Merhaba arkadaşlar, günlerdir sistem bakıyorum; artık bayılma noktasına geldim. Yardımınıza ihtiyacım var. 4K çözünürlükte oyun oynamak istiyorum. (Kısmen CS GO, Dota gibi rekabetçi oyunlar oynayacağım ama asıl hedefim sistemi zorlayan, hikayeli Cyberpunk, Spiderman, Alan Wake gibi oyunlar) Aşağıda linkteki iki sistemi buldum. RTX 4080 var, fiyatları görece uygun geldi; 4070 Ti Super'li sistemlerle kıyaslayınca. (Bu arada sitelerde nedense 4080'li sistem bulunmuyor, sebebi ne olabilir?) Bu iki sistemden hangisini almak mantıklı? Alınacak sistemde hangi upgrade işlemleri yapılmalı? İlk gözüme çarpan RAM'in yetersizliği. Onu 32 GB yapmak istiyorum. İşlemci konusunda ise kafam çok karıştı. Ryzen 5 7500f veya i5 14400f sizce yeterli olur mu, darboğaz yaşatır mı? İşlemciyi yükseltirsek soğutucu eklemek gerekir mi? Onun haricinde SSD, ana kart vs upgrade etmeli miyim? Kasa iyi bir kasa mıdır, 750 W kafi mi? 4K monitör için de şu monitörü beğendim. f/p açısından mantıklı mı? https://www.gaming.gen.tr/urun/337840/asus-tuf-gaming-vg32uqa1a-31-5-inc-160hz-1ms-uhd-freesync-va-gaming-monitor/ Kafama takılan çok fazla soru var, yardımcı olursanız sevinirim. Bu işlere hiç kafam basmıyor Elimden geldiğince 4080'e uyumlu sistem oluşturmaya çalışıyorum; bütçem monitör dahil 110 bin lira civarında. |
RTX 4080'li Sisteme Hangi Bileşenler Alınmalı?
-
-
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/KUT86J61
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7600veya üstü işlemci daha sağlikli olur gibime geliyor iyi araştirman gerek 4k için videolar karşilaştirmalara bakman daha sağlikli acele etme pişman olursun:).. ram 2*16 olucak sivi sogutmada almak zorundasin ayrica monitör freesync destekli kullandigin kart nvidia fark edermi bilmiyorum şahsen.Ama şu sisteme 10-15k eklemen hatta 20k eklemem gerek:) ileriye dönük olucak 3,5 ay sonra keşkelerle bogma kendini.:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 6 Mart 2024; 19:52:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yukardaki 71000 tl fiat ,özelleştirilmiş fiattır.
İşlemci ,RYzen 7700 yapıldı.
Anakart, Asus Tuf gaming B650 -E yapıldı.
Ramler, 2x16 GB corsair 5600 mhz yapıldı.
Kasa, Vento 850 Watt yapıldı.
-
Hocam birazcık pahalı oldu sanki
-
Bu sistemin yeteri kadar iyi olduğunu ben de düşünmüyorum hocam. İşlemci, rami nasıl geliştirsem diye yardım istiyorum.
-
Soğutma eklemeye gerek var mıdır hocam? Bu şekilde 4K çözünürlükte sıkıntı yaşar mıyım? İşlemci & Ekran kartı uyumu nasıl?
-
butce 110 bin dedin
Soğutucu istemez .Ryzen 7700 ısınmaz ve üzerindeki kendi stok soğutucu da ısı borulu olduğu için bu işlemci için kafidir.
4K da ,bu işlemci fazla bile gelir.İşlemciler çözünürlük arttıkça rahatlar,üzerlerindeki ekran kartıın yükü azaldıça azalır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 6 Mart 2024; 21:0:23 > -
Monitörle beraber 120 K'ları geçiyoruz ama hocam
-
Monitör olarak şuna bakabilirsiniz akakce.comDell G3223Q 32" 1 ms UHD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-dell-g3223q-32-1-ms-uhd-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,143443089.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Attigin monitore bakmadim hic
Biraz kirptim
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/1DH5M1GL
Tabi kirptiktan sonra yukardaki gaming gen kasa da olur ssdyi de kc3000 yaparsin 73 bin falan anca tutar orasi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 6 Mart 2024; 22:23:18 >
Bunun siparişini verdim bakalım, inşallah hatalı bir şey yapmamışımdır
Teşekkürler arkadaşlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadnezar -- 6 Mart 2024; 22:43:36 > -
Yapmışsın. Seçtiğin anakart ısınan bi anakart.Isınan bi anakrtı niye seçtin.
7700X ile 7700 arasında yüz fps de 1 fps ya oynar ya oynamaz. Sıvı soğutucuya boşuna para verdin.
-
Hocam,arkadaşlarin yardimi için konuyu açtin ama aceleci davranmişsin ben fazla anlamam ama acele etmeseydin keşke.Sipariş iptali ver bence iyice araştir.
Tamam hocam, iptal edeyim. Tekrardan gireyim siparişi. Teşekkürler
-
Aynen, arkadaşla gaza gelip aldık bi' anda
-
71000 tl civarı yukarda attığım ryzen 7700 lü makina epey iyidir.
-
Gecen hafta kardeşime mimari sistem topladim render sistem,ekran karti olarak 4070 ti super aldim işlemci olarak 7900 anakartta msi tercih etmiştim 74-75k denk geldi..fiyat araştirmasi iyi yap yaptiğin topladign sistemi alicağin yere mail gönder.2,3k indirim yapmişlardi alicağin yer yapar mi şansini dene derim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 7 Mart 2024; 2:9:43 >
Ryzen 7700 oyunda tek monoblok yapısı ile ryzen 7900 dan bi kaç tık daha performanslıdır.Tabi ,sadece oyun için.
Benzer içerikler
- hotfix nedir
- oyun için amd mi intel mi
- gürcistan media markt
- rx 7600 alınır mı
- dled nedir
- işlemci karşılaştırma
- exynos 2500
- en iyi ekran kartı
- snapdragon 8 gen 4 telefonlar
- i7 860 kaçıncı nesil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X