Şimdi Ara

RTX 2060'tan RTX 2070e geçmek ne derece mantıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sistemimi yavaş yavaş upgrade etmeye başladım RTX 2060a verdiğim paranın karşılığını RDR2 gibi çok sevdiğim oyunda alamıyorum yetmediği gibi bazı oyunlarda VRAM yetersizliği çekebiliyorum . 192 bit veri yolu hakkında bilgim yok ama 6 GB bana hala düşük geliyor.
    RTX 2060 gibi bir karttan 2070e geçmek sizce ne derece mantıklı olur ?
    Yoksa AMD Navileri veya RTX3070e kadar idare et mi dersiniz ? ( 2060lar o zaman da ucuzluyor)

RX5700XT demeyin lütfen çok güçlü kart ama Ray Tracing gibi grafik takıntılarım çok var maalesef

• Merhaba,

Bilmediğim için soruyorum, kullandığınız monitor kaç Hz ? Bu iki kart arasındaki fark yüksek Fps'lerde daha çok açılıyor. eğer 144 Hz bir monitörünüz var ise farkı bir tık hissedebilirsiniz. Ancak böyle bir güncelleme için kendinize sormanız gereken bir çok soru var, ne kadar açılabileceksiniz ? üzerine koyabileceğiniz bütçe ile diğer üretici kartlar düşünülemez mi ? RTX ile alakalı hassasiyetinizi belirtmişsiniz, şahsen 2070 kullanıcısı olarak RTX'i sadece 2 oyunda açtım ve multiplayer oyunlar olduğu için ardından kapatıp yüksek FPS hedefledim, tekrar değerlendirin derim.

Şahsen daha yüksek bir atılım için bütçemi arttırmayı beklerdim ben. Eğer böyle bir imkan yok ise, sürpriz bir indirim yolu ile böyle bir güncellemeye gitmenizi öneririm. En nihayetinde herkes daha iyi bir model ister ve daha iyi bir modele geçmeyi öğütlemek oldukça basittir. Şahsen bu konularda biraz daha çekimser yaklaşıyorum, içinizde bulunduğunuz durumu ve arzlarınızı iyi değerlendirmek önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rendus

Merhaba,

Bilmediğim için soruyorum, kullandığınız monitor kaç Hz ? Bu iki kart arasındaki fark yüksek Fps'lerde daha çok açılıyor. eğer 144 Hz bir monitörünüz var ise farkı bir tık hissedebilirsiniz. Ancak böyle bir güncelleme için kendinize sormanız gereken bir çok soru var, ne kadar açılabileceksiniz ? üzerine koyabileceğiniz bütçe ile diğer üretici kartlar düşünülemez mi ? RTX ile alakalı hassasiyetinizi belirtmişsiniz, şahsen 2070 kullanıcısı olarak RTX'i sadece 2 oyunda açtım ve multiplayer oyunlar olduğu için ardından kapatıp yüksek FPS hedefledim, tekrar değerlendirin derim.

Şahsen daha yüksek bir atılım için bütçemi arttırmayı beklerdim ben. Eğer böyle bir imkan yok ise, sürpriz bir indirim yolu ile böyle bir güncellemeye gitmenizi öneririm. En nihayetinde herkes daha iyi bir model ister ve daha iyi bir modele geçmeyi öğütlemek oldukça basittir. Şahsen bu konularda biraz daha çekimser yaklaşıyorum, içinizde bulunduğunuz durumu ve arzlarınızı iyi değerlendirmek önemli.
    Üslup tarzınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum böyle üsluplu insan görmek sevindirdi .
    Dediklerinize gelirsek 144hz 1ms 1080P kullanıcısıyım yani görüleceği üzere 2080 üstü bana değmez . Asıl hedefim 8GB Vram ile oyunlarda ultraya çekerken " Acaba vram yeter mi? " sorusunu sormamak . Dediğiniz çok mantıklı "Bütçe eklemek" meselesi de var mesela 3070 kartlar eminim 2080 gücünde ve şuanın 2070 fiyatında çıkacaktır hatta 12 GB Vram modelleri de gelicek ama biliyorsunuz ki Pandemi sebebiyle bir çok üretim seneye sarktı bu da 2060 6GB ile bir süre daha yetinmek ZORUNDA kalacağımı gösterir ben de 2070 fikrini düşünmek zorunda kaldım.
    Ray Tracing takıntım hatta grafik takıntım daha çok HİKAYELİ oyunlar için ... Örneğin Control Wolfeinstein ... 60 FPS full ayarda oynarım ama AC Odyssey + RDR2 bardağı taşırdı maalesef :)

• 8-9 fps kadar artış yaşarsın RDR2 DE 'bumuydu ya ! dememen için diyorum. RTX 2060'tan RTX 2070e geçmek ne derece mantıklı ?
  • 2060 super 8gb modelini hiç düşündünüz mü peki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Texture quality ayarını çoğu oyunda ultra yapmana gerek yok 1080p monitör kullandığın için vram e göre düşürebilirsin.
  • 2060tan 2070e geçtiğinizde "oh be, kafam rahat artık" demezsiniz.

2060 kullanıyor olsam 2070 super/5700xt altı bir karta geçiş yapmayı düşünmem.

hatta bahsi geçtiği gibi 3xxx serisi de yakın. 2070e geçmeye hiç gerek yok bence.

