Şimdi Ara

[ROM] PARANOID ANDROID v2.50 (HİBRİT TABLET/TELEFON) [Galaxy Note] (23.10.2012 Güncel) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
5
Favori
18.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: citylife

tamam buldum arkdaslar geri kalani da uyguladim wipe leri de yaptim. bakalim nasilmis

Hayırlı olsun :)
    Tablet moduna geçtikten sonra klasik telefon moduna dönüş çok zor, elim gitmiyor :)
    Sadece kernel sıkıntısını aşarsak başka roma gerek yok...

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: citylife

tamam buldum arkdaslar geri kalani da uyguladim wipe leri de yaptim. bakalim nasilmis

hocam demin burada değildim şimdi görebildim mesajınızı. paranoid dünyasına hoşgeldiniz öncelikle

özellikle reboot recovery olduğunu belirtmiştim ama yine de ikisi karışabiliyor benzer terimler sonuçta ama neyseki halletmişsiniz o sorunu da kurmuşsunuz romu :)
    başlarda aklınıza takılacaklar için ilk 2 sayfada epeyce sorup cevaplamıştık onları bence okuyun çünkü belki de başta aklınıza gelmeyecek bir şeyleri bile konuşmuş olabiliriz :)

bu romu flashladıktan sonra bir de kernel flashlamanızı tavsiye ederim. bu romla beraber gelen kernel cm9 kerneliydi fakat cm9 her gün güncelleniyor ve 21 temmuzdaki güncellemesi çok daha stabil olmuş o yüzden bence onu da dördüncü mesajdaki kernel kısmında cm9 21 temmuz kerneli diye yazdığım dosyayı indirerek CWM ile flashlamanızı tavsiye ederim. flashladıktan sonra da wipe cache ve wipe dalvik cache yapın diğer wipe'lara gerek yok, bu ikisini yapmak yeterli ve dosyalarınız da aynen kalacak bu şekilde. bu dediğim kernel ile daha stabil ve hızlı kullanırsınız paranoid'i.

bunlar dışında aklınıza takılan olursa biz birkaç kişi genelde buralardayız elbet birimiz yetişir cevap için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecRuiT123 -- 25 Temmuz 2012; 4:55:27 >

• Bu thor kerneldeki restart sıkıntısının giderilmesi lazım. Durduk yere kitleniyor alet ve maalesef Thor en iyi kernellerinden birisi Galaxy Note'un.

Şu Gökhan hocamın Siyah Kerneli'ni portlayacak bir cengaver çıksa keşke.
  • evet geçtimpanandroid roma ilk izlenimler:
    son derece hızlı akıcı stabil daha hiçbir sorunla karşılaşmadım.
    thor kerneli de yükledim. pil stock romla aynı.
    ayarları ve menülerin çeşitliliği ve bir çok ayarı değiştirebiliyor olmak büyük avantaj. zamanla kendinize göre özelleştirip en ideal ayarları bulabiliyorsunuz. yani adnroid içinde keşfedilmemiş bir dünya gibi.

şimdilik tek sıkıntım bu tablet de yapsam telefonda yapsam ana ekranda ikonlar çok küçük geliyor ana ekranı 5 x 5 felan yapıp ikonların boyutlarını da ona uygun hale getirse gayet iyi olacak.
  • Stabilite sorunu yasayan arkadaslar kernellerin farkli surumlerini deneyebilirler. Kernel surumunun yeni olmasi oncekilerden iyi oldugu anlamina gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 Temmuzlu kernele dayanamayıp geçtim.
    Aslında Thor'u ilk kurduğumda gayet hızlı ve akıcı idi ama her ne oldu ise 2 gün içinde herşey değişti ve
    kitlenmeler, donmalar ve aşırı ısınma ciddi arttı.

