Şimdi Ara

[ROM] PARANOID ANDROID v2.50 (HİBRİT TABLET/TELEFON) [Galaxy Note] (23.10.2012 Güncel) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
5
Favori
18.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

Orijinalden alıntı: marxx

TheRecRuiT123
    Biraz once pili degistirip telefonu actigimda arka planda islemler devam ederken kilit ekranina dokununca donma meydana geldi. Power a basinca tamamen karardi. Beklemeyr usenip restart attim. 2 saat once thor flashlamistim. Kernelden olmali.

Saat konusu da ayri bir sikinti. Durum cubugundaki saat bazen donuyor. 00.11 ve 00.27 de saat iki defa takildi kaldi. Bazen kendiliginden duzeliyor.

Dediginiz gibi donma sorunlari genelde zaten kernelden kaynakli oluyor. Ben thor'u simdiden once en son v0.14te kullanmistim ve saat basi restart yapiyordu felaketti hemen kaldirmistim thor'u. Fakat v0.17de iki gundur toplam iki defa restart oldu sadece ve bu da gayet iyi bence fakat bugun ne olduysa biraz sıkıntılı gecti donmalar açısından. 1-2 saat kadar once uzun zamandir sd card ile ilgili bir bug'un giderilmesini bekledigim AniDroid kerneli vardi onun v6 sürümü çıkmış ve sdcard bug giderilmis simdi yukledim artik 1-2 gun test ederim. Hosuma gidip gitmedigini de yazarim buraya. Sevmezsem yine thor'a gecerim daha iyisi simdilik yok gibi iste bir bu AniDroid'den umutluydum bakalim bu nasil çıkacak..

Bende iki gündür Thor kerneldeyim ve kilit ekranında kitlenme bende oldu 2-3 kez.
    Kilit ekranında ki saat konusuna dikkat etmedim ama ederim.

Neye geçmemiz gerekiyorsa geçelim daha bir stabil olsun :)

Bu arada kernel değiştirdiğimiz de tüm ayarlar ve bilgiler sıfırlanıyor mu ? :)

Saygılarımla...

• Bileniniz vardır belki ama ben arkadaşım sayesinde keşfettim.

SES YÖNETİCİSİ nin yerine yükleniyor ve onun ayarları ile bir kaç fazla özellik daha kapsıyor.
    Ve Galaxy NOte'a Beats Audio özelliği kazandırıyor.

Kullananların yorumlarında, özellikle NOte un kendi beyaz kulaklığı ile ciddi bir fark yarattığı ve çok güzel olduğu yönünde.
    Deneyip fikrimizi paylaşalım :)
    Root gerektirir diye de ekleyeyim... (bizim için sorun yokda olurda başlığı okuyan diğer arkadaşlar var ise stock rom lu sıkıntı olmasın :) )

Galaxy NOte da Beats Audio

Saygılarımla...

• quote:

quote:

TheRecRuiT123
    Biraz once pili degistirip telefonu actigimda arka planda islemler devam ederken kilit ekranina dokununca donma meydana geldi. Power a basinca tamamen karardi. Beklemeyr usenip restart attim. 2 saat once thor flashlamistim. Kernelden olmali.

Saat konusu da ayri bir sikinti. Durum cubugundaki saat bazen donuyor. 00.11 ve 00.27 de saat iki defa takildi kaldi. Bazen kendiliginden duzeliyor.

Dediginiz gibi donma sorunlari genelde zaten kernelden kaynakli oluyor. Ben thor'u simdiden once en son v0.14te kullanmistim ve saat basi restart yapiyordu felaketti hemen kaldirmistim thor'u. Fakat v0.17de iki gundur toplam iki defa restart oldu sadece ve bu da gayet iyi bence fakat bugun ne olduysa biraz sıkıntılı gecti donmalar açısından. 1-2 saat kadar once uzun zamandir sd card ile ilgili bir bug'un giderilmesini bekledigim AniDroid kerneli vardi onun v6 sürümü çıkmış ve sdcard bug giderilmis simdi yukledim artik 1-2 gun test ederim. Hosuma gidip gitmedigini de yazarim buraya. Sevmezsem yine thor'a gecerim daha iyisi simdilik yok gibi iste bir bu AniDroid'den umutluydum bakalim bu nasil çıkacak..

