Şimdi Ara

**RUBENİS** Klima kullananlar burada (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
1
Favori
91.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

MIDEA üretimini Çin'de yapıyor diye biliyorum, Turk pazarına ise ürettigi mallar, denki,samui,shiro,midea,bosch,siemens,profilo.
    Midea'nin Rubenis icin urun yaptıgını hiç duymamıştım. Demirdöküm ve Baymak yeni market klimalarını malezyada uretiyor, malezyalı firmadın adı ise MIM. Sizinki de mi buradan ?

Bu cevabı vermişsin!

quote:

Orjinalden alıntı: cemilipek

midea fabrikasının çeşitli ulkelerde fabrikaları var bizim klimalarımz ise malezya ulkesnde midea fabrikasında yapılmaktadır.. sizin o saydıgınız bir çok markanın midea ile alakası yok.. denki ile samui mideada yapılıyor.. tabiki birde midea..

Bu da fabrika adresi diyerek yolladığın mesaj.. yani sen ofis dedin de ben fabrika adresi zannetmişim gibi bir hava yaratman yersiz ve gülünç!

quote:

benim internette araştırıpta malezyada midea fabrikası warmı yokmu diye bakmam gerek yok rubenis klimaları malezyada midea fabrikasında uretilmektedir buyrun adres we telefonu
    Midea Group

Midea Malaysia Office

Tel : 60-172545945

Mobile : 13794644469

Midea Malaysia Corp.

Unit 7.01, 7th Floor, MCB Plaza, No.6 Cangkat Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur

Tel : 006-0172249987

buyrunuz...

Bu da MİDEA'nın Malezya fabrikasının adresi diye yolladığın mesaj.. aşağıdaki resime bir bak bakalım verdiğin adres hangi şirketin adresiymiş!!!

quote:

burası ofis adresi uretim adreside şudur lot8 lorong keluli 1.c bukit rajaindustrial park seksyen 7. 40.800 shahalum selangor malesia.... buyur belki için rahatlar... mideanın ofisini ben sana burası ofis adresi dedgm halde araştırmşsn bunuda arştr bakym karşına ne çıkıcak :)

**RUBENİS** Klima kullananlar burada

SONUÇ:

1) MİDEA'nın Malezya'da fabrikası yok!
    2) Rubenis klimalar Malezya'da MIM tarafından üretiliyor!
    3) Birşeyi iddia etmeden önce iyice araştırma yap! İşkembeden sallayıp insanları yanıltma!

• İyi akşamlar

Sn.Mighty,sanırım olayı biraz değişik mecralara çekiyor gibisin!
    Sn.İpek ise,çoğu şeyi bildirmiş+

Rubenis,orada burada yapılıyor olabilir,kaldıki bütün klimalar ağırlık olarak Çin ve daha sonra
    Malezya,Tayland ta üretildiğini herkes biliyor,bu arada bazı en üst seviye marka/modellerde Kore ve Japonya da
    üretilsede,ağırlık olarak günümüz dünyasında artık hemen herşeyin üretildiği ÇİN dir,dolayıaıyla orada-burada
    muhabbeti,bizim olaya pek oturmuyor!

Burada markanın performansına bakmak lazımdır,iyimi kötümü diye,yani Malezyada üretilmiş ise ne iyi olur yada
    Çin de üretilmiş olsada kötü olur.
    Burada kriter malzeme kalitesi ve buna ait şeylerdir ve bu klima nasıl bir performans gösteriyor+

Bu klima neredeyse 10 senedir satılıyor ve kendisini ispatlamıştır,netice itibarıyla 400 kağıda 9000 lik bir klima
    alıyorsunuz ve bunu şimdi kalkıpta Tosh yada Daikin veya Fujitsu ilede mukayase edecek değiliz!
    400 kağıda bu klima ne kadar bir verim veriyor buna bakacağız!!
    Bu skaladaki klimalarıda inceleyince,Rubenis in çok iyi bir performans gösterdiğini ve fiyat-performans ürünü
    olduğunu görmekteyiz,bu klima piyasada oldukça fazla satılmaktadır ve bu seviyedeki klimalar içinde
    bana göre en iyileri arasındadır+

Çevremde bir kaç insan biliyorum 9000/12000 lik kullanan ve senelerdir son derece memnunlar!
    Sanırım sınıfı C/D gibi ama performansı çok iyi diyebilirim+Salt sınıfta bazen iş görmeyebiliyor!
    A/B oluyor ama çeşitli problemleride olabiliyor!

