|
RTE : Z KUŞAĞI O DÖNEMİ BİLMEZ (cidden bıktık ) (16. sayfa)

-
-
-
"Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun SSK genel müdürlüğü dönemine işaret ederek “Z kuşağı bilmiyor. Bunları gençlerimize hatırlatmamız gerekiyor” sözlerine yanıt verdi. Saadet Partili Doğan, “Sorun anlatamamanız değil, anlamamanız” dedi.
Mesut Doğan, “Tüm çizilen pembe tabloya, iddia edilen şahlanışlara, vaat edilen parlak ekonomiye rağmen gençlerimize, neden büyük emekler vererek bitirdikleri üniversitelerden sonra iş bulmanın çok zor olduğunu da anlatamıyorsunuz. İş bulmanın ucunun, neden dönüp dolaşıp torpil bulmaya dayandığını da anlatamıyorsunuz. Türkiye’de her dört gençten birinin neden işsiz olduğunu da anlatamıyorsunuz. Sorun anlatamamanız değil, anlamamanız” ifadelerini kullandı."
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
istiyorlar ki m.ö seneleri baz alsın haline şükretsin ben halime şükrederimde fukara tesllisini kimse bize yediremez zaten dinende gericilik diye birşey yoktur milletin yediği önünde yemediği arkasında bütün ülkelere şu kadar yardım yaptım diye övüneceksin memleketin paralarıyla memleketin adamıda 1 liralık malı 10 liraya alacak senin getirdiğin sözde mülteci gerçekte memleketin adamından daha rahat yaşayan adamları ülkeye ortak edip yücelteceksin öyle bir dünya yok herkes hak ettiğini bulacaktır.elin ülkelerine yardım yapmaktan memleketin garibanını bile görmez oldu millet borç gırtlakta yaşıyor insanlar kendi istihtamı sağlamadan başka ülkelere yardım sağladım demek düpedüz çıkarcılık başka birşey değil başkalarına yaranmak için kendi ülkenin milli servetini emeğini hiç ediyorlar
-
Bahsettığı yağ kuyruğu Gaz Kuyruğu Ecevit dönemine ait. Olayın gerçek yüzü Türkiye Kıbrıs Barış Hareketını gercekleştırmesınden dolayı ABD'nın Turkıye'ye uyguladıgı ambargonun sonucuydu (Bunu tabiki Z kuşağı bılmıyordu ). Çöp dağları dediği dönem Nurettin Sozen (CHP) dönemıne aitti.Yaklaşık 3 ay suren bu dönemde haklı olrak beledıye temızlık işcileri grevlerının bıtmesı üzerine o dönemde Turkıye'nın en yuksek maaşlarını almışlardı hatta Ozel sektor yapılan zamlara ornek oluyor dıye eleştrımeşlerdi. Maalesef Z kuşağı bunuda öğrenemedi Ayrıca bırde Haliç meselesi vardı o dönemde Beledıye Başkanı Recep Tayyıp Erdoğan'dı Eyüp Sultan danda o kadr ağır bır koku vardıkı bu konu o Gunun medyasında konu olmuştu çünkü Halıiç de Bedrettın Dalan Dönemımde Haliç temızlenmış atıksu kollektorleri yapılmıştı ama gel gelelım Haliç deki koku bır turlu gıtmıyordu,Bu konu medyada gundeme oturunca Halıç dekı kollektorlerın neden çalışmadıgı sorulmuştu Bedretteın DALAN'la Tayyıp Erdoğan arasında medyada bir polemık başlamıştı Çünkü RTErdoğan sucu oncekı beledıye yonetımlerıne bağlıyordu bunun uzerıne Bedrettın Dalan Kollektorlerın calıştırlmasıyla bu kokunun gıdecegı ıstenıldıgı taktırde Kollektorlerın butonlarının nerede oldugunu soylecegını boylece kollektorlerın çalıştırılıp Haliç etrafındakı bu pıs kokudan kurtulunacağını soyluyordu..Ama işin aslı sıyaseı boyuttundaydı çünkü Kollektorler i Bedtrettın Dalan döneminde yapılmıştı ondan dolayı kollektorü çalıştırmıyorlardı ama Istanbul Halkına bu pıs kokuyu koklatmayıda reva goruyorlardı..Z kuşağı bunuda bılmıyrdu ama Topal Ördek zıhnıyetınıde öğrenmış oldu ..Yani siz bıze oy vermezsenız bız sıze devletın kasasından tek kuruş ödeme yapmayız zıhnıyetını tekrarlıyrdu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eryıl34 -- 30 Ocak 2021; 15:52:27 >