kerneli düzgün yüklediğim halde telefon hiç uyumamış. zaten kullanırken de bir anormallik vardı. 2 saatte %30 a inmişti pil durumu. ben de anidroid deneyeceğim. thor u hiç sevemedim :) aslında cm9 kernel de gayet akıcı ve stabildi.

@IRoN
    wipe cache ve wipe dalvik cache yapıyorsun. ayarlar saklı kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 23 Temmuz 2012; 10:28:53 >

• quote:

quote:

quote:

TheRecRuiT123

kerneli düzgün yüklediğim halde telefon hiç uyumamış. zaten kullanırken de bir anormallik vardı. 2 saatte %30 a inmişti pil durumu. ben de anidroid deneyeceğim. thor u hiç sevemedim :) aslında cm9 kernel de gayet akıcı ve stabildi.

@IRoN
    wipe cache ve wipe dalvik cache yapıyorsun. ayarlar saklı kalır.

Açıkçası biraz evvel Beats Audio'yu yükledim ve kilit ekranında takılı kalıyor.3-4 denemeden sonra
    ancak giriş yapabiliyorum ki bende sevmedim bu kerneli.

Acilen farklı bir kernele geçmek lazım.
    Tavsiyeniz nedir ve linki varmıdır ?

Aslında rom'un kendi kernelinde kalsamıydık :)

Saygılarımla...

• ben de cm9 kernelleri pek bilmiyorum. AniDroid kernel var cm9 romlar için, konusu yesilcin'de mevcut. malumunuz diğer note için çıkan kerneller bizim rom a uymuyor. ya da rom un kendi kernelini bulup geçmeli... cache'leri yaptım, hala thor duruyor bende.

en üstte CM9 kernelleri sıralanmış...
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1789397

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 23 Temmuz 2012; 11:12:46 >
  • Thor kernel de antutu puanim 6700 civariydi. Simdi anidroid kernel flashladim. Antutu puanim 5000.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tam ben yazayım diyordum sizler yazmışsınız. Bende şu an thor kerneli kullanıyorum. Telefonu kullanamaz durumdayım devamlı donmalar yapıyor.Acil yeni kernel lazım. XDA daki konulara göz gezdirmeye başladım ama ingilizcem olmadığı için çok zorlanıyorum. Bulursam hemen paylaşırım.
  • Muhtemelen romun kendi kerneline ulaşamazsak baştan kurmak ve kendi kerneline ulaşmak ne hayırlısı olacak :)

Bu arada ben Beats Audio yu yükleyene kadar çok da sıkıntı yoktu yükledikten sonra sürekli kitlenmeye başladı.
    Arkadaşımın cihazında da Beats audio yüklü ve onda herhangi bir sorun yok gibi.
    Ben uygulamalardan devre dışı bıraktım Beats Audio yu ve şimdi SES YÖNETİCİSİNİ arıyorum tekrar yüklemek için.
    Malum Beats Audio, ses yöneticisinin yerine yüklendi :(

Şu anda saat 12:07 ve sabah 08:00 den beri,

- Her yarım saatte bir 6 e-posta kontrolü
    - Her saatte bir hava durumu güncelleme
    - Ekranım en parlak ayarda
    - Şu saate kadar 10-15 dakikalık telefon görüşmesi
    - 4-5 dakikalık facebook ve internet

ve pilim % 55 :)

Ayrıca aklıma gelmişken, şebeke isminde "hizmet yok" yazıyor, sizde de böyle mi ?

Saygılarımla...

edit:yazı ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 23 Temmuz 2012; 12:08:15 >

• @IRoN

verdiğim linkte rom ile gelen cm9 kernelleri var en üstte...

