Şimdi Ara

Rome:TOTAL WAR! (Bilgiler+Sorular) (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
0
Favori
60.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sap point çok yararlı bir olaydır tünel kazmaya yarar hem tünelden şehrin içine grersin aynı zamanda girdiğin yerdeki duvar da yıkılır onagerle boşa yer kaplama ordunda onager yerine chorotların olduğunu düşünsene ço daha avantajlı olursun

sap pointler dehşet şeylerdir hem duvarı yıkarsın hemm de adamların bu sırada içeri girmiş olurlar bi taşla iki kuş yani ayrıca sap pointi yalnızca cohortlar kullanabilir bu yüzden içeri girdiklerinde yok edileceklerini düşünmene gerek yok biliosun cohortların defans kabiliyetleri çok yüksektir onlar mücadele ederken ek kuvvet gönderip onları rahatlatablirsin

bi de sap point kullndığın duvarın üstünde okçular falan varsa tüneli ordan kazıp o duvarı yıkınca otomatikmen üstündeki okçulara veya başka ünitelere dehşet zarar vermiş olursun yani onager falanla uğraşma sap point en babası
  • dostlarım sizce de rome total war campaigni romalı aileleri daha avantajlı kılmamış mı gerek ekonomi gerek ordu gerek donanma yönünden daha üstün factionlar gibi formatlanmış sanırım böyle olunca da diğer factionları seçip oynamak pek zevk vermiyor.... ( aslında böyle olması mantıklı o zamanın süper gücü romaydı her yönüyle)

ayrıca oyunu roma factionları haricindeki bir factionla bitirmiş olan var mı???????????

Orjinalden alıntı: barsgan

quote:

Orjinalden alıntı: saygin21

yaw millet bende total war oynadım ve neredeyse herkesi düşmen edindim diger 2 roma ailesini bile 48 tane sehir gaspettim ve bi cok sehride kusatma altına aldım ama herhangi bişehri aldıgım zaman 'ZAFER ROMADA ARTIK SİZİN KURALLARINIZ GECERLİ ' yazıyo ve oyun bitiyo neden oyun bitiyo acaba daha almadıgım bicok sehir var...hee bide diger roma ailesinden birinin 1 sehri kaldı oda kusatmada senatonun oldugu sehride aldım diğer ailde cok zor durumda ....daha alınması gereken bicok yer var ken oyun bitti NEDEN OYUN BİTTİ YAWWWW

zaten bu oyunda amaç en az 50 bölge ve roma şehrini almak. bu ikisini yaparsan oyun biter artık kazandın demektir.
    sen daha oynamakmı istiyorsun...
    daha önce bazı arkadaşlar bütün dünyayı fethedene dek oynamanın bir yolunu buldular.
    roma şehrini işgal etmeyeceksin.
    onu oyunun sonuna sakla. bütün dünyayı alana dek oyna fethedecek hiçbir yer kalmayınca
    en son romayı alırsın... diğerleri bu taktiği çok kullandılar.

bu aklıma gelmemişti ilk roma senatonun şehri aldım zaten mavi ile kırmızıyı dağıttım biraz denizde kuvvetlilerdi ama sonra denizde de güçlendim bi kez daha bitirdim oyunu bence yeşiller genişleme açısından en iyisi . tekrar bitireyim

