Şimdi Ara

Rover alınırmı ? 2. el (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
348
Cevap
12
Favori
355.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rover Alınırmı demisler bakiyorum herkes biseyler yazmis bende eklemek isterim ;

    Yaklasik 1 yıl Rover 200 VI kullandım herseyi cok guzeldi 2 AirBag - ABS - Klima - Sunroof - Ön kol dayama 6 Hoperlor Vs. Hepsi vardi muhtesem VVC teknolojiside.

    Ama Sonra bir gun ariza verdi iste o zaman rover'in ne demek oldugunu anladım...

    Rover Guzel gorunur iyi kacar AMA saglamdir diyen adam ya yalancıdır yada bilmiyordur

    Aks kırarsın 5 gun yatar,Far kırılır 3 günde gelir,Müşir arızalanır yanlış gelir kargo ile geri gider 5gun daha yatar,sunroof kaldıracı turkiyede yoktur vs.

    ve sonra satarsıın en az 2000TL zarar ile bindigine sayarım dersin ve sana biraz zaman sonra forumda rover alınır mi diye sorarlar?

    Bir Daha ASLA Dersin..
  • herkese hayirli forumlar ROVER 214 SLİ kullanicisiyim aracimi degistirip tekrar rover almayi dusunuyorum rover streetwise almayi dusunuyorum arac ne durumdadir internet ortaminda parcalarini bulamadim kullanan bilen varmi lutfen bilgi versin baska marka arac kullanamam :( hangi arabayi kullansam ne direksiyonundan ne yol tutusundan hic biseyinden zevk almiyorum
    Ayrica Rover almayi dusunen arkadaslar varsa hic dusunmeden alsinlar inanin alistiktan sonra baska arabaya binmek istemiceksiniz aracn uretimi durmus olsada hala arac MG ROVER olarak uretimi devam etmektedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedekparcabizde.com a bak bütün parçaları mevcut kardeşim ve çok hesaplı.
  • herkese merhabalar. arkadaşlar yaklaşık 9 senedir rover sahibiyim.1998 414 si model aracım var. yazılanların çoğu yanlış bilgi. benim aracımda boya dahi yok. yeni aldım. 216 vardı sattım ve 1 hafta kadar önce bunu aldım. 8200 tl ye aldım aracı. klima,4 cam otomatik,hid.direksiyon, elekt. ayna,airbag vs. var. bu fiyata bu donanımda hiç bir araç bulamazsınız. alıp satmak için alıyorsan git doğan al şahin al onlar çabuk satılır. benim araca gelince benim aracada şu an 8200 tl fiyat ile ilana koyayım inanın 1 hafta sürmez satılması. ama siz 8000 e aldığın araca iki hopörlör takıp iki zenon takıp 12000 tl istersen satamazsın. bu dediğim diğer marka araçlar için de geçerli. size sahibinden komda ilanı olup 2 yıldır satılamayan bir sürü yerli yabancı araç gösteririm. yedek parçası internette zibil gibi. hem türkiye de hem yurt dışında. ebay.uk yı veya ebay.com u inceleyin parçaları neredeyse bedava. baskı balatası 24 euro. ayrıca sahibinden de 700 tl ye şanjumanı veriyorlar.farı 150 stop 100 tl. hangi parçası pahalı anlamıyorum. hemen satılsın diye araç alınmaz galerici değilsen. rover alacak arkadaşlar boyasız veya lokal boyalı,temiz araç aldıkları sürece satarken çok problem yaşamazlar.8000 e alınabilecek en iyi araç bu. ben daha doğru düzgün sorun yaşayan gerçek kullanıcı görmedim. sorunlu diyenler hep, benim halamın oğlunda vardı, arkadaşımda vardı, yok teyzemin komşusunda vardı diyen adamlar. bu arkadaşlar gidip ön camları otomatik full + full doğan alsınlar 1993 model veya brodvay alsınlar. rover almak isteyen arkadaşlar temizini bulduğunuz an hiç kimseyi dinlemeyin ve alın aldıktan sonra iyi ki almışım diyeceksiniz emin olun. şimdi eminim densizin biri çıkıp hayatında hiç rover a binmediği halde benim sözlerimi eleştirecek, o arkadaş gitsin önce bir rover alsın binsin sonra konuşalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: handtohand