• quote:

@IRoN

verdiğim linkte rom ile gelen cm9 kernelleri var en üstte...

Çok teşekkür ederim linke baktım ama kurup kurmamakta tereddütte idim.

Şimdi;

AniDroid_Kernel_V6_20120723_CWM_Flashable.zip *new*

Bunu kuracağım. Olmadı Titanium da yedeklerim var nasılsa.
    Apex'te de yedekleri aldım.

Belki baştan bile kurabilirim.

Saygılarımla...

• Ben cm9 un 21 Temmuzlu kernelini kurdum. Şimdi deniyorum. Bütün wipe ları yaptım. Sonucu yazarım, eğer yanlış anlamadıysam bu kernelin pil ömrünün baya iyi olduğunu söylüyorlar xda da.
  • quote:

@marxx
    bende daha önce bir iki kere olmuştu ama staxx değil de imilka'nın sürümünde olmuştu ekranı kilitleyip açınca düzelmişti bunda hiç başıma gelmedi.
    yalnız bende de bugün içinde bir anormallik vardı. telefon birkaç kere dondu ve restart atmak zorunda kaldım. bu kadar çok olmamıştı daha önce hiç. anlamadım niye olduki böyle şimdi. inşallah sadece bugune has bir sorundur gece yarısını geçtiğinden beri tekrar etmedi şükür :)

@By_CemiL
    weather için bakarken widget olarak da güzel duruyor mu diye bakacaksınız galiba, bir araştırın bakalım güzel bir şey olursa benim de işime yarayabilir. Şöyle hem widget'ı güzel hem de hava durumu bilgisi sağlam (kaynak olarak mesela Weather Channel ya da wunderground kullanan) bu iki özellik beraber olan bir uygulama harika olurdu :)

aynen öyle hem widget olarak hemde güncellemesi sağlam olan bi widget arıyorum bulunca burda paylaşırım

• Merhabalar tekrar, birkaç meseleye daha bir açıklık getireyim istedim :)

Öncelikle sistemde silinen bir dosyayı geri getirmek ya da romun orjinal kerneline dönmek gibi durumlar için yapabileceğiniz ilk yöntem romu tekrar flashlamaktır. Yalnız korkmayın hiç uğraştırmadan oluyor bu işlem, siz sadece Recovery'ye girip romu ve gapps dosyasını flashlıyorsunuz sonra da wipe cache ve wipe dalvik cache yapıyorsunuz (dilerseniz fix permissions'ı da yapın tavsiye ederim) o kadar yani wipe data'ya fln gerek yok. bu sayede romun orjinal haline birkaç dakikada tekrar kavuşursunuz üstelik en ufak bir veri kaybı olmadan (tabiki yine de nolur nolmaz titanium ile yedek alınız) :D

@IRON
    Yukarıda da açıkladığım gibi Beats Audio'yu silip Ses Yöneticisini geri getirmek için ya da aman en baştan şu romu orjinal şekliyle kurayım derseniz diye sadece yukarıda dediğimi yapın wipe data yapmadan kurulum yapın problem çıkmayacaktır :)

Ayrıca hiçbir kernelden memnun kalmayıp orjinal kernele dönmek isteyenler için: Paranoid romları cm9 stock kernellerini kullanıyor. Paranoid için herhangi bir özelleştirme yapılmıyor. Bu nedenle en güncel CM9 kernelini flashladığınız zaman aslında orjinal kernele dönmüş oluyorsunuz :)
    @marxx'ın verdiği linkte zaten CM9 kernellerinin en güncellerini bulabilirsiniz.

