Şimdi Ara

**RUBENİS** Klima kullananlar burada (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
1
Favori
91.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilipek -- 17 Kasım 2008; 22:27:24 >
  • rubenis klimaları "kötünün iyisi" olarak tanımlayabiliriz görünüşe göre, koçtaş taki 12 lik fiyatını görünce bende alınabilir diye düşündüm ama c sınıfı olduğunu öğrenince vazgeçtim açıkçası. özellikle de elektriğe gelen zamlardan sonra imkansız diyebilirim. a sınıfı olanları bekleyeceğim yada farklı ürünlere yöneleceğim. kafam çok karışık açıkçası, para olsa hiç birini düşünmeye gerek yoktu :D
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilipek -- 17 Kasım 2008; 22:27:45 >
  • yeni gelen zamlarla hiç de mümkün değil bu bence. klima yok şu an evimde. çamaşır,bulaşık makineleri, 51 ekran bir crt tv, buzdolabı, elektrikli şofben var, termosifon değil yalnız sıradan şofben ve birde bilgisayar( kasa sürekli açık fakat monitör kullanılmadığında kapanıyordu). 50-60 ytl arası fatura geliyordu en fazla zamdan önce. bırakın sizin söylediğiniz kadar klimayı, tek klima ile yeni gelen zamlarla birlikte 100 ytl gelse bile razıyım yaz-kış kullanımda. yalnız şurda işler değişiyor işte hesaba katılmayan bir durum var; burda elektrik sarfiyatını belirleyen şey klimanın ne kadar verimli olduğu, kalitesi. kullanılan ekipmanlar ne kadar kaliteli ise o kadar verimlidirler. en basiti bulunduğumuz forumda güç kaynaklarını araştırırsanız-biliyorsanız ne demek istediğim anlarsınız. yalnız şunu da belirtmek isterim, belki a sınıfı diye isimlendirilipte daha düşük gruplarda yer alan bir sürü ürün mevcuttur, kaldı ki japon klimaları ile karşılaştırınca, sarfiyat bakımından yerlilerin onlarla hiç de alakalı olmadığını görüyoruz, ama hepsi a sınıfı olduklarını söylüyorlar. dürüstlüğünüz için tebrik ederim, direk a sınıfı diyebilirdiniz de. ama 28 lira açıkçası bana çok düşük geldi.

• Rubenis servisleri yeni cihazları montaj ederken Vakumlama yapmaktalar mı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemilipek

quote:

Orjinalden alıntı: rider30

ya bizim yeni Rubenis klimada Malezya malı olduğu yazıyor. 27- genelde 28 derecede çalıştırıyorum yeterli soğutuyor.

27-28 derecelerde sessiz çalışıyor daha aşağısında gürültü gittikçe artıyor. Soğutma işlemini uzun sürüyor. İdeal soğutma derecesi 27-28 derece.

şoyle soylym benm yatak odam 20 m2 ama ben 9 000btu yerine 12.000 btu koymuştum açıyorum 5 dk içinde soguyor burası 25 derecede.. sizin klimanın bulundugu yer kaç m2 we kaç binlik klima war..? ses konusuda bakımlarını tam olarak yaptnz mı
    1.5- 2 ayda bir flitreleri temizlendinzmi bunlar çok onemli etmenlerdir..

12000btu benim aldığımda salon seninki gibi yaklaşık 20m2. Daha 1 hafta oldu alalı. Aslında yazlık olduğu ve en fazla 1-2 ay kaldığımız için bu klimadan aldım. Sürekli kalınacaksa kesinlikle A sınıfı klima almak gerekir. Neyseki Akçay Antalya gibi 44-45 derece değil. Çok sıcak olmuyor bu bölgede klima daha az kullanıyoruz.

Ses konusunda dediğim gibi ne kadar düşük sıcaklık seçerseniz cihaz o kadar gürültülü ve daha uzun çalışıyor.