-
düzeltilmesi elzem hata: 1974-1980 arası ecevit 1001 gün iktidarda kalmışken, demirel 1285 gün iktidarda kalmıştır. kuyruklar ecevit zamanındaydı lafı eksik. ambargo nedeniyle dönemsel bir olaydı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
emeklilik yaşı 45 iken şimdi 65 olmuş gençler bilmez yaşlılar bilir tabi yaşlışarın coğuda emekli olduğu için sesi cıkmaz siz gençlerle uğraşmaya devam edin bitik partinizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
OY MOY YOK
-
Vergi, devleti ayakta tutan en önemli şeydir. Vergi demek = Devlet hazinesi. Devlet hazinesinde para olmazsa devlete bağlı kurumlar(asker, polis vs.) çöker. Lakin, gözümüzün önünde yapılan israflara boş harcamalara haksızlıklara susacak değiliz. Bu son dediklerimi düzeltirler ise işte o zaman oyumda desteğim de bunlardan yana sanmayın ki gelecek parti vergileri kısacak çok beklersiniz..
-
quote:
Orijinalden alıntı: 1234Rambo
"Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun SSK genel müdürlüğü dönemine işaret ederek “Z kuşağı bilmiyor. Bunları gençlerimize hatırlatmamız gerekiyor” sözlerine yanıt verdi. Saadet Partili Doğan, “Sorun anlatamamanız değil, anlamamanız” dedi.
Mesut Doğan, “Tüm çizilen pembe tabloya, iddia edilen şahlanışlara, vaat edilen parlak ekonomiye rağmen gençlerimize, neden büyük emekler vererek bitirdikleri üniversitelerden sonra iş bulmanın çok zor olduğunu da anlatamıyorsunuz. İş bulmanın ucunun, neden dönüp dolaşıp torpil bulmaya dayandığını da anlatamıyorsunuz. Türkiye’de her dört gençten birinin neden işsiz olduğunu da anlatamıyorsunuz. Sorun anlatamamanız değil, anlamamanız” ifadelerini kullandı."Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürlüğü yaptı sanki adam Başbakan, Cumhurbaşkanı idi, sadece bürokrattı. O zamanlar Emekli Sandığı ve Bağkurda ayrı Genel Müdürlüktü.
Şimdi SGK var üçünün birleştirilmişi. SGK prim toplar, maaş öder, sağlık desteği verir. Ekonomi ve ülke siyasetine yön veren bir yer değildir.
Şu anki Genel Müdürü yada Başkanı kim bu kurumların bilen varmı ? İçlerinden biri ileride bir parti genel başkanı olsa o zamanki iktidarda SGK yı ismini şu an bile bilmediğimiz şahıs batırdı dese şimdiki Z kuşağı oturma organıyla güler.
O dönemi yaşayan Y kuşağı yada ne kuşağıysak bizde SSK yı batırdı denince öyle gülüyoruz işte. Anlatsınlar demişler anlattık, Z kuşağı bilsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alen Doğu Gencerbende 83 doğumluyum . derecesi yüksek sayılabilecek bir mimarım. izmir de iyi bir firma da proje müdürüyüm. 1 adet üniversite bitirdim . yani bunlarımı sayıcaz sevgili dostum ? bir konuya cahil olmadıgını ispatlamak için mi böyle giriyorsun yoksa cahil demesinler diyemi?
"""" Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok , Nice elbiseler gördüm içinde adam yok """ aynı şekilde okumak ile okullar bitirmek arasında fark var.