Thor kernelini bırakıp AniDroid'e geçtiğimden beri stabilite daha iyi. Geceden beri sadece 1 kere restart oldu ki zaten ilk 1-2 şarj döngüsünde kernelin performansı tam belli olmaz. Yeni kernel yükleyenler hem stabilitesini hem de pil performansını daha sağlıklı öğrenmek için en az 2-3 kere telefonu şarj ederek kullansınlar ancak kendine gelir telefon :)
    Yalnız @marxx'ın da dediği gibi benim de Antutu skorum felaket çıktı Thor'da 6800 alırken Anidroid'de 4800 aldım. Quadrant testinde de Thor'da 4000 alırken bunda şaka gibi 2500 aldım. Bu değerler Google Nexus S değerleriyle aynı nerdeyse, Galaxy Nexus değil dikkatinizi çekerim Google Nexus S
    Ama öte yandan cihaz da gayet akıcı çalışıyor donma takılma vs yok. Bu testler mi güvenilir değil anlamadımki. xda'da kernelin geliştiricisine de sordum ama daha geri dönmedi, düşük puanın sebebini öğrenince yazarım buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecRuiT123 -- 23 Temmuz 2012; 13:00:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IRoN

Bileniniz vardır belki ama ben arkadaşım sayesinde keşfettim.

SES YÖNETİCİSİ nin yerine yükleniyor ve onun ayarları ile bir kaç fazla özellik daha kapsıyor.
    Ve Galaxy NOte'a Beats Audio özelliği kazandırıyor.

Kullananların yorumlarında, özellikle NOte un kendi beyaz kulaklığı ile ciddi bir fark yarattığı ve çok güzel olduğu yönünde.
    Deneyip fikrimizi paylaşalım :)
    Root gerektirir diye de ekleyeyim... (bizim için sorun yokda olurda başlığı okuyan diğer arkadaşlar var ise stock rom lu sıkıntı olmasın :) )

Galaxy NOte da Beats Audio

Saygılarımla...

paylaşım için teşekkürler,bende şuan power mp3 crackli versiyonu kurulu oda gerçekten mükemmel özelliklere sahip ve gayet başarılı, Beats Audio bunuda uygulayacağım ,tabi şu kernel işi benimde canımı sıkıyor ara sıra donmalar oluyor, onu halledelim daha keyifli kullanacaz,araştırmaya devam

• quote:

Merhabalar tekrar, birkaç meseleye daha bir açıklık getireyim istedim :)

Öncelikle sistemde silinen bir dosyayı geri getirmek ya da romun orjinal kerneline dönmek gibi durumlar için yapabileceğiniz ilk yöntem romu tekrar flashlamaktır. Yalnız korkmayın hiç uğraştırmadan oluyor bu işlem, siz sadece Recovery'ye girip romu ve gapps dosyasını flashlıyorsunuz sonra da wipe cache ve wipe dalvik cache yapıyorsunuz (dilerseniz fix permissions'ı da yapın tavsiye ederim) o kadar yani wipe data'ya fln gerek yok. bu sayede romun orjinal haline birkaç dakikada tekrar kavuşursunuz üstelik en ufak bir veri kaybı olmadan (tabiki yine de nolur nolmaz titanium ile yedek alınız) :D

@IRON
    Yukarıda da açıkladığım gibi Beats Audio'yu silip Ses Yöneticisini geri getirmek için ya da aman en baştan şu romu orjinal şekliyle kurayım derseniz diye sadece yukarıda dediğimi yapın wipe data yapmadan kurulum yapın problem çıkmayacaktır :)

Ayrıca hiçbir kernelden memnun kalmayıp orjinal kernele dönmek isteyenler için: Paranoid romları cm9 stock kernellerini kullanıyor. Paranoid için herhangi bir özelleştirme yapılmıyor. Bu nedenle en güncel CM9 kernelini flashladığınız zaman aslında orjinal kernele dönmüş oluyorsunuz :)
    @marxx'ın verdiği linkte zaten CM9 kernellerinin en güncellerini bulabilirsiniz.