Keşke şu kernel oayına bir çözüm bulunsa da (tabi bir kaç küçük eksikliğe de :) ) hep bu romda kalsak :)

Bu arada ben sevgili @ M@ni@C ında bu roma çoktan geçeceğini düşünüyordum ama sanırım başlığı okuyor ama henüz geçmeyip öylece
    bekliyor :)

Saygılarımla...
  • Arkadaşlar çok kullanmasamda barkod okuyucu bu romda sağlıklı çalışmıyor. Çok enteresan kamerada problem yok. Barkod okuyucu açıldığı anda sanki bir arının gözünden bakarmış gibi bir sürü hayalet görüntü oluşuyor. Birkaç farklı program denedim hepsinde aynı. Sonuçta zorda olsa biraz uğraşarak okutuyorsunuz.
  • Ayar menüsünü karıştırırken Performans bölümü dikkatimi çekti. Burada İşlemci kısmında overclock değeriyle zaten oynamıştım daha önce çünkü AniDroid kernelinde 1.6 GHZ OC vardı ben bunu 1.4 ghz'e düşürmüştüm 1.6 ghz gereksiz geldi de bana
    Ama bu kez ilgimi çeken kısım İşlemci Yöneticisi oldu AniDroid kernelinde varsayılan olarak Conservative ayarlıydı ben daha önce de bahsetmiştim testlerde skorlar çok düşüktü ve bazen performans sorunu yaşıyordum. bunu smartassv2 olarak ayarladım (bunun iyi olduğunu bir iki yerde görmüştüm) ve şimdi hem testlerdeki puan baya bi artmış oldu hem de performans şu an için daha iyi gibi.
    Denenebilecek yöneticiler:
    -smartassV2
    -pegasusq
    -lulzactive
    -InteractiveX2
    -HotPlugX
    -Ondemand

Kernelden kernele hangi yöneticilerin listenizde olduğu fark edebiliyor. AniDroid'de baya fazla yönetici vardı. yukarıdaki listede olanlar biraz daha iyi olanlar diye biliyorum ben. Deneye yanıla telefonunuzu daha performanslı hale getirebilirsiniz.

hatta daha keskin sonuçlar almak için:
    -mesela performans tamamen full olsun batarya önemli değil diyenler: Performance
    -ya da batarya mükemmel olsun çok gitsin ama performans önemli değil diyenler: Powersave
    gibi seçenekleri de deneyebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

Ayar menüsünü karıştırırken Performans bölümü dikkatimi çekti. Burada İşlemci kısmında overclock değeriyle zaten oynamıştım daha önce çünkü AniDroid kernelinde 1.6 GHZ OC vardı ben bunu 1.4 ghz'e düşürmüştüm 1.6 ghz gereksiz geldi de bana
    Ama bu kez ilgimi çeken kısım İşlemci Yöneticisi oldu AniDroid kernelinde varsayılan olarak Conservative ayarlıydı ben daha önce de bahsetmiştim testlerde skorlar çok düşüktü ve bazen performans sorunu yaşıyordum. bunu smartassv2 olarak ayarladım (bunun iyi olduğunu bir iki yerde görmüştüm) ve şimdi hem testlerdeki puan baya bi artmış oldu hem de performans şu an için daha iyi gibi.
    Denenebilecek yöneticiler:
    -smartassV2
    -pegasusq
    -lulzactive
    -InteractiveX2
    -HotPlugX
    -Ondemand

Kernelden kernele hangi yöneticilerin listenizde olduğu fark edebiliyor. AniDroid'de baya fazla yönetici vardı. yukarıdaki listede olanlar biraz daha iyi olanlar diye biliyorum ben. Deneye yanıla telefonunuzu daha performanslı hale getirebilirsiniz.

hatta daha keskin sonuçlar almak için:
    -mesela performans tamamen full olsun batarya önemli değil diyenler: Performance
    -ya da batarya mükemmel olsun çok gitsin ama performans önemli değil diyenler: Powersave
    gibi seçenekleri de deneyebilirler.

21 Temmuzlu kernel'i bu sabah kurduğumu yazmıştım.

21 Temmuzlu kernelde, işlemci yöneticisinde ;

Rom kurulduğunda seçili olan " ondemand " İlk izlenimlerimde, Isınma var yine, derece kontrolü yapmadım ama Thor kernelde iken derece kontrolümde 20 dakikalık 3G veya wifi kullandığımda 44 derece idi ki yükseliyorduda ve soğuması bile bana göre ciddi zaman alıyordu.
    En azından bu kernelde soğuma daha çabuk gibi geldi bana.
    Oyun oynamadığım için yorum yapamıyorum ama pil dayanma süresi Thor'a göre daha iyi gibi de Thor da ne seçili idi
    yönetici olarak hatırlamıyorum malesef.

Diğer yöneticiler 21 Temmuzlu kernel de,

- Conservative
    - userspace
    - powersave
    - performance

Yani toplamda 5 yönetici modu var.

Yarından sabahtan itibaren hermodu tek tek denemeye çalışacağım.

