Şimdi Ara

RK3066 Chipsetli Android MiniPc Ana Konu ve Teknik Destek (UG802-MK808) (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.386
Cevap
49
Favori
212.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akoray

quote:

Orijinalden alıntı: demirbas44
    mk808 cihaz için orjinal rom bulabilirmiyiz?
    şlimdiden ilgilenen arkadaşlara teşşeküür edeirm.

Orjinal mk808 için orjinal rom
    https://www.dropbox.com/s/v87tzxheepu1okk/new%20update_mk808_301.zip

Çok teşekkür ederim ilginiz için.
    MK808 Hybryd FW V2.1.2 1080p bu yazılım hakkındaki bir öneriniz veya fikriniz varmı?

• Arkadaşlar imito mx1 android aldım ve modemle arasında 10 metre yok imito modemi görüyor ama bağlantı kurulamıyor diyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

MK808 Hybryd FW V2.1.2 1080p bu yazılım hakkındaki bir öneriniz veya fikriniz varmı?

Rica ederim Ben 1080p için aşağıda ki rom u kullanıyorum ve çok memnunum sizin bahsettiğiniz yazılım ile ilgili bir fikrim yok...
    https://docs.google.com/a/geekbuying.com/file/d/0B2J_Nqv8IludekdMVFczelo2VUk/edit?pli=1

• bazı online film sitelerinde film izlemek isterken full screen yaptığım zaman tarayıcı kitleniyor bu durum sizdede oluyor mu, dolphin tarayıcı kullandım durum ondada aynı? neo x5 için fabrika yazılımı ve fineless in x5 için rootlu yazılımında durum aynı. adobe flash player versiyonu "11.1.115.11_120817" . acaba diyorum flash player la mı alakalı daha güncel bir versiyonu var mı bunun. birde full screen yapıyorsun ama tam full screen olmuyor tarayıcının üst barı gözüküyor tv plazma olduğundan o üst barın plazmaya yapışma riski var.
  • Arkadaşlar mk802iiis aldım dün geldi geldi. Bununla birlikte aldığım ultra mini klavyeyi satmak istiyorum. Cep telefonundan kontrol hoşuma gitti klavyeyi hiç kullanmadan aldigim fiyata vecegim. İlgilenen arkadaşlar mesaj atsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunebakanweb -- 2 Mart 2013; 19:49:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunebakanweb

Arkadaşlar mk802iiis aldım dün geldi geldi. Bununla birlikte aldığım ultra mini klavyeyi satmak istiyorum. Cep telefonundan kontrol hoşuma gitti klavyeyi hiç kullanmadan aldigim fiyata vecegim. İlgilenen arkadaşlar mesaj atsın.

satma arkadaşım, lazım olur. birine verirsin cihazla birlikte, cep telefonunu da mı vereceksin yanında?
    kaç kuruşluk şey zaten?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Rica ederim Ben 1080p için aşağıda ki rom u kullanıyorum ve çok memnunum sizin bahsettiğiniz yazılım ile ilgili bir fikrim yok...
    https://docs.google.com/a/geekbuying.com/file/d/0B2J_Nqv8IludekdMVFczelo2VUk/edit?pli=1

Kullandıgınız 1080p olan rom ilk cıkan sorunluydu arkadasınkı saha ıyı deneyın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar selam. GK802 ile ilgili çok güzel gelişmeler oluyor. Ama bu henüz başlangıç Yakın zamanda çok daha iyi duruma gelecek gibi duruyor.
    Ubuntu üzerinde wifi, external sd ve donanımsal hızlandırma artık çalışıyor ve yakında XBMC tarafında da çalışmalar hızlanacağa benziyor.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_ghud2WABw8#!
  • Cihazları loop olanlar (açılırmış gibi yapıp yeniden başlaması) , firmware yüklenemeyecek duruma gelenlerin hala kurtarma şansları çok büyük.