Yukarıda dikkat ediyorum,ısrarla oradamı-buradamı üretiliyor,yaw kardeşim nerede üretilirse üretilsin,mal ortada
    ve bu mal oldukça iyi bir mal,neticede 400 kağıda 9000lik güzel performanslı bir mal alıyorsunuz!
    Adresinin orası-burası diye soruşturulmasının bence manası yok!
    Kaldıki bunlar fason ve parçaların hepsi ayrı ayrı yerlerden gelmektedir!!!
    Bir klimada gördüğünüz gibi bir sürü farklı yapıda eleman vardır,bunlar toplanır ve son olarak Klima ana üretim yerinde
    birleştirilir ve bazı parçaları sadece o tesislerde yapılır,kaldıki günümüz rekabet ve fiyatlar durumu sebebiyle,örneğin bir
    Klima üreticisi,tüm parçaları çeşitli yerlerdne toplayarakta bunları montajlar veya bazı parçaları kendi bünyesinden temin
    eder v.s v.s,burada kriter müşterinin istediği tipte malı yapabilmesidir,bu üreticiler parasını verince sana her tipte mal
    yapabilecek yetenekte üreticilerdir,ayrıca MIDEA dünyanın en büyük bu tipte bir üreticisidir++

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: istanbul37

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

A sınıfı ve R410 gazlı modeller çıkaracakmısınız ?

Yani Malezya'dan getirecek misiniz?

çok güzel yere vurgu yapmışsınız helal biz klima yapamadıgımızı bilelim yeter,elalemde yapılmış var diye diye bu hale geldik

mightywings

sizide tebrik ediyorum,bilmeden atanlara kapak olsun sizin gibi araştırmacı arkadaşlara,rubenis klima ha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uğraşabilirem -- 4 Ağustos 2008; 23:28:12 >

• mightywings tebrikler yazıları iyi analiz etmişsin
  • fiyat performans oranı ne demek? klimada fiyat performans oranını etkileyen en önemli şeylerden birisi de enerji sınıfı yani elektrik tüketimidir. bir klimanın enerji tüketim sınıfı "c" ve hatta rubenisde olduğu gibi "d" ise bu onun fiyat performans oranını tabi ki olumsuz etkilyecek. bunu başka alternatifi yok.malzeme ve işçilik kalitesini bilmem. görmedim kullanmadım. ama enerji sınıfı konusu su götürmez.

tabi şu da söylenebilir aynı fiyat aralığındaki klimalarında çoğu "c" . ancak ne olursa olsun "d" sınıfı klima alınmaz. elektriği emer böyle bir cihaz yahu! aslında "c" sınıfı bile alınmaz. ancak bu fiyata bu kadar tabi.

ayrıca bu fiyat aralığındaki cihazları mitsubishi, daikin vs. ile kıyaslamak konusunda ya saflık ya da kasıt aranır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: desailles

fiyat performans oranı ne demek? klimada fiyat performans oranını etkileyen en önemli şeylerden birisi de enerji sınıfı yani elektrik tüketimidir. bir klimanın enerji tüketim sınıfı "c" ve hatta rubenisde olduğu gibi "d" ise bu onun fiyat performans oranını tabi ki olumsuz etkilyecek. bunu başka alternatifi yok.malzeme ve işçilik kalitesini bilmem. görmedim kullanmadım. ama enerji sınıfı konusu su götürmez.

tabi şu da söylenebilir aynı fiyat aralığındaki klimalarında çoğu "c" . ancak ne olursa olsun "d" sınıfı klima alınmaz. elektriği emer böyle bir cihaz yahu! aslında "c" sınıfı bile alınmaz. ancak bu fiyata bu kadar tabi.

ayrıca bu fiyat aralığındaki cihazları mitsubishi, daikin vs. ile kıyaslamak konusunda ya saflık ya da kasıt aranır.

ama 200 ytl daha verilerek çok daha kaliteli ürünlerde almamak saflıktır degilmi,arkadaşım

• bütçeye bağlı. ama kendi adıma düşünürsem, 200 ytl'ye gerçekten çok daha iyi klima alabilme şansım varsa alırım. ama çok daha iyi derken kasıt nedir? hangi açılardan çok daha iyi? malzeme kalitesi ve kullanım ömrü?? soğutma/ısıtma randımanı? enerji tüketimi? hangi marka, hangi model, kaç tl'ye?

quote:

Orjinalden alıntı: uğraşabilirem

quote:

Orjinalden alıntı: desailles

fiyat performans oranı ne demek? klimada fiyat performans oranını etkileyen en önemli şeylerden birisi de enerji sınıfı yani elektrik tüketimidir. bir klimanın enerji tüketim sınıfı "c" ve hatta rubenisde olduğu gibi "d" ise bu onun fiyat performans oranını tabi ki olumsuz etkilyecek. bunu başka alternatifi yok.malzeme ve işçilik kalitesini bilmem. görmedim kullanmadım. ama enerji sınıfı konusu su götürmez.

ama 200 ytl daha verilerek çok daha kaliteli ürünlerde almamak saflıktır degilmi,arkadaşım

• @albani

quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sn.Mighty,sanırım olayı biraz değişik mecralara çekiyor gibisin!

