckle

işim düşerse nt den alayım küpü

Şu anlık önerim bu zaten.
  • 30 snde çözebiliyordum bayadır elime almıyorum.
    Yeni başlayacaklara tavsiyeler:
    İlk küpünüzü dandik alın pazarda satılanlardan onunla internette tonlarca videosu var çömez metodunu öğrenin.Öğrendikten sonra hız kazanmanız lazım.Yani yeni profesyonel bir küp almanız lazım.Ayrıca isteğe bağlı olarak silikon sprey alabilirsiniz.Küpünüzü hızlandırır.Lightake.com a giriyorsunuz ordaki DaYaN modellerinden birisini alıyorsunuz.Sonra çömez metoduyla 1 dk altına inmeye çalışıyorsunuz.1 dk altına indiğiniz zaman oll ve pll öğrenmeye başlıyorsunuz.İnternette bir türk sitesinde vardı anlatımı.Onuda öğrenip 45 sn altına indiğinizde friedrich öğrenebilirsiniz.Fridrech öğrendiğinizde süreleriniz uzayabilir normaldir.Fridrech öğrendiğinizde 30 sn de fln yapabilirsiniz.Eğer konuyu başlatan arkadaş gibi 15 snde yapmak istiyorsanız ezberlemeniz gereken 100 tane formül var kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

quote:

Bende diyorum ki bunu yapacak olsalardı konuda bulunmazlardı zaten.

Sen bir tek öğrenilerek çözülüyormuş gibi bir izlenim verdiğin için öyle oldu.

Bende demek istedim ki ilk iki katmanı kendiniz çözün yaparken keyiflenirsiniz.

Bunu göze alıyorlarsa ezbere çözmek istemeye devam ederlerse durmasınlar devam etsinler.

Bu bir sorun muydu sence?

valla bunun algoritmasını ezberlemeden ilk iki katman da olsa yapmak çok zor. Öyle herkesin başarabileceği bir şey değil. 3x3 ü öğrensinler 4*4 de mantık kurarak çözmeyi denesinler. Ki o bile yemiyo.
    @hawloo

• trueblueee kullanıcısına yanıt
    :D

4X4 ile ilgilenen varsa anlatım videosu çekebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trueblueee

quote:

quote:

Bunu göze alıyorlarsa ezbere çözmek istemeye devam ederlerse durmasınlar devam etsinler.

valla bunun algoritmasını ezberlemeden ilk iki katman da olsa yapmak çok zor. Öyle herkesin başarabileceği bir şey değil. 3x3 ü öğrensinler 4*4 de mantık kurarak çözmeyi denesinler. Ki o bile yemiyo.
    @hawloo

Ne kadar uğraştın?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: juckle

işim düşerse nt den alayım küpü

Şu anlık önerim bu zaten.

d&r dan alsam da olur mu sence?
    Bir de ortalama kaç tl civarında olması gerek.kazık yemeyelim sonra

• juckle kullanıcısına yanıt
    D&R'dan değilde NT Den öneriyorum. NT Deki biraz daha hızlı dönüyor. D&R Daki orjinal ancak Rubiks marka küpleri asla tavsiye etmem. Hele ki o paraya.
  • quote:

:D

4X4 ile ilgilenen varsa anlatım videosu çekebilirim ?

Rubik Küp ( Zeka Küpü )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trueblueee -- 23 Eylül 2013; 22:00:26 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@hawloo

Ne kadar uğraştın?

Çok uğraşmadım ama şunu söyleyeyim; 3x3 ü algoritmayla çözdükten sonra 4x4 e aynı gözle yaklaşıp çözebilir miyim diye denedim ama 1 katman dahi yapamadım. Algoritma ezberlemeden yapan sayılı kişi vardır bence. En azından benim aklım almıyor.

Bunlarda benden olsun o zaman :D

Not : 4X4 Çözebiliyor musun ? Ve 2X2 Kullandığın metod ne ?
     Rubik Küp ( Zeka Küpü )
  • quote:

D&R'dan değilde NT Den öneriyorum. NT Deki biraz daha hızlı dönüyor. D&R Daki orjinal ancak Rubiks marka küpleri asla tavsiye etmem. Hele ki o paraya.

orijinal Rubiks küpler kesinlikle dönmüyor. Ya da orijinal diye bizi yiyorlar.
    V-Cube diye bir marka var Yunanistan'ın ekonomisini baya bir sırtlıyor ama oradan getirtmekte küpün kendisinden daha masraflı oluyor. Niye getirmezler ki TR'ye şu küpten
    V Cube'e sıra gelene kadar yüzlerce daha profesyonel main küp sayılabilecek küpler var. V Cube koleksiyonluk küptür bana göre.
  • quote:

quote:

orijinal Rubiks küpler kesinlikle dönmüyor. Ya da orijinal diye bizi yiyorlar.
    V-Cube diye bir marka var Yunanistan'ın ekonomisini baya bir sırtlıyor ama oradan getirtmekte küpün kendisinden daha masraflı oluyor. Niye getirmezler ki TR'ye şu küpten

:) tr de alınabilecek iyi markaların ücretleri ne kadar ki

• quote:

Bunlarda benden olsun o zaman :D

Not : 4X4 Çözebiliyor musun ? Ve 2X2 Kullandığın metod ne ?
     Rubik Küp ( Zeka Küpü )

4X4 çözüyordum ama 1-2 yıldır küp işini bıraktığım için şu an 3x3 ü bile çok zor çözlerim. algoritmayı unutmak üzereyim ya da unutmuşumdur
    2x2 yi en son çözdüm. Yani 3x3 ü ve 4x4 ü çözdükten sonra. Küp çok kalitesiz olduğu için sadece 2-3 kez formülle bakarak çözdüm. Ezberleyemedim bile
    5x5 işine hiç girmedim. Heves ettim ama çok zamanımı alır diye girmedim. Ezberim çok kötüdür, öğrenmem haftalar sürer

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@hawloo

Ne kadar uğraştın?

Çok uğraşmadım ama şunu söyleyeyim; 3x3 ü algoritmayla çözdükten sonra 4x4 e aynı gözle yaklaşıp çözebilir miyim diye denedim ama 1 katman dahi yapamadım. Algoritma ezberlemeden yapan sayılı kişi vardır bence. En azından benim aklım almıyor.

İlk katman bile mi?

Eğer istersen

2X2
    4X4
    5X5 Videoları çekebilirim ?
  • Türkiye'de Rubik's hariç orjinal küp yok. Yurt dışından getirtmen gerekli.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.