Thor kernelini bırakıp AniDroid'e geçtiğimden beri stabilite daha iyi. Geceden beri sadece 1 kere restart oldu ki zaten ilk 1-2 şarj döngüsünde kernelin performansı tam belli olmaz. Yeni kernel yükleyenler hem stabilitesini hem de pil performansını daha sağlıklı öğrenmek için en az 2-3 kere telefonu şarj ederek kullansınlar ancak kendine gelir telefon :)
    Yalnız @marxx'ın da dediği gibi benim de Antutu skorum felaket çıktı Thor'da 6800 alırken Anidroid'de 4800 aldım. Quadrant testinde de Thor'da 4000 alırken bunda şaka gibi 2500 aldım. Bu değerler Google Nexus S değerleriyle aynı nerdeyse, Galaxy Nexus değil dikkatinizi çekerim Google Nexus S
    Ama öte yandan cihaz da gayet akıcı çalışıyor donma takılma vs yok. Bu testler mi güvenilir değil anlamadımki. xda'da kernelin geliştiricisine de sordum ama daha geri dönmedi, düşük puanın sebebini öğrenince yazarım buraya

Tavsiyenizde ki Thor kerneli kurarken herşeyi yapmıştım ama ne yalan diyim GoogleApss ı kurmamıştım ki şu anda baktığımda Google Play store dahil herşey yerli yerinde.
    Thor kernel ile ilgili birşey daha dikkatimi çekti, o da aşırı ısınma durumu.
    Garip ama hem pil çabuk tükenmeye başladı, hem de ısınma var.

Ve romu tekrar üzerine kurarken GoggleApps ı ben görememiştim rom kurulumu sırasında.Onu nereden yüklemem lazım ?

ApexLauncher 'ın arayüz ve ayarlarını kaydettim ama kaydettiği dosyaları nereye atıyor bulamadım açıkçası :(

Son olarak, bir şey daha dikkatimi çekti, Exdialer kullanıyorum ama sağlam olsun diye hem romun kendi dialerından da hemde exdialer üzerinden de
    rehberimdeki herhangi bir kişiye resim atadığımda fena bulanık gözüküyor.

Nedenini bulamadım bir türlü. 4.0.4 de iken böyle bir şey başıma gelmemişti.

Ve yukarıda yazmıştım ama sanırım gözünüzden kaçmış, "staxxtanium" romun versiyonu 1.7 gözüksede aslında 1.6.
    Ekran görüntüleride farklı sanırım.

Sürekli bir bilgi paylaşımı yapıyoruz, umarım yormuyorumdur sizi :)

Saygılarımla...

edit: yazı ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 23 Temmuz 2012; 14:24:57 >

• IRoN

Google apps dosyasini rom un kendi doayasini flashladiktan sonra yine cwm uzerinden flashlamak gerekiyor. Ardindan wipe cache ve wipe dalvik cache yapilmali. İlk mesajlarda romlarin tanitildigi bolumde indirme linkleri mevcut. Kernel flashlarken google apps ile isimiz yok. Rom kurulumunda flashliyoruz onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 23 Temmuz 2012; 14:46:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

IRoN

Google apps dosyasini rom un kendi doayasini flashladiktan sonra yine cwm uzerinden flashlamak gerekiyor. Ardindan wipe cache ve wipe dalvik cache yapilmali. İlk mesajlarda romlarin tanitildigi bolumde indirme linkleri mevcut. Kernel flashlarken google apps ile isimiz yok. Rom kurulumunda flashliyoruz onu.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.
    Şu anda ilginç bir şekilde "staxxtanium rom - Thor kernel " daha stabil sabaha göre ve kitlenme yada donma yok şükür ama
    bu şekilde gidermi bilmiyorum :)

Hatta Beats Audio uygulamasını da tekrar açtım.
    Kim stabil bir kernel bulur ise haber versin yine de

Saygılarımla...

• @IRON

Apex'in backup dosyalarını "/Android/data/apexlauncher/apex_data" dizininde bulabilirsiniz.

Hocam ben genelde resimleri Facebook Contact Sync ile eşliyorum ama şimdi denemek için bir resim ekledim çözünürlük biraz bozulsa da kötü durmadı. Bu arada Exdialer'ı Paranoid'e geçtiğimden beri kullanmadım kendi rehberinde pek bir problem yok gibi resim konusunda.

