Şimdi Ara

RK3066 Chipsetli Android MiniPc Ana Konu ve Teknik Destek (UG802-MK808) (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.386
Cevap
49
Favori
212.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de 802iiis modelini almayı düşünüyorum ama bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
    Oyunlarda kontrol için smart phone demiş ama bende android telefon yok 5800 ile kontrol(kumanda) etme imkanım var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktorbursa

ethernet usb converterı takınca dırekt goruyormu ayarmı yapıyoruz beceremedım

direkt görüyor ama. 12 mbps olarak bağlanmıştı bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyancelebi

arkadaslar su anda alınabılecekl en ıyı cıhaz nedır?

imito mx1
    mk803iii
    mk809
    cx803

veya bır baskası

tesekkurler

hepsini geç. şuan itibariyle en iyisi minix x5 .hem ethernet +16gb dahili hafıza + 3 usb yuvası +otg filan tamamdır. wifi çekimi daha iyidir .begenmezsen en azından 100mbps ile kaplo ile bağlanırsın. ben imito mx1 aldım pişmanım. otg yuvası elimde kaldı. çekimi düşük . kablo ile birtane A.P ile dibine kadar internet getirip öyle kullanıyorum. kısacası STICK tarzı olanların hepsi aynı b.k.
  • Arkadaşlar UG007 + RC12 Klavyeyi 200TL'ye satıyorum. yeni geldi 1 gün kullanıldı.

http://forum.donanimhaber.com/m_72226740/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72270411

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subulur -- 28 Şubat 2013; 15:21:44 >
  • selam arkadaşlar,

2 gün öncesine kadar böyle cihazların varlığından haberim bile yoktu :)
    nexus 7' min hdmi bağlantısı olmadığını aldıktan sonra öğrendiğim için arayışlar içindeyken öğrendim cihazları.
    o işte biraz garip ekşisozluk' de bir arkadaş ben bağladım diyor ama nette bağlanmaz diyor mhl ile nexus 7 için.
    forumlara bakarken bu cihazları gördüm.
    bütün forumları okumaya çalıştım ama kafam allak bullak oldu şu an. karmakarışık haldeyim.
    o sebeple en son "Android TV 4.1.1 Mini PC MK802 IIIS Dual Core" bu cihazı almaya karar verdim (kafamın bu karışık hali ile, ne kadar sağlıklı bilemiyorum :) )
    işte bu yüzden bir kaç sorum olacaktı!

1- bu cihazlarla iptv bağlantısı olabiliyor mu?
    2- external harddisk kaç tb kadar bağlanabiliyor?
    3- cihazda aşırı ısınma donma gibi sıkıntılar yaşıyor musunuz?
    4- XBMC nedir bunu bana anlatabilir misiniz? bu tarz cihazlar için ne kadar gereklidir? yani olmazsa olmaz diyebilir miyiz?
    5- en uygun nereden bulabilirim?

sorularım bunlar ama tabi ki farklı cihaz önerilerinize de açığım.
    50-70 Usd arası fiyatı olan, (iyi bir cihaz olursa biraz daha çıkabilirim tabi ki) problemsiz ve hızlı

ilginiz için teşekkür ederim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baalzebun -- 28 Şubat 2013; 15:47:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baalzebun

selam arkadaşlar,

nexus 7' min hdmi bağlantısı olmadığını aldıktan sonra öğrendiğim için arayışlar içindeyken öğrendim cihazları.
    o işte biraz garip ekşisozluk' de bir arkadaş ben bağladım diyor ama nette bağlanmaz diyor mhl ile nexus 7 için.
    bütün forumları okumaya çalıştım ama kafam allak bullak oldu şu an. karmakarışık haldeyim.
    o sebeple en son "Android TV 4.1.1 Mini PC MK802 IIIS Dual Core" bu cihazı almaya karar verdim (kafamın bu karışık hali ile, ne kadar sağlıklı bilemiyorum :) )

4- XBMC nedir bunu bana anlatabilir misiniz? bu tarz cihazlar için ne kadar gereklidir? yani olmazsa olmaz diyebilir miyiz?

