Şimdi Ara

Roma Total War'ı oynayanlar bakın lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu oyunu bitiren varmı harita üzerinde işte oyunun sonlarına doğru yaklaştıkça işler hiç de iyi gitmiyor. Senato da 6 kişi var 5 kişi benim adam sonra insanlarda beni destekliyor ama o kadar geniş alana yayılmama rağmen kırmızılar juilii ler mi ne çok güçlüler ve bana şanş doğuyor savaş açmam için onlara ama açmıyorum çünkü hemen içine ediyorlar devletin 2 ya da 3 şehirleri olmasına rağmen 30 şehirim var ama dağıtıyorşlar beni hemen. bi de bana oyun oynadılar şerefsizler
    10 yıldızlı kral ı Roma için feda etmemi istediler eğer etmezsem bana savaş açacaklarmış hepsi tabii yemedi kimse durdururamadı beni o adamla 10 yıldızı var yani 500 kişiyle 1000 kişilik orduyu yendimdi herneyse kabul edersem kralım kendini öldürüyor senato için etmezsem devlet gidiyor ama ben o bölümlerde oyunu kaydetip ilerliyorum hep ondan bi kaç el sonra kral kendiliğinden ölüyor bundan dolayı intihar etmesi daha mantıklı işte böyle iş işgal etmekte değilmişti yani oyunun sonunun böyle olacağını bilsem bi kaç şehir bana da yeterdi sonra güçlenir o anı beklerdim şimdi ise 30 şehirim var ama hepsinde ayaklanma çıkıyor bi kere kızdım hepsini başka bi devlete verdim thrace e . bu oyunu bitirebilen var mı ? kaç senesinde bitiyor ben milattan önce 133 senesindeyim oyun 250 lerde falan başlıyor yani bi de resimleri koyayım buraya son halini

• kusura baqma... oynadm ama daa yeni basladm, yrdm edemicem...
  • Abi ben oyunu 3-4 kez bitirdim ve hala oynuyorum. 50 şehir alınca bitiyo galiba oyun. Tam emin değilim. 40 da olabilir. Her neyse. Abi sen julileri fazla dağıtmışsın. Resmen senin içine girmişler. Bence neyin yok neyin var hepsini julilere gönder. Şehirlerde isyan çıksın. O önemli değil. Sen sadece julilerle ilgilen. Çok zor savaşlar çıkarsa kendin yöet savaşı. Eğer kendin yönetince de yenemezsen hileye baş vur. Yapıcak bir şey yok. Okey?
  • evet oyunu bitirdim 50 şehirin olunca oyun bitiyor. Senatonun şehirini aldım senato diye bişey kalmadı artık Gerçek Roma benim artık bana istediklerini yaptıramıyorlar çünkü senato diye bişey kalmadı çok zevkliydi onların şehiri alması ya ama neden oyun devam etmiyor bitti...

işte oyunun bitişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteceri -- 3 Şubat 2005, 16:04:40 >

• arkadaşlar aynen 35 tane falan şehir ele geçirdim halka ne yapsam yaranamıyom ayaklanıyolar, bide salaklar hastalanıyo yetmiyomuş gibi orduda ki askerlerede bulaşıyo , en son ise dost bildiğim roma bana savaş açtı , mıçtıkk..
  • yya bende bitirdim 50 şehir alınca bitiyoo ben juliler ile bitirdim kimse karşı koyamıyodu raomeyıda aldım iş senato olunca başlıyo heycan ondan sonra bütün romalılar sana düşman oluyo ve onları yenmek kadar zevkli bişey yok çok kolay ölüyolar kimse karşımda duramadıı çok güzel bi oyun yaa ilk serisi var MEDİEVAL TOTAL WAR buda çok güzeldii inşallah bi seri daha çıkar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • slm 23 gündür bilgisayarım bozuktu....
    neyse ben bu oyunu bilgsr sağlamken 1 kez bitirdim julii ailesiyle bitirdim.
    oyun (- 270 ) yılında başlıyor.
    her yıl 2 tur sürüyor.
    oyun kolay zaten hele başlarda çok kolay ...
    rakip orduları bir süvari ordusuyla yandan vurunca hepsini kolayca ezip geçebiliyorum.
    başka taktik-maktik gerekmiyor.
    şimdi hilesiz oynayacaksan oyunda en zor iş para bulmakta. yoksaki savaş kısmı kolay.

