Şimdi Ara

Roll denemesi ve sonuç.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
5.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 saat once benım 5.100km cupram ıle 1200km de polo gtı roll yapmak ıcın cevre yoluna cıktık malesef sonuc cok yakın arkadasım ıcın hıc ıyı olmadı kompressor bozuldu ve cekıcıyle aracı ızmıre goturuyorlar.Yazmamdakı neden TSİ motor kullanan veya kullanıcak kısılerın cok ıyı rodaj surecı gecırmelerını onerıyorum 1500km ıcınde sanırım anı yuklenmelerden kacınmak lazım

Ayrıca otomobılın kul yapısı olup sanşsına sorunlusu gelmıs de olabılır ıyı geceler

Roll Denemesi ve Sonucu

Günümüzde, araba meraklıları arasında sıklıkla "roll" terimiyle karşılaşılır. Bu terim, spesifik bir sürüş tekniğini ifade eder ve özellikle modifiye edilmiş araçlar arasında popülerdir.

Roll Ne Demek Araba?

Roll, bir aracı, özellikle de arka tekerlekten çekişli araçları, hem ileri hem de geri hareket ettirirken ani bir hızlanma ve kayma manevrasıdır. Bu manevra, genellikle viraj alırken veya hızlanırken gerçekleştirilir.

Roll Yapmak Ne Demek?

Roll yapmak, aracın arka tekerleklerini patinaj yaptırarak ve aynı anda aracı ileri veya geri hareket ettirerek gerçekleştirilir. Bu, genellikle aracın arkasının kaymasına ve kontrollü bir şekilde dönmesine neden olur.

Roll Denemesi

Roll denemesi, bir aracın roll yapma yeteneğini değerlendirmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu deneme, genellikle modifiye edilmiş araçlarda, özellikle de drift yarışları için kullanılan araçlarda yapılır. Deneme, kontrollü bir ortamda, genellikle pistte veya özel bir alanda gerçekleştirilir.

Sonuç

Roll denemesi, bir aracın roll yapma yeteneğini belirleyerek sürücülerin viraj alma ve hızlanma sırasında performansını iyileştirmelerine yardımcı olur. Ayrıca, sürüş becerilerini test etmek ve araçlarını geliştirmek isteyen araba meraklıları için heyecan verici bir aktivite olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üretim hatası olması muhtemel,geçmiş olsun.Zaten yağ yakma olayı meşhur..
    Bu arada merak ettim,sizin araçta da yağ yakma sorunu var mı ? Kimi Cupra-Fabia RS'lerde yağ yakma olmadığını söylüyor kimisi hepsinde var diyor.

Gecmıs olsun

Orijinalden alıntı: SSamet.

Anlasılan elınızde kaldı.

Gecmıs olsun
    TSİ motorlarda sorun yaşayan 2-3 kişi daha olmuştu sanırım hatta birisinin motor komple dağılmıştı, servis raporlarını vs. koymuştu foruma elinde patlamıştı adamın golf .)

Orijinalden alıntı: çapultra

Üretim hatası olması muhtemel,geçmiş olsun.Zaten yağ yakma olayı meşhur..
    Bu arada merak ettim,sizin araçta da yağ yakma sorunu var mı ? Kimi Cupra-Fabia RS'lerde yağ yakma olmadığını söylüyor kimisi hepsinde var diyor.
    benim aracımda yok ama fabia rs i yag yakan arkadasımda var denizliden

Yalnız ben aracımı cok nadir kullanıyorum ama kullandımmıda hakkını verıyorum 1 senesı 1 hafta sonra dolucak 5.000km de suan ama 100gr yag eksıltmıs sadece

Orijinalden alıntı: sarapci

1 saat once benım 5.100km cupram ıle 1200km de polo gtı roll yapmak ıcın cevre yoluna cıktık malesef sonuc cok yakın arkadasım ıcın hıc ıyı olmadı kompressor bozuldu ve cekıcıyle aracı ızmıre goturuyorlar.Yazmamdakı neden TSİ motor kullanan veya kullanıcak kısılerın cok ıyı rodaj surecı gecırmelerını onerıyorum 1500km ıcınde sanırım anı yuklenmelerden kacınmak lazım

Ayrıca otomobılın kul yapısı olup sanşsına sorunlusu gelmıs de olabılır ıyı geceler

TSI lerde rodaj zamanında ani hızlanmalar dışında ne onerirsiniz mesela? Bizdede yeni bir tsi varda o yuzden soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: desolte

quote:

1 saat once benım 5.100km cupram ıle 1200km de polo gtı roll yapmak ıcın cevre yoluna cıktık malesef sonuc cok yakın arkadasım ıcın hıc ıyı olmadı kompressor bozuldu ve cekıcıyle aracı ızmıre goturuyorlar.Yazmamdakı neden TSİ motor kullanan veya kullanıcak kısılerın cok ıyı rodaj surecı gecırmelerını onerıyorum 1500km ıcınde sanırım anı yuklenmelerden kacınmak lazım

TSI lerde rodaj zamanında ani hızlanmalar dışında ne onerirsiniz mesela? Bizdede yeni bir tsi varda o yuzden soruyorum.

