Şimdi Ara

Rome:TOTAL WAR! (Bilgiler+Sorular) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
0
Favori
60.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizi insan hakları mahkemesine şikayet edeceğim. Sanalda olsa insanların böyle zulümlere maruz bırakılması insanlık dışı. Hastalıklı şehirde ki insanları düşmanlara yollamak iyi taktik. Dur ben şu firavun soyuna 2 ebola yollayayımda biyolojik savaş neymiş anlasınlar.

Orjinalden alıntı: Hellmarch

Sizi insan hakları mahkemesine şikayet edeceğim. Sanalda olsa insanların böyle zulümlere maruz bırakılması insanlık dışı. Hastalıklı şehirde ki insanları düşmanlara yollamak iyi taktik. Dur ben şu firavun soyuna 2 ebola yollayayımda biyolojik savaş neymiş anlasınlar.

"öleceklerine bir .oka yarasınlar."(Mussolini) -vebalı italyanları libyaya yollarken-

Orjinalden alıntı: Hellmarch

Sizi insan hakları mahkemesine şikayet edeceğim. Sanalda olsa insanların böyle zulümlere maruz bırakılması insanlık dışı. Hastalıklı şehirde ki insanları düşmanlara yollamak iyi taktik. Dur ben şu firavun soyuna 2 ebola yollayayımda biyolojik savaş neymiş anlasınlar.

..:: ๑ scarface ๑ ::..
    ..:: TAKLİTLER ASILLARINI YÜCELTİR ::..
  • quote:

Orjinalden alıntı: darklight

Sağlam şehirlerin alınmasında birkaç arkadaş oldukça uğraştığını yazmış. Bende nacizane taktiğimi yazayım.
    Taş duvarlara sahip bir şehri almak için ihtiyacınız olan :
    4 archer (5 daha iyi olur)
    3 lejyoner (tercihen pretorian)
    2 cavalry (roman cavalary ucuz ve efektif)
    2 repeating ballista (opsiyonel)

Bunun dışında mancınık falan gerekli değil. Şehri kuşatıyoruz ve kuşatma menüsünde 3 adet siege tower seçiyoruz.
    Genelde bu yukarıdaki güçle 1 veya 2 turn sürer.
    Kuşatma makinaları inşa edildiğinde savaşa başlıyoruz.
    3 lejyoner birliğimiz 3 adet siege tower kontrolünü alıyor.
    Start battle dedikten sonra ilk tower kapının soluna, ikinci sağına ve üçüncü sağda veya solda ama uzak bir noktaya gönderiyoruz.
    Tower lar mümkün olduğunca aynı anda harekete geçmeli.
    Bu noktada okçu ateşi açmak çok efektif değil. Eğer varsa repeating ballista çok iyi iş görüyor. Böylece kuleler surlara varana kadar sur üzerinde sizi bekleyen düşman sayısını azaltabilirsiniz. Ayrıca bu tip birliklerin açtığı ateş karşı tarafın moralini de düşürüyor.
    Surlara varıldığında (ender olarak 1 tower surlardan açılan ateşle yıkılabilir) lejyonerleri doğrudan bu kuleler aracılığı ile surlara çıkarıyoruz. Surlardaki düşmanları temizliyoruz. Surlar üzerindeki birliklerimiz kapının üzerinden geçirerek yakın kulelere sokuyup çıkarıyoruz. Böylece kapıyı ve sur kulelerini almış olduk. Okçularımızı aynı lejyonerler gibi siege tower vasıtası ile surlara çıkarıyoruz. Pozisyon olarak şehrin içinden kapıya doğru gelen yollara hakim yerler seçiyoruz. Okçular ateşe başladığında düşmanlar şehrin içine doğru çekileceklerdir. Bu noktada surlarda bulunan lejyonerlerimizi şehrin içine indiriyoruz. Düşman buna tepki verecek ve tekar surlara yaklaşacaktır. Ancak sur üzerindeki okçular resmen katliam yapacak. Tekrar geri çekilmeleri muhtemeldir. Son olarak atlılarımızı koşturarak (koşturmak önemli dörtnala şehre girdiklerinde düşman muhtemelen son kez surlara yaklaşacaktır) kapıdan şehre sokuyoruz. Okçuların bu noktada yapacakları atışlar ile oklarını bitirmeleri muhtemeldir. Son olarak piyadelerinizi şehir merkezine doğru sürün, diğer bir yoldan da atlılar ile ilerleyin. Piyadeler düşman ile kapıştığında atlılar ile diğer yoldan arkadan sarıp işi bitirin.
    Ben bu sistem ile bol yıldızlı general komutasındaki 1400 kişinin savunduğu şehirleri 800 kişi ile alabiliyorum.
    Dikkat etmeniz gerekene iki nokta zaman ve birliklerinizin yorgunluğu.
    Kolay gelsin.