50-70 Usd arası fiyatı olan, (iyi bir cihaz olursa biraz daha çıkabilirim tabi ki) problemsiz ve hızlı

hocam benim sana tavsiyem mk802 iiiS dir. Bende 3-4 gün önce siparişini verdim. Ürün henüz elime ulaşmadı fakat senin geçtiğin yollardan bende geçtiğim için yardımcı olmak isterim.

Öncelikle 50-70 $ bütçe ayırdığın için Zeals gk802 modelini eliyorum.

Bu fiyat aralığında alınabilecek 2 cihaz kalıyor biri mk802 iiiS diğeri mk 808B. İkisi de birbirine benzer cihazlar iiiS de remote control ile kullanabiliyorsun.

diğer sorularına gelecek olursak:
    - evet tüm android cihazlarda ipTv kullanabilirsin bende bunun için aldım bakalım stream hızı nasıl olacak.
    - dışarıdan harici bir güç adaptörü ile beslersen 1tb diskleri falan sorunsuz çalıştırdığı söyleniyor.
    - kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir. 808B modelinde farklı bir soğutucu kullanılıyor diye biliyorum.
    - bknz.http://forum.donanimhaber.com/m_37758774/tm.htm
    - geekbuying tavsiye ederim (60$) hem hızlı hem güvenilir. Bu tür cihazların orjinal olmayanları da çok var piyasada çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoktuaslan -- 28 Şubat 2013; 15:59:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hoktuaslan

quote:

selam arkadaşlar,

hocam benim sana tavsiyem mk802 iiiS dir. Bende 3-4 gün önce siparişini verdim. Ürün henüz elime ulaşmadı fakat senin geçtiğin yollardan bende geçtiğim için yardımcı olmak isterim.

Öncelikle 50-70 $ bütçe ayırdığın için Zeals gk802 modelini eliyorum.

Bu fiyat aralığında alınabilecek 2 cihaz kalıyor biri mk802 iiiS diğeri mk 808B. İkisi de birbirine benzer cihazlar iiiS de remote control ile kullanabiliyorsun.

diğer sorularına gelecek olursak:
    - evet tüm android cihazlarda ipTv kullanabilirsin bende bunun için aldım bakalım stream hızı nasıl olacak.
    - dışarıdan harici bir güç adaptörü ile beslersen 1tb diskleri falan sorunsuz çalıştırdığı söyleniyor.
    - kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir. 808B modelinde farklı bir soğutucu kullanılıyor diye biliyorum.
    - bknz.http://forum.donanimhaber.com/m_37758774/tm.htm
    - geekbuying tavsiye ederim (60$) hem hızlı hem güvenilir. Bu tür cihazların orjinal olmayanları da çok var piyasada çünkü

çok teşekkür ederim cevaplarınız için, biraz daha tavsiye ile içime sindirdikten sonra bende alacağım :)

• quote:

selam arkadaşlar,

Diğer arkadaş gerekli cevapları vermiş ben daha farklı birşeye değineceğim...
    mk808 aldım, finless 1.6 kurdum sanırım 1.7 test aşamasında o çıkınca onu da kurarım. mk808 ve mk808b da daha çok kullanıcı olduğundan ilgilenenler de fazla, haliyle custom romlar da çeşitli oluyor.
    Bu tip basit cihazlar da heleki custom modlar devreye girdiğinde donanım olduğunca sade ve basit ama yeterli olursa, romların gelişmesi de daha kolay olacaktır.
    Cihaz gerek işlemcisi gerek rami gerekse dahili belleği ile ev eğlencesi için yeterli bir kapasiteye sahip.
    Kullanmasını biliyorsanız 50 usd ye mk808 hemen hemen her ihtiyacınızı karşılayacaktır...

