Şimdi Ara

Rölanti dalgalanması ve düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
13.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar araç 1.6 Logan sorun şu ki rölanti normal soğukken 1100 civarında çalışıyor ısınınca 750-800 arası oynuyor durmak isteyin debriyaja basınca 200-300 devire kadar düşüyor her zaman olmasa da bazen stop ediyor,benzindede lpgdede durum aynı .
    Sorunu boğaz kelebeği diye düşünüyorum.
    Söküp temizleyince adaptasyon istermi ?
    İsterse nasıl yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 6 Şubat 2017; 23:12:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rolantide dalgalanma oluyor mu? Boğaz kelebeği temizliğinden sonra bilgisayara bağlayıp adaptasyon yaptırın. Eğer sıkıntınız geçmezse rolanti sensörüne de bakın dengeyi tutturamıyor olabilir.
  • Hocam sorun boğaz kelebeği temizliği ile azalıp son bulmuyorsa yani az da olsa yapmaya devam ediyorsa sorun devam ediyordur. Ben aynı sorunu 100 tl fiyatı olan krank mili sensörü değişimi ile çözmüştüm.
  • aynı sorun benim araçta da mevcut. oksijen sensörü fişini çektim bi nebze düzelme var. sanırım oksijen sensörüm arızalı zaten odb ile bağlandığımda oksijen sensörü fazla ölçüyor ve dereceyi yanlış ölçüyor gibi bir uyarı mevcut oluyor. 0 fiyatı 980 lira cıkmasına 500 tl vereceğiz artık.
  • egr valfini temizlettiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 7 Şubat 2017; 12:5:52 >
  • Egzoz subapları kompresyon kaçırıyor olabilir. Benim araçta soğuk motorda ilk harekette boşa aldığımda stop ediyordu. silindirin biri baya düşük kompresyona sahipti. subap takımı değişti düzeldi.
  • Rölanti motoru ve boğaz kelebeğini kendim balata spreyi ile temizleyeceğim adaptasyon yapacak aletim yok hayırlısı olsun inşallah.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

egr valfini temizlettiniz mi?

Selamlar hocam araç benzinli/lpgli

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Egzoz subapları kompresyon kaçırıyor olabilir. Benim araçta soğuk motorda ilk harekette boşa aldığımda stop ediyordu. silindirin biri baya düşük kompresyona sahipti. subap takımı değişti düzeldi.

Selamlar hocam aracın sübap ayarını ustamla birlikte yaptık biraz şıkırtı vardı ancak gayet iyi durumda.

• Merhabalar, 2009 yılında aynı sorunları yaşadım honda accord aracım vardı sıralı lpg li sizin aracın motoruyla aynı değildir ama ben rölanti valfi ve km (hız) sensörünü değiştirerek çözmüştüm. kolay gelsin.
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt
    araç soğukken ilk harekette istop etme durumu var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadrainman

araç soğukken ilk harekette istop etme durumu var mı

Yok hocam ilk çalışma esnasında hiçbir sorun yok araba ısınınca aşırı dalgalanmasada rölanti 700-800 civarında oynuyor, sonrasında biraz gezince sıcak motor debriyaja basma dur kalklarda aşağı doğru 200-300 lere doğru iniyor,çok stop ettiğini söyleyemem ancak nadirde olsa ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: linux_talebesi

Merhabalar, 2009 yılında aynı sorunları yaşadım honda accord aracım vardı sıralı lpg li sizin aracın motoruyla aynı değildir ama ben rölanti valfi ve km (hız) sensörünü değiştirerek çözmüştüm. kolay gelsin.

Doğrudur hocam bu rölanti motoru boğaz kelebeği çok illet şeyler ya malzeme kalitesi düşük yada yakıt kötü.

• Hmm sübaplar sandım da.başıma geldi yeni değiştirdim bende.titreme rolantide.stop etme çok yakma sorunları vardıda bende

• quote:

Orijinalden alıntı: sadrainman

Hmm sübaplar sandım da.başıma geldi yeni değiştirdim bende.titreme rolantide.stop etme çok yakma sorunları vardıda bende

Titreme pek yok stop etme çok nadir ısınınca debriyaja basınca bazen oluyor soğukken hiç stop yok reno Dacia grubunun tipik sübap sıkırtısı var ayar yapsakda

• Evet arkadaşlar rölanti motoru ve boğaz kelebeğini temizledim çalıştırdım herşey iyiydi soğukken biraz gezdim araç afalladı devir 1500 e çıkıyor debriyaja basınca sonra 750 800 vs ne yapmalıyım?

• benim araçtada var sadece ısınınca düşük devirde çalışıyor bogaz kelebegi rolanti valfi temizlendi 900devir yerine 700devirde çalışıyor az vir titreme yapıyor. Maf sensoru temizlenmedi ondan yaparmı? cunku maf kutusunun orada delik var bu normalmi? Direksiyonu çevirince 4lüler falan rölantiyi etkiliyor yanlış giden birşeyler var ama ne vakum sensorumu acaba? buji çift tirnak yerine tek takıldı ondanmı? manigold contasımı subap ayarı mı? nedir bu düşük rölanti araç bebzinli lpg yok enjeksiyonlu? 700devir normalmi acaba biz mi kuruntu yapıyoruz:)?@vezir

@vezir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 11 Şubat 2017; 17:24:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

benim araçtada var sadece ısınınca düşük devirde çalışıyor bogaz kelebegi rolanti valfi temizlendi 900devir yerine 700devirde çalışıyor az vir titreme yapıyor. Maf sensoru temizlenmedi ondan yaparmı? cunku maf kutusunun orada delik var bu normalmi? Direksiyonu çevirince 4lüler falan rölantiyi etkiliyor yanlış giden birşeyler var ama ne vakum sensorumu acaba? buji çift tirnak yerine tek takıldı ondanmı? manigold contasımı subap ayarı mı? nedir bu düşük rölanti araç bebzinli lpg yok enjeksiyonlu? 700devir normalmi acaba biz mi kuruntu yapıyoruz:)?@vezir

@vezir

Araç nedir hocam Fiat grubu sanki bence tüm sensörleri temizlemekde fayda var.

Bende aracı 3-5 defa kontak aç kapa yaparak normal hale getirdim çok şükür araç düzeldi.

• araç corolla hocam bu rolanti normal mi? bi maf birde vakumsensoru kaldi temizlenmeyen:)

bu rölanti normalmi 700 devirgibi dk da ısınınca.. suan hararet ortada ufak bir vibrasyon var gaza az dokununca 800devirde hersey güllük gülistan lık bi tık düşük gibi??@echomaniac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 12 Şubat 2017; 0:2:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

araç corolla hocam bu rolanti normal mi? bi maf birde vakumsensoru kaldi temizlenmeyen:)

bu rölanti normalmi 700 devirgibi dk da ısınınca.. suan hararet ortada ufak bir vibrasyon var gaza az dokununca 800devirde hersey güllük gülistan lık bi tık düşük gibi??@echomaniac

Hocam rölanti normal benimkide aynı şekilde 750d/d civarında dur kalk yapınca biraz oynuyor ben bunu da hava filtresi kazanı bağlantıları zayıf LPG taktırdım adam vidaları takmamış onları tamamlayıp duruma bakacağız.sizede tavsiyem mutlaka bağlantıları kontrol edin en ufak bir titreşim rölanti sallantısına neden olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.