Şimdi Ara

[ROM] PARANOID ANDROID v2.50 (HİBRİT TABLET/TELEFON) [Galaxy Note] (23.10.2012 Güncel) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
5
Favori
18.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben modifiye ile çok ilgilenmediğim için bir ölçü yazamıyorum ,

Fakat rom un dpi ayarları tablete göre olunca vede 1280*800 ekranı dolu dolu kullanınca acıkcası belge inceleme okuma kısmında saga sola cekmeden rahat okur oldum , tabi sağlam göz ister .

Bunun dışında makina geçişleri zaten normal kullanıcı için hızlı ,

Zaman zaman stock romlarda dahi ki en son italyan stock 4.0.04 ve gnotecore 7 kernel vardı , ses kalitesi yükselmişti.

Fakat cm9 staxxtanium + beta 18 sürüm kernel ile ciddi bir ses kalitesi var konuşmalarda , hem sesim iyi gidiyor hemde ben iyi duyuyorum . kulaklıklı yada kulaklıksız .

Ek bilgi olarak ; Ezpdf Reader ile açtığım pdf dosyaları üzerinde spen ile notlarımı sorunsuz alıp kaydedebiliyorum , ofis işleri için bu özelliğin aktif devam etmeside benim için + oldu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulgen54 -- 30 Temmuz 2012; 14:01:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: juzam1907

Beyler antutu benchmark skorlarınızı buraya yazar mısınız paranoid + kullandığınız kernel'in ismiyle birlikte.

Merak etttiğim şey 7000 göre var mı Galaxy Note'da şu ana kadar liquid rom + CM9 kernel kombinasyonuyla 6750 gördüm daha ötesini göremedim.

Az önce telefonun son halinde test yaptım Paranoid +Thor v18-pre12 beta şeklinde 6510 aldım ki hız aşırtma yok cihazda.

Sabah 6'dan beri deli gibi 7000 görmeye çabalıyorum tonla rom silip yükledim :D

Hocam ben Antutudan 6600 civarı, Quadranttan ise 3000 civarı puanı gördüm. Fakat Antutu ve Quadrant gibi testler performansla ilgili kısmen bir bilgi verse de tamamen güvenilecek ölçüler değildir bence. Puanı düşük olup, yüksek olanlara göre daha iyi performans sağlayan kerneller gördüm. Puanı yüksek olup zırt pırt donan, restart atan kerneller de var. Puan yerine 2-3 gün kullanıp da performansı kendi gözlerinizle görmenizin daha iyi olacağını düşünüyorum ben

Şimdiye kadar aldığım en iyi performans Staxx Paranoid v1.7 + Thor v18-pre12 ikilisiyle oldu diyebilirim. Onun dışında da bu romda kernel olarak Anidroid v7 ya da Asylum BBQR3 kernelleri denenebilir. Hatta bu bahsettiğim kerneller de yeni sürümlerdir ilk sayfadaki kernel mesajına onları da ekleyeyim

• - CM9 20120729
    - Thor v0.18-pre12 ve pre-13 beta
    - AniDroid v7
    - Asylum BBQR3

kernelleri ilk sayfadaki kernel mesajlarına eklenmiştir...
  • Abiyane tabir ile kernel manyağı olduk :)))

Ben ilk staxxtanium'u kurduktan sonra, o zamanlar kendi kernelini denemeden Thor 17 ye geçmiştim ki donmalar ve kitlenmelerden sonra
    önce 21 Temmuzlu akabinde 26 Temmuzlu kernele geçtim ve şu anda halen 26 Temmuz olanı kullanıyorum.

"Conservative " modunda sorunum yok ve gayet hızlı geliyor bana.