+1

Orijinalden alıntı: _eRay

gecmis olsun. farkinda olmadan yagi mi bitti acaba? yagsizliktan mi bozuldu kompresor?
    Bu arada arkadaslar benım cuprada sorun yok taş gibi maşallah.

Kompressoru bozulan polo gtı cok yakın arkadasımın daha 3 hafta oldu alalı boyle bırsey yasadı allahtan kımseye bırsey olmadı bunlar ufak seyler

Benım 2.0tfsi tt de cektıklerıme bu arkadasım da cok uzulmustu benım ıcın

Arkadaslar TSI TFSI motorda özellikle Komp.+Turbo sistemlilerde rodajda kesinlikle dip gaz yapılmamalı bu olanları gordükten sonra ben yapmadım cunku ve suan motorum maşallah saglıklı 1000km kadar max hızın 3/2 sı geçilmemeli

Yakıt bence kesinlikle 95 oktan ucuz olandan koyulmamalı komp+turbolu olanlar ıcın dıyorum

2.000 devir bandında cok gezınılmemelı ya 3.000 e cıkılmalı yada 1500 lerde seyredılmelı

Benım onerebileceklerim bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Miridni

Bu arada arkadaslar benım cuprada sorun yok taş gibi maşallah.

Kompressoru bozulan polo gtı cok yakın arkadasımın daha 3 hafta oldu alalı boyle bırsey yasadı allahtan kımseye bırsey olmadı bunlar ufak seyler

Benım 2.0tfsi tt de cektıklerıme bu arkadasım da cok uzulmustu benım ıcın

Arkadaslar TSI TFSI motorda özellikle Komp.+Turbo sistemlilerde rodajda kesinlikle dip gaz yapılmamalı bu olanları gordükten sonra ben yapmadım cunku ve suan motorum maşallah saglıklı 1000km kadar max hızın 3/2 sı geçilmemeli

Yakıt bence kesinlikle 95 oktan ucuz olandan koyulmamalı komp+turbolu olanlar ıcın dıyorum

2.000 devir bandında cok gezınılmemelı ya 3.000 e cıkılmalı yada 1500 lerde seyredılmelı

Benım onerebileceklerim bunlar

Alıntıları Göster
    Komp. + turbo sistemler teknik Veri olarak guzel seyler sunsada maalesef hassas aletler. Gecmis olsun. 1.4 lt hacmindeki bi motor 180 hp guc uretmek Kulaga cok hos gelsede , bu sistemi uretirken her ortami dusunmek gerekir. Sonucta bu motoru alan bicok kisi aracini hor kullanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K20A -- 28 Nisan 2012; 1:02:30 >

• Kompresorde sikinti cikana kadar yaptiginiz denemelerde sonuc ndydi?

Orijinalden alıntı: Utku

Kompresorde sikinti cikana kadar yaptiginiz denemelerde sonuc ndydi?

Deneme yapamadık 2. vıtesde start verdık 2 3 sanıye yuruduk bana sellektor yaptı 4 lulerı yakıp kenara cektı motorda keskın bır koku motor kıtlemıs zaten kendını guvenlık ıcın.

Orijinalden alıntı: Utku

Kompresorde sikinti cikana kadar yaptiginiz denemelerde sonuc ndydi?
    Geçmiş olsun arkadaşınızın adına üzüldüm .
    yine 97 model 1.6 atmosferik 160 beygir civic vti'lar 100'ü 7 saniyede görebiliyorken 200-250 bin km lerde 4-5 kez pertten toplanmış olmalarına rağmen motorlarında tık yok..

gel gelelim yere göğe sığdıramadığımız vw nin aşırı beslemeli fındık motoru 1 yıldan fazla süredir satışta olmasına rağmen son birkaç ayda epey sorun yaşatmaya başladı pek çok kişiye. supersport atmosferik araçların bile 50-60 bin km motor ömrü varken 1.4 tsi gti ların motor ömrü 15-20 bin km heralde..

