Şimdi Ara

rögar kapağı yüzünden kaza yaptım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
1
Favori
9.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşların dedikleri dogru. Burası Türkiye. Burda hersey olabilir.
  • Çok geçmiş olsun arkadaşım.
  • eşek yüküyle vergi ver aldığın hizmete bak.bu ülkede ne hukuk sistemi düzgün hakkını aramak istersen,ne de altyapı.rastgele muz cumhuriyetinde yaşıyoruz arkadaş
  • öncelikle çok geçmiş olsun ..

    Beylikdüzü bölgesinde çok dikkatli araç kullanin gerek yan yollarinda gerekse e-5 de asfalt calişmalari hızla sürüyor ama yan yollarda sorun devam ediyor komşum karteli deldi .

    3 gün öncede tatilya (ecem ) üst geçidin orda Yan yol logar kapagi yerinden çıkmış açılı bir şekilde tekerlek boşluga düşebilir yada araca takılabilir vaziyetteydi .
  • çok geçmiş olsun daha ciddi de olabilirdi Allah korumuş
  • Ne kadar dandik bir ülkede yaşıyoruz.Aynı olayı bende yaşadım bir keresinde.Neyseki aracın altındaki korumalığı çarptım sadece.Yahu tonla vergi ödüyoruz adam akıllı yol yok.Sıfır asfalt döküyorlar 10 gün sonra kapak havada kalıyor.Bu işi hesaplayan eden yok mu?Şunu bi kere yapın yıllarca gitsin ama yok bizde asfalt dökülür 2 ay sonra yere kablo döşemek için geri kazılır.

    Ne diyeyim geçmiş olsun.
  • bu olay amerikada olsa milyon dolar tazminat alırsın,o yolada senin ismini verererk onore ederler...Bizim Hukuk devleti anlayışımız çok farklı...
  • Tek kelimeyle

    Bu ülkede şansa bala hayatta kalıyoruz valla
  • Çok geçmiş olsun.2 ay önce ben de belediye çukuru yüzünden lastikleri yarmıştım ve 340 tl iki sıfır lastik almak zorunda kalınca moralim çok bozulmuştu.Türkiyede araba kullanmak gerçekten lüks oldu.
  • Çok geçmiş olsun.
    Şanssızlık diyip geçmemek gerek, o yolu yapan her kimse bunun hesabı sorulmalı.


    Bu arada doğrusu "rögar kapağı"dır.
    Logar, GORA'daki kötü kalpli komutanın ismi.
  • Selam,
    Hocam polisin kaza tutanağında (eğer polis gelip tuttuysa) ne yazıyor yol durumu ile ilgili?
    Sonuçta sizin veya çekicinin beyanından ziyade o tutanak daha itibar görür...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: comanchee

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    Tüm Airbag'lerden kastınız 6 hava yastığı ise aracınız pert.

    Araç epey yan duruyor, ön konsol, direksiyon simidi , airbag'ler, alt takım, sensörler , hepsi değişecek, işçilik istenecek..

    Bu koşullarda %90 pert bence.

    Çok geçmiş olsun.

    3 airbag var sürücü yolcu ve sürücü diz pyasada 3500-4000 tl gibi

    quote:

    Orijinalden alıntı: flonky

    Geçmiş olsun öncelikle fakat fotolara bakınca daha dikkatli gitseydiniz bunu yaşamazdınız gibime geliyor otobüs kamyon aynı satıhı kullandığından yola belliki yara açmış derinleşmiş sizde üstüne aynı satıhı kullanmışsınız . farklı manevralarla ordan geçmeyebilirdiniz . Sanırım araçta doluydu hafifte yükseklik kaybedince olan olmuş. Dava açarsanız bu sizin aleyhinize sonuçlanmaz diye düşünüyorum yapım çalışmasını mutlaka o yolu kullanan sürücülere ikaz işaretleri koymuşlardır çünkü yol yapım çalışmalarını fotoğraflı ve belgeli şekilde belediye arşivlerinde saklanıyor yapım çalışması başlamadan önce mutlaka onların elinde fotoğraflı belge vardır . En kısa çözüm hiç başınızı ağrıtmadan kendi aracınızı kendiniz yaptırmanızdır tavsiyem budur


    oldukça dikkatli bir sürücüyüm inanın 16 yıllık şoförlük hayatımda 3 kazam oldu birinde bana vurdular.ikincisinde çok dar bir sokakda geri manavera yaparken ısrarla soluma giren arkadaşa sürtdüm.üçüncüsüde bu. ben o yolu çok sık kullanıyorum 1-1,5aydır bu şekilde ve hiçbir işaret yok.seyir anıda araçla giderken logarın o kadar yükek olduğunuda farketmeniz zor çünkü sol kısmı gördüğünüz gibi satıhla ayı seviyede fakat sağ kısmına denk gelen bölgede düşme var ve eğimli bir şekilde bayağı gidiyor eğim gözü yanıltan unsur.dik bir kesit farkı olsa kaçarsınız.birde ayın 27sinde yağan yağmurda zemini gevşetmiş ve mıcırlı kısımdaki satıh iyice aşağı salmış kendini yağış sonrası.o an sağa manevra yapmayı düşündüm ama sağ kısım doluydu yavaşladım ve birden airbaglar gümledi. geçen hafta sonuda aynı yerden aynı şekilde geçtim araçda doluydu bir sıkıntı yaşamadım.kaza anı max 30-40kmh hızda idim. logarın 1 cmlik köşe kısmı şase gergisinin sağına takılmış.bende işaret - yönlendirme levhası labut olmadığına dair bir sürü foto çektim.çekicide foto çekti.işini iyi yapmayanların hatası bize maledilmemeli.şehir içinde logardan kaçacağım diye drift yapmaya gerek olmamalı