• RezilVezir sıkıldı galiba neyse walla ben turn base strateji sevmediğimden bu oyuna da başlama ihtiyacı hissetmemiştim ama şu aralar içinde bulunduğumuz strateji yoksulluğundan dolayı hali hazırda bulunan oyunu yükledim ve oynamaya başladım lakin turn base ile alakası olmayan bir insan için fazlasıyla karışık ve kazık olabiliyor ilginçtir ki eşşek sürüsü gibi ünite varken benim en sevdiğim ünite suikastçi çünkü ufak işlerle başlayıp iyice geliştirdiğiniz bir suikastçi hayvanötesi işe yarayabiliyor (%13 başarı oranı olan bir suikastçi ile 7 yıldızlı bir generali öldürdüm) bunun dışında yapay zeka otomatik savaşı hiç iyi yönetemiyor bence manual oynarken de baba taktiği en işe yarayan yöntemlerden önden okçular üstünüze gelen düşmanı zayıflatırken düşman yaklaştığında mızaklılar ve en yakına geldiğinde yakın savaş üniteleri (piyade gibi) işe yarıyan askerler haline geliyor.Yakın savaş moduna geçtiğimizde atlıları yanlardan arkaya geçirir ve arkadan saldırırım ki arkadan saldıran bir süvari birliği savaşı tepetaklak ediyor 600 kişilik bir ordu ile 1800 kişilik orduyu yıktım hala inanamıyorum (tabi bu easy de oynamam dan kaynaklanıyo olabilir ) Ama halkımızın çoğu gibi () benim de anlamadığım bir mevzu varki bir şehirin geliri (-) lere düştümü alıyor başını gidiyor durduramıyorsunuz peasent bastığımızda gelir yükseliyor (ki bunun mantığını da bi anlayabilmiş değilim ) ama arkadaşlar da yukarda 100 peasent yerine 1 süvari basın demişler hatta geliri -2000 olan bir şehiri romaya vermeye çalıştım da adamlar almadı her turn de 10000 civarı para geliyor tabi binalarla ilgili fazla bilgim olmadığından hemen danışmana başvuruyorum ama bazen öyle bir tavsiyede bulunuyor ki avrupa yakasındaki selin'e gıcık olmama rağmen oha falan oluyorum alakaya maydonoz gel bize bağzı bağzı madem yüzme bilmiyodun nie çıktın minareye atasözünü kullanmaktan kendimi alamıyorum.Büyük şehirde küçük ordu bulundurun demişler şimdi ben senaryo oynuyorum batıya fazla ağırlık vermedim yani verdim de kuzey batıya verdim ama fransızlar en eşşek generallerini üzerime salaraktan bana kök söktürüyolar adamlar batıdaki ezikleri yiye yiye başkentime kadar girmişler şimdi ben bu şehirde asker tutmazsam adam benim başkenti ele geçircek napcam ben? Bi de kimse benle dost olmak istemiyo ühüü dürüst birinden teklif gelirse kabul edermiş ama ben verdiğim sözü tutmuyomuşum. Nerden biliyosun? Denedin mi yoksa müneccim diye özel bi üniten mi var temple inşa ederekten bastığın? acaba diyorum bu campaignden mi kaynaklanıyo.Haywan gibi ordum olmasına rağmen adamlara ya kabul edersin ya da saldırırım diyorum adam bana boş tehtidlerin bizi korkutmuyo şansımızı deneyeceğiz diyo. Son şehrine kadar da şansını denio hakkaten Ya adam gibi teslim ol işte sen de rahat et ben de adamlara ittifak teklif ediyorum onu bile kabul etmiyolar hem de o kadar güçlüyüm ama ispanyolların kafası çalışıyo bazen gemilerle önümü kesiyolar e tabi 600 gemilik filoya napsın ispanyol donanması mecburen, biraz da geleceğin hazine avcılarına yardım olsun amaçlı alabora etmek zorunda kalıyorum gemilerini onlar da hemen diplomat gönderiyo bu kan dökmeyi durdurun artık diye.Onlara haraç flan bağlayabiliyorum ateşkes istedikleri zaman ama ben diplomat gönderdiğimde hiçkimse hiçbi isteğimi kabul etmiyo.Şimdi fazla uzattım sorular da paragrafın arasına sıkışmış bi şekilde mahsur kaldı ama yazımın tamamını okuyan bi arkadaş çıkarsa () bu mantıksız olayların nasıl çözümleneileceği üzerine bana bir cevap yazabilir mi acaba? Minnettar kalır şimdiden teşekkür ederim saygılar -DarkSpirit-