Sanırım "powersave" ile başlayarak :)

Bilgilendirme için teşekkürler bu arada sevgili @TheRecruit123

Saygılarımla...

edit:yazı ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 25 Temmuz 2012; 19:44:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: juzam1907

Thor Kernel v0.18 beta

http://www.mediafire.com/?jk5ijjv3zj9arp3

Paylaşım için teşekkürler.

Bilgi verme şansınız var mı acaba ?
    En azından denediğim de Thor kernelin bana göre en büyük sıkıntısı, cihazı kitleme ve donma sorunu idi.
    Aşırı ısınması da cabası :)

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: juzam1907

Thor Kernel v0.18 beta

http://www.mediafire.com/?jk5ijjv3zj9arp3

bilgilendirme için teşekkürler hocam :) yalnız Thor'un stabil sürümlerinde bile stabilite konusunda biraz sıkıntılar var, gerçi herşeye rağmen bile değiyor kullanmaya çünkü performansı ciddi manada mükemmel. ama dediğim gibi stabil sürümlerde bile stabilite anlamında çok eksiklikler varken beta sürümlerini kurmanızı tavsiye etmem.

zaten thor'un tegraowners'taki konusunu da Thor kernelini duyduğumdan beri takip ediyorum ve v18 beta sürümlerinde kimse barınamamış kim bunu flashladıysa ya v17'ye geri dönmüş ya da ondan da memnun olmayanlar v15 sürümüne dönmüş
    ama v18'in beta süreci de baya güzel gelişti gibi, inşallah v18 finali daha stabil olur da bu sefer başka kernel aramaktan vazgeçeriz biz de

• quote:

Orijinalden alıntı: IRoN

Rom kurulduğunda seçili olan " ondemand " İlk izlenimlerimde, Isınma var yine, derece kontrolü yapmadım ama Thor kernelde iken derece kontrolümde 20 dakikalık 3G veya wifi kullandığımda 44 derece idi ki yükseliyorduda ve soğuması bile bana göre ciddi zaman alıyordu.
    Oyun oynamadığım için yorum yapamıyorum ama pil dayanma süresi Thor'a göre daha iyi gibi de Thor da ne seçili idi

- Conservative
    - userspace
    - powersave
    - performance

Saygılarımla...

21 temmuzlu kernel ile ilgili 1-2 gün sonraki izleniminizi bekleyeeğim :) ben hala AniDroid'deyim Thor v18 çıksa da onu denesem sonra beğenmezsem son çare CM9'a döncem diyorum ama Thor v18 sürümü de hala beta olarak devam ediyor beta-9 çıkmıştı en son zannedersem. bakalım onu denedikten sonra kesin kararımı verip artık bir kernele kök salacağım :))

Anladığım kadarıyla CM9'da standart yöneticiler var, Anidroid v6'da çok fazlaydı ben az önce özet geçmiştim iyi olanları yazmıştım ama bütün olanlar şunlar:
    PegasusQ
    Adaptive
    Conservative
    Userspace
    Powersave
    Ondemand
    Performance
    MinMax
    SmartAssV2
    InteractiveX
    ConservativeX
    LagFree
    Lulzactive
    Intellidemand
    Scary
    LionHeart
    Wheatley
    SavagedZen
    BrazilianWax

haliyle tek tek denenmiyor da hepsi ama sizin denediklerinizden hoşuna gidene ben de bu kernelde bakarım artık :)

rica ederim hocam bulduklarımızı paylaştıkça daha keyifli oluyor araştırması :))

• quote:

quote:

- Conservative
    - userspace
    - powersave
    - performance

Saygılarımla...

21 temmuzlu kernel ile ilgili 1-2 gün sonraki izleniminizi bekleyeeğim :) ben hala AniDroid'deyim Thor v18 çıksa da onu denesem sonra beğenmezsem son çare CM9'a döncem diyorum ama Thor v18 sürümü de hala beta olarak devam ediyor beta-9 çıkmıştı en son zannedersem. bakalım onu denedikten sonra kesin kararımı verip artık bir kernele kök salacağım :))

Anladığım kadarıyla CM9'da standart yöneticiler var, Anidroid v6'da çok fazlaydı ben az önce özet geçmiştim iyi olanları yazmıştım ama bütün olanlar şunlar:
    PegasusQ
    Adaptive
    Conservative
    Userspace
    Powersave
    Ondemand
    Performance
    MinMax
    SmartAssV2
    InteractiveX
    ConservativeX
    LagFree
    Lulzactive
    Intellidemand
    Scary
    LionHeart
    Wheatley
    SavagedZen
    BrazilianWax

haliyle tek tek denenmiyor da hepsi ama sizin denediklerinizden hoşuna gidene ben de bu kernelde bakarım artık :)

rica ederim hocam bulduklarımızı paylaştıkça daha keyifli oluyor araştırması :))

İlk kısa bilgilendirmeyi geçeyim o zaman.