Evet hocam okurken yazmak aklımdaydı da sonradan unutmuşum yazarken :) staxx v1.7 sürümünde sürüm bilgisini değiştirmeyi unutmuş onun için v1.6 görünüyor. normal yani bu durum. ekran görüntüsü farklı derken neyi kastettiniz bilmiyorum tabi ama eğer cidden farklıysa da ya Galaxy S2, S3, Nexus gibi cihazlardan alınmış bir görüntüdür, ya da tanıtım yaparken düşünülüp de sonra roma konmayan bir şeydir yani bizdeki rom en güncel olanı o konuda bir sorun yok :)

estağfurullah hocam bilgilerimizi paylaşacağız ki daha da zevkli hale getirelim cihazın kullanımını :)

bu arada Thor belki bende de kısa süreliğine öyle bir delicesine donmalar yapmıştır bilemiyorum çünkü ilk günler mükemmeldi ve hala Paranoid'e en iyi giden kernel Thor'dur diye de ısrar edebilirim yani :)
    Şu an AniDroid v6'da kalarak 2-3 gün performansına bakacağım. Sonra da ya Thor'a dönerim ya bunda kalırım zaten.

• quote:

@IRON

Apex'in backup dosyalarını "/Android/data/apexlauncher/apex_data" dizininde bulabilirsiniz.

Hocam ben genelde resimleri Facebook Contact Sync ile eşliyorum ama şimdi denemek için bir resim ekledim çözünürlük biraz bozulsa da kötü durmadı. Bu arada Exdialer'ı Paranoid'e geçtiğimden beri kullanmadım kendi rehberinde pek bir problem yok gibi resim konusunda.

Evet hocam okurken yazmak aklımdaydı da sonradan unutmuşum yazarken :) staxx v1.7 sürümünde sürüm bilgisini değiştirmeyi unutmuş onun için v1.6 görünüyor. normal yani bu durum. ekran görüntüsü farklı derken neyi kastettiniz bilmiyorum tabi ama eğer cidden farklıysa da ya Galaxy S2, S3, Nexus gibi cihazlardan alınmış bir görüntüdür, ya da tanıtım yaparken düşünülüp de sonra roma konmayan bir şeydir yani bizdeki rom en güncel olanı o konuda bir sorun yok :)

estağfurullah hocam bilgilerimizi paylaşacağız ki daha da zevkli hale getirelim cihazın kullanımını :)

bu arada Thor belki bende de kısa süreliğine öyle bir delicesine donmalar yapmıştır bilemiyorum çünkü ilk günler mükemmeldi ve hala Paranoid'e en iyi giden kernel Thor'dur diye de ısrar edebilirim yani :)
    Şu an AniDroid v6'da kalarak 2-3 gün performansına bakacağım. Sonra da ya Thor'a dönerim ya bunda kalırım zaten.

"/Android/data/apexlauncher/apex_data" böyle bir dizin ne dahili depolama da ne sd kart ta yok bende :)

Bahsettiğim, ekran görüntülerinde bana değişik gelen 2 resim bizde gözükmeyen özellikler var sanki.

Paranoid settings altında bizde hybrid settings altnda MPG4 video recording gibi bir şeyi göremedim mesela, yanılmıyor isem...

[ROM] PARANOID ANDROID v2.50 (HİBRİT TABLET/TELEFON) [Galaxy Note] (23.10.2012 Güncel)

Bu arada biraz evvel yeniden flashladım staxxtanium rom ve gapps 'ı .
    Bir sorun gözükmüyor şimdilik.

Saygılarımla...

edit:yazı ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 23 Temmuz 2012; 17:56:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IRoN
    Bahsettiğim, ekran görüntülerinde bana değişik gelen 2 resim bizde gözükmeyen özellikler var sanki.

Paranoid settings altında bizde hybrid settings diye bir şey göremedim, yanılmıyor isem.

Saygılarımla...

Hocam o görüntüler eski bir sürüme ait, sonradan değiştirdiler Paranoid Settings ayarlarını :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.