Şimdi Ara

Romanya hakkında bilgiye ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lise son sınıf öğrencisiyim ve sınava hazırlanıyorum. Bir yandan test çözüp bir yandan ingilizcemi geliştiriyorum. İngilizcem iyidir aslında çoğu öğretmenim ve çevrem onu söyler ama kendim hakkında yorum yapamayacağım. Asıl meseleye gelirsek kardeşim Romanya'da öğrenci ve eğer istersem oraya gidebilirim. Yani kardeşimin yanında okuyabilirim ama benim şöyle bir sıkıntım var. Ömrüm hayatım boyunca hırsızlardan ölesiye nefret etmişimdir. Bir anımı anlatırsam ne kadar agresifleştiğimi anlayabilirsiniz. Eski evimizin bahçesinde oyun oynarken babamın aldığı yeni oyuncak arabamı benden bir yaş büyük çocuk montunun içine saklamıştı ve giderken düşürdüğünü gördüğüm anda sadece yüzüne bir iki saniye bakıp ağzından kanlar gelene kadar dövmüştüm. Yani hırsızlık olduğunda nedense affetme duygum yok oluyor. Birde şöyle bir şey var. Ailem hariç hiç bir insanın yanında, aynı odada asla ve asla uyumam. Güvenim yok çünkü. Şuan kardeşim başka bir kız arkadaşıyla beraber kirada aynı evde kalıyorlar ama kendilerini çok az görüyorlarmış. Yani ev falan büyük herkesin eşyası kendine. Fakat az önce annemle konuştum eğer oraya gideceksem kız çıkar biz kardeşimle kalırız dedim tamam diyor. Kısacası durumu açıkladım kardeşimlede konuşmuştuk çok hırsız var dikkatli olman gerek diyordu. Son olarak sende ona göre yanında para taşı diyeceksiniz haklısınız ama mesele sadece para değil. Toplumdan biraz farklı giyinen bir insan olduğum için istemsiz olarak dikkat çekiyorum. Yani eğer o haldede giyinemeyeceksem üniversite yıllarının ne önemi var? Sadece okumaya gitmiyoruz herkes biliyor bunu. Şimdi sen oraya okumaya gidiyon demeyin. Kabul ediyorum hiç bir zaman dersime çalışmadım kimseninde lafını çekemem ama bana biraz Romanya hakkında, insanları hakkında hatta yaşadığınız olayları anlatırsanız hem benim için hemde gitmek isteyen arkadaşlar için bir bilgi kaynağı olur. Hadi kendinize iyi bakın dostlarım.

• Bükreşliyim, dediğin gibi hırsızdır bizim oralılar ama çok Türk var ortamını zaten kolaylıkla kurarsın. Bence dert edilecek bir şey yok, türkiye'de yaşabiliyorsan bu kadar pisliğe rağmen orada da yaşarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stii

Bükreşliyim, dediğin gibi hırsızdır bizim oralılar ama çok Türk var ortamını zaten kolaylıkla kurarsın. Bence dert edilecek bir şey yok, türkiye'de yaşabiliyorsan bu kadar pisliğe rağmen orada da yaşarsın.

Hocam hırsızlık olayı başınıza geldi mi? Birde son olarak ülke soğuk mu? Kardeşim bile orada ama hiç sormamıştım size sorayım dedim. Kar yağma zamanları miktarı soğukluk sıcaklık kısacası hava şartları nasıl?
  • Bir de bu sayfa da aklındaki sorulara cevap verecek insanlar var
    https://www.facebook.com/groups/turksinromania/
  • valla bundan 15 sene önce havaalanında karşılamışlardı bizi Romanyada, yolda önümüzü kestiler 8-10 kişi. Bizde indir araçlardan, karşılama şirketindekiler rumenlere '' bunlar türk konsolosu başınız yanar '' gibisinden birşeyler söyleyipte kurtarmışlardı bizi başka da bir hırsızlık olayı başıma gelmedi. Hava soğuk olur tipik balkan havası yazları yine sıcak geçer. Kasım aralık gibi başlar marta kadar yağar kar. Soğuk olur oldukça eksi 5-10 görebilirsin. Yazlarıda 25 derece falan
  • quote:

