Şimdi Ara

Rölanti'de yada giderken aracın titremesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?

• Nasil bir titreme? Bende de oluyordu ondan sordum. Gaz yemiyor mu? Cok gurultulu calisip mi titriyor? Dizel mi benzin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rölanti devri dusuk ise tirreyebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: MrFlackoJodye

Nasil bir titreme? Bende de oluyordu ondan sordum. Gaz yemiyor mu? Cok gurultulu calisip mi titriyor? Dizel mi benzin mi?

Hocam araç Benzin/LPG,ama LPG de çalışıyor araç.Ayağınızı gazdan çektiğiniz de hafiften sallanma oluyor ve istop ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

quote:

Nasil bir titreme? Bende de oluyordu ondan sordum. Gaz yemiyor mu? Cok gurultulu calisip mi titriyor? Dizel mi benzin mi?

Hocam araç Benzin/LPG,ama LPG de çalışıyor araç.Ayağınızı gazdan çektiğiniz de hafiften sallanma oluyor ve istop ediyor.

1-Regulator

2-Enjektor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

quote:

1-Regulator

2-Enjektor

Biraz daha açarmısınız Hocam,size zahmet.

• Regülatör bozulduysa eger;

Regülatör enjektorlere yeterli miktarda gaz gonderemez bu da rolantide sapma, dalgalanma, titresim yapar. Genelde kendini 3000 devirden sonra hissettirir yüksek devirlerde yine gaz yetistiremez arac silkelenir. Arac gaza geç gecmeye başlar, regulator gazi buharlastirmaz lpg ecusu da regülatör isinamadigi icin aracı gaza gecirmez.

Enjektor bozulduysa eger;

Regulatorden gelen gazi, enjektorler silindirlere enjekte edemez. Aracin gidişi, durusu, rolantisi herseyi bozulur.

Regülatör olayi basima geldi ordan biliyorum, regulatorle ilgili yazdigim seyleri yasiyorsaniz direk regulator diyorum. Yok değilse, enjektorlere baktiriniz. Temizletmeyin direk degistirin şayet sorun bundansa. MAP sensorude sıkıntılı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rolanti valfi, bogaz kelebegi, lpg ayari

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Regülatör bozulduysa eger;

Regülatör enjektorlere yeterli miktarda gaz gonderemez bu da rolantide sapma, dalgalanma, titresim yapar. Genelde kendini 3000 devirden sonra hissettirir yüksek devirlerde yine gaz yetistiremez arac silkelenir. Arac gaza geç gecmeye başlar, regulator gazi buharlastirmaz lpg ecusu da regülatör isinamadigi icin aracı gaza gecirmez.

Enjektor bozulduysa eger;

Regulatorden gelen gazi, enjektorler silindirlere enjekte edemez. Aracin gidişi, durusu, rolantisi herseyi bozulur.

Regülatör olayi basima geldi ordan biliyorum, regulatorle ilgili yazdigim seyleri yasiyorsaniz direk regulator diyorum. Yok değilse, enjektorlere baktiriniz. Temizletmeyin direk degistirin şayet sorun bundansa. MAP sensorude sıkıntılı olabilir.

Anladım Hocam,Teşekkürler.

• garip gelebilir ama ses degisilkligi varsa aracin egzos sistemini de kontrol ettirin. eger egzosda bir delik, bir patlaklik filan varsa o da araci titretip sarsar.
  • Bende de aynı sorun vardı.Ateşleme bobinlerimi 800₺ karşılığında değiştirdim sorun çözüldü

• quote:

Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

Bende de aynı sorun vardı.Ateşleme bobinlerimi 800? karşılığında değiştirdim sorun çözüldü

Araç neydi Hocam,biraz tuzluymuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

garip gelebilir ama ses degisilkligi varsa aracin egzos sistemini de kontrol ettirin. eger egzosda bir delik, bir patlaklik filan varsa o da araci titretip sarsar.

Hocam,egzos'da sorun yok.
  • Opel corsa hocam.Malasef öyle oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

Opel corsa hocam.Malasef öyle oldu

Anladım Hocam,Geçmiş Olsun.
  • Motor ısınınca düzeliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmyildiran

Motor ısınınca düzeliyor mu ?

Hayır Hocam,ara sıra oluyor sadece sıcak-soğuk farketmez,ara sıra yapıyor.
  • LPG enjektörleri yapıyor olabilir.
    LPG filtrelerini en son ne zaman değiştirdiniz? onlar da yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmyildiran

LPG enjektörleri yapıyor olabilir.
    LPG filtrelerini en son ne zaman değiştirdiniz? onlar da yapabilir.

Hocam,LPG'de sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
  • Vala ben nacizane fikrimi söylüyorum hocam.

En ucuz en çabuk arıza yapabilecek parçalar bunlar.

Özellikle bilinmedik yerlerden alınan kirli LPG buna sebebiyet verebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.