Şu günümüz düzenini savunan sizler şunu bir kere bir anlayın . şurada bir çok kişi eski türkiye vs.. giriyor ve haklılar ama benim gibi yaşı yeten insanlar sizlere şunu anlatmaya çalışıyor. Yani Türkiye eskiden de kötüydü ama şimdi daha kötü bunu bir türlü anlamıyorsunuz. Koalisyon hükümetlerine kötü diyorsunuz . bizde çok iyiydi demiyoruz zaten ama şu an ki tek adam rejiminden ,dikta rejiminden daha mı kötüydü ? o beğenmediğiniz koalisyonlar da savcı savcılığını, gazeteci gazeteciliğini, hakim hakimliğini yapabiliyordu . Bugün hepimiz tek adam rejimin de yargının ne hale geldiğini görüyoruz. Geçmişte de bu ülkede derin devlet mevzuları çıktı. susurlugu bizim gibi yaşı yeten herkes hatırlar! kaçan kaçtı ama devlet içindeki suçluların bir çoğu yakalandı . Bugün FETÖ nün siyasi ayağını araştıralım diyorsun AKP ve MHP ortaklıgı ile red ediliyor. var mı bunun izahı?
sistem şimdikine göre düzgün işleyecekse varsın her sene seçim olsun. Vatandaşı ilgilendiren bir konuyu haber yapacak gazeteci içeri de olmayacaksa, benim hakkımı gözetecek idealist savcı içeride olmayacaksa, M.Kemal ilke ve inkılaplarına bağlı asker ergenekona kurban gitmeyecekse, Bana doğruları öğretecek öğretmen sürgün yemeyecekse, çocuğuma imam hatip dayatılmayacaksa varsın her sene seçim olsun .
ps. Tartışacağız tabiki , polemiğe de gireceğiz yoksa neden forumda yazıyoruz ? forumda Aktroll varsa bizim muhalefetin çomarları da var. Bİrde bloklamak zaten çözüm değil. aslında farklı yerlerde çözüm ama DH de nedense engellediğin adamın yazdığına" mesajı genişlet" diye bir seçenecek var. Lan ben bu adamın yazdıgını görmek istemediğim için bloklamışım o mesajı genişlet nedir allasen ya? bir gün sırf bu "mesajı genişlet" seçeneği kaldırılsın diye başlık açıcam ve acayip tutacağına eminim.
Alıntıları Gösterbende 83 doğumluyum . derecesi yüksek sayılabilecek bir mimarım. izmir de iyi bir firma da proje müdürüyüm. 1 adet üniversite bitirdim . yani bunlarımı sayıcaz sevgili dostum ? bir konuya cahil olmadıgını ispatlamak için mi böyle giriyorsun yoksa cahil demesinler diyemi?
dostum teşekkür ederim öncelikle. saygı çerçevesinde güzelce kendini ifade etmişsin. aldığın eğitim ve ahlak seviyen kendini göstermiş. inan bana sen gibi insan sayısı burada ve internet mecrasında az. o yüzden yukarıdaki yazdıklarımı yazıyorum ve not ekliyorum,yani mecburen.
fikirler farklı olabilir,düşünceler derin ya da düşük seviyede olabilir.
ancak bu gibi yerlerde herkes birbirini trolleme peşinde.
bişi yazıyosun pat yapıştırıyorlar sen ocusun sen bucusun.
normalde elbette konuşulur,tartışılır. ama düzey çok sığ bu gibi yerlerde ve eninde sonunda bi küfürleşmeler,hakaretler vs vs
bu yüzden fikrimi yazıyorum,kendimi ifade ediyorum ve çekiliyorum. apır sapır konuşan yine oluyor blokluyor geçiyorum.burada ya da internet mecrasında ya da sokakta tek tek insanlarla uğraşamam.böyle bir yetkim de yok,vaktim de yok.
hayatında başarılar ve mutluluklar dilerim dostum.kal sağlıcakla.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FatihTSFCSon çırpınışları. "Z", kuru ekmeğe, hazır çorbaya, akşamları beyin uyuşturacak dizileri izleyebileceği bir TV`ye şükreden kuşak değil.
