Evet arkadaşlar müjdeli bir haber ile karşınızdayım bugün. 3 senedir belki daha fazla takılma, donma sorunuyla savaşıyordum. Bu gece bu sorundan kurtuldum. Umarım takılma yine başladı diye konu açıp hortlatmam Her neyse çok uzattım sorunumun kaynağı o 3 senedir uğraştığım mevzu 'DP kablosuymuş".evet yanlış duymadınız arkadaşlar. Bir arkadaşımız bana ilham verdi dedi ki: TV ile dene bende denedim çok ümit beklemedim. 60 FPS'te 4K-2K'da yağ gibi akıyor donma sorunu yaşamıyorum. Sadece 60 FPS diye mouse yavaştı O'da normal sizdebilirsiniz 60'FPS'yi. Bu arada önceki kullandığım kablo DP(165 Hz). Şimdi sorunumu çözen kablo ise kaliteli evde duran bir tane HDMI(144 Hz) kabloydu. Mevzu driver falan değilmiş nasıl olduysa.590.26 sürümüne geçtiğimde takılma falan olmamıştı demek ki denk gelmemişti. Ama bu HDMI kabloyu takınca akıcı hissettirmeyede başladı. Tabii yer yer FPS düşüyor 140'lardan 110'lara 110'lardan 95 FPS'e ama o kadar kötü hissiyat vermiyor. Yani şöyle diyeyim ben mesela RDR2'de olayı fazla abarttım takılma olmuyor diye MSAA X8 yaptım ve ayarla yüksek-ultrada. Yine ona rağmen çok tatmin etti. Ve en ağır şehirlere gidip bombalar yağdırdım yani boş arazide gezip test etmedim ve takılma yaşamadım çok şükür. Bir kere çatışırken geri geri giderken karakterle. Sanki takılır gibi oldu ama onu bug olarak gördüm umarım kendimi kandırmıyorumdur ama yani net olarak sorunum çözüldü. Bu açtığım konu benim gibi uğraşıp kabloyu hiç kontrol etmeyen arkadaşlar içindir, belki onlarınkide bu şekilde çözülür inşallah. Vay be demek ki bir kablo shutter problemi çıkartabiliyormuş. Yer yer watt bu yüzden düşüyormuş. Bu arada aklınıza gelen her şeyi denedim sorunlarımı çözemedim en sonunda bulduk bir arkadaş sayesinde. O sorunuma neden olan DP kablosunu videoya alıp yakıp foruma atsam sorun olur mu acaba saatlerce zamanımı çalıyordu bu takılma mevzusu çünkü çok takmıştım kafaya. Neyse geç olsun güç olmasın [3 sene olmuş].ve birisi beni aydınlatsın bir kablo nasılda olur shutter yaratabilir ya? Halbuki DP kablosu sıfırdı. Demek ki kalite farkı burada devreye giriyormuş. Arkadaşlar son cümlemi kuruyorum ve ben kaçıyorum. Kablo sorun çıkarmaz demeyin, değiştirin belki sizin de sorununuz benimki gibidir. Umarım bu konu arkadaşlarımıza yardımcı olmuştur kalın sağlıcakla herkese yorumlarınız bekliyorum. |
Bildirim