Şimdi Ara

Rotring kalem sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
34.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ben günlük hayatımda okulda falan hep rotring kalem kullanırım hani şu alt kısmında plastik bulunanlardan eski modellerinden değil. herneyse kaleme o kadar para veriyoruz bi süre sonra ucundan uç çıkmamaya başlıyor nedenini bi türlü anlamış değilim eğer başına böyle bişey gelen ve nedeni hakkında fikri olan varsa söylerse sevinirim

• Ucu tıkanmıştır. Toplu iğne sok oraya.
  • Yere felan düşürünce ucu daralıyor geçmiyor uç . Anlayamadınmı senelerdir bunu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yere düşürdüysen uçları çok çabuk hasar alıyor ve en ufak yamulmada uç kırıyor veya uç vermiyor. toplu iğneyle düzeltsen bile eskisi gibi olmuyor.
  • yere düşündüğümü hatırlamam ki hiç. belki uç kırılınca çıksın falan diye vurduysam olabilir :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultio

yere düşürdüysen uçları çok çabuk hasar alıyor ve en ufak yamulmada uç kırıyor veya uç vermiyor. toplu iğneyle düzeltsen bile eskisi gibi olmuyor.

Bende rotring almayı düşünüyordum bu sene. Böyle hassas olduklarını bilmezdim. Başka kaliteli bişey alcam o zaman varmı tavsiyen ?
  • O kalem bana çok çektirdi.Ucunu iğneyle temizlemen lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kalem
    4 yıl önce açıldı
    kalem pil ile powerbank
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Righte0us

quote:

yere düşürdüysen uçları çok çabuk hasar alıyor ve en ufak yamulmada uç kırıyor veya uç vermiyor. toplu iğneyle düzeltsen bile eskisi gibi olmuyor.

Bende rotring almayı düşünüyordum bu sene. Böyle hassas olduklarını bilmezdim. Başka kaliteli bişey alcam o zaman varmı tavsiyen ?

bütçe nedir hocam?? 10-12 milyona rotring rapid var. uç tarafı içe giren çok güzel kalemdir. noki saturn var ondada aynı problemi yaşarsın. onun haricinde faberin grip serisi var 3-5 lira .
  • Vazgeçemediğim kalemdir. Çok para döktüm yalnız rotring e. Her seferidnede ucu gider.
  • Git üniversite önlerinde satılan eki tip tikky rotringlerden al.Tanesi 2 liradan 5 tane aldım bir tanesi bile bozulmadı.Çakması bile kaliteli rotringlerin.
  • bu kalemden al çok iyidir ucu içine girmeli
     Rotring kalem sorunu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Righte0us

quote:

bütçe nedir hocam?? 10-12 milyona rotring rapid var. uç tarafı içe giren çok güzel kalemdir. noki saturn var ondada aynı problemi yaşarsın. onun haricinde faberin grip serisi var 3-5 lira .

rapid hoşuma gitti bütçesi uygun teşekkürler

• yere düşürmüşsündür
  • Önereceğim kalemler ucuzdan pahalıya faber castell grip plus,rotring rapid,faber castell grip 2011 parlak olmayan,faber castell tk-fine vario lux,pentel graph1000
  • rapid alırsanız sorun yaşamazsınız
  • Rapid aldığımdan beri ucunda sorun olmadı hiç ama orta kısmını açarken fazla zorlarsan catlatabilirsin onun dısında bir problem olmaz, rotring rapidden başka tombow active güzeldir rapid kadar ağırlığı var. Faber castell grip gibi uç kısmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strola -- 20 Eylül 2012; 1:11:42 >
  • eski rotringler nerde ya.. silgisinin altından iğne bile çıkardı. şimdikiler bir yere düşmeyle sağı solu eğiliyor, çöpü boyluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: technical death metal

eski rotringler nerde ya.. silgisinin altından iğne bile çıkardı. şimdikiler bir yere düşmeyle sağı solu eğiliyor, çöpü boyluyor..

Silgisinin altindan igne ciktigini hatirlayinca duygulandim. Bu arada rotringler icin ayrica uc satilmali arkadas. Ayda 2 kere kalem degistirmekten biktim.

• Rapid harika bir kalem.Önceden Faber Castell'in Grip 2011'ini kullanıyordum.Çok sağlam bir kalem değil,yani tasarımına bakıp ta o kadar para harcamayın.Rapid ondan çok daha iyi.
  • Merhabalar,

Konuyu hortlatmis oluyorum ama elimdeki rotringlerin sayisi artti. En son "tikky" 0.7 kalemde ayni problemden muzdarip.
    Nedir problem.. Uc disari cikmiyor.
    a. Tamam ucundaki metal cikis yamulmus mudur? Cevap hayir !
    b. Nereden anladin ? Cevap, ucun ciktigi parcanin icinde, 0.7 çubugun içinden geçtiği küçük bir plastik var. Plastik kendiliğinden
    düşüyor. Bunu çıkarırsanız ve kalemi yeniden toplarsaniz. Bu sefer 0.7 çubuk (uç deyince hepsi uç karışıyor) disari tek
    basışta fırlıyor. Yani "a" şıkkındaki gibi bir yamulma yok. Parmağınızla 0.7 çubuğu yakalarsanız kalem süpper de yazmaya
    devam ediyor.
    c. Peki bu plastik/lastik küçük huni halkayı tekrar içeriye 0.7 çubukla beraber sokarsanız (yani ucun çıkış deliğini kapatmayacak şekilde)
    o zaman niye bu kalem 1 saattir basmama rağmen ucu dışarı vermiyor ????

İşte "c" şıkkı tamda problemin göbeği. O plastik küçük huni biçimli halka ne yapılınca 0.7 çubuğu sımsıkı tutmadan rahatça
    geçirir ? Bunu çözen biri varsa paylaşsin lütfen. Diğer forum tartışmalarınıda okuyacağım. Aklıma en son zeytinyağı sürmek geliyor
    ama yani.. Hem yazacağım ortam hem elimiz yağlı yağlı batacak..

Cevabı bilen lütfen paylaşsın. Çünkü ben kalemlerimi cidden seviyorum :) [Yaşlanınca at yenisini al diyemiyorum herhalde :) ]

Saygilarimla..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.