2008 model honda jazz marka aracım var.Üstündeki lastikler 175-65-14 Yokohama Aspec marka modeliydi. Dün aracıma bir arkadaşımın 2009 model honda city'sinden çıkarttığımız 16 inch aliminyum alaşım jantları taktım.Araç daha sıfırdı,lastikler yaklaşık 3.bin kmdeler.Çok düşeş bir şekilde yakaladım.Yeni lastik ölçülerim ise 185-55-16,Markası ise Bristone Turanza Er 370.
Biz sadece benim saç jantlarımı söktük ve city'den söktüklerimizi buna aktardık.Bu noktada lastiklere yeniden balans ayarı yaptırmam gerekir mi? Rot ayarı gerektireceğini zannetmiyorum.Benim aracım da daha 14 binde.Önceki lastiklerimde deneme amaçlı yaptığım 170-180 km hızlarda bile hiç bir titreme sapma mevcut değildi.Zaten daha 9 aylık bir aracın rot ayarı gerektireceğini de zannetmiyorum. Benim bu durumda balans ayarı yaptırmam gerekir mi , Zannetmiyorum ama peki ya rot ? Bu konuda sizin görüşünüz ne olur , benim düşüncelerim doğru mudur ?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Can
balans ayarı sonuçta janta kurşun çakılarak yapılıyor. yani lastiği janttan ayırmadıktan ve çakılan kurşun düşmedikten sonra sağlam bir balans ayarının bozulabileceğini sanmıyorum.
ölçü değişiminden rot ayarı nasıl etkilenir o konuda bi fikrim yok yalnız.
işte tam o noktada tıkandım ben de . Çok teşekkürler cevabınız için.