Ama illa bana da deneteceksiniz şu Thor 18 pre 13 betayı :) Gerçi 29 Temmuzlu kerneli de deneyesim geliyor o da ayrı :)))

Saygılarımla...
  • Dayanamadım, Thor v0.18 pre-13 beta yı kurdum :))

Bu sefer "HOTPLUG" modunda denemeye başladım ve baya bir hızlı ama bu Thor da 15 mod var nasıl yani:)

Kernel manyağı olucak NOte :))

Bu arada MHL yi denedim ve sonuç yine hüsran. Hem tablet hem telfon moduna aldım tüm ayarları ama nafile.
    Hatta cihaz tablet modunda iken MHLyi bağladığınız anda direkt ekranı yan konuma getiriyor ama asla TV ye görüntü aktaramıyor :(
    Başka bir bahara kaldı diyeceğim de benim için en önemli konu, LİG başladığında NOte'u TV ye bağlayıp maçları izlemek :)

Saygılarımla...
  • biraz alakasız olacak ama galaxy note 2 bekleyenler falan konusu açan yok mu ya :)
    dh sessiz kalmış bu konuda.15 güne çıkacak belki de telefon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: procaptain

biraz alakasız olacak ama galaxy note 2 bekleyenler falan konusu açan yok mu ya :)

NOte'un ilk çıkış tarihi Kasım 2011 idi ki ben Almanya'dan o tarihlerde almıştım.

Sanmıyorum ki 15 gün sonra NOte 2 çıksın. Hele ki bu kadar sessiz sedasız :)

Saygılarımla...
  • quote:

biraz alakasız olacak ama galaxy note 2 bekleyenler falan konusu açan yok mu ya :)

çünkü doymadık :)

tablet moda çekidüzen verebilirse imilka nın 4.1.1 paranoid ine geçeceğim. durum çubuğunda sorun oluyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 31 Temmuz 2012; 3:05:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marxx

quote:

tablet moda çekidüzen verebilirse imilka nın 4.1.1 paranoid ine geçeceğim. durum çubuğunda sorun oluyormuş.

Staxxtanium Paranoid roma geçtikten sonra cihazı en fazla 1 ay önce almış gibi hissediyorum :)

4.1.1 staxx dan mı kurarız imilka danmı bilmiyorum ama staxx, imilka dan sonra paranoid rom çıkarmıştı ki sanırım imilka nın açıklarını da
    kapatıp 10 numara olmasada 9 numara bir rom hazırlamıştı ( malum MHL olayından kırdım puanı :) )

Sanırım ben yine staxx ın 4.1.1 ini tercih ederim :)

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: IRoN

quote:

quote:

Staxxtanium Paranoid roma geçtikten sonra cihazı en fazla 1 ay önce almış gibi hissediyorum :)

4.1.1 staxx dan mı kurarız imilka danmı bilmiyorum ama staxx, imilka dan sonra paranoid rom çıkarmıştı ki sanırım imilka nın açıklarını da
    kapatıp 10 numara olmasada 9 numara bir rom hazırlamıştı ( malum MHL olayından kırdım puanı :) )

Sanırım ben yine staxx ın 4.1.1 ini tercih ederim :)

Saygılarımla...

Geçtiğimiz günlerde Galaxy Nexus için geliştirilen ve bizimkine göre az daha farklı bir Paranoid Rom var göze daha hoş gelen bir sürüm. Bahsetmiş miydim bilmiyorum ama Paranoid aslında bir ekip tarafından hazırlanıyor ve orjinal olarak iki kişi tarafından piyasaya sürülüyor. Bizimki Galaxy S2 çin çıkan sürümden yapılan porttur. Bir de Galaxy Nexus için geliştirilen bir port var. Onun da bir süredir 4.1.1 CM10 tabanlı sürümü çıktı ve ben kendim port edebilirmiyim diye birkaç gün uğraştım. Bu aralar finaller var ama finallerimin ardından muhtemelen iyi bir zaman bulurum o zaman kendimi iyice bu işe vereceğim. Aslında port yaparken başta sıkıntı çektiğim bazı sorunları da hallettim bir noktaya geldim ama o noktada tıkandım, çözemediğim bazı hatalarla karşılaştım. Eğer onları da çözebilirsem deneme amaçlı olarak kendi portumu cihazıma kurup deneyeceğim. Baktım fazla sorun yok size de denettiririm artık