Mk808 de Xbmc ile harici player Mxplayer kullanarak Hw+ da 1080p film izleyebiliyorum, 4 çekirdekli laptopumdaki ve s3 telefonumdaki akıcılık yakalanabiliyor.
    http://www.xbmcandroid.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afterdarq -- 28 Şubat 2013; 17:22:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Afterdarq

quote:

selam arkadaşlar,

mk808 aldım, finless 1.6 kurdum sanırım 1.7 test aşamasında o çıkınca onu da kurarım. mk808 ve mk808b da daha çok kullanıcı olduğundan ilgilenenler de fazla, haliyle custom romlar da çeşitli oluyor.
    Bu tip basit cihazlar da heleki custom modlar devreye girdiğinde donanım olduğunca sade ve basit ama yeterli olursa, romların gelişmesi de daha kolay olacaktır.
    Cihaz gerek işlemcisi gerek rami gerekse dahili belleği ile ev eğlencesi için yeterli bir kapasiteye sahip.
    Kullanmasını biliyorsanız 50 usd ye mk808 hemen hemen her ihtiyacınızı karşılayacaktır...

Mk808 de Xbmc ile harici player Mxplayer kullanarak Hw+ da 1080p film izleyebiliyorum, 4 çekirdekli laptopumdaki ve s3 telefonumdaki akıcılık yakalanabiliyor.

merhabalar mesajınız daki xbmc yi biliyorum ama Hw+ nedir? bilgi verirmisiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Afterdarq

quote:

selam arkadaşlar,

yanıtlarınız için teşekkür ederim,
    mk808 de değerlendireceğim forumlarda biraz araştırayım bakalım.

• arkadaslar Acil biri yardim edebilirmi.. geekbyngten siparis verdim az once ama adres yanlis girmisim shipped olmadan nasil duzelteblirim ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: standbye

merhabalar mesajınız daki xbmc yi biliyorum ama Hw+ nedir? bilgi verirmisiniz...

Hardware decoding'in bir üst seviyesi... Bildiğiniz gibi software decoding, hardware decoding var işte bu da Doğan SLX gibi...
    Bazı filmlerde daha iyi bazılarında daha kötü oluyor, seçeneklerden değiştiriyorum...

quote:

yanıtlarınız için teşekkür ederim,
    mk808 de değerlendireceğim forumlarda biraz araştırayım bakalım.

Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf16

arkadaslar Acil biri yardim edebilirmi.. geekbyngten siparis verdim az once ama adres yanlis girmisim shipped olmadan nasil duzelteblirim ???

Customer Service Centre: service@geekbuying.com

Telephone: +86-(0)755-23943772

Phone Reception Hours: Sun. to Fri. 21:00-06:00, EST

Bir de Live Chat var online olduklarında oradan da yazabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

quote:

Orijinalden alıntı: nebube

Deneme ve torrent indirme amaçlı aldığım uhost1a'yı kutu içeriğiyle satıyorum.
    Cihaz gelir gelmez üstüne en son stabil rom'unu kurdum.
    2 gün kullandım. Sipariş verdiğim Uhost2 gelince boşa çıktı.
    Cihazın detaylı incelemesinehttp://www.squidoo.com/uhost-android-mini-pc-review adresinden ulaşabilirsiniz.
    İstanbul içi şişli, şişhane'den elden teslim edebilirim.
    Diğer iller için kargo masrafı alıcıya aittir.
    Kar eklemeden geekbuying'den bana gelişi (posta ve sigorta parası dahil) 65 TL'dir. Kenarda duracağına aynı fiyata satıyorum.
    Bilmeyenler için cihazın teknik specleri MK802 ile neredeyse aynı ama ısınma ve wifi açısından daha stabil bir cihaz.

Not: Uhost2'yi de minix neo x5 almak için satmaya niyetim var aslında.
    http://www.squidoo.com/uhost2-probox2-android-mini-pc-review
    Uhost 2 incelemesi de yukarda. Benim aldığım pakete umouse 2 dahil değil.
    İlgilenen olursa fiyatı 135 TL.
    Cihazın üreticisi smallart yazılım desteği konusunda çok iyi.
    En son JB güncellemesi çıktı. Ben henüz kurmadım.