Bu işlemleri yaparken dikkat etmezseniz cihaza fiziksel zarar verirsiniz ve tamamen bozmuş olursunuz.

UG802, UG007 ve iç yapısı bunlara benzeyenler için (RK3066 çoğu benzerdir)

mk808_finless1.6 rom u indirin ( kurmasanız bile zipin içindeki "ROM Flash Tool.exe" programı gerekli)
    Zipi açın ve içindeki "ROM Flash Tool.exe" programını çalıştırın ( sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırırsanız daha garanti olur)
    Program açık kalsın şimdi cihaz tarafına geçelim.

Kasayı hiç acele etmeden maket bıçağı gibi bir aletle açın. Kısa devre işlemi için ucu açık bir kablo ya da ince uçlu düz tornavida edinin.

Fotodaki kırmızı halka içindeki iki pini kısa devre yaptırmamız gerekiyor.
    Kablo telleriyle veya düz tornavida ile (tornavida ucu iletken olmalı) kısa devre yaptırın ve öylece tutun elinizi çekmeyin. O sırada cihazı USB ile bilgisayara takın. HDMI takılı olmasın, bir şey görmeniz gerekmiyor. Yanınızda sadece cihaz, usb kablo ve PC olsun.
    "ROM Flash Tool.exe" programı cihazın bulunduğunu belirtecek(found). Tornavida ya da kabloyu kısa devreden çekin. Bundan sonrası ister direk "flash rom" yaparsanız ya da seçeneklerde istediğiniz imajları değiştirirsiniz. Recovery bölümüne linux bölümü bile atıp linux boot edebilirsniz, bu ayrı bir konu boşverin.
    mk808_finless1.6 UG802, UG007 ve benzeri cihazlarda çok stabil çalışıyor.
    "Flash Rom" işleminde olmadıysa önce "Erase NAND" butonuna tıklayıp sildirin peşinden flash rom yapın.

Tekrar ediyorum, bunları yaparken çok titiz olmalısınız , yazılım yükleme işlemine benzemez. Cihaz fiziksel hasar görür.

Wifi yi az da olsa güçlendirmek için anteni dışarı çıkarabilirsiniz. Anten üstünde yapışkan bant gibi bir şey varsa sökün, antene çeşitli atraksiyonlar yapabilirsiniz, hayal gücünüze bağlı. Ben hiçbir şey yapmadım :) Cihazı bozabilirsiniz :)

Edit: slatedroid.com da bu cihazlar için çok değerli bilgiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musamk -- 3 Mart 2013; 23:58:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Son olarak ben de birşey sorayım, birisi lütfen adım adım bu cihazdan bilgisayara nasıl bağlanılır anlatsın. Aramızda bağlanıp bilgisayardaki dosyalara erişebilen var mı ?

Dosyalara erişmeyi bırakın, iyi bir usb-ethernetiniz varsa 7-10gb belki daha fazla boyutlarda filmleri ağdan android cihazınızda izleyebilirsiniz.

Windows klasörü paylaşın ve içine film veya rastgele dosyalar atın.
    Es File Explorer kurun.
    Sol üstten ağ görünümünü seçin.
    Sağ üstten yeni-taraya tıklayın (ip biliyorsanız direk sunucu ya tıklayabilirsiniz)
    Bulunan ip üzerine tıklayıp basılı tutun.
    Açılan menüden sunucuyu düzenleye tıklayın.

Sunucu: 192.168.3.105 gibi bir şey görecekseniz
    onu 192.168.3.105/windosya olarak değiştirin.
    "windosya" sizin bilgisayarda paylaştığınız klasör ne ise o olmalı. örneğin 192.168.3.105/paylasim

Adsız ya da anonymous çentiğini kaldırın.
    Kullanıcı adı ve Şifre bölümü aktif olacak.
    Kullanıcı adı ve şifre, sizin windows açılış kullanıcı adınız ve şifrenizdir. Onları yazın.