Evet şükretmediği gibi izlemeye de devam ediyor. ha bu sadece Z kuşağı ile alakalı değil, Yetişkinlerde izliyor. Yalnız Z kuşağı kendi inşa edeceği zamanı kaçırıyor. Arkadaşlar yanlış anlamayın ama çoğunuz çok vurdumduymazsınız. Tabi bu konu kendini bilenle alakalı değil. Odtü de okuyupta sınava kalemsiz geliyorsa bir adam o zaman bir sorgulaması lazım kendini.
Elbette siyasilerin eğitim politikalarında ki hatalardan dolayı bir noktada bunlar ama kendinizi kurtarmak için çabalamalısınız. Siyasileri beğenmiyorsanız daha iyisini yapmak için uğraşmalısınız. Ben bunları Bir üniversitede hoca olarak ifade ediyorum. Maalesef daha matematiksel işlemlere hakim olmayan yüzlerce öğrencim var. Utanarak ifade ediyorum sayısal bölüme gelmiş bir adama uzunluk, alan, hacim çevirmeyi tekrar öğretiyorum. Meslek Yüksekokullarında bu durum daha çok ama üniversitelerin fakültelerinde de var.
Dolayısıyla Z kuşağına kızdığımız şeyler eleştirmeleri vs değil. Elbette hakkını arayacak eleştirecek, ancak sadece eleştirmek yetmiyor. ülkenin geleceği olacaksınız.
-
Z kusagı bilmez bizim doneminizde cocuklar gencler siyaset yapmazdı siyaset sadece buyuklerin konustugu bir olaydı şimdi ilkokul a giden cocuk siyaset konusabiliyor.benim en rahatsız oldugum konu bu.. Diğeri ise imam hatip liselerinin artması.. Aksine Fen okulları cogaltılmalıydı yani eğitim e oncelik verilmeliydi. İmam hatip lisesinden mezun olan birinin bilim adamı olmayacagı kesin.. Ülkede bilim adamı cıkartacak eğitim verilmiyor..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: por favorBenim delikanlılığımın sadakası sana tur attırır üzerine bonus verir.
Senin menfaatin filan olmasa öyle eşşek, anırmak vs işlerine girmezsin. Maaş almıyorsan bu kadar hırsa gerçekten yazık.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Z kuşağının çok iyi bildiği şey hayatta bile olmayan insanlara laf edip suç bulmak 50 yıl öncelerini eleştirip bugünün şartlarıyla kaşılaştırmak isteyenlerin kim olduğu
-
eğonomi çoğ iyi yeğanım
-
hiç bişey yazmıyorum o zaman bi maaşla kaç paket sigara alınıyordu şimdi kaç paket alınıyor. ülke herşeyini satmasına rağmen en büyük fakirliği bu zamanda yaşıyor. o zaman ülkenin hiç bir kurumu satılmamıştı hiç biride zarar etmiyordu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: orkunkurun
Alıntıları GösterNeden saklanayım? Hırsızlık mı, namussuzluk mu yapmışım? Forumda ilk nick değiştiren ben miyim? Yarın istersem yine değiştiririm, keyfimin kahyası mısın?
Sizin gibi tiplere gerçekten acıyorum. O kadar boş hayatınız var ki. Öyle saçma şeylerle zamanınızı dolduruyorsunuz ki. Sizin gibi bir kaç işsiz tip var. Tanımadığı kişilerin üşenmemiş eğlenmek amacıyla yazdığı şeylerin ekran görüntüsünü almış üşenmemiş saklamış, yine üşenmemiş onu kullanmış ve onunla tatmin olmaya çalışıyor. Ehehe bak ne yazmış, eyooo nasıl da çaktım yeaaaa diye mutlu oluyor. Hayatınıza ne katıyor böyle şeyler sizin? Bu tip şeylerle tatmin olup hayatınızı daha anlamlı hale getirdiğinizi düşünüyorsanız devam edin..Tanımadığım, benim için değer ifade etmeyen kişilerin saçmalıkları bana bir şey kaybettirmez, ben yine sizin gibilerle eğlenmeye devam ederim, siz ve sizin gibiler de böyle boş şeylerle hayatınızı sürdürüp gidersiniz. Azıcık kendinizi geliştirin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X