ben rome yi ilk yüklediğim zamanki askeri birlik büyüklüğü neyse o zamankinde oynuyordum. roma süvarileri 54 kişilik birlikler halindeler piyadelerde 81 kişi. şimdi 20 birlik x 54 kişi = 1080 kişi ediyor. tam kadro bir süvari ordusu. yaklaşık aynı sayıda olan hatta 1,5 veya 2 kat olan ve piyade-süvari karışık olan bir orduya saldırıda eğer doğrudan önden saldırırsam bu benim süvari ordusu bazen başarıyla onları ezip geçiyordu ama önden saldırıda bazende benim süvariler onları ezemiyor ve üst-üste yığılıp kalarak dar bir alana sıkışıyorlar sonrada düşman birlikleri çevreden yetişiyor ve benim sıkışan birliklerime yanlardan saldırıyor ben kaybediyordum.
    ammaaa işin püf noktası şu ki ben taktiği geliştirdim ve artık düşmana hiç önden saldırmıyorum, yandan saldırıyorum eğer hızla yan taraflarına geçipde saldırırsam benim süvari kitlesi düşman ordunun birliklerini teker teker yakalayıp 2 şer saniyede ezip geçiyorlar. böyle yapınca eşit sayıda düşmana karşı en az % 95 başarılı oluyorum ve üstelik iki tarafın kayıp oranlarıda 1 e 10 falan oluyor. şimdiye dek bana en başarılı direniş gösteren ve en fazla zaiyat verdirenler "cohort" denen piyadelerdi. uzun mızraklılara ise hiç önden saldırmadım. bu oyunu ciddi şekilde oynamaya başladıktan kısa süre sonra bu yöntemi keşfettim.

belirli bir güce erişince senatoyla aran bozuluyor ben 33 - 35 bölge falan almıştım senato bana
    iltümatom çekti "liderini değiştir" dedi ben reddettim ve savaş çıktı.
    ama ne savaş ha.... tam 46 yıl yani 92 tur sürdü. -137 ile -91 arasında.
    o yeşil renkli brutiler yunan devletlerini almışlar habire para basıyolar herifler bir sürü ordu üretti
    bana karşı.
    senato-scipi-bruti kuvvetlerine karşı 92 tur (46 yıl) süren çok kanlı bir savaş verdim. özellikle paraları çok olduğu belli olan ve başka bir düşman ülkeye karşı savaşmayan brutiler bana karşı savaşlarında inanılmaz bir asker üretimi gerçekleştirdiler. benim her turndaki gelirim ise savaşın başlarında 100.000 denaari civarındayken uzun bir zaman boyunca 47.000 lere dek düştüğü oldu. param az olduğu için asker sayısıncada çok az kaldım. ama taktiğim benim bile ummadığım kadar iyi sonuçlar verdi. 92 turn da yalnızca brutilerden yaklaşık 130.000 - 140.000 kişiyi temizledim. bunların % 90 dan fazlası bu benim taktikle açık arazide öldürdüklerim oldu. benim kaybım ise tahminen yarısı kale kuşatmalarında ölenler olmak üzere 25.000 - 30.000 kadar oldu.
    buna asiler-senato-scipi vs vs dahil değil. onlarla savaşlarımıda eklersek üzerine bir 50.000 - 60.000 düşman ve 15.000 kadar da benden ekleyebiliriz. henüz oyunun acemisi olmama - bir çok fırsat kaçırmama - stratejik hatalar yapmama karşın sırf bu taktik üstünlükle başarılı oldum ve sonunda oyunu ilk kez olarak bitirebildim. benim taktik bende gayet başarılı oldu. sizede tavsiye ederim unutmayın bütün iş düşmana bir süvari ordusuyla yandan saldırmakta...

oyunun nasıl bittiğine gelince...
    oyunu bitirmek için 2 ayrı şeyin her ikisininde yapılması gerek....