• bu rubensilerin enerji sınıfları hakkında bilgi yok piyasada arkadaşlar. "a" mı? "b" mi? "c" mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 6 Temmuz 2008; 14:52:31 >
  • eğer bu başlıktaki bilgileri okusaydınız görecektiniz...
  • tamam haklısın üstad. gözümden kaçmış c sınıf olduğu yazılı imiş meğer rubensi klimalar için. ancak bu gün koçtaşla görüştüğümde bazılarının "c bazılarını "d" sınıf olduğu, hangisinin denk geleceğini kendilerinin de bilmediği söylendi. "ee? o zaman almaya geldiğimizde aldığımız kutudaki ürüne bakarak anlıyacağız öyle mi?" dedim. "hayır. ürün kapalı kutuda. onun için bilemeyiz" dediler . yani ürünü satın aldıktan sonra bakacağız. şansımıza "C" sınıfı mı çıkar "D" sınıfı mı çıkar bilinmez artık. böyle bir saçmalık en dandik işletmelerde bile olamaz diye düşünürken koçtaştan bu cevabı almak şok etti beni. tabi bu durum rubenisin güvenilirliği ile ilgili de soru işareti. haa unutmadan: çoğunluka "C" sınıfı çıkıyormuş. öyle söylediler koçtaştan. şansınıza güveniyorsanız alın...

quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

eğer bu başlıktaki bilgileri okusaydınız görecektiniz...

• quote:

Orjinalden alıntı: desailles

tamam haklısın üstad. gözümden kaçmış c sınıf olduğu yazılı imiş meğer rubensi klimalar için. ancak bu gün koçtaşla görüştüğümde bazılarının "c bazılarını "d" sınıf olduğu, hangisinin denk geleceğini kendilerinin de bilmediği söylendi. "ee? o zaman almaya geldiğimizde aldığımız kutudaki ürüne bakarak anlıyacağız öyle mi?" dedim. "hayır. ürün kapalı kutuda. onun için bilemeyiz" dediler . yani ürünü satın aldıktan sonra bakacağız. şansımıza "C" sınıfı mı çıkar "D" sınıfı mı çıkar bilinmez artık. böyle bir saçmalık en dandik işletmelerde bile olamaz diye düşünürken koçtaştan bu cevabı almak şok etti beni. tabi bu durum rubenisin güvenilirliği ile ilgili de soru işareti. haa unutmadan: çoğunluka "C" sınıfı çıkıyormuş. öyle söylediler koçtaştan. şansınıza güveniyorsanız alın...

quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

eğer bu başlıktaki bilgileri okusaydınız görecektiniz...

Muhabbete bakar mısınız ? Şans kader 25 kuruş misali klima mı alıyor vatandaş ?
    Sanırım bir mantıklı açıklaması vardır diyorum. ( Umuyorum ) Tabii bu konuda ilgili firma ( rubenis ) çalışanı sayın Cemilipek bir açıklama yapacaktır elbet.

• ne çıkarsa bahtına çok traji komik bir durum bu gerçekten. benim fikrimi sorarsanız, "gerçek" a sınıfından aşağı klimalara yanaşmayın fazla, elektrik otomatiğe bağlandı ve 3 ayda bir zam var. geri dönüşü çok maliyetli olur bu işin. en azından ben böyle yapıcam.
  • quote:

benim internette araştırıpta malezyada midea fabrikası warmı yokmu diye bakmam gerek yok rubenis klimaları malezyada midea fabrikasında uretilmektedir buyrun adres we telefonu
    Midea Group

Midea Malaysia Office

Tel : 60-172545945

Mobile : 13794644469

Midea Malaysia Corp.

Unit 7.01, 7th Floor, MCB Plaza, No.6 Cangkat Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur

Tel : 006-0172249987

buyrunuz...

Sizin verdiğiniz adres Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un şehir merkezinde bulunan MCB Plaza adlı bir iş merkezi. Yani Midea'nın Malezya temsilciliğinin olduğu gibi aynı zamanda başka şirketlerinde bulunduğu bir bina, fabrika değil!