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

98 model 1600 cc. 118 beygir 106 gti'ım bile ufak oynamalarla 0'dan 100'e 8 saniyede çıkarken 160.000 km'de olmasına rağmen böyle sorunlar yaşatmamıştı ki bu beğenmediğimiz fransız teknolojisi..
    yine 97 model 1.6 atmosferik 160 beygir civic vti'lar 100'ü 7 saniyede görebiliyorken 200-250 bin km lerde 4-5 kez pertten toplanmış olmalarına rağmen motorlarında tık yok..

gel gelelim yere göğe sığdıramadığımız vw nin aşırı beslemeli fındık motoru 1 yıldan fazla süredir satışta olmasına rağmen son birkaç ayda epey sorun yaşatmaya başladı pek çok kişiye. supersport atmosferik araçların bile 50-60 bin km motor ömrü varken 1.4 tsi gti ların motor ömrü 15-20 bin km heralde..
    Ama bana 15.000km de illallah getirttiren TT min hicbir sorununu cupram da yasamıyorum benım motorumda tık yok mesela motor işi şans işi marka ile fiyat ile olmuyor malesef ne maglum benım hazıranda gelicek 28i z4 un turbo patlatmayacagı ben VW yi karalamak ıcın yazmadım TSI kullananların dıkkatlı olmasını belirtmek istedim

• quote:

Ama bana 15.000km de illallah getirttiren TT min hicbir sorununu cupram da yasamıyorum benım motorumda tık yok mesela motor işi şans işi marka ile fiyat ile olmuyor malesef ne maglum benım hazıranda gelicek 28i z4 un turbo patlatmayacagı ben VW yi karalamak ıcın yazmadım TSI kullananların dıkkatlı olmasını belirtmek istedim

şans işimi? şakamı yapıyorsun arkadaşım? pazardan elmamı alıyorsun kilosu 2 lirayada benimkisi tatlı çıktı seninkisi ekşi çıktı gibi bahsetmişsin? dünyanın parasını vericeksin araba alıcaksın ama işin şansa kalmış? enteresan.. bagaja 15 kilo c4 yerleştirip doğuş otoya dalarım o arabayla vallahi.

Alıntıları Göster
    Onca para verip performans için alınan bir aracın daha 1200 km'de sorun çıkarması üzücü (marka ne olursa olsun) İnşallah siz sorun yaşamaz kullanmaya devam edersiniz..Arkadaşınıza da geçmiş olsun..

• quote:

Alıntıları Göster
    yeni teknolojiler cok guclu olmalarina ragmen nasil oluyorda boyle sikintilar yasatabiliyorlar anlamis degilim.
    acayip bi ornek ama lada samara aracimizda 2. viteste 100 yaptim hic bisey olmadi, hem de arac siradan 18 senelik bi aracti. galiba eskiler cok daha saglam.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

quote:

şans işimi? şakamı yapıyorsun arkadaşım? pazardan elmamı alıyorsun kilosu 2 lirayada benimkisi tatlı çıktı seninkisi ekşi çıktı gibi bahsetmişsin? dünyanın parasını vericeksin araba alıcaksın ama işin şansa kalmış? enteresan.. bagaja 15 kilo c4 yerleştirip doğuş otoya dalarım o arabayla vallahi.

O zamanın parasıyla 65.000 euroya TT aldım dogustan motor 1000km de 1 litre yag yakıyordu,klimayı acınca 5 dakıka pervane dagılacakmıs gıbı ses cıkartıyordu cam mekanızması bozuldu kapıyı acamadık dıreksız arac sahıbı olanlar bılır passat cc gıbı mesela baska gun sınırlendım kapıyı hızlı kapattım ayna kontrol buton kafası fırladı gıttı vs hepsı 15.000km lık dılımde oldu ben sımdı TT rezalettirmi diyeyim sansıma boylesi geldı sagolsunlar 2. eldede bana yardımcı oldular magdur etmedıler.

O zaman kımse VW almasın arkadasım 1200 km kompressor patlattı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

quote:

O zamanın parasıyla 65.000 euroya TT aldım dogustan motor 1000km de 1 litre yag yakıyordu,klimayı acınca 5 dakıka pervane dagılacakmıs gıbı ses cıkartıyordu cam mekanızması bozuldu kapıyı acamadık dıreksız arac sahıbı olanlar bılır passat cc gıbı mesela baska gun sınırlendım kapıyı hızlı kapattım ayna kontrol buton kafası fırladı gıttı vs hepsı 15.000km lık dılımde oldu ben sımdı TT rezalettirmi diyeyim sansıma boylesi geldı sagolsunlar 2. eldede bana yardımcı oldular magdur etmedıler.

O zaman kımse VW almasın arkadasım 1200 km kompressor patlattı

Alıntıları Göster
    De gidi TSI de...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.