Yalnız dediğim gibi tıkandığım kısımda gerçekten tıkandım yani zor bir noktada mıyım halledilecek bir şey mi bilmiyorum haftaya fln kendim çözmeye çalışırım olmazsa da staxx'a fln sorcam xda'da bir çaresine bakarım

• 2 gündür 4.1.1 paranoid v1.1 kullanıyordum bazı sıkıntıları vardı, ama fena değildi. Dün gece v1.2 ile yeni bir güncelleme aldı. Şuan daha iyi durumda hala ufak tefek sıkıntıları var. Telefonun hemen hemen herşeyi çalışıyor akıcılıkta da sorun yok kaldi daha cm10 preview da 1 aya kalmaz canavar gibi olur bence, hoş ben şu an bile memnunum. Bence deneyebilirsiniz. Pil süresi için birşey diyemiyorum. İlk izlenimim hemen hemen aynı gibi yalnız ben telefonu rahat bırakmıyorum orası ayrı. Denemek isteyenler rom manager dan yedek almayı unutmasınlar. Merak ettikleriniz olursa foruma girdiğim zaman cevaplamaya çalışırım.
    Yazmayı unuttum telefonun konuşma ses kalitesi hissedillir derecede arttı. Yüklemek isteyenler test edebilirse iyi olur. Acaba bana mı öyle geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustekin77 -- 1 Ağustos 2012; 10:07:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustekin77

2 gündür 4.1.1 paranoid v1.1 kullanıyordum bazı sıkıntıları vardı, ama fena değildi. Dün gece v1.2 ile yeni bir güncelleme aldı. Şuan daha iyi durumda hala ufak tefek sıkıntıları var. Telefonun hemen hemen herşeyi çalışıyor akıcılıkta da sorun yok kaldi daha cm10 preview da 1 aya kalmaz canavar gibi olur bence, hoş ben şu an bile memnunum. Bence deneyebilirsiniz. Pil süresi için birşey diyemiyorum. İlk izlenimim hemen hemen aynı gibi yalnız ben telefonu rahat bırakmıyorum orası ayrı. Denemek isteyenler rom manager dan yedek almayı unutmasınlar. Merak ettikleriniz olursa foruma girdiğim zaman cevaplamaya çalışırım.
    Yazmayı unuttum telefonun konuşma ses kalitesi hissedillir derecede arttı. Yüklemek isteyenler test edebilirse iyi olur. Acaba bana mı öyle geliyor?

Ben de xda'dan takip ediyorum genel anlamda olumlu yorumlar var ve daha preview sürümde bile böyle olması sevindirici. ama şimdilik geçmeye cesaret edemedim telefon gün içinde fazlasıyla lazım oluyor o yüzden stabilliğinden emin olduğum bir romda kalmak için şimdilik Paranoid v1.7'de durmayı planlıyorum. Ayrıca benim için ayrı bir önemi olan Thor kerneli hala JB 4.1.1 uyumlu değil. Thor yakında yeni uyumlu bir sürüm çıkaracakmış. Kısa bir süre içinde de artık hem CM10 ve dolayısıyla da paranoid JB sürümü, hem de Thor kerneli stabil hale gelir öyle geçerim diyorum

Yine de ben bu JB 4.1.1 linklerini niye hiç paylaşmadımki demeden de edemiyorum, ilk sayfaya ekleyeyim de millet de görsün denemek isteyenler dener artık

• [ROM] [JB 4.1.1] PARANOIDANDROID V1.2 Preview [TABLET/HYBRID] [CM10] [01/08/2012]
    sürümü ilk sayfaya eklenmiştir. Tekrar belirtmekte fayda var, beta aşamasında olan bir romdur fakat denemke isteyenler olabilir diye eklemek istedim.