Ayrıca şu linki de incelersiniz Midea'nın Malezya'da fabrikası olmadığını şirketin CEO'sunun ağzından yazılmış olan şirket profilinden görebilirsiniz.

http://global.midea.com.cn/midea/about/aboutMidea_GroupProfile.html

"Midea Group currently has 70,000 employees, with a dozen brands including Midea and Welling. Apart from our headquarters in Shunde (Guangdong Province), we have also ten major production bases in Guangzhou (Guangdong), Zhongshan (Guangdong), Wuhu (Anhui), Wuhan (Hubei), Huai'an (Jiangsu), Kunming (Yunnan), Changsha (Hunan), Hefei (Anhui), Chongqing (Chongqing), and Suzhou (Jiangsu), covering a total area of seven million square meters. Our marketing network covers all over the nation, and we have a dozen branches in the United States, Germany, Japan, Hong Kong, South Korea, Canada and Russia."

Çevirisi:

"Midea Grup'un, halihazırda Midea ve Welling ile birlikte bir düzine markası ve 70000 çalışanı vardır. Shunde'deki (Guangdong Şehri) merkezimizin haricinde aynı zamanda Guangzhou'da (Guangdong)(Çin), Zhongshan'da (Guangdong)(Çin), Wuhu'da (Anhui)(Çin), Wuhan'da (Hubei)(Çin), Huai'an'da (Jiangsu)(Çin), Kunming'da (Yunnan)(Çin), Changsha'da (Hunan)(Çin), Hefei'de (Anhui)(Çin), Chongqing'de (Chongqing)(Çin), ve Suzhou'da (Jiangsu)(Çin) olmak üzere toplam yedi milyon metrekarelik alana sahip on büyük üretim üssümüz bulunmaktadır. Satış ağımız tüm ülkeyi kapsamaktadır ve ABD, Almanya, Japonya, Hong Kong, Güney Kore, Kanada ve Rusya'da bir düzine şubemiz bulunmaktadır."

• 26000 btu salon tipi rubenis marka klima almayı düşünüyorum. işyerim ortalama 50 metrekare. Aldığıım fiyat montaj dahil 1.750 ytl. KONYA-Beyşehirde ikamet ediyorum. 1.si klima bu alanda etkili olur mu? 2.si bu fiyat normalmi?
    (istanbul servisten aldığım fiyat 1320$)
  • fiyatı bilmem ama o klima oraya olmaz diyebilirim. soğutma da bi derece de ısıtma da olmaz. tabi dış ortam da çok önemli burda. kaliteli klimalar çok sıcak ve çok soğuklarda kendini belli eder. izmirde tam performansıyla çalışamayan bir sürü klima gördüm, hava gerçekten çok sıcak burda.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilipek -- 17 Kasım 2008; 22:28:39 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilipek -- 17 Kasım 2008; 22:29:04 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilipek -- 17 Kasım 2008; 22:29:31 >
  • muahahah.. .saçma ya da değil.. sonuçta bornova (izmir) koçtaştan telefonla aldığım cevap bu oldu (dürüstlükleri için de takdir ettim). hem vallahi hem de billahi. zaten bu bana da saçma geldiğinden aklımdan rubenisi filan sildim. saçmalıktan öte kelimeler lazım aslında bu durumu tanımlamak için. forumda yazdıklarıma filan bakarsanız genelde bilgilenmek amaçlı kullanırım forumu. satıcı olmadığımı da kesinlikle anlarsınız. kendi klimamı filan da övmedim gördüğünüz gibi (zaten ayrı bir klasmanda. çünkü mitsubishi elektrik. rubenisle kıyaslamak denyoluk olur)).

