Şimdi Ara

Root İŞCEP vb. şifreler açısından Güvenli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba millet; telefonu rootlayıp gereksiz programları kaldırmak istiyorum.

Ben bankacılık işlemleri ni çok kullanıyorum, İşcep ,ziraat mobil gibi.. Maazallah şifre çalınırsa çok kötü

1- Root şifreler açısından güvenli mi ?

2- ROM şifreler açısından güvenli mi ?

• Root işlemini gerçekleştirdikten sonra güvenmediğiniz programlara root erişimi vermezseniz sıkıntı olmaz şifrelerinize. Ama ROM olayında şüpheliyim. Gerçi Cyanogen Romlarından kurarsanız sorun çıkarmaz. Çünkü o Romu koskaca şirket yapıyor içine şifre çalan bir şey atacaklarını düşünmüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yine de böyle olaylara güvenmem ama Android kadar da güvenilmez olamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rootlu iseniz tavsiye etmem.

• Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaxis

Root işlemini gerçekleştirdikten sonra güvenmediğiniz programlara root erişimi vermezseniz sıkıntı olmaz şifrelerinize. Ama ROM olayında şüpheliyim. Gerçi Cyanogen Romlarından kurarsanız sorun çıkarmaz. Çünkü o Romu koskaca şirket yapıyor içine şifre çalan bir şey atacaklarını düşünmüyorum.

Daha 4 ay önce Xiaomi'nin kendi romunda veri gönderimi yapan yazılım bulunmuştu. Stock android de dahil olmak üzere hepsinin aldığını, fakat kullanmadığını düşünüyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hiparci

quote:

Root işlemini gerçekleştirdikten sonra güvenmediğiniz programlara root erişimi vermezseniz sıkıntı olmaz şifrelerinize. Ama ROM olayında şüpheliyim. Gerçi Cyanogen Romlarından kurarsanız sorun çıkarmaz. Çünkü o Romu koskaca şirket yapıyor içine şifre çalan bir şey atacaklarını düşünmüyorum.

Daha 4 ay önce Xiaomi'nin kendi romunda veri gönderimi yapan yazılım bulunmuştu. Stock android de dahil olmak üzere hepsinin aldığını, fakat kullanmadığını düşünüyorum ben.

veri gönderimi yapar normaldir veri gönderimi yazılım hakkında bilgi edinmek için alınıyor öyle internet geçmişi filan asla gönderemez

cyanogenmod dada izin verirseniz veri gönderimi yapar alınan verilerin hepsi toplanır analiz edilir verilen güncellemeler ile telefon sorunsuz ve hızlı çalışır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyke86

quote:

quote:

veri gönderimi yapar normaldir veri gönderimi yazılım hakkında bilgi edinmek için alınıyor öyle internet geçmişi filan asla gönderemez

cyanogenmod dada izin verirseniz veri gönderimi yapar alınan verilerin hepsi toplanır analiz edilir verilen güncellemeler ile telefon sorunsuz ve hızlı çalışır

Bahsettiğim şey rom geliştirme ile ilgili verilerden ibaret değil, klavye kayıtları da dahil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: psyke86

quote:

quote:

Bahsettiğim şey rom geliştirme ile ilgili verilerden ibaret değil, klavye kayıtları da dahil

anladım, peki yüklediginiz yazılım orjinal miui yazılım mıydı yoksa xda da yapılan port rommuydu ?

xiaomui artık dünya çapına açılan bi firma eger xiaomui cihaz kullanıyorsanız ve dediginiz şey gerçekten olduysa xiaomui yi tazminata bogabilirsiniz

• Ben kullanmadım hocam. "bulunmuştu" dememin sebebi, haber sitelerinde çıkmıştı, oradan gördüm. Övgü içerikli haberlere ve sitelere hiç itimad etmem fakat hata, eksik mevzularından bahseden haberlere biraz güveniyorum açıkçası. Haberin ilk yayınlandığı yer androidpolicy idi.

• bende kararsızım ya yapsak bi türlü yapmasak başka, iyice düştü batarya performansı iyileştirnek için rom veya root iyi olur diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

bende kararsızım ya yapsak bi türlü yapmasak başka, iyice düştü batarya performansı iyileştirnek için rom veya root iyi olur diyorlar

Bir yıl olmuş

s3 mini aşırı yavaşladığı için ROM yükleyecektim. Ama biraz fazla sağlamcı olduğum için yapmadım. Onun yerine Xperia C4 aldım, Sony'nin yazılımı hantallaşmaya daha dayanıklı diyorlar, bakalım
  • hafix H kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun o zaman, ben tarihi fark etmedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.