minix neo x5 uzerıne takılan tum usb lerı desteklıyor mu ? yanı ekstra guc gereksınımı duymadan 2.5" lık hdd yı tanıyıp sorunsuz mkv fılm oynatabılıyor mu.. yoksa ılla onada ekstra gucmu gerekıyor

minix x5 kendi adaptörü ile beraber satılıyor . 5 volt 3 amperlik. eski laptop un harddiskini çıkarmıştım kullanabilmek içinde bir harddisk kutusu aldım. cihaza bağladım sorunsuz açtı.

mk808iiis adaptörsüz satılıyor elektriği televizyonun usb portlarından alıyor ama istersinirse ekstra bir adabtör alınabilir. güç cihaza bağlanan diğer aygıtların çalışabilmesi için önemli bir ayrıntı tv nin usb aygıtlarından alınan enerjinin yeterli gelmediğini ve tv yi de bozduğunu burada bir arkadaş yazmıştı. mk808 modelleri satıcısına göre adaptörlü veya adaptörsüz satılabiliyor onlar 5 volt 2 amperle çalışıyor ama çinlilerin gönderdiği adaptörler genelde 2 ampere yaklaşmıyorlarmış doğru adaptörü bir tek geekbuying gönderiyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 28 Şubat 2013; 21:33:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerxxx

quote:

Orijinalden alıntı: noyancelebi

arkadaslar su anda alınabılecekl en ıyı cıhaz nedır?

imito mx1
    mk803iii
    mk809
    cx803

veya bır baskası

tesekkurler

hepsini geç. şuan itibariyle en iyisi minix x5 .hem ethernet +16gb dahili hafıza + 3 usb yuvası +otg filan tamamdır. wifi çekimi daha iyidir .begenmezsen en azından 100mbps ile kaplo ile bağlanırsın. ben imito mx1 aldım pişmanım. otg yuvası elimde kaldı. çekimi düşük . kablo ile birtane A.P ile dibine kadar internet getirip öyle kullanıyorum. kısacası STICK tarzı olanların hepsi aynı b.k.

wifi konusunda belkkı cx803 one cıkabılır

antenı harıcı sekılde

• Başlığa ara ara girip bakıyorum, konular dağıldıkça toparlamak gerekiyor. Öncelikle cihaz için yazılım ve diğer konularda bilgi alabileceğiniz birkaç tane site var. Başka siteler de var tabi ama en iyileri bunlar :

- Freaktab.com: Finless yazılımları burada yayınlanıyor
    - Armtvtech.com : Levy20041 yazılımları bu siteden veriliyor ancak siteye DNS ayarı yapmadan giremezsiniz.
    - AllMiniPC.com : 2dark4u'nun kernel'ı buradan veriliyor. Yakında bunlar da kendi romlarını yayınlayacaklarmış.
    - Letitbit : Bunda da Anroid cihazlarla ilgili her türlü kaynak mevcut.

Yazılım işinde en önemli nokta kernel. O yüzden mutlaka 2dark4u'nun v1.4 kernel'ını cihazınıza yükleyin. Yakında v1.5 kernel da çıkacakmış. Yazılım olarak Finless 1.6 da dahil piyasada ne kadar rom varsa denedim diyebilirim. Şu anda favorim Levy'nin aşağıdaki adresteki romu :

http://www.armtvtech.com/armtvtechforum/viewtopic.php?f=13&t=858

Son derece stabil bir rom, içinde bahsettiğim v1.4 kernel'ı da var ve root edilmiş. Son Minix yazılımının üzerine yapıldığından açılışta Minix logosu çıkıyor. Bunun Finless'a göre en önemli avantajı (kernel'ı yapan arkadaşın söylediğine göre) akışkan videolarda donanımsal hızlandırma yapabilmesi. Bu romla youtube uygulaması sorunsuz çalışıyor ve hızınız yeterliyse hiçbir sitede takılma yaşamadan hd video izleyebiliyorsunuz. Şu anda bunda daha iyisi yok.

Finless 1.6 kullanmak isteyen arkadaşlar da oradaki kernel dosyasını v1.4 ile değiştirerek yükleme yapsınlar. Bu konu çok önemli ve gerçekten cihazın performansını çok değiştiriyor.

