Şimdi Ara

Rom'u yanlışlıkla sildim, TWRP duruyor, ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
6.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar, J7 Prime (G610F) cihazımdaki Custom Rom'u TWRP altında resetleyeyim derken komple sildim. Şu anda TWRP duruyor ama hafıza kartımı görmüyor ve haliyle hafıza kartımdaki Güncel Custom Rom'u yükleyemiyorum.

Bilgisayarım olmadığı için sabah komşumun xp yüklü bilgisayarından Odin ile Rom atmayı deneyeceğim. Kısaca Odin ile başarılı olabilir miyim, yoksa başka bir yöntem var mı aydınlatır mısınız? (İnternet Cafe'nin XP yüklü bilgisayarında denediğimiz de Odin Rom'u görmedi! Rar dosyasını açmam mı gerekiyor anlamadım?) Yardım edecek arladaşlara teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elinizdeki custom romu odin ile yükleyemezsiniz.

Eğer orjinal romu odin ile yüklemeye çalışıyorsanız;
    rar dosyasından çıkartın. Uzantısı .tar yada .tar.md5 gibi bir şey olmalı.

O dosyayı odin ile yükleyebilirsiniz.

Ayrıca bilgisayarda yüklü değilse, güncel samsung usb sürücülerini de yüklemelisiniz.
    Aksi taktirde odin telefonu görmez.

TWRP' nin kartı görmemesi tuhaf. Acaba TWRP ile uğraşırken kartıda mı formatladınız ?
    Kullanacağınız bilgisayarda, kart okuyucu vb varsa. kontrol edin.
    Yada başka bir telefona takıp içeriğine bakın.
    Eğer öyleyse kartınıza custom romu yeniden atıp, twrp den kurarsınız.

Kontrol etmişsinizdir muhtemelen. Ama kurulum dosyasının yeri, dahili hafıza seçili olarak kalmış olaiblir mi ?
    Install menüsünden select storage seçip kontrol edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

Elinizdeki custom romu odin ile yükleyemezsiniz.

Eğer orjinal romu odin ile yüklemeye çalışıyorsanız;
    rar dosyasından çıkartın. Uzantısı .tar yada .tar.md5 gibi bir şey olmalı.

O dosyayı odin ile yükleyebilirsiniz.

Ayrıca bilgisayarda yüklü değilse, güncel samsung usb sürücülerini de yüklemelisiniz.
    Aksi taktirde odin telefonu görmez.

TWRP' nin kartı görmemesi tuhaf. Acaba TWRP ile uğraşırken kartıda mı formatladınız ?
    Kullanacağınız bilgisayarda, kart okuyucu vb varsa. kontrol edin.
    Yada başka bir telefona takıp içeriğine bakın.
    Eğer öyleyse kartınıza custom romu yeniden atıp, twrp den kurarsınız.

Kontrol etmişsinizdir muhtemelen. Ama kurulum dosyasının yeri, dahili hafıza seçili olarak kalmış olaiblir mi ?
    Install menüsünden select storage seçip kontrol edebilirsiniz.

Evet, zip dosyasını açıp içindeki AP ile başlayan tar.md5 dosyasını yüklemeliyim fakat dün indirdiğim rom dosyası hatalı inmiş. Zip içindeki diğer 4 dosya çıkıyor ama yükleyeceğim asıl dosya çıkmıyor, hata veriyor :) Benim şansım...

Hayır, Hafıza Kartını dün, yani yeni aldım zaten ki, bilgisayarım yok, kafe de uğraşmayayım sd karta atıp direkt yükleyeyim diye aldım ama görmedi. Cafe'deki kart okuyucu sorunsuz gördü, aynı şekilde annemin telefonu da sorunsuz görüyor. Yalnızca TWRP görmüyor ki, zaten seçim listesinde de SD Disk pasif ve seçilemiyor hiç bir şekilde. Kısaca TWRP'de bir sorun var. Nette araştırdığımda da çok yaygın bir sorun olduğunu gördüm.

• denizbay1 D kullanıcısına yanıt

Note 4 kullanıyorum. TWRP ile ilgili sd kart sorunundan bahsedildiğini duymamıştım. Demek ki J serilerinde olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

Note 4 kullanıyorum. TWRP ile ilgili sd kart sorunundan bahsedildiğini duymamıştım. Demek ki J serilerinde olabiliyor.

A serilerilende de varmış :)
  • general mobile discovery telefonda zamanında custom rom yüklerdim, hafıza kartını görüyor idi, hafıza kartından yükleme yapabilitordum, ilginçmiş. twrp sorunlu ise philz touch... adlı recovery nin telefonunuza uygun olanı varsa araştırın oradan twrp ile philz yükleyin ve philz ile deneyin. İyice araştırın da deneyin ben sadece fikir veriyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • twrp de iken pc ye bağlamayı denediniz mi? ben twrpde dosya atabiliyorum. Deneyin eğer görmesse telefon baglı iken twrp de mount bölümüne gelim mtp enable disable kısmını oynayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Odin ile stock rom yüklenebilir diye biliyorum. Sonra yine TWRP ile custom roma dönersiniz..

• Twrp güncel sürüm ise eğer install/yükle ekranında üst tarafta SD card yazıyor olması lazım ona basın memory card ı seçip tamam diyin görmesi lazım.

Twrp ekranında PCye bağlarsanız normal USB disk gibi dosya atabilirsiniz.

Odin ile sadece Stock ROM kurulur/recovery yüklenir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum Android'den kaynaklanıyor arkadaşlar, TWRP sürümünden değil. Kaldı ki, bazı arkadaşlar şu TWRP'yi yükleyin demiş ama öyle kafana göre sürüm yükleyemiyorsun, her cihaz ve cihaza yüklü android'de çalışan belli TWRP sürümleri var, bunlar dışındakiler çalışmıyor. XDA'da bununla ilgili konular var, oradan okuduğum bu. Kısaca ben sorunu OTG kablosu ve Flash Disk ile hallettim. Önceden SD kartı Ayarlar kısmından dahili olarak ayarlayabiliyorduk ve TWRP ancak bu şekilde görüyordu SD kartı ama Android bu ayarı da kaldırdı :)

• kolay gelsin arkadaşlar,

note 5 de aynı hatayı bende yaptım sistem yok samsung da kalan cihaz şimdi note 5 de kalıyor twrp var ama hiç bir işlem yapamıyorum odin ile denemediğim rom kalmadı kabul etmiyor cihaz kafayı yicm artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.