Diline sağlık arkadaşım fakat bol yıldızlı dediğin komutanların yıldız sayısı kaç? Ben yukarda anlattığım gibi 10 yıldızlı manyağın biriyle uğraştım ve askerlerin hepsinin upgradeleri neredeyse en üst ( en düşük upgrade 4 yani 1 gümüş işaretti )noktadaydı. Eline koluna sağlık yazmışsın ama anlattığın taktiği ben tam 4 kere uyguladım, adam bana mısın demedi! Kayıp listesi yukarda, tabi işin içinde benim de beceriksizliğim var, şimdi Bergama'yı almayı düşünüyorum ama orada da 5 yıldızlı bir komutan var. Bu taktiği bir de onun üzerinde deneyeceğim.
    Bu arada Greek'ler ile uğraşıyorum, phalanx'ları hesaba katmak gerek...

• haritadaki 7 özel eseri yani eski çağdaki dünyanın 7 harikasını alınca özel onur nişanı veriyor.ne işe yarıyor tam anlamadım ama söyliyeyim dedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arjuna-one

ben de aldım hiçbirşey olmadı.
    onur nişanını nerede gördün?

faction leader ile son eserin olduğu şehri alınca, liderinin revenue kısmında gözüküyor. başka bir komutan ile aldıysan belki olmamış olabilir. ınfluence,managament ve command'ı kafadan 10 birime getiriyor. şahane bir insan yaratıyor. terminatör gibi oluyor :)
  • Arkadaşlar Bergama'yı kuşatmıştım ama şehirde salgın çıktı! Şimdi benim askerkere de bulaşır mı acaba, ne yapsam kuşatmayı kaldırıp ikilesem mi? Tam da sırasıydı ha! Ne şanslı adamlar bu Greek'ler, anlamadım ...

Orjinalden alıntı: composer

Arkadaşlar Bergama'yı kuşatmıştım ama şehirde salgın çıktı! Şimdi benim askerkere de bulaşır mı acaba, ne yapsam kuşatmayı kaldırıp ikilesem mi? Tam da sırasıydı ha! Ne şanslı adamlar bu Greek'ler, anlamadım ...

askerlerine sağ tıklayarak sağ üst köşede kurukafa simgesi olup olmadığını kontrol et.eğer varsa yandı gülüm keten helva zaten.ister gir şehre,ister herkesin gebermesini bekle.kurukafa yoksa yani bulaşmamışsa istersen kuşatmayı kaldır ve hastalık geçinceye kadar geri çekil.eğer sana saldıramayacak kadar az kuvvetleri varsa açlıktan zıbarana kadar onları bekle.zaten o vakite kadar hastalık geçmiş olur.hem sende daha az askerle uğraşmak zorunda kalırsın.

• Sağol rezilvezir kardeş, ayaklı FAQ gibisin valla. Benim askerlere bulaşmamış, ama şehirdeki salgın sürüyor, fakat ilginç olan ölüm sayısının düşüklüğü yani her turn 40-50 civarı insan ölüyor. Orduda birşey yok, ama daha önceden casus sokmuştum şehre, o da gebermek üzere, yani bilgilerin çoğunu alamayacağım artık. Zaten tek isteğim o komutanın gebermesi. Neyse, bakalım ne olacak.
  • rezilvezir bende salgın raporu her seferinde gelio sadece etkilenenler oluo ölüm yok peki bu raporlar hep gelcekmi bide bu salgının sonu yokmu şehiri yakmak gibi fln ?sıkıldım artık şehri yakcam valla :)
  • İnsanlar ölürse growth politkası askerler ölürse retrainle tekrar eski haline getirebilirsiniz. ama biraz paraya kıyacaksınız. Ülen diyorum oyu kolay gliyor bana niye acaba bir de baktım normalde oynuyormuşum. Ben alışmışım medievalda zor oynamaya ne ise tekrardan diğer ırklarla oynamam lazım hardda

