Bildirim
RTSS Rivatuner Statistics Server Download v5.3.1
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
kimse yazmamis ben kivrilayim suraya ayrica 5 sene sonra bu programi kullanacagim wkndows 9 da :D
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
2 sene geçmiş bende az öteye kıvrılayım bari belki biri türkçe açıklamasını yapar programın detaylı olarak. -
programin neyle alakali oldugunu unutmusum :D
ben hiç anlamamışım bile ona ne demeli=) bi fps limitliyor onun dışında bir ton özelliği var ama acaba nedir nedir -
bunu kurmazsanız msi afterburner ile oyun içi fps kullanım vesair bilgilerini göremezsiniz o işe yarıyor. -
hatirladim hocam monitorde olan bir olayla alakaliydi dediginize ilaveten o yuzden yazmisim
quote:
Orijinalden alıntı: Markus Schulz
hatirladim hocam monitorde olan bir olayla alakaliydi dediginize ilaveten o yuzden yazmisim
yanilmiyorsam bu program d3doverrider programi gibi force vsync ve triple buffering gibi bir sey yapiyor bununla ilgili baslik acmistim.aslinda herkesin kullanmasi gerek vsync aciyorsaniz ama genelde ben de dahil kimse ugrasmiyor niye cunku benchmark yapacaksin 3dmark ya da yeni bir sey hop program acik kalmis kapat bastan yap cunku oyun program icinde vsync'i kapatsan bile program musade etmiyor yine aciyor programi kapatmak lazim.basligi da buldum hatta.
http://forum.donanimhaber.com/m_83553968/f_//tm.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
quote:
yanilmiyorsam bu program d3doverrider programi gibi force vsync ve triple buffering gibi bir sey yapiyor bununla ilgili baslik acmistim.aslinda herkesin kullanmasi gerek vsync aciyorsaniz ama genelde ben de dahil kimse ugrasmiyor niye cunku benchmark yapacaksin 3dmark ya da yeni bir sey hop program acik kalmis kapat bastan yap cunku oyun program icinde vsync'i kapatsan bile program musade etmiyor yine aciyor programi kapatmak lazim.basligi da buldum hatta.
ben kurdum bu programı 60fps ye sabitledim tabi ordaki yazan rakamı 60a getirmekten başka hiçbir ayarı ile oynamadım bilmiyorum cünkü. herhangi bir sekmeyi enable filan yapacakmıyız bilemiyorum. neyse getirdim 60a ama hala yırtılmalar söz konusu oyun içinde hemde böyle kalın bir yırtılma v-sync kapalıyken ki ince ince her yönden yırtılması gibi değil 1 tane kalın yırtılma böyle monitörün üstünden altına doğru iniyor varmıdır bir cözümü? bu v-sync la başım belada kaldı ne yaptısam düzeltemedim nvidia kullanırken böyle sorunlarım yoktu -_-
-
quote:
Orijinalden alıntı: fermous
quote:
quote:
ben kurdum bu programı 60fps ye sabitledim tabi ordaki yazan rakamı 60a getirmekten başka hiçbir ayarı ile oynamadım bilmiyorum cünkü. herhangi bir sekmeyi enable filan yapacakmıyız bilemiyorum. neyse getirdim 60a ama hala yırtılmalar söz konusu oyun içinde hemde böyle kalın bir yırtılma v-sync kapalıyken ki ince ince her yönden yırtılması gibi değil 1 tane kalın yırtılma böyle monitörün üstünden altına doğru iniyor varmıdır bir cözümü? bu v-sync la başım belada kaldı ne yaptısam düzeltemedim nvidia kullanırken böyle sorunlarım yoktu -_-
benim bildigim yirtilma soldan saga olur yukaridan asagiya olmaz monitorde bir problem olmasin?