1 - en az 50 tane şehir elegeçireceksin...

2 - roma şehrinide ele geçireceksin....

şimdi bazı arkadaşlar bu 2. işi sona saklıyor ve dünyayı fethetmeye yöneliyor...
    yani önce bütün dünya haritasını ele geçirip bütün şehirleri alıyor en son olarakda romayı sona bırakıp
    böylece bütün dünyayı almış olarak oyunu bitirmeye çalışıyorlar...
    bunu bende deneyeceğim...
    bu oyunun ustalarınada verilmiş bir tüyodur bilgilerinize..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 6 Şubat 2005, 23:49:13 >

• abiler ben bişey soracam iyi güzelde ben romaya saldırmak istiyorum ama rome ya saldıramıyorum.
    piyonu sürdüğümde tik kapalı. ally diyor. yardım pls yardım
  • ben romayi da aldim oyun bitti.. senato falan kalmadionlarin verdigi emirlere uymayin savas acsinlar size.ikide bir liderimi degistiriyodu senato bi gun kabu etmedim hepsinin canına okudum.bitincede butun ulkeler acildi
    ben alabildiğim mi aldım ama %80 alamadım kaleleri. senatonun bişey yaptığı yok ne savaş açıyolar nede ben savaş açabiliyorum deli oldum. abi peki bütün ırklar açıldığında sen istediğin ırkı alıpda.
    istediğin gibi oynayabiliyormusun. istediğin gibiden kasıt mtw gibi. senato veya yok 50 kale almak zorunda kalmak gibi.
    bak sana cobuk bitirmen icin bi taktik verim aldigin yerleri yamala kazandigin yagma parasiylada
    savasacagin ulkelerin ordulari satin al diger o 2 kabineninde bas kentlerini alinca ordulari ayaklaniyo
    malum italyada onlarida aliverirsen romayi aldiktan sonra zorlanmadan bitirirsin

• quote:

yaaa bana sürekli adamlar yok bu kaleyi al yok şu kaleyi al diyip duruyor adamlar.
    ben alabildiğim mi aldım ama %80 alamadım kaleleri. senatonun bişey yaptığı yok ne savaş açıyolar nede ben savaş açabiliyorum deli oldum. abi peki bütün ırklar açıldığında sen istediğin ırkı alıpda.
    istediğin gibi oynayabiliyormusun. istediğin gibiden kasıt mtw gibi. senato veya yok 50 kale almak zorunda kalmak gibi.

sen o senatoyu fazla takma ve kendi kafana göre takıl mümkün olduğunca erken yayıl ve fetihler yap.

kaleleri almak için mancınık yapman gerek oyunda "onager" diye yazıyor mancınıkların adını...
    birkaç tane mancınık yap ve kaleyi kuşatınca hepsini aynı yere ateşle duvarlar yıkılır. sonrada askerlerini doğrudan şehir merkezine yolla duvarlara saldırma. sen şehir meydanına ulaşana dek düşman da oraya toplanacaktır. hepsini öldür iş tamamdır. ok.

sen fazla güçlenmedikçe senato sana savaş açmaz sende istesen bile senatoya savaş açamazsın.
    şöyle bir 30-35 bölge falan alırsan o zaman senato sana liderini değiştir der bunu reddet ve savaş başlasın...

oyunu ilk kez bitirmeni takiben bütün ülkeler açılır onlarlada oynayabilirsin. o zaman istediğin ülkeyi alıpda onunlada oynayabilirsin. yani mtw gibi olur.
    ama kazanmak ve bitirmek için yine 50 bölge ve romayı alman gerekiyor....

