Şimdi Ara

RTX2080Tİ Helvası 2. kez kavruldu bu sefer finduklu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
8.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konu , yeni kartların çıkma arifesinde mevcut ekran kartı piyasasının eleştirilerini yorumlarını içerir. Konu kurallar dahilindedir , tahrik edici olduğunu düşündüğüm cümlelerimde düzenlemeler yaptım. Önceden okuyup zoruna giden tahrik olanlara yapacak bir şey yok kusura bakmayın :)



    Nvidia RTX2000 serisinin selasını verdi müezzini de CEO suydu. Bana kızmayın yani kartlarınızın çıkış fiyatına göre değerini ben düşürmedim , teknoloji gelişince Nvdia da ayak uydurmak zorunda kaldı demekki ne yapsın daha az dolara daha fazla performans veren daha küçük kartlar üretti. Bugün bir tokat ta AMD den bekliyorum, umarım osmanlı tokadı olur. Böylece herkes teknolojiyi daha ucuza kullanır.


    Demek istediğim çok basit , sıfır 3070'i fiyatını abartalım 7000TL olsun , daha geride ve daha eski bir kart olan 2080Tİ nin sıfırı taş çatlasın 6500TL eder. Sıfırı 6500TL zor edecek kartın 2.eli maksimum kaç eder ? Üstelik daha 2080Tİ nin ensesine binecek 3070 ten 100 dolar daha ucuz olacak ki ortalama 1000TL yapar , 3060Tİ gelmedi , onuda hesaba katalım ?


    Kızmaca darılmaca küsmece yok



    RTX 3070 testleri , tam da Nvidianın belirttiği şekilde sonuçlandı. RTX3070 , 2080Tİ den iyi bir kart. Ama genel anlamda birbirlerine avantaj ve dez avantajları olacak kartlar. Birisinin belleği daha fazla birisi daha yeni teknoloji ve 2 katına yakın cuda çekirdeği barındırıyor. Yeni kart alacaklar zaten 2080Tİ yi tercih edemezler, 3070 Tercih edecekler ama , elinde 2080Tİ hatta 2080Super gibi bir kart bulunan kullanıcının , 3070' i atlayarak ya yeni navi Gpu lara yada en az 3070Tİ yada 3080 gibi bir karta geçmesi mantıklı olacaktır. Aslında 3070 in 2080Tİ sahiplerini ilgilendirdiği tek yer fiyat sıkalası. Nvidia 500 $ ' a tanıtım yaptığı kart , 2080Tİ yi tamamen öldürmüş oluyor. Sadece bir miktar 2.el satışta değer düşüşü yaşayacaksınız , sattığınız zaman.


    Başka bir durum daha var, 3060Tİ . Alttan alttan gelen kart çıktıktan sonra , RX5700XT ve 2080 Super , bundan en fazla etkilenecek ve selası okunacak kartlar olacak. 399$ belirtilen çıkış fiyatı çok büyük ihtimal 5K nın altında kalacak, orta seviyede en çok satılacak kart olacaktır muhtemelen.


    Yine de bugünkü AMD etkinliğini beklememiz lazım, çıkacak kartlar 3000 serisinin fiyat politikasını doğrudan etkileyecek.



    **********************



    2080 Tİ si olupta sadece oyun oynayan kullanıcının , 3070 ' e geçmesine gerek yok. Performans kafa kafaya sayılır.

    Benim gibi hem oyun hem iş için kullanacaklar için cuda büyük nimet. Yeni 3000 Serisi mutlaka tercih edilir. En kötü 3060 seviyesindeki kartlar bile üst seviye performans verecek.

    Bekleme şansı olan 3060Tİ ve , Yeni Ryzenler işlemcilerini, Navi Gpu'larını mutlaka beklesin. Kesinlikle mantıklı hareket olacaktır.

    İmkanlarınız dahilince elinizdeki kartı alacak bir şekeroğlan bulursanız satın gitsin. 3070 Stoklu geleceği duyumları mevcut.


    Nvidia RTX 3080 için 6690TL den başlayan fiyatlarla dedi , 8K ya kartlar satıldı alanalr oldu dolar da yükseldi biz diyelim hadi RTX3080 9000TL, %30 fazlasına sattılar diyelim. Nvidia aynı yerde RTX3070 i 4800TL ye satacam dedi , ona da ben sizin için %30 koyuyorum (bundan daha ucuz olacak ama neyse) , RTX 3070 max. 6500TL fiyatlanacak , azcık beğenmediğimiz firmalar daha ucuza da verecek.


    Güzel olacak, yeni nesil kartlarda daha az para ödeyerek ( tabi dolar ödeyerek yoksa TL ödeyerek daha fazla ödüyoruz ) güzel performanslar elde edilebilecek.


    Uzun süredir elindeki ekran kartını piyasada kart olmamasından mütevellit yüksek fiyatlara satmaya çalışan , para harcamadan yeni nesil kartlara geçmeye çalışan hatta eline para kalsın isteyen arkadaşlar, kartlarınız sizle muhtemelen uzun süre beraber olacaktır. Keza bunu anadolu diliyle tabir edince sizi tahrik etmekten korkuyorum  



    Hayatta daha ciddi şeyler var, gidin anneniz sağ ise elini öpün , eşinize kahvaltı hazırlayın çocuğunuzla daha fazla vakit filan geçirin arkadaşlar. Ben şahsıma özel yorum yapıyorum, bunu da kimseye sormam. Sizde sormayın burası forum fikirlerini yazmayacaksa burada işi ne insanın , değil mi ?


    Selamlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 28 Ekim 2020; 9:52:22 >



  • Ama başlık öyle bir açılmış ki 2080ti artık oyun oynatmayacak, render alamayacak, bugüne kadar da hiç kullanılamadı, hiç faydası olmadı, satılamayacak, satmaya çalışanlar ağlayacak, elinde bu kart olanlar intihara sürüklenecek gibi gibi. Burada kin ve nefret var. Gerilmekten kastım bu. Normal bir başlık değil bu. Ha siz normal diyorsanız peki derim başka da bir şey diyemem.

    Bu tür alaycı başlıklar açarsanız sataşma da kaçınılmaz olur. Yapımız gereği her şeyi kişiselleştirip objektifliği kaybetmek gibi ufak! bir kusurumuz var. Benim yazdığım bir mesaja da "foruma katkın yok gelmiş bilmem ne


    yapıyorsun" demiştin. Burada bulunup mesajları okumak bile foruma katkıdır.


    Bu başıkta hakaret eden kim, daha önce aranızda neler geçti bilemem ama her konuyu kişiselleştirmeyin, insanları ötekileştirmeyin, bilmem kaç hesap kullanıyor v.s. diyerek etiketlemeyin.

  • O suyu 980ti Kingpin kartım varken 1070 çıkınca içmiştim ben. Harbiden iyi geliyor.

  • Çok mantıklı.

  • ben 2070superimi 3800tlye sattım


    ryzen 5800x ve 3070 bekliyorum black fridaye girermi bunlar ve fiyatları ne olur

  • 3070 piyasaya girene kadar dolar 10tl olur 2070 2080 2080ti sahipleri yine madara olmaz ben söylim  

  • Gg wp

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocKing

    Bu mesaj silindi.

    Amerigada turşu suyu da mı varmış 

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    bende aslında bundan bahsettim tam adam ona o fiyatı koyuyor ya 3070 çıkacak kardeşim diyorsun. çıkana kadar dolar şişiyor bu sefer adamın fiyatı yavaştan normalleşmeye başlıyor.

  • Yarın AMD tanıtımı var , arkasına 3070 Stoklu geliyor TR ye zaten. Bunu bilen kullanıcı zaten gidip eski kart almayacak bekleyecek. Göreceğiz fiyatlar ne seviyelerde olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Yarın AMD tanıtımı var , arkasına 3070 Stoklu geliyor TR ye zaten. Bunu bilen kullanıcı zaten gidip eski kart almayacak bekleyecek. Göreceğiz fiyatlar ne seviyelerde olacak.

    Helvayı fazla kaçırmayın. Yarın akşam fıstıklı künefe var. Bi darbede AMD vurursa kart bekleyenler açısından güzel olur.

  • Keşke olsa öyle birşey , çok güzel olur , herkes açısından. Yüksek performansı şu saçma dolar kurunda daha ucuza almak ne güzel birşey. Ama eminim onu da istemeyen kart sahipleri vardır bizimki değer kaybedecek diye  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Yarın AMD tanıtımı var , arkasına 3070 Stoklu geliyor TR ye zaten. Bunu bilen kullanıcı zaten gidip eski kart almayacak bekleyecek. Göreceğiz fiyatlar ne seviyelerde olacak.

    Sizce Kasımın ortası gibi alınır mı 3070 stoklu gelecekse? Beklemek fayda eder mi?

    Not:Ekran kartım yok.

  • Nesil biterken çıkan kartları alan adam bile bile lades olmuştur, başına geleni de hak etmiştir. Yeni nesil konsollar bu kadar güçlü geliyorken ve hayli ucuzken Nvidia altında kalamazdı. Sonuç olarak Nvidia kandıracağını kandırdı, parasını aldı. Şimdi müşteriye asıl sunulması gereken kartları satıyor  

  • herşey vega 64 un uygun fıyata satılıp mımarımızın kacırmasıyla başladı 


    birisi hayrına 2080ti sini satsın artık 

  • 1080 ile mutlu mesut takildik bugune kadar , artik 3060 TI ile takas edecegim herhalde , belli olmaz , Amazon kargo dahil 4000 TL civari , TR de herhalde 5000+ olur , bakacagiz artik .


    Garantisi bitmis ( totalde 3.5 yillik kart ) sorunsuz MSI Armor 1080 OC 2000-2200 TL edermi ? 

  • Elimde 2080 super var, kartımı değiştirsem mi diye çok düşünüyorum. 2K da oyun oynuyorum genel olarak ve yayın vs. olabilir. 3080 biraz fazla gelir fiyat olarak, 3070 veya yeni gelecek amd 6000 serisi nasıl olur? Şubat ayına kadar kart almasamda olur, acaba almayıp 3070Ti falan mı beklesem...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SIKINTI MI VAR kullanıcısına yanıt
    Hic geregi yok, bosuna masraf etmeyin. O kartin 2k'da altindan kalkamayacagi oyun yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.