Şimdi Ara

Mobil Bankacılık Uygulamasını Kaldırmak Güvenli Midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda akıllı telefonlarda yaşanan mobil bankacılık uygulanası üzerindeki dolandırıcılık olaylarına aklıma çok takıldı. Henüz benim başıma da gelmedi ama önlem almayı da başladım. Bankanın mobil uygulamasını telefondan tamamen kaldırdım. Bankanın internet bankacılığı aracılığıyla mobil bankacılık hizmeti devre dışı bırak işaretledim. Bu şekilde önlem almak akıllı telefonlardaki dolandırıcılık olayları başıma gelebilir? Mobil bankacılıkla pek işim olmuyor, sadece maaş hesabım var ve maaş hesabı işlemlerini hallediyorum. İnternet alışveriş veya ödemelerini bilgisayardan internet bankacılık hizmetini kullanarak faydalanabiliyorum.




  • Dolandırmak isteyen bir şekilde dolandırıyor zaten. Ama önlem almanız iyi olmuş. Bilinçli kullanıldığı sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama yine de dikkat etmekte fayda var tabi ki de.

  • Ben de bankacılık uygulamalarımın yüklü olduğu telefona güvenmediğim uygulamaları yüklemiyorum ve tarayıcıda çoğu siteye giriş filan yapmıyorum. Bankacılık uygulamalarından bu kadar çok işlemin yapılması bankalara maliyet açısından fayda sağlasada kullanıcılara güvenlik açısından sorun yaratıyor bence. Özellikle online kredili işlemlerde bazı kısıtlamaların getirilmesi faydalı olabilir.

  • Bankanın mobil uygulamayı telefondan kaldırdıktan sonra telefona format atmak dolandırıcılık riskini tamamen bitirebilir mi?

  • Eset mobile kullanabilirsiniz hocam. iOS ise zaten güvenli.
  • Hesabıma bağla olan bankamın mobil uygulamasını müşteri hizmetlerini arayarak tamamen kapattırdım. Ayrıca internet bankacılığında birçok kısıtlamalar gerçekleştirdim, bu sayede sadece hesabımdaki bakiyeyi kontrol edeceğim ve faturalarımı ödeyeceğim. Bu şekilde önlem almak dolandırıcılık riskini ne kadar azaltabilir?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.