• oyun 50 şehir alınca bitio. ally lere yani senatoya başlarda saldıramıosunuz ama belli zaman ve şehir sahibi olduktan sonra size halkınz onlardan güçlü olduğunuz içn baskı yapıyor senatoya saldırmak için.

| HP Pavilion DV5 - 1021ET |

~ Intel®Core™2 Duo İşlemci P8400 @ 2,26 Ghz - 3 MB - 1066 Mhz ~ 4 GB DDR2 800 Mhz ~ 320 GB SATA 5400 RPM HDD ~ Intel® PRO/Kablosuz 4965AGN Ağ Bağlantısı ~ 512 MB NVIDIA 9600 GT ~ 4 USB 2.0 & IEEE 1394 Firewire® & 1 HDMI & 1 eSATA ~ Altec Lansing® & Finger Print ~ Windows Vista Home Premium SP1 ~
  • quote:

Orjinalden alıntı: meteceri

bu oyunu bitiren varmı harita üzerinde işte oyunun sonlarına doğru yaklaştıkça işler hiç de iyi gitmiyor. Senato da 6 kişi var 5 kişi benim adam sonra insanlarda beni destekliyor ama o kadar geniş alana yayılmama rağmen kırmızılar juilii ler mi ne çok güçlüler ve bana şanş doğuyor savaş açmam için onlara ama açmıyorum çünkü hemen içine ediyorlar devletin 2 ya da 3 şehirleri olmasına rağmen 30 şehirim var ama dağıtıyorşlar beni hemen. bi de bana oyun oynadılar şerefsizler
    10 yıldızlı kral ı Roma için feda etmemi istediler eğer etmezsem bana savaş açacaklarmış hepsi tabii yemedi kimse durdururamadı beni o adamla 10 yıldızı var yani 500 kişiyle 1000 kişilik orduyu yendimdi herneyse kabul edersem kralım kendini öldürüyor senato için etmezsem devlet gidiyor ama ben o bölümlerde oyunu kaydetip ilerliyorum hep ondan bi kaç el sonra kral kendiliğinden ölüyor bundan dolayı intihar etmesi daha mantıklı işte böyle iş işgal etmekte değilmişti yani oyunun sonunun böyle olacağını bilsem bi kaç şehir bana da yeterdi sonra güçlenir o anı beklerdim şimdi ise 30 şehirim var ama hepsinde ayaklanma çıkıyor bi kere kızdım hepsini başka bi devlete verdim thrace e . bu oyunu bitirebilen var mı ? kaç senesinde bitiyor ben milattan önce 133 senesindeyim oyun 250 lerde falan başlıyor yani bi de resimleri koyayım buraya son halini

abi o senin becereksizliğin 3 şehri olacakda koskoca devleti yıkacak. generaller 60 yaşına geldikleri zaman herhangi bir turnde ölebilrler. ama 60 yaşının altı savaşda ölmedikçe ve hastalık ya da isyanda ölmedikçe eceli gelmeden ölmez. demek ki senin 10 yıldızlı komutanın eceli gelmiş.

| HP Pavilion DV5 - 1021ET |

~ Intel®Core™2 Duo İşlemci P8400 @ 2,26 Ghz - 3 MB - 1066 Mhz ~ 4 GB DDR2 800 Mhz ~ 320 GB SATA 5400 RPM HDD ~ Intel® PRO/Kablosuz 4965AGN Ağ Bağlantısı ~ 512 MB NVIDIA 9600 GT ~ 4 USB 2.0 & IEEE 1394 Firewire® & 1 HDMI & 1 eSATA ~ Altec Lansing® & Finger Print ~ Windows Vista Home Premium SP1 ~

• serinin ilk oyunu medieval değil shogun total war japon yada çın imparatorlarının savaşı
    bide yeni irkların açılması için bitirmeye gerek yok bi süre oynayınca açılıyo bide galiba yıktığın devletler açılıyor ben bikere bayaa oynayıp çıktığımda üç devlet açıldı bide rome ile oynamak sıkıcı bence diğer devletleri deneyin karakterler artist romalılar gibi değil adamların görünüşleri çok güzel mısır ermeni gaul pathian biritania çok kral görünüşlü romalılarla oynamanın güzel yanı senato olması görev yapıp para kazanması çok güzel
    benhiç oyunu bitirmedim belli bir güce ulaşınca sarmıyo beni
    bide bi dahaki oyunda yeni bi harita olsa iyi olur
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.