Bu cümlenizden anlaşıldığına göre önceki mesajlarımı yeterince dikkatli okumamışsınız. Bu konuya ilk olarak, @cemilipek Bosch ve Siemens klimaların Midea ile bir alakası olmadığını iddia ettiği zaman cevap yazdım. Bunun doğru olmadığını, bizzat kullandığım BOSCH B1ZMA/I 18750 model klimanın üzerinde Midea tarafından Çin'de üretildiğinin yazdığını belirttim ve diğer taraftan internette Midea'nın Malezya'da fabrikası olduğuna dair bir bilgiye rastlamadığımı yazdım.

Fakat kendisi;

quote:

Ben kendi sattıgım malı senden daha iyi biliyorum sen hiç merak etme malı nerden satın aldıgımıda senden daha iyi biliyorum... şirkette belgelere bakıcam bulabilrsem yarın buraya koyarım..

diyerek gerçek dışı bir iddiada bulundu.

Ben de bunun doğru olmadığını ispatladım. Midea'nın Çin'in en büyük klima üreticisi olduğunu ve Malezya'da fabrikası olmadığını, Rubenis klimaların da Malezya'da MIM (www.mimr.com.my ) tarafından üretildiğini açıkladım. Rubenis klimalar hakkında ne iyi ne de kötü bir eleştiride bulunmadım.

Bu noktada "olayı değişik mecralara çektiğim" yönündeki fikrinizi değiştirmeniz uygun olur kanısındayım.

Daha önce de yazdığım gibi, burası bir paylaşım portalıdır. İnsanların bilgi ve tecrübelerini paylaştıkları bu güzel oluşumda yalan yanlış hiçbir bilgiye yer yoktur! Aksi takdirde elbet bilen birisi çıkar ve gerçekleri gözler önüne serer.

Hayırlı günler..

• sahi bu başlık rubenis kullananlarındı değil mi? biz de başlığı domine etmiş bulunduk kazara. neyse söyleyeceklerimzi söyledik. uzaklaşalım da rubenis kullananlar açılsın.
  • Sn.Might iyi akşamlar

Ben yazılanları okudum merak etme sen!
    Ama sen ısrarla,oradamı-buradamı,yok şu fabrikadamı dediğin için,bende yukarıda
    gördüğün şeyleri yazdım,olayın yazılanların anlaşılmaması ile alakası yoktur+

.........bilen biris çıkarda,gerçekleri gözler önüne serer......

iyide ortada ne varki gerçek diye ortaya çıksın!!!
    yada bilgi dediğin bumudur???

Bunları geç sen bir kalem,bu dediklerinin ortadaki malla filanda zerre kadar alakası yoktur!
    Burada insanlar oradamı-buradamı üretiliyor diye kafayı takmaz,kaldıki zaten günümüzde
    hemen her şey ÇİN de üretilmektedir
    Malezya ve Tayland gibi özellikle klima konusunda gelişmiş ve yoğun olarak üretilen mallarında
    yine ana kaynağı "ÇİN" dir!!
    "Montaj bazlı" çalışan tesislerdir bunlar,zaten böyle olması gerekiyor!!!
    Aksi takdirde global pazarlarda ne Malezya/Tayland/Endonezya/Vietnam v.s gibi ülkelerde üretilen
    mallar bir kere rekabet edemez,kaldıki bu ülkelerde böyle ürünlerin neredeyse hiç bir parçası
    o ülkede üretilmez ve hepsi Çin den ithal edilmektedir(ihracat karşılığı gümrük vergisiz olarak!!)

Yine Malezya/Tayland/Endonezya>>>bugün hemen her konuda ki bu ülkelere artık Vietnam ve Kamboçya
    da dahil olmuştur!!
    Japon ve Kore nin de "montaj üsleridir"!! ama parçalar elbette yine ÇİN malıdır

Sonuç olarak burada malın üretildiği fabrika adresinin ise hiç bir kıymet-i harbiyesi yoktur!
    Ben uzun yıllar bu işlerin daha doğrusu Uzakdoğu Elektronik işlerinin içinde çalıştım,öyle tesisler
    varki,çalışan elemanlar bile bir parçanın nereden ve hangi ülkeden yada tesisten geldiğinden bile haberi yoktır!