    herkese merhabalar. arkadaşlar yaklaşık 9 senedir rover sahibiyim.1998 414 si model aracım var. yazılanların çoğu yanlış bilgi. benim aracımda boya dahi yok. yeni aldım. 216 vardı sattım ve 1 hafta kadar önce bunu aldım. 8200 tl ye aldım aracı. klima,4 cam otomatik,hid.direksiyon, elekt. ayna,airbag vs. var. bu fiyata bu donanımda hiç bir araç bulamazsınız. alıp satmak için alıyorsan git doğan al şahin al onlar çabuk satılır. benim araca gelince benim aracada şu an 8200 tl fiyat ile ilana koyayım inanın 1 hafta sürmez satılması. ama siz 8000 e aldığın araca iki hopörlör takıp iki zenon takıp 12000 tl istersen satamazsın. bu dediğim diğer marka araçlar için de geçerli. size sahibinden komda ilanı olup 2 yıldır satılamayan bir sürü yerli yabancı araç gösteririm. yedek parçası internette zibil gibi. hem türkiye de hem yurt dışında. ebay.uk yı veya ebay.com u inceleyin parçaları neredeyse bedava. baskı balatası 24 euro. ayrıca sahibinden de 700 tl ye şanjumanı veriyorlar.farı 150 stop 100 tl. hangi parçası pahalı anlamıyorum. hemen satılsın diye araç alınmaz galerici değilsen. rover alacak arkadaşlar boyasız veya lokal boyalı,temiz araç aldıkları sürece satarken çok problem yaşamazlar.8000 e alınabilecek en iyi araç bu. ben daha doğru düzgün sorun yaşayan gerçek kullanıcı görmedim. sorunlu diyenler hep, benim halamın oğlunda vardı, arkadaşımda vardı, yok teyzemin komşusunda vardı diyen adamlar. bu arkadaşlar gidip ön camları otomatik full + full doğan alsınlar 1993 model veya brodvay alsınlar. rover almak isteyen arkadaşlar temizini bulduğunuz an hiç kimseyi dinlemeyin ve alın aldıktan sonra iyi ki almışım diyeceksiniz emin olun. şimdi eminim densizin biri çıkıp hayatında hiç rover a binmediği halde benim sözlerimi eleştirecek, o arkadaş gitsin önce bir rover alsın binsin sonra konuşalım.

    merhaba, 216 kullandığınızı yazmışsınız, ben de 216 coupe.lerle ilgilileniyorum.Araçla ilgili kronik bir sıkıntı mevcut mudur? Tavsiye eder misiniz?




  • 216 hb ile coupe arasında motor ve mekanik dışında bir ortaklık yok. her ikisi de 200 serisi ama kasaları birbirinden tamamen farklıdır, dolayısıyla sürüş karakteristikleri ve daha bir çok noktada da farklıklar var. dolayısıyla bu konuyu bir 200 hb kullanıcısından ziyade, bir 200 coupe kullanıcısıyla konuşmalısınız...
  • Selam Arkadaşlar.

    2.el araba almayı düşünüyorum ilk aracım olacak araç kullanımım orta derecedir. El freni çekerek spin attırmak gibi niyetimde yok. Yerine göre sakin yerine göre hızlı kullanırım. Rover hakkında forumlarda yazanların dışında bilgi sahibi değilim fakat Eskişehirliyim burada toplasanız 20 yi geçmez rover sahibi fakat arkadaşlarıma sorduğumda parçası pahalı sorun çıkarır çok yakar alınmaz elinde kalır gibi yoğun bir şekilde küçümseme aşşağılama tarzı yorumlarla karşılaşıyorum. 1990 model şahin doğan hiç bir donanımı güvenliği yokken nasıl olur da 11.000 TL ediyor peki Rover neredeyse günümüzdeki araçlarla aynı donanıma sahipken 8.000-14.000 TL ediyor aklımı karıştıran tek pürüz bu diğer konularda ikna oldum ve nasip olursa yakın zamanda almayı düşünüyorum.

    25 yaşındayım, Sedan veya Hb. fark etmez performansı ve yakıtı beni üzmeyecek fazla sıkıntı çıkarmayacak modelini önerirseniz çok memnun kalırım.