    Tabi canım haklısınız yollarımız kötü kimse cambazlık yapmak istemez.İnşallah dava açarsanız lehinize sonuçlar ama dost acı söyler pek ümit etmeyin diyorum zaten zaman olarak bile sizi kurtarmaz uzun sürer ancak biraz paranız varsa kenarda aracınızı yaptırıp dava açmanızdır çünkü sizin cebinizden para çıkmış oluyor bunu faturalandırıp gösterirseniz daha çok kazanma ihtimaliniz var mutlaka bu tarz davalara girmiş avukat olsun prosedürü gidişatı bilsin. Şu söz yerinde oluyor para parayı çeker paranız olmadığından ne aracı yaptırabiliyorsunuz nede dava açabiliyorsunuz kötü yani kendi başıma gelse şahsen biyerlerden borç bulur arabayı yaptırıp daha sonra bu süreçteki kaybettiğim maddi zararımın karşılanması istiyorum diye dava açardım




  • Geçmiş olsun, çok tatsız bir durum.

    Yolun fotoğrafından, yolun yol değil, tarlaya döndüğü görülüyor.
  • Burası Türkiye, boşver diyenler sayesinde hak aranmadıkça bu işler ihmali olanların yanına kar kalıyor.
    Evet burası Türkiye ve beğenmediğimiz şeyleri değiştirmekte vatandaş olarak bizim elimizde.
    Kesinlikle zararımı tazmin için sonuna kadar uğraşırdım. Mesele maddi masrafı karşılamak değil, bu tip ihmalleri yapanlara örnek oluşturup cezasını alması için.

    Herkese saygılar.
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Yetkili serviste kasko aracılığı ile yaptıracaksın konu öyle kapanacak.Pert olursa zaten hiç bir sorun kalmayacak ortada ki inşallah öyle olur.

    Dava açacagım diyorsunuz ! Avukatınız size söylemiştir.1000 -2000 arası avukat masrafı, 1 - 2 yıl arası dava süresi , git gel uğraşlar işyerinden izinler psikolojik bir süreden sonra kabulleniyorsun ancak uğraşmak istemiyeceksin zamanla, ki hakim size canda bir sorun yok diye istediğiniz tutarıda vermez, ki nekadar tazminat isyeceksiniz? O konular sizle avukat arasındaki konular.O aydınlatacak sizi.

    Sigorta şirketi için polis raporu olması çok önemli.Kendi tutuğuna kılıf bulabiliyorlar.
    Experle görüşün , Arabaya bakacak usta ile görüşün , pert e çıkması için.

    Kaza işte başınıza geldi öyle yada böyle acısı sizden çıkacaktır.Zararsız çıkamazsınız minimize edersiniz.Pert olursa bile , temiz ikinci el deerini vermeyecek sigorta şirketi düşük verecek.

    Cana geleceğine mala gelsin, Canınız sağolsun diyeceksiniz biraz.

    Benim başımada benzeri bişey geldi.Allah kolaylık versin.

    Geçmiş olsun yeniden.




  • Gördüğüm en ilginç kaza, zamanla aracın durumunu ilk mesajda güncellerseniz takip ederiz. Merak ettim olayı. Geçmiş olsun.
  • belediye görevini yapmıyor, devlet suçlunun biletini kesmiyor, mağdurun yanında durmuyor. E sonucunda devlete güven kalmıyor. Adam gitse ideal olandan uzak bir şekilde sahte kaza raporu tutsa, bu adama kimse hiçbirşey diyemez.
  • babam bu işlerden iyi anlıyor, az önce koyduğunuz resimlerini gösterdim, belediyeye dava açsın her türlü parasını alır dedi.en kısa zamanda yasal işlemleri başlat derim, bu arada çok geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun. Benim de başıma bir iki defa geldi bu. Burası Türkiye... burası da ABD. :)

    1972 AMC (daha sonra Chrysler'e geçen firma) servis kılavuzunda alt şasinin yere eğiimle duran ilk temas noktalarında gres tavsiye edildiğini hatırlıyorum da, biraz üreticilerde de hata var galiba. Arabalar iyimser bir şekile eskiye göre hep daha evcil oldular ama şartlar her zaman evcil değil. Bu olabilir, bence tasarım bunu öngörmeli. Altta takılacak yüzeyler olmamalı, tekerlek olmadığında dahi kızaklama için provizyon (detaylar) planlanmış olmalı. Bunun teknik adı hata safhasının da (failure mode) planlanmasıdır. Böyle olsaydı eğer yine masraf çıkabilirdi belki ama hava yastıkları açılacak kadar bir şoka maruz kalınmazdı.




  • Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.