Şimdi Ara

Rome:TOTAL WAR! (Bilgiler+Sorular) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
0
Favori
60.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yahu birşey soracam. reinforcementları neden kendimiz kontrol edemiyoruz? bilgisayar kontrol ediyor hepsini abuk sabuk savaştırıyor. hile yapıyor kerata.
  • ANAMENÜDE FARE TAKILMASI SORUNU OLANLAR!!!
    Bende de aynı sorun oluyordu.Sonunda çözdüm.Benim çözümüm şöyle;(Ayrıca Senate tuşuna bastığımda findosa atıyodu onu da halletti)
    #önce Media Player 9 un kurulu olması lazım.Kurulu değilse kurun.
    #sonra oyunun 1. cd sini takın.Oyun kurulum ekranı(cd deki Launch.exe) çıkınca ordan Extras kısmına tıklayın
    #Orda Media Player dosyası var tıklayıp kurun.
    Bu Senate tıklama ve fare problemini çözdü bende.
    (Gerçi arada gene windowsa atıyor ama neyse onlarında bir çözümü vardır helbet...)

• quote:

Orjinalden alıntı: ManiacFm

arkadaşlar total war'da para hilesi yazıorum kabul etmior.etse bile parayı azaltıor.bi trainer buldum.biraz oynadım sonra bu sefer oyunu açarken windowsa atıor lütfen yardım edin :'(

yukarıda yazdığım şekilde yaparsan para hilesini kabul eder yani é tuşu sonra add_money x. x para miktarı. fakat bunu her seferde 1 kez uygulayabilirsin.
    www.dlh.net teki trainerı indir oyunun kurulu olduğu klasöre at ve önce trainerı çalıştır sonra trainerdeki run game butonuna basarak oyunun çalışmasını sağla.oyuna girip f1e bastığında karun kadar zengin olacaksın.herşeyi doğru yaptıysan windowsa felan atmayacak.

• rezilvezir önce tesekkür ederim.herseyi doru yaptim trainer.exe'yi attim ama atio..
  • Arkadaşlar sonunda Rodos'u aldım. Manyak Greek kralının kafasını kesip garnizona asmış bulunuyorum şu an. İstatistik sonuçlar oldukça ağır; tam 9 kere kuşattım şehri ve sonuç:

3 aile üyesi,
    yaklaşık 3500 asker (ki bunların 800'ü paralı),
    15000'den fazla denarii,
    3 adet isyan çıkaran şehir (Sparta'dakini halen bastırabilmiş değilim, üstüne üstlük bir de salgın çıktı),
    20 turn (sanırım),
    4 adet sinir krizi ,
    ve uğraşmakla geçirdiğim 12 saat (toplam olarak).

Buna ancak "YUH!!" denir zaten. 10 yıldızlı bir komutanla uğraşmak inanılmaz zor bir şey.
    Ama dahası var! O Rodos'u savunan savunan asker sayısı 1000 civarı (ama silah upgradeleri en az 4). İsyan ediyorum, olmaz bu kadar! Nasıl bu kadar gelişmiş bu şehir anlamadım. Olsun, Greek'ler sıkıştılar Pergamon'a. O şehri de alıp Anadolu'ya hakim olmaya başlayabilirim ama Greeklerin phalanxlarına çok çok dikkat edin. Yenmek için tek çare süvarilerle manevra yapıp arkadan vurmak, yani şimdilik. Tavsiyeleriniz çok işime yaradı arkadaşlar, sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi composer -- 24 Ekim 2004, 15:46:59 >

• quote:

rezilvezir önce tesekkür ederim.herseyi doru yaptim trainer.exe'yi attim ama atio..

cdnin içindeki windows media player 9 runtime güncellemesini kur.

Orjinalden alıntı: arjuna-one

yahu birşey soracam. reinforcementları neden kendimiz kontrol edemiyoruz? bilgisayar kontrol ediyor hepsini abuk sabuk savaştırıyor. hile yapıyor kerata.

Eger reinforcementlarin basinda bir general varsa savasta sen kontrol edemezsin.
    Baslarinda general yoksa, komutalarini sen devraliyorsun. O yuzden reinforcement gonderirken baslarinda general olmasin.
  • teşekkürler yolgezer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rezilvezir

quote:

rezilvezir önce tesekkür ederim.herseyi doru yaptim trainer.exe'yi attim ama atio..