    25
    45
    75
    200
    214
    216
    218
    220
    400
    414
    416
    420
    620
    820
    Montego
    Streetwise?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aya

    216 hb ile coupe arasında motor ve mekanik dışında bir ortaklık yok. her ikisi de 200 serisi ama kasaları birbirinden tamamen farklıdır, dolayısıyla sürüş karakteristikleri ve daha bir çok noktada da farklıklar var. dolayısıyla bu konuyu bir 200 hb kullanıcısından ziyade, bir 200 coupe kullanıcısıyla konuşmalısınız...

    teşekkür ederim
  • arkadaslar bı sorum olacak sıze?
    2004model Streetwise rover almayı dusunuyorum..tavsıye edermısınız?
    ayrıca bu aracın vıtesı manuel.
    otomatık vıtes yapmayı dusunuyorum.tavsıye edermısınız ve tahmını ne kadar fıyata cıkar bana
    tşk eederım
  • streetwise modeli, 200hb modellerinin dışına crossovr havası verilmiş bir model. türkiye'de çok fazla sayıda yok. o nedenle özellikle dış plastik kaplamalarını temin etmek biraz zamana alıyor. onun dışında bir sıkıntısı yok aracın.

    gerek bu forumdaki muhtelif başlıklarda gerekse mgroverturk forumda sıkça dile getirmişliğimiz vardır; 200 serisinin otomatik vitesleri sıkıntılıdır. bir süre sonra CVT şanzımanın zinciri bozulur ve tamir edilse de bir daha ayar tutmaz. o nedenle standart olarak otomatik gelen 200 serilerinin arıza yapana kadar kullanılıp ilk şanzıman arızasında manuele döndürülmesi oldukça sık yapılan bir işlem. siz ise tam tersini düşünüyorsunuz. değerlendirmeinizi buna göre yaparsınız...
  • cok sagol hocam.2004 model bı tane buldum .13.000 fıyat ıstedı.sanırım bu fıyat ıyıdır bu arac ıcın ?
  • Arkadaşlar bugün itibariyle, 2001 Rover 25 1.4 16V model bi araç buldum almayı düşünüyorum, önerirmisiniz ? sıkça karşılaşılan sorunları nelerdir bu arabaların?
  • hocam kronik sorun fincan sorunu sadece yani subap iticileri. belli bir kilometreden sonra ses yapmaya başlıyor. ancak kesinlikle zararı yok. motor yaptıracaksanız orjinal parça kullandığınız taktirde sıkıntı olmaz ancak yan sanayi parça kullanırsanız randıman alamazsınız. birde ne olursa olsun üst kapak saplamalarını değiştirim çünkü roverlarda üst kapak saplamaları tek kullanımlık, değiştirmezseniz yağ kaçağı ve hararet sorunu yaşarsınız.
  • daha öncede yazmıştım rover 414 si 1997 model araç sahibiyim. araca motor yaptırdım ve bana maliyetini söyleyeyim bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar için.
    aldığım tüm parçalar orjinaldir..
    takım conta saplamalar ile birlikte 285 tl
    subap takımı 176 tl
    segman takımı 145 tl
    1 adet piston aldım 100 tl
    1 takım kol yatak 140 tl
    parçalar 846 tl
    250 rektefiyeci aldı
    500 motorcu
    toplam 1596 tl
    100 tl yağ, 4 adet buji ve antifiriz
    toplamda 1696 tl tuttu sıfır motor oldu araç.
    parçası pahalı diyen arkadaşlar 16 valf enjeksiyonlu hangi araca bundan daha ucuza motor yaptırabilir söylesin.
    isteyene faturalarını mail dahi atarım.

    rover almayı düşünen arkadaşlar 9000- 10000 tl paranızı boş yere gidip şahine, doğana vb. araçlara yatırmayın. klimalı düzgün bir araç alın. kulaktan dolma yorumlara da aldırış etmeyin.
  • Soranlara soyle soyliyeyim.. 98 400 1.4 benzinli 1000 kmde 1 litre yag yakan debriyaj baskı balatası ha bitti ha bitecek bi arabam var ve bu arabayla 1 senedir bu halde 15bin km yol yaptm sehir ici dısı karısık yeri geldi zorladımda aracı..ve gecenlerde kendi kendime soruyordum ya degistiricektim yada herseyini yapıp bi 3 5 sene daha kullanacaktım..vee kesinlikle parcalarını yapıp yola roverle devam kararı aldım.. beni bir kere bile yolda bırakmadı - 30 derecede tek seferde her defasında calıstı ozellikle aksam ustu virajlı doga ile ic ice yollardaysanız motoru mukembel keyif veriyor..