Sizi fabrika diye bir yere götürürler,hesapta fabrika ama ne yapıldığını siz bile anlamazsınız,sürekli olarak parçalar-
    elemanlar-componentler v.s yer değiştirip durur,sonunda bir yerdede toplanır

Dikkat ediyorum ısrarla konu>>fabrika Çin demi yoksa Malezyadamı veya hangi adreste,veya o adreste
    fabrika yok şu firma v.s var........

Belliki uzakdoğu üretim operasyonları hak.hiç bir bilginiz yoktur!!!
    Dolayısıyla yalan-yanlış v.s demek boşunadır! adres yanlış olsa ne olacakki!!
    Evet dediğim gibi Çin ve Uzakdoğu üretim v.s konularında bilgileriniz olmadığı için,adrese takılmış
    gidiyorsun Sn.Might+
    Dolayısıyla burada Sn.İpek i suçlaman hem yersiz hemde konu dışı!

Ama maldan bahsedipte,şöyle iyi veya şöyle kötü v.s deseniz amenna,ama siz farklıa adreslerde geziyorsunuz,
    ayrıca firmayıda bir vesile tenkit edip hatta kötülüyorsunuz,buna gerek yok,ayrıca gittiğiniz yolda yanlış,yani
    bilgi filanda paylaştığınız yok!!

Selamlar

• @albani

Güzel kardeşim ben mi anlatamıyorum sen mi anlamak istemiyorsun?!

Ben Çin iyidir Malezya kötüdür demedim!
    Bu fabrika iyidir o fabrika kötüdür demedim!
    İşçilik burada iyidir orada kötüdür de demedim!

O yüzden üretim bandından canlı yayına geçmişçesine mesaj yazmana gerek yok! Senin tecrüben sana kalsın, sorarsak söylersin!

Ayrıca Rubenis isterse Mars'ta üretilsin zerre kadar umrumda değil!

Bir de senin deyiminle nasıl "bir vesileyle tenkit edip hatta kötülüyorum" bana anlatır mısın? Hatta mümkünse şu tenkit ve kötüleme içeren mesajımı bana gösterir misin? Ben göremedim ama sen benim mesajlarımı benden daha iyi okuduğun için bir dene bakalım!

Tekrar özetliyorum; @cemilipek benim BOSCH klimam için "Midea ile alakası yok" dedi ve Rubenis için de "Midea tarafından Malezya'da üretiliyor" dedi!

Ben de bunun böyle olmadığını yazdım. Ama sen kalkmışsın "olayı başka mecralara çekiyorsun" diyorsun. Neyi nereye çekmişim? Ortada bir "yanlış" varsa ben de doğrusunu söylerim!

Burada seni geren nedir anlamadım?!

Rubenis satıcısı mısın? Öyle veya değil bu malı kötüleyen yok! O yüzden gerilmene de gerek yok!

Bilgi paylaşıp paylaşmadığımı da yukarıdaki tebrik mesajlarına bak anlarsın.

Son olarak, o gittiğin Uzakdoğu ülkelerine yüzlerce defa birçok insanın canını emanet almanın sorumluluğuyla onları emniyetle ulaştıran kişilerden birisi olarak yolumun doğruluğuna ben karar veririm!

İyi günler..

• quote:

midea fabrikasının çeşitli ulkelerde fabrikaları var bizim klimalarımz ise malezya ulkesnde midea fabrikasında yapılmaktadır.. sizin o saydıgınız bir çok markanın midea ile alakası yok.. denki ile samui mideada yapılıyor.. tabiki birde midea..

sizin klimalar ne zamandır Malezyada üretiliyor yada Malezyadan mı dolaştırılıyor %25 antidanping için mi acaba ne dersiniz.Rubenis ilk geldiği senede Madde in Japan yazmıştı ve bu nedenlede ceza almadımı acaba .Midea nın tüm ürünleri Çinde üretilir,Şu anda Bosch ,simmens,profilo,Dıamond elec.,Tronic,shiro,York vb.bir çok marka çeşitli kalitelerde ürünler ürettiriyorlar ve hepsi Çinde üretiliyor sadece doldur boşalt yapanlar var tabi hepsi değil.

isteyen arkadaşlar buradan okuyabilir.
    http://www.sanayi.gov.tr/WebEdit/Gozlem.aspx?sayfaNo=2023&navigate=var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 7 Ağustos 2008; 16:41:06 >

• quote:

ayrıca malezya olayına hala inanmayıa midea malı olmadıgı hakkında kuşkusu olan arakadaşlarhttp://global.midea.com.cn/ adresine girsinler orada daha detaylı bilgi war diger ulkelerin we bir çok ulkedeki midea fabrikası ve ofis telefonları içinde http://global.midea.com.cn/midea/help/helpMidea_contact.html buyrun...