şimdi oldu çok teşekkür ederim :)

Birde bişey sorabilirmiyim?
    Roma'ya saldırmak için nasıl bişey yapmamız lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManiacFm -- 27 Ekim 2004, 9:25:20 >
  • rezilvezir kardeş, gerçekten eline diline sağlık. yazışmaların tamamı güzel bir FAQ oluşturmuş zaten.
    bundan başka da anlatılacak bişey kalmadı.Teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

birşeydeğil, sorun halloldu ise mesele kalmamıştır.
    roma'ya saldırman için önce halkın desteğini sağlaman lazım.bunu senate kısmındaki renkli ikonlardan takip edebilirsin.sen senatonun görevlerini yaptıkça,yeni yerler aldıkça,savaşlar kazandıkça ve tesis olarak halkını memnun ettikçe ibren yükselecek.ne zaman diğer ailelerin ibresi 1 bareme gelir o zaman sana mesaj geliyor romaya girebilirsin diye.bu etkin desteği aldıktan sonra romaya girip senatoyu dağıtacaksın.olay budur.eğer 3 aile dışındaki bir ırk ile oynuyorsan böyle bir desteğe ihtiyacın yok,istediğin zaman romaya dalabilirsin fakat buradaki S.P.Q.R. adlı özerk oluşum çok zengin ve gelişmiş bir oluşum olduğundan genelde almak çok zor oluyor.en az 7-8 command yıldızı olan bir general ve sıkı bir ordu ile girmeni öneririm.tabiatiylen romayı aldıktan sonra tüm roma aileleri bir anda sana düşman oluyor ve oyun iyice kızışıyor.yani sıkı bir gelişimden sonra romaya girmelisin yoksa romayı aldıktan sonra herkes üstüne gelir ve çok rahatlıkla çökebilirsin.bu da tavsiyeye şayan bir olgu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Edwinturin

rezilvezir kardeş, gerçekten eline diline sağlık. yazışmaların tamamı güzel bir FAQ oluşturmuş zaten.
    bundan başka da anlatılacak bişey kalmadı.Teşekkürler

birşey değil dostum,bildiğimizi paylaşmak için burdayız.
    okuyan olmazsa yazılanın değeri yok, sende okuduğun için sağol.
  • Valla beyler benim oynadığım oyunda roma moma kalmadı. Tabir-i caizse romanın ..... koydum. Emme egypt denilen firavun ırkı beni bir hayli uğraştırıyor ki rodos modos hikaye kalır yanında. Bu arada oyunun savaşçı birimlerinin medievala göre azlığı beni üzdü ama tarihe bakarsak normal bir şey. Bir ipucu vermek gerekirse isyan çıkan şehirinizde ayaklanmayı hemen bastırmayıp senatonun size söylemesini bkleyebilir ve ödülleri cukka edebilirsiniz. Tabii desteğinizde artabiliyor. Oyunda ki mine olayının azlığı sinirlerimi bozdu.Sırf ticaretle karın doyurmak hiç iyi olmuyor bazen. Ama gene de hoş

..:: ๑ scarface ๑ ::..
    ..:: TAKLİTLER ASILLARINI YÜCELTİR ::..
  • Sağlam şehirlerin alınmasında birkaç arkadaş oldukça uğraştığını yazmış. Bende nacizane taktiğimi yazayım.
    Taş duvarlara sahip bir şehri almak için ihtiyacınız olan :
    4 archer (5 daha iyi olur)
    3 lejyoner (tercihen pretorian)
    2 cavalry (roman cavalary ucuz ve efektif)
    2 repeating ballista (opsiyonel)

Bunun dışında mancınık falan gerekli değil. Şehri kuşatıyoruz ve kuşatma menüsünde 3 adet siege tower seçiyoruz.
    Genelde bu yukarıdaki güçle 1 veya 2 turn sürer.
    Kuşatma makinaları inşa edildiğinde savaşa başlıyoruz.
    3 lejyoner birliğimiz 3 adet siege tower kontrolünü alıyor.
    Start battle dedikten sonra ilk tower kapının soluna, ikinci sağına ve üçüncü sağda veya solda ama uzak bir noktaya gönderiyoruz.
    Tower lar mümkün olduğunca aynı anda harekete geçmeli.
    Bu noktada okçu ateşi açmak çok efektif değil. Eğer varsa repeating ballista çok iyi iş görüyor. Böylece kuleler surlara varana kadar sur üzerinde sizi bekleyen düşman sayısını azaltabilirsiniz. Ayrıca bu tip birliklerin açtığı ateş karşı tarafın moralini de düşürüyor.
    Surlara varıldığında (ender olarak 1 tower surlardan açılan ateşle yıkılabilir) lejyonerleri doğrudan bu kuleler aracılığı ile surlara çıkarıyoruz. Surlardaki düşmanları temizliyoruz. Surlar üzerindeki birliklerimiz kapının üzerinden geçirerek yakın kulelere sokuyup çıkarıyoruz. Böylece kapıyı ve sur kulelerini almış olduk. Okçularımızı aynı lejyonerler gibi siege tower vasıtası ile surlara çıkarıyoruz. Pozisyon olarak şehrin içinden kapıya doğru gelen yollara hakim yerler seçiyoruz. Okçular ateşe başladığında düşmanlar şehrin içine doğru çekileceklerdir. Bu noktada surlarda bulunan lejyonerlerimizi şehrin içine indiriyoruz. Düşman buna tepki verecek ve tekar surlara yaklaşacaktır. Ancak sur üzerindeki okçular resmen katliam yapacak. Tekrar geri çekilmeleri muhtemeldir. Son olarak atlılarımızı koşturarak (koşturmak önemli dörtnala şehre girdiklerinde düşman muhtemelen son kez surlara yaklaşacaktır) kapıdan şehre sokuyoruz. Okçuların bu noktada yapacakları atışlar ile oklarını bitirmeleri muhtemeldir. Son olarak piyadelerinizi şehir merkezine doğru sürün, diğer bir yoldan da atlılar ile ilerleyin. Piyadeler düşman ile kapıştığında atlılar ile diğer yoldan arkadan sarıp işi bitirin.
    Ben bu sistem ile bol yıldızlı general komutasındaki 1400 kişinin savunduğu şehirleri 800 kişi ile alabiliyorum.
    Dikkat etmeniz gerekene iki nokta zaman ve birliklerinizin yorgunluğu.
    Kolay gelsin.
    come athelas! come athelas!
    Life to the dying
    In the king's hand lying!