sadece bir yakınım için hesaplı klima arıyordum. ama hesaplı klima aldım derken aradaki fiyat farkını da elektrik parasına yatırıp aynı parayı vermiş olmamak için elektrik enerjisi tüketimini yani sınıfını araştırıdım. olay budur.

quote:

oncelkle bayadır giremiyordum bu konuya uye olmştm ama artık mail gelmiyor??? o yuzden yazamadım kimseler kusura bkmasın genel olarak konşuyorum rubenis klimalar c sınıfı dir enerji olçumu ayrıca kimisi c sınııfı kimisi d sınıfı diye saçma bir muşteriye yanıt sistemi heeleki artık ne çıkarsa diye çok aptalca birşey soylenmiş oluduguna inanmıyorum..

2. olarak 50 m2 bi alana 26000 salon tipi cihaz çok iyi bir şekilde etkili olur bayi yada koçtaşın werdigi fiyat dogrudur... istnbuldn aldgnz fiyat şuanki kur ile 1530 ytl yapıyor ustune montaj ve yol parası eklnnce o fiyatlara geliyor burdan tahminmce 1750 den +- 50 ytl...

servis hakkında sıkınıtı yaşıyan arakadaşlarmız war ise ilk once anlayış eyerki çok bekletmişlerse muştermizi ve site sakınlerini 0212 444 44 14 numaralı telefonu aryp beni isteyp sizelere elimden geldignce yardımcı olamaya çalışırım...

malezya konusuna birazdan ozellikle cevap...

• quote:

Orjinalden alıntı: desailles

muahahah.. .saçma ya da değil.. sonuçta bornova (izmir) koçtaştan telefonla aldığım cevap bu oldu (dürüstlükleri için de takdir ettim). hem vallahi hem de billahi. zaten bu bana da saçma geldiğinden aklımdan rubenisi filan sildim. saçmalıktan öte kelimeler lazım aslında bu durumu tanımlamak için. forumda yazdıklarıma filan bakarsanız genelde bilgilenmek amaçlı kullanırım forumu. satıcı olmadığımı da kesinlikle anlarsınız. kendi klimamı filan da övmedim gördüğünüz gibi (zaten ayrı bir klasmanda. çünkü mitsubishi elektrik. rubenisle kıyaslamak denyoluk olur)).

sadece bir yakınım için hesaplı klima arıyordum. ama hesaplı klima aldım derken aradaki fiyat farkını da elektrik parasına yatırıp aynı parayı vermiş olmamak için elektrik enerjisi tüketimini yani sınıfını araştırıdım. olay budur.

quote:

oncelkle bayadır giremiyordum bu konuya uye olmştm ama artık mail gelmiyor??? o yuzden yazamadım kimseler kusura bkmasın genel olarak konşuyorum rubenis klimalar c sınıfı dir enerji olçumu ayrıca kimisi c sınııfı kimisi d sınıfı diye saçma bir muşteriye yanıt sistemi heeleki artık ne çıkarsa diye çok aptalca birşey soylenmiş oluduguna inanmıyorum..

2. olarak 50 m2 bi alana 26000 salon tipi cihaz çok iyi bir şekilde etkili olur bayi yada koçtaşın werdigi fiyat dogrudur... istnbuldn aldgnz fiyat şuanki kur ile 1530 ytl yapıyor ustune montaj ve yol parası eklnnce o fiyatlara geliyor burdan tahminmce 1750 den +- 50 ytl...

servis hakkında sıkınıtı yaşıyan arakadaşlarmız war ise ilk once anlayış eyerki çok bekletmişlerse muştermizi ve site sakınlerini 0212 444 44 14 numaralı telefonu aryp beni isteyp sizelere elimden geldignce yardımcı olamaya çalışırım...

malezya konusuna birazdan ozellikle cevap...

Ewt arkadaşlar kimsenin malını kötülemek isyemem ama rubenis i bosch,siemens,mitsubishi.. gibi markalarla kıyaslamak çok saçma

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilipek -- 17 Kasım 2008; 22:30:38 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.