Powersave moduna aldım ve bir kaçsaat içinde hiç bir şey yapmadım kadar az kullandım ama anladığım tek bir şey var "powersave" herşeyi fena kısıtlıyor.
    Neredeyse kilit ekranını bile açmak kasıyor :) Cihaz stabil çalışmıyor gibi hissettim kısa sürede.
    Birbakıyorsunuz hızlı gibi bir bakıyorsunuz abiyane tabir ile kağnı gibi :)

Yine de yarın dayanabildiğim kadar "powersave" moda dayanacağım sonra diğerlerini deneyeceğim :)

Birde ben yaklaşık bir haftadır, ekranı full açık kullanıyorum (nede olsa o kadar yedek pili yanımızda taşıyoruz diye :) ) ama ekran ciddi sömürüyor pili
    o kesin. Bugün otomatik ekran parlaklığına aldım ve bugün ekran kullanım yüzdesi % 29 da ki dün full ekran kullanımında % 64 civarı idi :)

Saygılarımla...

• quote:

Powersave moduna aldım ve bir kaçsaat içinde hiç bir şey yapmadım kadar az kullandım ama anladığım tek bir şey var "powersave" herşeyi fena kısıtlıyor.
    Neredeyse kilit ekranını bile açmak kasıyor :) Cihaz stabil çalışmıyor gibi hissettim kısa sürede.

Yine de yarın dayanabildiğim kadar "powersave" moda dayanacağım sonra diğerlerini deneyeceğim :)

Birde ben yaklaşık bir haftadır, ekranı full açık kullanıyorum (nede olsa o kadar yedek pili yanımızda taşıyoruz diye :) ) ama ekran ciddi sömürüyor pili
    o kesin. Bugün otomatik ekran parlaklığına aldım ve bugün ekran kullanım yüzdesi % 29 da ki dün full ekran kullanımında % 64 civarı idi :)

Saygılarımla...

powersave'in takılıp duracağı, Performance'ın ise bataryayı sömüreceği zaten belliydi ama bunları ne ölçüde yaptığını görmüş olursun yarına kadar hocam :)

ben dışarda güneş altındayken orta ayardan biraz daha parlağa ayarlıyorum iç mekanlarda ise tamamen ekranı kısıyorum otomatik yapınca bazen tam algılamıyor diye kendim ayarlıyorum bu şekilde, ama tabi full açık yapınca bataryayı emmesi normal ve %64 ekran da inanılmaz yüksek geldi yine de bana :))

ben de AniDroid arada bir donsa da bu yeni yönetici ayarıyla bu sorun kalktı gibi, şu an için memnunum ama Thor v18 için sabırsızlanıyorum. donmasın restart atmasın yeter yani pili emse de olur gerekirse 3.yedek pilimi de alırım nolcakki :))

• quote:

quote:

Saygılarımla...

powersave'in takılıp duracağı, Performance'ın ise bataryayı sömüreceği zaten belliydi ama bunları ne ölçüde yaptığını görmüş olursun yarına kadar hocam :)

ben dışarda güneş altındayken orta ayardan biraz daha parlağa ayarlıyorum iç mekanlarda ise tamamen ekranı kısıyorum otomatik yapınca bazen tam algılamıyor diye kendim ayarlıyorum bu şekilde, ama tabi full açık yapınca bataryayı emmesi normal ve %64 ekran da inanılmaz yüksek geldi yine de bana :))

ben de AniDroid arada bir donsa da bu yeni yönetici ayarıyla bu sorun kalktı gibi, şu an için memnunum ama Thor v18 için sabırsızlanıyorum. donmasın restart atmasın yeter yani pili emse de olur gerekirse 3.yedek pilimi de alırım nolcakki :))

Yedek pil konusunda bir sıkıntı yokda o arka kapağı sök çıkar insanı düşündürüyor.
    Aslında ne kadar üşengeç bir toplumuz :)

Sonuçta pil değiştirme şansı olmayan telefon kullanan arkadaşlarımızda var iken bizim için bu birnimet ama kıymetmi bilmiyoruz ne :)

Açıkçası şu ana kadar "ondemand" modunda ne bir kitlenme ne bir kasma yaşamamıştım ve gayet stabildi ki pil de sanki ICS 4.0.4 stock rom kadar gidiyor hissi vermişti bana.