valla bundan 15 sene önce havaalanında karşılamışlardı bizi Romanyada, yolda önümüzü kestiler 8-10 kişi. Bizde indir araçlardan, karşılama şirketindekiler rumenlere '' bunlar türk konsolosu başınız yanar '' gibisinden birşeyler söyleyipte kurtarmışlardı bizi başka da bir hırsızlık olayı başıma gelmedi. Hava soğuk olur tipik balkan havası yazları yine sıcak geçer. Kasım aralık gibi başlar marta kadar yağar kar. Soğuk olur oldukça eksi 5-10 görebilirsin. Yazlarıda 25 derece falan

Hocam hava şartları güzel fakat ciddi ciddi 10 tane adam gelip çıkar lan o üstündekini diye saldırıyor mu? Vay arkadaş birde Avrupa derler daha bir kere başıma gelmedi bu kadar gelişmemiş memlekette. Gerçi Türkiye Romanyaya fark atıyor çoğu konuda ama neyse.

• quote:

Bükreşliyim, dediğin gibi hırsızdır bizim oralılar ama çok Türk var ortamını zaten kolaylıkla kurarsın. Bence dert edilecek bir şey yok, türkiye'de yaşabiliyorsan bu kadar pisliğe rağmen orada da yaşarsın.

Bükreşin kızlar çok güzel diyolar öyle mi gerçekten?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yardım et şu arkadaşa
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

Hocam yardım et şu arkadaşa

Eyvallah sağolasın.
  • turkiyeden sonra ilac gibi geldi bana romanya. oyle sokakta durdurup soyma gibi bi durum yok ayrica basina gelen extreme bisey yasamistir. bide ben senin neyden cekindigini tam anlamadim nasil farkli giyinuyosun ? burda turbanlada gezen arap turk cok var kimse kimseye karismaz huzurludur bukres.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

turkiyeden sonra ilac gibi geldi bana romanya. oyle sokakta durdurup soyma gibi bi durum yok ayrica basina gelen extreme bisey yasamistir. bide ben senin neyden cekindigini tam anlamadim nasil farkli giyinuyosun ? burda turbanlada gezen arap turk cok var kimse kimseye karismaz huzurludur bukres.

Tabiri caizse Türkiyedeki sınırlı gothic tayfadanım. Black metal tarzındada giyinirim belirli günlerde. Eğer çok acelem varsa pantolon ve gömlek giyer giderim hemen ama yüzükler müzükler kolyeler oluyor çok dikkat çeker mi onu soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlos2222

quote:

Bükreşin kızlar çok güzel diyolar öyle mi gerçekten?

Klasik Slav kızlarından farklılar biraz, çingenelik var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gothia

quote:

turkiyeden sonra ilac gibi geldi bana romanya. oyle sokakta durdurup soyma gibi bi durum yok ayrica basina gelen extreme bisey yasamistir. bide ben senin neyden cekindigini tam anlamadim nasil farkli giyinuyosun ? burda turbanlada gezen arap turk cok var kimse kimseye karismaz huzurludur bukres.

Tabiri caizse Türkiyedeki sınırlı gothic tayfadanım. Black metal tarzındada giyinirim belirli günlerde. Eğer çok acelem varsa pantolon ve gömlek giyer giderim hemen ama yüzükler müzükler kolyeler oluyor çok dikkat çeker mi onu soruyorum.

turkiyedekinden daha rahat edersin emin ol, avrupada oyle seyleri yargilamiyolar.

• quote:

quote:

quote:

turkiyedekinden daha rahat edersin emin ol, avrupada oyle seyleri yargilamiyolar.

Git orda oku diyorsun yani?