• öncelikle oyunun yalın hali oynanacak gibi değil.
    bunun üzerinewww.totalwar.net ten oyunun 5.2 --- 5.3 --- 5.4 ---- 5.4.1 modlarını
    çekip yüklemeni tavsiye ederim.

geliri (-) ye düşen şehirlerde nüfusu azaltman gerek...
    o şehirde çok sayıda asker üretirsin nüfusu azalır. ama bu tam bir çözüm değil..
    isyan çıkarsa o şehiri geri aldıktan sonra exterminate populate seçeneğini işaretle ve katliam yap...
    nüfus azalır. (peasantlar savaşta bir işe yaramaz bunları nüfusu az olan şehirlere yolla ve terhis et oralarda nüfus artmış olur)

fransızlar yok o devirde daha. senin dediğin ancak galyalılar olabilir.
    galyalılar çok zayıf düşmanlar ben yalnızca süvarilerden oluşan bir ordu kurup üzerlerine yolluyordum
    süvarileri savaştan önce tek bir büyük kitle halinde topla sonra bunları düşmana doru yürüt ama
    düşmana ortadan saldırma hızla yan tarafa kaçır bütün orduyu ve en kenardakilere saldır tek birliğe saldırınca
    hemen eziyorlar.. sonra oradan itibaren diğer kenara doğru düşman birliklerini tek tek yakalayıp kolayca ezer geçersin..

özellikle zayıf birliklerden oluşan galyalılar germenler ve asiler üzerinde çok büyük kolaylık sağlıyor.
    uzun mızraklılar (germenlerde de var biraz) bunu yemez onlardan sakın.

şu topice de bak:

http://forum.donanimhaber.com/m_1867651/mpage_1/key_//tm.htm#1867651

sana sözünü tutmuyor demeleri neden olabilir...? belkide senatonun emirlerini dinlemediğin içindir...
    başka sebep yalnızca barışı bozman olabilirdi..
    neyse bu oyunlarda oyunun ayarı için güçlü oldukça başına düşman toplarsın yani bunun için sen
    güçlendikçe düşmanların artar dostların azalır zaten.

ilk zamanki halinde yani modlardan öncesinde ben bu oyunun bir salaklığını da keşfettim.
    oyunda hanedanın prensleri bazı yerlerde geçici kale yapabiliyorlar ya hani..
    bunları dağ geçitlerine falan kuruyorum yada ırmak geçit yerlerine...

rakip ülkelerin orduları salak salak oralarda tıkanıp kalıyor bu kalelere saldırmıyorlardı...
    ama sonraları modlarla düzelttiler bunları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 20 Eylül 2005, 5:49:41 >

• Modları yükledim ve oyun her açışımda masaüstüne atıyor. Hayır yani bilgisayarla aram bozuldu birkaç parçasını hurdacıya vermek zorunda kaldım o bile almadı anladı dozerle ezildiğini. çok güzelmiş bu modlar insanın tüm stresini atmasını sağlıyor.Ayrıca onlar fransız başka ırk değil

edit:yazım biraz agresif olmuş gibi geldi ama öyle değil yani öyle davranmak istesem daha sert olurdum yanlış anlaşılma olmasın die yaziim dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSpirit -- 21 Eylül 2005, 3:04:38 >
    Solariz
  • arkadaşlar rome: total war barbarian invasin yükledim hunlar doğu batı roma lılar va ismini bilmediklerim uygarlıklar var süper bir oyun yapmışlar bende hee bu aradabu oyunu yükleyen ve para trainer i olan var mı ben bir tane yükledim ama komutum çalışmadı
  • Arkadaşlar Menuya kadar geliyorum hatta 5 camping menusu var ondan birini seçiyorum karşıma italya geliyo...Sol üst köşede bir abla konuşuyor konuşması bittikten sonra harita üzerinde bulunan 3 bayraklı velet yüzyüze geliyorlar...Oyunu yüklemeye başlayıp daha oyun tam oyuna girmeden beni oyundan atıyor....

