S

Teğmen
04 Haziran 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 5 (Bu ay: 0)
Gönderileri
İstanbulda bir özel okuldayım. bugün okulun kantinindeyken içeri kara, ufak bir çocuk girdi. galiba babası okuldaki işçilerden biri, o da ona yardım ediyordu. işçi yeleği vardı çünkü. okul şuan tadilat halinde zaten her tarafı işçi kaynıyor. Her neyse çocuk içeri girdi hızlı hızlı tuvalete yöneldi giderken de yanağını tutuyordu ve ağlamaklı bir suratı vardı. Dedim heralde ya tokat yedi ya da birşey çarptı. İçim cız etti bir an dedim lan bir tarafta aylık 3 milyar ödediği okulda dersten kaytaran, kullandığı telefonu beğenmeyen veledler, bir tarafta o veledlerin daha rahat etmesi için üç kuruşa berbat koşullarda çalışan işçiler. o an halime ne kadar şükrettim anlatamam. Bu da böyle bir anımdır. o yüzden siz siz olun elinizdekilerin kıymetini bilin.
Arkadaşlar istanbulda 10. sınıf bi kolej öğrencisiyim. Evimize çok yakın bir yerde yeni bir özel okul açılıyor. Bi dershanenin açtığı bir okul ve çok yoğun ders programı olan amacı direk öğrencileri iyi üniversiteye sokmak olan bir okul. Bu okula gidince dershaneye gitmeme gerek kalmayacak. Bugün annemin zoruyla (aslında psikolojik baskı desek daha doğru olur) o okula içim sinmeye sinmeye kaydoldum. Çünkü şu sıralar maddi durumumuz pek iyiye gitmiyor. iki okulda aynı fiyat. Bu yeni okula gidince iki sene boyunca yoğun bir şekilde üniversite sınavına hazırlanıcam ve dershaneye gitmeden iyi bir üniversite iyi bir bölüm kazanma şansı yakalayacam. Öteki okulda devam etsem hem okula para vericem hem dershaneye para vericem bu da bizi maddi yönden baya bir zorlayacak. Kaldı ki kaliteli bir dershane 9 bin liradan başlıyor. sırf annemi zora sokmak istemediğim için bu yeni okula kaydolmayı kabul ettim ama gönlüm aklım şimdiki okulumda. sonuçta iki senem geçti öğretmenlerimi, kampüsümü, arkadaşlarımı, şimdiki sosyal ortamımı çok seviyorum tam onlara ısınmışken tak diye yeni bir sayfa açıcam. Ayrıca dediğim gibi bu yeni okulun hiçbir spor tesisi falan yok tam bir dershane. Eski okulumda squashından tutun mini golfüne kadar herşey var. Bir yanım arkadaşlarını, okulunu, bu güzel sosyal ortamı bırakma diyor bir yanım oğlum akıllı ol iyi bir üniversite kazanacaksın rahata ereceksin zaten diyor. Ben ne yapayım şimdi bir akıl verin
Silinsin.
Arkadaşlar yaklaşık 3 gündür büyük tuvaletimi yapamıyorum. Afedersiniz kakamın geldiğini hissediyorum tuvalete gidiyorum ama o kadar ıkınmama rağmen çıkmıyor bir türlü. Önceden kuru kayısı + su ile düzeltiyordum ama artık o da işe yaramamaya başladı. Ne yapayım ne yiyeyim bir fikir verin(ilaç kullanmak istemiyorum)
Birden bire aklıma geldi beyler acayip oynayasım var şuan 3 yıl önce bırakmıştım. ama dizginlemem lazım kendimi bi başlayınca bir daha bırakılmıyor çünkü
Öncelikle merhaba. Biraz kendimden ingilizcemden bahsedicem. Şuan 10. sınıf öğrencisiyim ve 10 senedir de ingilizce görüyorum. Ama ingilizcem sıfıra yakın. 8 senem devlet okulunda geçti. Devlet okullarında verilen ingilizce eğitimini az çok bilirsiniz herhalde. Hiçbir şey öğrenemedim. Liseyi özel okulda okuyorum. Kur şeklinde haftada 9 saat yabancı hocadan ingilizce görüyorum ama iki senedir onun da hiçbir faydasını göremedim. Nedense hiç dinleyesim öğrenesim gelmiyor ama öğrenmek konuşmak istiyorum sorun orada. Fiiller edatlar geçmiş gelecek zamanlar falan en sıkıcı konular zaten. Kelime dağarcığım da dar. Yabancı biriyle konuştuğumda adam akıllı anlayamıyorum da konuşamıyorumda. Bana şimdi bir yol gösterin ben nasıl ingilizce öğrenicem? Yabancı filmler izleyerek ilerler diyorlar siz ne diyorsunuz bu konuda? Veya gidip adam akıllı bir kursa mı yazılayım? Bir yol gösterin çıkmazdayım Biraz uzun oldu ama umarım zaman ayırıp okumuşsunuzdur...
İnternetten para kazanabilmem için paypal hesabı açmam gerekli. Şimdi bazı sorular sormak istiyorum. Paypal hesabına yatan parayı yazdığımız banka hesabından çekebiliyor muyuz direk? Fatura adresi istiyorlar bir de adresimize fatura falan mı gelecek? Son olarak da Hesabı aldığımız zaman banka hesabımızdan ücret alınacak mı? Şimdiden teşekkürler.
Ulaşabilir mi acil
Son birkaç gündür beni iyice rahatsız etmeye başladı. Yatağıma yattım diyelim. Hayaller kurup tam uykuya dalacam birden bire şak! diye bir ses duyup açıktaki yanağıma tokat yemiş gibi oluyorum (hatta yiyorum denilebilir) ve irkiliyorum. Bu neyin başlangıcı olabilir yardım edin.
Beyler almanyada ki akrabadan saat istedim.Bunu getirmiş almanyada ki bütün geçler bundan takıyormuş ama hiç benlik değil

Hakkında
Meslek: öğrenci
İlgi Alanları: spor
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 9 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 529
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 6.826 (Bu ay: 159)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 31 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.