-
yok yani dediğiniz gibi soldan sağa doğru yırtılıyor. -
quote:
yok yani dediğiniz gibi soldan sağa doğru yırtılıyor.
catalyst'te v-sync icin ayar var 3d bolumunde.oradan always off secildiyse vsync acilmaz.dikey senkronizasyon gibi bir ismi olmasi lazim onu her zaman acik yapabilirsin.benim onerdigim 3doverrider triple buffering yapmak icin guzel bir sey ama demek ki surucuye karsi koyamiyor surucuden kapaliysa acik yapamiyor vsync'i oyle anladim ben.yirtilma yasiyorsan bir sekilde vsync kapalidir basta dedigim yere bir bak. -
quote:
quote:
yok yani dediğiniz gibi soldan sağa doğru yırtılıyor.
catalyst'te v-sync icin ayar var 3d bolumunde.oradan always off secildiyse vsync acilmaz.dikey senkronizasyon gibi bir ismi olmasi lazim onu her zaman acik yapabilirsin.benim onerdigim 3doverrider triple buffering yapmak icin guzel bir sey ama demek ki surucuye karsi koyamiyor surucuden kapaliysa acik yapamiyor vsync'i oyle anladim ben.yirtilma yasiyorsan bir sekilde vsync kapalidir basta dedigim yere bir bak.
çok güzel anlatmışsınız lakin bende biliyorum o ayarı ha işe yararmı bilemiyorum yada denemişsem de hatırlamıyorum ama kullanmıyorsam eğer işe yaramamışda olabilir. ben kendimi tam ifade edememişim onu gördüm. ordan o ayarı açtığımda bilindiği üzere v-sync fps de düşüş yaratıyor yani ortalama olarak oyunlarda 3-5fps ye maal oluyor. 40fps ile anca idare edebildiğim far cry oyunu 35e düştüğünde can sıkıyor birazda takıntılıyım gözüm hemen fark eder fps dropları. riva tunerstatics fps drop yaratmıyor ama yırtılmayıda engelleyemiyor. birşeyler yapıyor yırtılmaya karşı yani uğraşıyor program onu anlayabiliyorum yırtılmayı engemeye çalışıyor ama olmuyor. ben diyorum ki bu işi rivatuner dan halledip fps dropda yaşamadan bu yırtılma işine bir çare bulabilsem... e fakirlik böyle birşey 3-5fps nin hesabını yapmadan oyun kaliteni arttıramıyosun =) rivatuner dan 60a ayarlı onu 70e yada 50ye çektiğimde yırtılma artıyor 60da nispeten daha iyi ama yine de ortadan böyle kocamannnn bir cizgi geçtiğini gördüğünüzde hoş olmuyor... acaba şu rivatunerin bir ince ayarımı var üzerinde birton enable yapılacak sekme var cünkü... ya sorun basit gibi geliyor ama cidden can sıkıcı ve oyun kalitesini düşüren bir durum. onuda geçtim bu yırtılma 2ekranıda aynı anda aktif ettiğim zaman oluyor ve tv de değilde monitörde baş gösteriyor. 2nci ekranı kapatıyorm sadece monitöre görüntü verdiğimde yırtılma kalkıyor en ama en saçma gelende bu olay nvidia dan ati ye geçtiğim günden itibaren olmaya başladı. atiye geçtiğimde yeni format attım ve sitesindeki en güncel omega driveri yükledim kesinlikle driver sorunuda değil. çok mu yazdım ne :S
-
quote:
quote:
quote:
Fps yi 59 a sabitleyip oynamayı deneyin.
Belki çözüme yaklaşabilirsiniz.
Çünkü o kalın tek yırtılma dediğiniz olay fps nin monitör refresh rate inin hemen üzerinde olmasından kaynaklı.Mesela 60 hertz monitörde 200 fps ile oynarsanız ince ince birçok yırtılma olur ama 62 fps ile oynarsanız cart diye bariz bir yırtılma olur çünkü bir tanesinde 4 frame üst üste binerken birinde 2 frame biner ve mousela kafayı hızlı bir şekilde hareket ettirirseniz o iki frame arasındaki fark daha bariz olacağı için cart diye yırtılır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
valla dostum sorunumu tam olarak anladığını görüyorum ve mutlu oldum. benim sorunum tam olarak bu yani rivatuner birşeyler yapıyor ama beceremiyor sanki=) o senin bahsettiğin gibi ortada kocaman bi yırtık mı dersin cizgi mi dersin ondan işte. ve yavaş yavaş yukarıdan aşağı iniyor kayboldu diosun yukarda tekrar beliriyor tekrar aşağı iniyor=) 59fps olayını denemiştim sanırım ama tekrar deneyeceğim. peki şu soruma cevap alabilirmiyim acaba... 2 ekranı yinele diyorum yani aynı anda hem tv ye hemde monitöre görüntü gittiğinde ne yaparsam yapayım monitörde yırtılma oluyor bütün v-sync ları acsamda nafile. yani tv kapalı olduğu halde sadece pixel ayarlarında yinele diyorum ve bu durum oluşuyor. kapatıyorum sadece 2nci ekran yani monitöre görüntü veriyorum sorun kalmıyor. sanki monitör tanımıyorda 50hz yada kendinden farklı olan bir hz kullanmaya başlıyor gibi... drivarıda yüklü halbuki... nvidia varken hiç bilmezdim böyle şeyler açardım tv yi ordan oynardım oyunu kapatırdım monitörden oynardım hiçbirşey yapmadan şimdi monitörden oyun oynayacağım zaman tv yi iptal etmem gerekiyor tv ye gececeğim zamanda tekrar aktif etmem gerekiyor sıkıntı yani...