Onlar ofis zaten fabrika değil.İsterseniz Türkiye de serbest bölgeye malı sokup çıkartın Madde in Turkey olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: mightywings

@albani

Güzel kardeşim ben mi anlatamıyorum sen mi anlamak istemiyorsun?!

Ben Çin iyidir Malezya kötüdür demedim!
    Bu fabrika iyidir o fabrika kötüdür demedim!
    İşçilik burada iyidir orada kötüdür de demedim!

O yüzden üretim bandından canlı yayına geçmişçesine mesaj yazmana gerek yok! Senin tecrüben sana kalsın, sorarsak söylersin!

Ayrıca Rubenis isterse Mars'ta üretilsin zerre kadar umrumda değil!

Bir de senin deyiminle nasıl "bir vesileyle tenkit edip hatta kötülüyorum" bana anlatır mısın? Hatta mümkünse şu tenkit ve kötüleme içeren mesajımı bana gösterir misin? Ben göremedim ama sen benim mesajlarımı benden daha iyi okuduğun için bir dene bakalım!

Tekrar özetliyorum; @cemilipek benim BOSCH klimam için "Midea ile alakası yok" dedi ve Rubenis için de "Midea tarafından Malezya'da üretiliyor" dedi!

Ben de bunun böyle olmadığını yazdım. Ama sen kalkmışsın "olayı başka mecralara çekiyorsun" diyorsun. Neyi nereye çekmişim? Ortada bir "yanlış" varsa ben de doğrusunu söylerim!

Burada seni geren nedir anlamadım?!

Rubenis satıcısı mısın? Öyle veya değil bu malı kötüleyen yok! O yüzden gerilmene de gerek yok!

Bilgi paylaşıp paylaşmadığımı da yukarıdaki tebrik mesajlarına bak anlarsın.

Son olarak, o gittiğin Uzakdoğu ülkelerine yüzlerce defa birçok insanın canını emanet almanın sorumluluğuyla onları emniyetle ulaştıran kişilerden birisi olarak yolumun doğruluğuna ben karar veririm!

İyi günler..

Seviyenizi bozmamak adına göstermiş olduğunuz çabadan ve verdiğiniz yararlı bilgilerden dolayı sizi tebrik ederim.

Syg

• tartisma bir yana

rubenis 9000 btu ve 12000 btu olan modelleri hakkindaki gorusleriniz neler?bir yerde 9000 lik ise yaramaz denilmis ama neden ?cok mu fark war kalite olarak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CrasH

tartisma bir yana

rubenis 9000 btu ve 12000 btu olan modelleri hakkindaki gorusleriniz neler?bir yerde 9000 lik ise yaramaz denilmis ama neden ?cok mu fark war kalite olarak?

• quote:

Orjinalden alıntı: denson

quote:

Orjinalden alıntı: CrasH

tartisma bir yana

arkadsim ben komik birsey goremedim gayet ciddi bir soruydu ama canin saolsun...

• Merhaba arkadaşlar,

Ben de haziran gibi 12000 Rubenis aldım.Odam yaklaşık 9-10 m².

Ancak geçen akşam klimayı açıyorum.

Önce soğuk hava üflüyor...Daha doğrusu ılık hava üflüyor...

Sonra yavaş yavaş ısıtıyor.

Ancak 30ºC getiriyorum.Bir süre ısıtıyor hem de süper...Ancak 2-3 dk sonra duruyor ve ılık hava üflüyor.Sonra tekrar ısıtıyor..
    Sonra yine duruyor.Yine ılık hava üflüyor...

Sorum şu;

Neden bu şekilde çalışıyor?Sizin memnun kaldığınız ayarları yazar mısınız?

Ben İzmir'de oturuyorum.
    Fan:Kapalı
    Sıcaklık 30 ºC
    Yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • fan kapalı ne demek???eger fan kapalı ise size ısıyı nasıl iletiyor telepati yolu ilemi.
  • Fan kapalı derken;
    Kumanda ekranının sağ tarafındaki fan kısmında seçilmiş bişey yok manasında yazdım..
    Ama nerden bileceksiniz ki ne demek istediğim di mi?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.