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben bisey demiyorum karar senin abine sor istersen daha ayrintili. ama ingilizcesi gercekten iyi olmayan turkler gelmesin derim ben. cok rezil olanda var adam tip, muhendislik fln okumaya gelmis bide sozlu sinav yapiyolar. rezalet gercekten, youtube a koyanlar var rezil olanlari.

acik konusiyim ingilizcesine guvenmeyen romanyaya gelmesin, herkesin seviyesi iyi cunku.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Lise son sınıf öğrencisiyim ve sınava hazırlanıyorum. Bir yandan test çözüp bir yandan ingilizcemi geliştiriyorum. İngilizcem iyidir aslında çoğu öğretmenim ve çevrem onu söyler ama kendim hakkında yorum yapamayacağım. Asıl meseleye gelirsek kardeşim Romanya'da öğrenci ve eğer istersem oraya gidebilirim. Yani kardeşimin yanında okuyabilirim ama benim şöyle bir sıkıntım var. Ömrüm hayatım boyunca hırsızlardan ölesiye nefret etmişimdir. Bir anımı anlatırsam ne kadar agresifleştiğimi anlayabilirsiniz. Eski evimizin bahçesinde oyun oynarken babamın aldığı yeni oyuncak arabamı benden bir yaş büyük çocuk montunun içine saklamıştı ve giderken düşürdüğünü gördüğüm anda sadece yüzüne bir iki saniye bakıp ağzından kanlar gelene kadar dövmüştüm. Yani hırsızlık olduğunda nedense affetme duygum yok oluyor. Birde şöyle bir şey var. Ailem hariç hiç bir insanın yanında, aynı odada asla ve asla uyumam. Güvenim yok çünkü. Şuan kardeşim başka bir kız arkadaşıyla beraber kirada aynı evde kalıyorlar ama kendilerini çok az görüyorlarmış. Yani ev falan büyük herkesin eşyası kendine. Fakat az önce annemle konuştum eğer oraya gideceksem kız çıkar biz kardeşimle kalırız dedim tamam diyor. Kısacası durumu açıkladım kardeşimlede konuşmuştuk çok hırsız var dikkatli olman gerek diyordu. Son olarak sende ona göre yanında para taşı diyeceksiniz haklısınız ama mesele sadece para değil. Toplumdan biraz farklı giyinen bir insan olduğum için istemsiz olarak dikkat çekiyorum. Yani eğer o haldede giyinemeyeceksem üniversite yıllarının ne önemi var? Sadece okumaya gitmiyoruz herkes biliyor bunu. Şimdi sen oraya okumaya gidiyon demeyin. Kabul ediyorum hiç bir zaman dersime çalışmadım kimseninde lafını çekemem ama bana biraz Romanya hakkında, insanları hakkında hatta yaşadığınız olayları anlatırsanız hem benim için hemde gitmek isteyen arkadaşlar için bir bilgi kaynağı olur. Hadi kendinize iyi bakın dostlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: christopher smith

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Tam uymasa da teşekkürler. Eski günleri hatırladım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben bisey demiyorum karar senin abine sor istersen daha ayrintili. ama ingilizcesi gercekten iyi olmayan turkler gelmesin derim ben. cok rezil olanda var adam tip, muhendislik fln okumaya gelmis bide sozlu sinav yapiyolar. rezalet gercekten, youtube a koyanlar var rezil olanlari.

acik konusiyim ingilizcesine guvenmeyen romanyaya gelmesin, herkesin seviyesi iyi cunku.

Çok iyilerin olduğu eski okulumda 4 tane sınıf vardı ben B sınıfında yani 2. sınıftaydım. Bir sene daha devam etseydim o okula A sınıfına geçecektim. Şuanda okuduğum okulda ingilizcesi vasat milletin... A sınıfındayım ve sanırım en iyi ingilizce bende var diyebilirim. Ama belli bir konu hakkında bir şey sorulsun her türlü konuşurum fakat istemsiz olarak gramer hatası yapabiliyorum bazen. Sizce sınav zamanına kadar düzeltebilir miyim?
    Edit: Kolay kolay dalga geçileceğimide sanmıyorum. Geçenle ayrı dalga geçerim normal hayatta çok çektirdim öyle insanlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vladimir Gothia -- 15 Ekim 2013; 22:24:46 >

• Transilvanyaya gitme vampirler var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.