P4 3GHZ 512RAM

Orijinalden alıntı: sensizlik321
    Ya arkadaşlar limanı nasıl ablukaya alcam bir türlü beceremedim lütfen yardım edin

hocam ya askeri birliğini limanın üstüne getir veya gemilerinle limana saldır. limanı ablukaya aldığında limanın etrafında ablukaya alındığı gösteren bir işaret oluşur.
  • biliyordum konudışında rome total war konusu bulacağı mı :D bu oyunu çözmek çok zor ya ama uzun uğraşlar sonucu en azından ekonomi işini çözdüm scipi ailesini aldım şimdi kartacayla düşmandım mısır numidia allymdi sonra kartacayı yıktım mısır bana savaş açtı ben mısıra sefere çıktım :D bu sefer numişler döneklik edip cartacaya saldırdı çok sinirlendim geri döndüm 4 turnda numidiayı ortadan kaldırdım tabi cebeli tarığa kadar yolum vardı mısırlılarda sağolsunlar hiç boş bırakmadılar birazdaha bekleseydik soluğu capuada alacaklardıda cartacaya kadar geldiler lejyonerlerle oynuyorum şimdi israile kadar ilerledim ama şerefsizler anadoluyu kıbrısı felan almışlar ortadoğu filistin gibi oldu yemin ediyorum her turn savaş var adam her turn 5 yıldızlı generallerle full orduyla geliyor şimdi bende pretation caravlyler var (şu en son açılan)hepsinin zırhı kılıcı altın 4ü 9 level 2 si 8 4 te arcani 6 level :D (kenim oynadığım zaman 160 kişi 320 kişilik orduya 1-2 kayıp :D)sorularıma gelecek olursak bu mısırn heavy chariotları beni zorluyor at arabaları bunları yok etmek için bi taktiğiniz var mı bu bir 2. si haritanın solundaki en alttaki şehir sürekli isyan çıkartıyor şehiri ele geçiriyorum şehirde nüfüs yok 200 kişi felan 100 kişiyi kılıçtan geçiriyorum hala isyan çıkıyor o değil şehirden kovuluncada içeride bi ordu birikiyor akıllara zarar 3. sorum şimdi iskenderiyeyi aldım mısırdan yöneticisi felan vardı günlükde oyun ve yarış oynattım her turn -20 felan idare ediyorduk yönetici bi öldü önce isyan çıkmaya başladı sonra şehir birden mısırın kontrolune geçti bu nasıl oluyor onuda anlamadım diplomat gönderip satın aldı desem ortada diplomat yok aynı şey benimde başıma geldi gerçi iki şehrimi mısır işgal etmişti 2 turn sonra bi baktım şehir benim elimde içerde lejyonerler felan :D bunun sebebi ne son sorumsa ben bi asker çıkartırken 2 turn bekliyorum general kıtlığı çekiyorum mısır bana her turn generalli büyük orduları göndermeyi nasıl beceriyor anlamıyorum dün sırf mısırın ordularını savuşturmakla uğraştım adam geliyo auto battle sonra kaleye gir retrain başım ağrıdı çıktım sonra :D şimdi dün akşam bi strateji geçirdim 3 koldan savaş açıyorum önce gemilerlek kıbrısa çıkartma yapıcam ordan rodosa ordanda anadoluyo akarım ankarayı ele geçirip başkent yapcam :D ana ordumla otadan bir giriş yapıp lejyonerlerlede sağ taraftan 7 milyon dinar var olmadı her bir şehrine diplomat gönderip satın alırım paramla döverim adamı

• beyler oyunda düşman skirmishers,peltasts,okçu birlikleri olunca askerlerle kovalıorum kaçıyorlar sonra askerlerim yoruluyor durduruyorum tekrar ok atıyorlar delirecem artık
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.