-
quote:
valla dostum sorunumu tam olarak anladığını görüyorum ve mutlu oldum. benim sorunum tam olarak bu yani rivatuner birşeyler yapıyor ama beceremiyor sanki=) o senin bahsettiğin gibi ortada kocaman bi yırtık mı dersin cizgi mi dersin ondan işte. ve yavaş yavaş yukarıdan aşağı iniyor kayboldu diosun yukarda tekrar beliriyor tekrar aşağı iniyor=) 59fps olayını denemiştim sanırım ama tekrar deneyeceğim. peki şu soruma cevap alabilirmiyim acaba... 2 ekranı yinele diyorum yani aynı anda hem tv ye hemde monitöre görüntü gittiğinde ne yaparsam yapayım monitörde yırtılma oluyor bütün v-sync ları acsamda nafile. yani tv kapalı olduğu halde sadece pixel ayarlarında yinele diyorum ve bu durum oluşuyor. kapatıyorum sadece 2nci ekran yani monitöre görüntü veriyorum sorun kalmıyor. sanki monitör tanımıyorda 50hz yada kendinden farklı olan bir hz kullanmaya başlıyor gibi... drivarıda yüklü halbuki... nvidia varken hiç bilmezdim böyle şeyler açardım tv yi ordan oynardım oyunu kapatırdım monitörden oynardım hiçbirşey yapmadan şimdi monitörden oyun oynayacağım zaman tv yi iptal etmem gerekiyor tv ye gececeğim zamanda tekrar aktif etmem gerekiyor sıkıntı yani...
Bu konuda birşey diyemiyeceğim fakat 59 hert işe yaramazsa 58 i deneyin bir yerden sonra yırtılmalar koybolucak takılmakar başlıyacak ona göre denersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbald -- 24 Mayıs 2015; 15:33:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
tamam denerim. yırtılmalar kaybolsun da neden takılmalar başlıyor?=) takılma olmasın diye uğraşmıyormuyuz zaten. birde rivatuner da aktif edilmesi gereken bir ayar varmı? -
quote:
tamam denerim. yırtılmalar kaybolsun da neden takılmalar başlıyor?=) takılma olmasın diye uğraşmıyormuyuz zaten. birde rivatuner da aktif edilmesi gereken bir ayar varmı?
O zaman şöyle diyim;
-Yırtılma(tearing)fps hertzten fazla ise gerçekleşir.Frame lerin üst üste binmesi sonucu olur.
-Takılma dediğim ise shutter bu da fps nin düşük olduğu, 1 frame in biden fazla kez gösterilmesi gereken durumlarda gerçekleşir.
Yani fps 60 tan fazla ise yırtılma az ise shutter yani takılma olur.(gecikme gibi olur bu takılma)
Vsync teorik olarak bunu engellemesi lazım ama onun da dezavamtajları var mantık bu yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkür ederim anladım lakin dediğim gibi 45fps oynadığım far cry da da yırtılma oluyor. e benim monitörüm 40hz değil ki 60hz yırtılmaması gerekmiyormu mantık olarak? neyse ya kafam çok karıştı ben deneyeyim şu bahsettiğiniz yöntemleri. saolun.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X