Dediğiniz gibi deneye yanıla bulacağız ama Thor kerneli de kullandığım için diyebilirim ki Thor kadar hızlı değil şu ana kadar denediklerim :)

Saygılarımla...

• Bu romda dikkatimi çeken bir şey var, ya da bana öyle geliyor. Wifi ve 3G kapalıyken Şarj, stok rom daki wifi ve 3G nin kapalı olmasından daha uzun gidiyor. Yani her şey kapalı iken şarj olayı bu romda ( kernelinde etkisi vardır belkide) daha uzun gidiyor.Güç yönetimi daha iyi sanki. Tabi bu söylediklerim sadece hissiyat. Dün İşlemci ayarlarıyla oynadım yatmadan önce. Conservative alıp en düşük 200 Mhz, en yüksek 500 Mhz e ayarladım, %50 pilim vardı. Sabah kalktığımda pilim bitmiş, telefon kapanmıştı. Ne olduğunu anlayamadım tabi. Şu an hala bu şekilde kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustekin77

Bu romda dikkatimi çeken bir şey var, ya da bana öyle geliyor. Wifi ve 3G kapalıyken Şarj, stok rom daki wifi ve 3G nin kapalı olmasından daha uzun gidiyor. Yani her şey kapalı iken şarj olayı bu romda ( kernelinde etkisi vardır belkide) daha uzun gidiyor.Güç yönetimi daha iyi sanki. Tabi bu söylediklerim sadece hissiyat. Dün İşlemci ayarlarıyla oynadım yatmadan önce. Conservative alıp en düşük 200 Mhz, en yüksek 500 Mhz e ayarladım, %50 pilim vardı. Sabah kalktığımda pilim bitmiş, telefon kapanmıştı. Ne olduğunu anlayamadım tabi. Şu an hala bu şekilde kullanıyorum.

Evet o konuda stock romdan iyi yani gece wifi ve interneti kesince sabaha kadar yuzde 2-3 fln azaliyor stocktayken yuzde 5-10 arasi azaliyordu.
    Bu arada hocam telefonu sarja takip acarak pil durumuna baksaydiniz hangi uygulamanin pili bitirdigini gorurdunuz. Eger hala pil durumu sifirlanmadiysa (tam sarj olmasina dogru sifirlanir) bir bakin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Baktım sonradan Android IS diye geçiyor %37 ile bide Android sistemi var onla karışmasın, ama ikisinin arasında ne fark var bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustekin77

Bu romda dikkatimi çeken bir şey var, ya da bana öyle geliyor. Wifi ve 3G kapalıyken Şarj, stok rom daki wifi ve 3G nin kapalı olmasından daha uzun gidiyor. Yani her şey kapalı iken şarj olayı bu romda ( kernelinde etkisi vardır belkide) daha uzun gidiyor.Güç yönetimi daha iyi sanki. Tabi bu söylediklerim sadece hissiyat. Dün İşlemci ayarlarıyla oynadım yatmadan önce. Conservative alıp en düşük 200 Mhz, en yüksek 500 Mhz e ayarladım, %50 pilim vardı. Sabah kalktığımda pilim bitmiş, telefon kapanmıştı. Ne olduğunu anlayamadım tabi. Şu an hala bu şekilde kullanıyorum.

Sabah "powersave" moduna dayanamayıp bende "conservative" moduna aldım ve o hissiyat bende de oluştu :)
    Ayrıca düşük ve yüksek mhz lere dokunmadım ama hızı "performance" modundan sonra en iyisi bu galiba.
    "performance" modunda zaten cihaz düşükve yüksek sadece 1400 mhz de çalışıyor :)))

Bence de "conservative" sanki 3G ve wifi kapalı iken pil daha uzun gidiyor stock ICS 4.0.4 e göre. Ama henüz yatmadan önce durumunu denemedim çünkü
    ben genelde şarj cihazına NOte takılı bırakıyorum.Nasıl olsa dolunca devreyi kesiyor...

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.