Üçüncü alternatif olarak da aşağıdaki rom var. Bunu da Levy yaptı ve içinde googletV uygulamaları ve XBMC ile ilgili birşeyler var. Bu yeni çıktı, daha denemedim.

http://www.armtvtech.com/armtvtechforum/viewtopic.php?f=13&t=1609

USB ethernet adaptörü konusunda da daha önceden de yazdığım gibi Asix AX88772 chipsetli olan cihazları tercih etmelisiniz. Bunlarda ağ hızını sonuna kadar (90 - 100 Mbit/s) kullanabiliyorsunuz. Diğerlerinde en fazla 5 - 6 Mbit/s oluyor. Ben bir tane Gigabit adaptör sipariş ettim gelince performansını göreceğim. Bir de Edimax EU-4208 marka adaptör var ve Türkiye'de satılıyor. Onu kullanırsanız iyi performans alırsınız.

Son olarak ben de birşey sorayım, birisi lütfen adım adım bu cihazdan bilgisayara nasıl bağlanılır anlatsın. Aramızda bağlanıp bilgisayardaki dosyalara erişebilen var mı ?

• Arkadaşlar,

dün MK808B ve yanında RC11 airmouse'um geldi.
    bunu sipariş verdim Aliexpress'ten: http://www.aliexpress.com/item/Free-RC11-Air-Mouse-keyboard-Original-MK808B-Bluetooth-Android-4-1-Mini-PC-RK3066-A9/627106452.html
    inanılır gibi değil ama adamlar 8 günde singapur post'la gönderdi.

Alet gayet güzel çalışıyor hızlı, 1080p mkv'leri sorunsuzca açıyor, yalnız siz bu konuda üstad olmuşsunuz, o yüzden birkaç sorum olacaktı, cevaplarsanız sevinirim.

Benim alette 4.1.1 var. kerneline bakmadım bile.
    Bu homebrew rom'lara yönelmenizin sebebi nedir? Tavsiye eder misiniz bu alet için?

Yani custom rom atsam, ki aslında içinde gelen de sanırım custom çünkü çin işi. boyut atlar mıyım? siz atınca "bugüne kadar niye CFW atmamışım, yazık olmuş geçen günlere" dediniz mi?

buhttp://www.armtvtech.com/armtvtechforum/viewtopic.php?f=13&t=1609'de herşey televizyona göre optimize edilmiş, güzel ama bunları tek tek indirip de yüklesek, ayarlasak olmuyor mu? yoksa hızlı olsun diye mi bunu tercih ediyorsunuz?

Ben severim CFW'i de ne biliim, elimdeki zaten herşeyi yapıyor. Ufkum mu dar? :)

Bir de önceki konuları tek tek okumadım ama bir ara usb-ethernet çeviricilerden bahsedilmiş. seko92 de şimdi belirtmiş şöylesi daha hızlı diye. Amaç ne bunu kullanmakta? Wireless var ya alette.. daha hızlı olsun diye mi?

Son olarak en çok tavsiye ettiğiniz cfw nedir?
    Cevaplarsanız sevinirim.

• Arkadaşlar hayırlı akşamlar..
    Yukarıda belirtilen linklerden MK808 Hybryd FW V2.1.2 1080p olan romu indirdim kurdum şayet google play sürekli bağlantı zaman aşımı hatası veriyor.
    Aynı sorunla karşılaşan başka arkadaş varmı çözümü nedir.?
    mk808 cihaz için orjinal rom bulabilirmiyiz?
    şlimdiden ilgilenen arkadaşlara teşşeküür edeirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirbas44 -- 1 Mart 2013; 21:10:10 >
  • mk808 için kullandığım 5 volt 2 amper adaptörüm bozuldu, Türkiye den internetten alabileceğim yer konusunda bilgisi olan arkadaş var mı? Yanıt için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirbas44
    mk808 cihaz için orjinal rom bulabilirmiyiz?
    şlimdiden ilgilenen arkadaşlara teşşeküür edeirm.

Orjinal mk808 için orjinal rom
    https://www.dropbox.com/s/v87tzxheepu1okk/new%20update_mk808_301.zip
  • 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.