• bahsettiğin taktik romanlar için iyi de, örneğin seleucid empire ile pek işe yaramaz. çünkü okuçuları kötü, piyadeleri zayıf (hatta lejyonları var ama kopya :)).
    her ülke ayrı taktik geliştirmek gerekiyor ünitelerin gücüne göre.
    darklight hiç heavy onager ile bir birliği vurdun mu? repeating balistanın tüm cephanesini harcasa öldüremeyeceği kadar adamı bir vuruşta götürüyor.

quote:

quote:

quote:

birşeydeğil, sorun halloldu ise mesele kalmamıştır.
    roma'ya saldırman için önce halkın desteğini sağlaman lazım.bunu senate kısmındaki renkli ikonlardan takip edebilirsin.sen senatonun görevlerini yaptıkça,yeni yerler aldıkça,savaşlar kazandıkça ve tesis olarak halkını memnun ettikçe ibren yükselecek.ne zaman diğer ailelerin ibresi 1 bareme gelir o zaman sana mesaj geliyor romaya girebilirsin diye.bu etkin desteği aldıktan sonra romaya girip senatoyu dağıtacaksın.olay budur.eğer 3 aile dışındaki bir ırk ile oynuyorsan böyle bir desteğe ihtiyacın yok,istediğin zaman romaya dalabilirsin fakat buradaki S.P.Q.R. adlı özerk oluşum çok zengin ve gelişmiş bir oluşum olduğundan genelde almak çok zor oluyor.en az 7-8 command yıldızı olan bir general ve sıkı bir ordu ile girmeni öneririm.tabiatiylen romayı aldıktan sonra tüm roma aileleri bir anda sana düşman oluyor ve oyun iyice kızışıyor.yani sıkı bir gelişimden sonra romaya girmelisin yoksa romayı aldıktan sonra herkes üstüne gelir ve çok rahatlıkla çökebilirsin.bu da tavsiyeye şayan bir olgu.

rezilvezir ben maniacfm eski şifremle giremediim için yeni bi account aldım.Yardımların için teşekkürler.
    Bu arada iki şehirde salgın hastalık başladı buna bişey yapabiliormuyuz?

• ya kardeş bende menüdeyken hersey karısıyo ama oyuna gırınce super valla şu anda turkiyenin ege kıyısı elımde valla kımseye vermiyorum amacım turkiyeyi tamamen almak

salgın hastalık başlamasının sebebi yeterli sağlık harcamalarını yapmamış olman.sewers,aquaduct gibi yapıları yapman lazım.bunlar olmadıkça salgın hastalıklar sürekli hortlarlar ve şehirdeki halkın ile beraber askerlerin hatta komutanların ölebilir. neyse diyelim engel olamadın ve hastalık çıktı.tez vakitte sağlık ve temizlik yapılarını yapıyorsun ayrıca en önemlisi şehirden kimseyi çıkarmıyorsun.karantina durumu yani.çıkarırsan gittiği yerdeki herkese bulaştırıyor. tersi bir şekilde şehre başkasını sokma yoksa ona da bulaşıyor ve genelde sonu ölüm oluyor. eğer salgın hastalık gemide çıkarsa denizin ortasına demirle ve sonsuza kadar hiçbir şekilde dokunma. tek tek ölmelerine göz yumman gerekiyor. en azından ben bir çözüm bulamadım henüz. çünkü gemiyi nereye yaklaştırırsan oraya bulaşıyor.
    haa unutmadan hasta adamlardan bir miktarını düşman şehirlere yollayabilirsin. oradaki halk ve komutanlar kırıldıktan sonra almak kolaylaşıyor.bu da işin tüyosu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezilvezir -- 28 Ekim 2004, 16:29:31 >

• :)) onu çok mrk etmiştim demek oluor :)) saol
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.