    Onceki aracım honda civicdi onu satıp bunu aldım tek bi parcasında dahi sıkıntı yasamadım hersey direk civic parcası zaten :) 3 5 motor aksamı kaporta haric ki onlarda bulunuyor hemde diger araclardan daha ucuza..

    Kısaca kimse araba bi ferraridir demiyor ama fiyatına gore hak ediyor parasını..
  • Merhaba. "aya" ve "handtohand" arkadaşlarım biraz bilgi verirlerse çok memnun olurum.Forum 5 sayfa,açıkcası 5sayfanın 5ini de okumadım :) nick'ini yazdığım arkadaşlar Rover'i daha iyi bildikleri için yardım istedim...
    Herkes 400 ve 200 seri Rover'lerden bahsetmiş.Bende bir miktar para biriktirdim ve kafama yatan Rover oldu (her ne kadar olumsuz şeyler yazılsa da) Benim gördüğüm Rover 75'ler var...Bu araç hakkında biraz bilgi verebilir misiniz acaba?dış görünüş deseniz süper,iç dizayn deseniz yine süper.yol tutuşunun sürüşünün de yine süper olduğunu düşünüyorum,benim için ise tek dez avantajı vitesinin otomatik olması (benim gördüğüm ilanlardaki bütün 75'lerin hepsi otomatik çünkü) manueli var mı bilmiyorum?Bende alıştım manuel kullanmaya,ille de debriyaja kendim basıcam,vitesi kendim değiştiricem :) Velhasıl...Beni biraz aydınlatır mısınız acaba?ne biliyorsanız +'sı -'si nelerdir falan falan işte :) Teşekkürler




  • 75 üst sınıf bir modeldir. Rover'in amiral gemisi de denebilir. O nedenle manuel'i yoktur. Ancak otomatik şanzımanı da sağlam bir araçtır, şanzımanı konusunda pek üzmez.

    75 serisi, rover 2000 yılında BMW tarafından satın alındıktan sonra 600 ve 800 serilerinin yerine üretilmiş bir araba. Her ne kadar bu satış gerçekleştiğinde 75 üretime hazır idiyse de yani bmw'nin 75'in üretiminde katkısı yoksa da sırf bu satıştan sonra üretildiği için bmw'nin modeli olarak bilinir. Oysa bu modelde bmw'nin katkısı bu modelin 2.0cdti dizel modeline motor vermekten pek öteye gittiği söylenemez.

    Bu aracın 1.8t modelindeki turbo beslemeli motor rover'ın K serisi motorşarındanken, diğer 2.0 ve 2.5 V6 motorları yeni geliştirilmiş motorlardır. Her ikisi de 6 silindirli ve stabil motorlardır.

    Otomatik şanzıman konusundaki düşüncelerinizi anlıyorum. Muhtemelen yaşınız da genç, biraz da bu nedenle Manuel konusunda ısrarcısınız. Ancak size şu kadarını söyleyeyim ki, Manuel vites konusunda bundan bi 10 yıl öncesinde benden daha tutucusunu bulamazdınız. "Otomatik vites araba mı olur, araba dediğini ben kullanmalı, her şeyine ben hakim olmalıyım" düşüncelerini herkese empoze eden ben bugün artık "çok özel bir araç olmadıkça Manuel araç almam" diyorum.

    Bugün için böyle düşünüyorsunuz ancak eminim öellikle yaşadığınız yerde trafikle boğuştukça sizin de yakın bir zamanda fikirleriniz değişecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aya çok teşekkür ederim.yaş artık genç sayılmaz 33ü devirdik :) ben Ankara ve İstanbul trafiğinde araç kullanıyorum ve manuele alıştım artık,hani otomatik nasıl olur onu bilemiyorum?bu 75 serisi çok hoşuma gitti ama acaba 20 küsür bin lira vermek için değer mi onu tam bilemiyorum.kafam da evet alınır var ama acaba o paraya başka ne değerlendirilebilir?böyle lüks ve donanımlı bir otomobil bu paraya da bulunmaz ki?
  • arkadaşlar abim evelenecek. Rover 416 si aracımız var bir yıla yakın bizde ekimde düğünü olduğundan keş para lazım kredi çekmek istemiyor. Linki atıyorumhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-masrafsiz-416-si-honda-erocivic-ile-ayni-temmuz-2014-muayne-114658684/detay/
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.