Ayrıca;
    CM9 Güncel Kernel (31/07/2012)
    AniDroid v8-GPU_UC_UV Kernel (01/08/2012)
    CM10 Güncel Kernel (27/07/2012)

kernelleri de ilk sayfaya eklenmiştir...
  • quote:

2 gündür 4.1.1 paranoid v1.1 kullanıyordum bazı sıkıntıları vardı, ama fena değildi. Dün gece v1.2 ile yeni bir güncelleme aldı. Şuan daha iyi durumda hala ufak tefek sıkıntıları var. Telefonun hemen hemen herşeyi çalışıyor akıcılıkta da sorun yok kaldi daha cm10 preview da 1 aya kalmaz canavar gibi olur bence, hoş ben şu an bile memnunum. Bence deneyebilirsiniz. Pil süresi için birşey diyemiyorum. İlk izlenimim hemen hemen aynı gibi yalnız ben telefonu rahat bırakmıyorum orası ayrı. Denemek isteyenler rom manager dan yedek almayı unutmasınlar. Merak ettikleriniz olursa foruma girdiğim zaman cevaplamaya çalışırım.

Tablet gorunumde durum cubugu altta cikiyor mu, sorunlu deniyordu onceki surum icin...

• quote:

quote:

Tablet gorunumde durum cubugu altta cikiyor mu, sorunlu deniyordu onceki surum icin...

Hocam tablet görünümündeki o sorun ve hibrit özelliklerle ilgili yaşanan sorunlar v1.2 sürümünde hep giderildi diye okudum xda'da. Tabi @mustekin77 kullandığına göre o daha iyi bilgi verecektir bu konuda

• Arkadaslar durum cubugu duzeltildi sadece wifi on off anahtari cikmiyor, ayarlardan acip kapatmak gerekiyor. Teli sabah sarjdan cikardim deli gibi kurcaladim su an sarjim 13 lerde ayrintilarini evden yazarim iftardan sonra benim gordugum eksiklikleri yazacagim

• Ne zamandır yazıcam unutuyorum :)

- Daha önce açılan uygulamaları yukarıdan aşağıya gördüğümüz ve tek tek kapattığımız bölümün pencere boyutunu ufaltabiliyormuyuz ?
    Cihazın ekran çözünürlülüğü tablet modda çok güzel olmuşken bu benim habire gözüme batıyor pabuç gibi ):

Bir de;

- Bugün şirketimizde 2 gündür devam eden, yurtdışından gelen bir eğitmeni benim yemeğe götürmem gerekti.
    Konu konuyu açtı,o da galaxy s mi ne kullanıyordu memnunmusun dedi.Anlattım da anlattım.
    Hatta şirkette benim sayemde alan patronumda dahil 5 çalışan daha var dedim.
    Ve başladım show'a ama herkese gösterdiğim,fotoğraf çekip üzerine yazı veya şekil yapma olayına gelince kaldım :)))
    Hadi ekran görüntüsünü power tuşunda çıkan menüden alıyoruz da, aldığımız görüntünün üzerinde kalemle oynayamıyormuyuz ? :(
    Umarım bir yolu vardır da ben bulamamışımdır :)

Saygılarımla...

