Şimdi Ara

RTE: '2026'yı ekonomide 'reform yılı' olarak görüyoruz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
80
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RTE:  "2026'yı ekonomide 'reform yılı' olarak görüyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 1 saat 45 dakika sürdü.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Merkez Bankası rezervlerimiz 176,5 milyar dolara ulaşarak cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı"

Alıntı

metni:
    İşte en son Merkez Bankası rezervlerimiz 176,5 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Borsamızdaki toparlanma son haftalarda hız kazandı. İç ve dış borçlanma maliyetleri düşerken Türk lirasına olan güvende hız da yükseliyor. Enflasyondaki düşüş 14 aydır aralıksız devam ediyor. Enflasyon beklentileri de tüm kesimlerde iyileşiyor. İhracat tarafında 25 milyar dolarla tarihin en yüksek rakamını hamdolsun yakaladık.
    Yıllık bazda, ihracatta 270 milyar dolar sınırını zorluyoruz. Turizm rakamlarını son kabine toplantımızda paylaşmıştım. Orada da ilk 6 ayda 25,8 milyar dolarla rekor kıldık. Sanayi üretim endeksinde de tablo gayet olumlu. Haziran ayında sanayi üretimimiz bir önceki aya göre %0,7 geçen yılın aynı ayına göre ise %8,3 oranında artış kaydetti. İstihdam verilerinde de hamdolsun bir sorun gözükmüyor.

"Ekonomi programımızın meyvelerini birçok alanda topluyoruz"

Alıntı

metni:
    İşsizlik oranımız 26 aydır %8,6 ile tekhanelerde seyrediyor. Yani bölgemizdeki sıcak çatışmalara küresel ekonomideki belirsizliklere ve malum çevrelerin menfi kampanyalarına rağmen ekonomi programımızın meyvelerini birçok alanda topluyoruz. İnşallah çok daha iyi yerlerde olacağız. Türkiye ekonomisi yapısal dönüşümünü tamamlayacaktır. 2026 senesini ekonomide de reform yılı olarak görüyor, hayata geçireceğimiz reformlarla ilgili hazırlıkları hızla tekemmül ettiriyoruz.
    Eylül ayının ilk haftasında üç yıllık vizyonla hazırlanan orta vadeli programı kamuoyumuzla paylaşacağız. Şunu buradan bir kez daha ilan etmek isterim. Fahiş fiyatlar aracılığıyla Milletin lokmasına el uzatan piyasa fırsatçılarına nasıl göz açtırmıyorsak tüm umudunu Türk ekonomisinin tökezlemesine bağlamış siyasi fırsatçılara da evelallah pabuç bırakmıyoruz.

ekonomim

• Reis diyor ki "paranızı Altın yapın, dolar yapın, Euro yapın. TL'de kalmayın. Mümkünse ülkede kalmayın. Zira bir şey deneyeceğiz" :)

diye anladım ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reform yılı diyorsa bilin ki tersi olacak bu bunalım buhran günler göreceğiz demektir parası altını olan sahip çıksın

• Tam tersi olacak mesajını aldım.Bu adamı dinleyin çünkü ne dese hep tam tersi çıkıyor ytd

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.