Orjinalden alıntı: mayklhac

rezilvezir bende salgın raporu her seferinde gelio sadece etkilenenler oluo ölüm yok peki bu raporlar hep gelcekmi bide bu salgının sonu yokmu şehiri yakmak gibi fln ?sıkıldım artık şehri yakcam valla :)

adı üstünde salgın hastalık bu. vadesi yok ki günü gelince bitsin
    sen sağlık yapılarını yap. sewers aquaduct ve bazı dinsel tapınaklar. bunları yapana kadar alırsın o iletileri. ya da adamların hepsi ölünceye kadar. kendi askerlerinin hastalığından sıkıldıysan sağ tıklayıp disband unit de. defolup giderler köylerine. ama sonra isyancı olurlarsa bana gelme

• quote:

Orjinalden alıntı: composer

Sağol rezilvezir kardeş, ayaklı FAQ gibisin valla. Benim askerlere bulaşmamış, ama şehirdeki salgın sürüyor, fakat ilginç olan ölüm sayısının düşüklüğü yani her turn 40-50 civarı insan ölüyor. Orduda birşey yok, ama daha önceden casus sokmuştum şehre, o da gebermek üzere, yani bilgilerin çoğunu alamayacağım artık. Zaten tek isteğim o komutanın gebermesi. Neyse, bakalım ne olacak.

é tuşu ve ardından "kill_character charactername" yaz. istediğin komutan gebersin. tabi başa çıkamayacağım hile yapmam lazım diyorsan.
  • Bu Total War'da hile yapmaya gerek yok, zaten yapınca zevki kaçıyor. Gebermeye devam ediyorlar ama sonu yok gibi. Şehir salgından önce 8000+ kişiydi, şimdi 6500 civarı. Müthiş oldu, çok hoşuma gitti valla, bir de isyan çıktı mı, daha da güzel olacak. Nıhahahahahaha

• Arkadaşlar sizi bilmiyorum ama ben çabuk sıkıldım oyundan. Ya biraz ticaret yapayım para kazanayım diyorum adamlar dalıyor bu seferde. Oyunda surekli savaşman gerekiyor. Yolları, geçitleri, köprüleri bir ordu koyarak tutman çok guzel ama gerek kalmıyorki. Bide sen en guçlu devletsin kocaman orduların var adamlar gene dalıyor buda bence yapay zeka hatası. Grafikleri falan muthiş tuttum ama sanırım oyunu biraz daha uzun zaman alan daha detaylı olarak yapabilirlerdi. Bide isyan meselesi var tabi ya senin başladığın şehirlerde bile isyan çıkıyor bide kocaman ordu var şehirde. imparatora bağlılıklarını gostereceklerine isyan.. Umarım guzel bir patch çıkararak oyunda ufak ta olsa yeni değişiklikler katarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balakgazi -- 3 Kasım 2004, 9:32:56 >

• oyunu daha detaylı öğrenirsen patch e gerek kalmaz

• Ya oyunu iyi öğrendiğime eminim. Bu konuda okumadığım makale inceleme form haberi falan nerdeyse kalmadı. Hatta ingilizcelere bile baktım. Tabi çunkü total war shogundan beri takip edip bildiğim için sabırsızlıkla bekliyordum zaten alıncada bayağı bir zamanda harcadım ama çıkalı 1 ay oldu sıkıldım. Age of empires a otursam hala zevkle oynarım yada mtv yi ama rtw den çok daha guzel şeyler bekliyordum. Bide diğer ırklarla oynadızmı bilmiyorum ama ünite sayısı romalıların yarısı kadar. Bunu Battle menusunden ırkları ve askerleri seçerek te bakabilirisniz. Oyun kotu demiyorum hatta mukemmel yapmışlar ama bazı eksikleride var diyorum. Biraz daha yapay zeka ve civilization olsa. Tabi bunlar benim goruşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balakgazi -- 3 Kasım 2004, 10:19:18 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.