çok kelepir 2070 bulduysanız o başka tabi..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu anda RTX 2060 alınır mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her zaman söylerim yıllardır. kart yükseltilecek ise 2 gömlek üstün olmalıdır en az. 2070 Süper almalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

2060tan 2070e geçtiğinizde "oh be, kafam rahat artık" demezsiniz.

2060 kullanıyor olsam 2070 super/5700xt altı bir karta geçiş yapmayı düşünmem.

hatta bahsi geçtiği gibi 3xxx serisi de yakın. 2070e geçmeye hiç gerek yok bence.

çok kelepir 2070 bulduysanız o başka tabi..
    peki takas farkı kaç tl olur 2070Superde
  • Seni 2080 Super'den aşağısı kesmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Seni 2080 Super'den aşağısı kesmez.
    2070Super güçsüz mü kalır ?
  • Geçen gün sanırım PC Hocası adlı YouTube kanalında Sapphire RX5700XT Nitro incelemesini izlerken bu kart 2K kartı, 1080p için almayı düşünmeyeceksiniz dedi. Sıra geldi oyun testlerine açtı Control'ü 40 kare/saniye ile oynadı.
    Kim neresinden uyduruyor bu kartların kaç k çözünürlükte kullanacağını anlamıyorum. Bugün X oyunda 2k 60 kare aldığınız kart yarın yeni bir oyunda 40 kareye düşüyor. Yüksek yenileme hızına sahip monitör alıp 60 kare bana yeter deniliyor. Yetmez demiyorum ama tutarsız harcamalar bunlar. 144 Hz monitör varsa genel ortalamada 100 kare civarı hedeflenmeli. Bu ortalama zaten 3-4 yıl sonra 60 karelere düşüyor. Parası bol olan, her yeni çıkan seri ekran kartını alabilenler için 2k ve 4k çözünürlükler mantıklı seçim.
    Bence bütçenizi dolara çevirip yeni seri kartların çıkmasını bekleyin. Ray Tracing özelinde sıçrama yapacak kartlar çıkabilir. Tessellation gibi ilk kartlar demo oldu. AMD'nin bu teknoloji ile ilgili hamlesini de görmedik henüz.
    İlla kart değiştireceğim diyorsanız RTX 2070 Super aşağısı anlamsız olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Geçen gün sanırım PC Hocası adlı YouTube kanalında Sapphire RX5700XT Nitro incelemesini izlerken bu kart 2K kartı, 1080p için almayı düşünmeyeceksiniz dedi. Sıra geldi oyun testlerine açtı Control'ü 40 kare/saniye ile oynadı.
    Kim neresinden uyduruyor bu kartların kaç k çözünürlükte kullanacağını anlamıyorum. Bugün X oyunda 2k 60 kare aldığınız kart yarın yeni bir oyunda 40 kareye düşüyor. Yüksek yenileme hızına sahip monitör alıp 60 kare bana yeter deniliyor. Yetmez demiyorum ama tutarsız harcamalar bunlar. 144 Hz monitör varsa genel ortalamada 100 kare civarı hedeflenmeli. Bu ortalama zaten 3-4 yıl sonra 60 karelere düşüyor. Parası bol olan, her yeni çıkan seri ekran kartını alabilenler için 2k ve 4k çözünürlükler mantıklı seçim.
    Bence bütçenizi dolara çevirip yeni seri kartların çıkmasını bekleyin. Ray Tracing özelinde sıçrama yapacak kartlar çıkabilir. Tessellation gibi ilk kartlar demo oldu. AMD'nin bu teknoloji ile ilgili hamlesini de görmedik henüz.
    İlla kart değiştireceğim diyorsanız RTX 2070 Super aşağısı anlamsız olur.
    Çok doğru aslında. Belki AMD 3080 gücünde 3070 fiyatına ray tracingli ekran kartı çıkarabilir. Hatta gider en yükseğini alırım. Şuan 2080 ensesinde duran 5700xt bile 2060 Super ile aynı fiyatta

• Güçsüz değil tabiki iyi kart , güncelleme yaptığına değsin. 2070 superi kaça aldığınla da ilgili biraz.
  • quote:

Güçsüz değil tabiki iyi kart , güncelleme yaptığına değsin. 2070 superi kaça aldığınla da ilgili biraz.
    O zaman şöyle diyeyim. GALAX RTX 2060tan Zotac 2070Super Mini çift fanlıya geçicektim 2200TL fark istedi. Normal mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SezerBey247

O zaman şöyle diyeyim. GALAX RTX 2060tan Zotac 2070Super Mini çift fanlıya geçicektim 2200TL fark istedi. Normal mi ?

Alıntıları Göster
    Değil !

Öyle bir takasa girme. Kartına 2.300 'e rahat alıcı bulursun. Aşağıda ilanda arkada 3.750 'ye bahsettiğin kartı satıyor. Bu sayede üste 1.450 TL vermiş olacaksın.
    https://forum.donanimhaber.com/zotac-gaming-geforce-rtx-2070-super-mini--143115330#143115330

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 13 Mayıs 2020; 22:7:7 >

• quote:

Değil !

Öyle bir takasa girme. Kartına 2.300 'e rahat alıcı bulursun. Aşağıda ilanda arkada 3.750 'ye bahsettiğin kartı satıyor. Bu sayede üste 1.450 TL vermiş olacaksın.
    https://forum.donanimhaber.com/zotac-gaming-geforce-rtx-2070-super-mini--143115330#143115330

Alıntıları Göster
    Çokkk teşekkürler aynı zamanda ümraniyedeymiş. Peki Mini olmasının dez avantajları nelerdir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.