• Evet arkadaşlar, 2-3 gündür jb kullanıyorum. 2 gün v1.1 kullandım 1 günde v1.2 kullandım. Bunlardan önce de cm10 kurdum fakat çok ağır çalıştığı için hemen değiştirdim.CM10 su an için hazır değil. Yalnız paranoidde durum farklı.Gayet kullanılabilir durumda ufak tefek seyleri takmazsanız tabi. Önceki sürümde çalışmayan durum çubuğu, arama yaparken ekranın kararmasını sağlayan sensör ve gps artık çalışıyor. Telefon gayet hızlı. Başlatici olarak apex kullanıyorum. Yalnız ara ara takılmalar oluyor, bunda da romun beta olmasınin etkisi oldugunu düşünüyorum. Tabi romun korkunç ram harcamasının da katkısı olabilir. Korkunç diyorum çünkü telefon açıldıktan bir süre sonra bos ram 150 mb lara kadar düşüyor 1gb yanında gercekten korkunç. Sonuc olarak ics paranoid akıcılık olarak daha iyi(jb deki takılmalardan dolayı), su anki jb ise akıcılık olarak ics ye çok yakın hatta başabaş. Çoklu gorevde ise uygulamalar arasindaki geçişlerde jb daha iyi. Bence daha 2.surumde olan bir rom için hiç fena değil. Eğer jb bos ram olarak 350-400 den aşağı düşmezse son nokta olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaslar durum cubugu duzeltildi sadece wifi on off anahtari cikmiyor, ayarlardan acip kapatmak gerekiyor. Teli sabah sarjdan cikardim deli gibi kurcaladim su an sarjim 13 lerde ayrintilarini evden yazarim iftardan sonra benim gordugum eksiklikleri yazacagim

hocam günlük kullanımınızda yaşanılan eksiklik sorun vs durumlarını paylaşırsanız ben de cidden çok sevinirim. Ona göre belki geçerim de v1.2 sürümüne. Özellikle reboot/restart durumu, takılma/donma gibi durumlar, internet (wifi ve 3g), kamera ve gps gibi konularda ve performans ile batarya konusunda durumlar nasıl merak ediyorum.
  • quote:

Evet arkadaşlar, 2-3 gündür jb kullanıyorum. 2 gün v1.1 kullandım 1 günde v1.2 kullandım. Bunlardan önce de cm10 kurdum fakat çok ağır çalıştığı için hemen değiştirdim.CM10 su an için hazır değil. Yalnız paranoidde durum farklı.Gayet kullanılabilir durumda ufak tefek seyleri takmazsanız tabi. Önceki sürümde çalışmayan durum çubuğu, arama yaparken ekranın kararmasını sağlayan sensör ve gps artık çalışıyor. Telefon gayet hızlı. Başlatici olarak apex kullanıyorum. Yalnız ara ara takılmalar oluyor, bunda da romun beta olmasınin etkisi oldugunu düşünüyorum. Tabi romun korkunç ram harcamasının da katkısı olabilir. Korkunç diyorum çünkü telefon açıldıktan bir süre sonra bos ram 150 mb lara kadar düşüyor 1gb yanında gercekten korkunç. Sonuc olarak ics paranoid akıcılık olarak daha iyi(jb deki takılmalardan dolayı), su anki jb ise akıcılık olarak ics ye çok yakın hatta başabaş. Çoklu gorevde ise uygulamalar arasindaki geçişlerde jb daha iyi. Bence daha 2.surumde olan bir rom için hiç fena değil. Eğer jb bos ram olarak 350-400 den aşağı düşmezse son nokta olabilir.

ben tam sorumu sorarken cevabı yazmışsınız bile hocam

boş ram olarak 150 kalıyorsa bu yine iyi sayılır zaten benim şimdiki paranoid v1.7'de de 200-250 kalıyor o da en fazla yani. 150'ye düştüğü zamanlarda da problem yaşamıyordum. beta aşamasını geçmeye yakın bir duruma gelmiş anladığım kadarıyla. multitasking de önemli benim için ve anladığım kadarıyla JB'de daha iyi bile diyorsunuz. bir denemekte fayda var. ben şu aralar yine yükleyemem belki, finaller fln olcak çünkü ama 1-2 hafta içinde JB'li Paranoid'i denemeyi düşünüyorum ben de. Artık çıkarsa v1.3, çıkmazsa v1.2 yükler denerim. Hatta Thor'a da 1-2 mesaj atayım bakalım belki o da CM10 için de kernel geliştirmeye başlarsa valla tadından yenmez ikisi beraber

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.