Merhaba arkadaşlar, günlerdir sistem bakıyorum; artık bayılma noktasına geldim. Yardımınıza ihtiyacım var. 4K çözünürlükte oyun oynamak istiyorum. (Kısmen CS GO, Dota gibi rekabetçi oyunlar oynayacağım ama asıl hedefim sistemi zorlayan, hikayeli Cyberpunk, Spiderman, Alan Wake gibi oyunlar) Aşağıda linkteki iki sistemi buldum. RTX 4080 var, fiyatları görece uygun geldi; 4070 Ti Super'li sistemlerle kıyaslayınca. (Bu arada sitelerde nedense 4080'li sistem bulunmuyor, sebebi ne olabilir?) Bu iki sistemden hangisini almak mantıklı? Alınacak sistemde hangi upgrade işlemleri yapılmalı? İlk gözüme çarpan RAM'in yetersizliği. Onu 32 GB yapmak istiyorum. İşlemci konusunda ise kafam çok karıştı. Ryzen 5 7500f veya i5 14400f sizce yeterli olur mu, darboğaz yaşatır mı? İşlemciyi yükseltirsek soğutucu eklemek gerekir mi? Onun haricinde SSD, ana kart vs upgrade etmeli miyim? Kasa iyi bir kasa mıdır, 750 W kafi mi? 4K monitör için de şu monitörü beğendim. f/p açısından mantıklı mı? https://www.gaming.gen.tr/urun/337840/asus-tuf-gaming-vg32uqa1a-31-5-inc-160hz-1ms-uhd-freesync-va-gaming-monitor/ Kafama takılan çok fazla soru var, yardımcı olursanız sevinirim. Bu işlere hiç kafam basmıyor |