Aşağıda görünen yazan yere tanımlayıcı bir şey yazın. 3.105/windosya gibi.

Benim ayarlarım aynen şöyle;

Etki Alanı: Boş bırakın
    Sunucu : 192.168.3.102/paylas
    Kullanıcı Adı: ... (siz, windows kullanıcı adınız ne ise onu yazın.)
    Şifre : ... ( win açılış şifre )
    Görünen: 102 paylas ( etkisi yoktur sadece takma ad )

Sonraki açılışlarda ip ler değişebilir. Tekrar taratmak zorunda kalabilirsiniz. IP yerine bilgisayar adı da yazılır ama program addan ip çözümlemek için zaman harcar.
    Yeni taramalarda yeni ip ler eklenebilir. Eski bulunanları silmeyin. Farklı zamanlarda eski ip ler de aktif olabilir.

Bende 3 tane var.
    192.168.3.101
    192.168.3.102
    192.168.3.103

Üçünü de deniyorum. IP lerin farklı olması. İlk açılan cihazın ilk sıradaki ip yi almak istemesindendir. Sabit ip kullanabilirsiniz ağ ortamında ama onun da zamanla çeşitli sorunları çıkar.

Hemen hemen tüm android ağ destekli dosya tarayıcılarında mantık böyle. BSPlayer film programında bile ağ böyle ayarlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musamk -- 4 Mart 2013; 3:15:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amermer

Arkadaşlar selam. GK802 ile ilgili çok güzel gelişmeler oluyor. Ama bu henüz başlangıç Yakın zamanda çok daha iyi duruma gelecek gibi duruyor.
    Ubuntu üzerinde wifi, external sd ve donanımsal hızlandırma artık çalışıyor ve yakında XBMC tarafında da çalışmalar hızlanacağa benziyor.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_ghud2WABw8#!

Harika haber. Bununla birlikte ( mamafi diyelim :) ) tv sticklerin bilgisayardan farkı kalmıyor. Gerçekten tam bir bilgisayar olmuş.

x markadan smart tv almıştım, normali ile arasında 400liraya yakın fark vardı. İlk birkaç gün hevesle kurcaladım güzel bir şey gibi gelmişti o zamanlar. Zamanla eksikler (çok büyük eksikler) canımı sıkmaya başladı. En büyük problem tarayıcısı yok. Firma kendi web sitesi hazırlamış , orada hangi linkler varsa onlara gidebiliyorsunuz. Sonra anladım ki bunun teletext e görüntü eklenmesinden bir farkı yokmuş. Tam bir fiyasko.

O 400 lira farkla 2 adet GK802 alınıyor ve TV ye takıldığı andan itibaren eksiksiz bir bilgisayara dönüştürüyor. Gerçekten birkaç sene sonra bu cihazlar sektore damgasını vuracak. Bu smart saçmalığını da bırakırlar sanırım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender
    Kullandıgınız 1080p olan rom ilk cıkan sorunluydu arkadasınkı saha ıyı deneyın

Teşekkür ederim, deneyeceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: santi74

Arkadaşlar,

dün MK808B ve yanında RC11 airmouse'um geldi.
    bunu sipariş verdim Aliexpress'ten: http://www.aliexpress.com/item/Free-RC11-Air-Mouse-keyboard-Original-MK808B-Bluetooth-Android-4-1-Mini-PC-RK3066-A9/627106452.html
    inanılır gibi değil ama adamlar 8 günde singapur post'la gönderdi.

Alet gayet güzel çalışıyor hızlı, 1080p mkv'leri sorunsuzca açıyor, yalnız siz bu konuda üstad olmuşsunuz, o yüzden birkaç sorum olacaktı, cevaplarsanız sevinirim.

Benim alette 4.1.1 var. kerneline bakmadım bile.
    Bu homebrew rom'lara yönelmenizin sebebi nedir? Tavsiye eder misiniz bu alet için?

Yani custom rom atsam, ki aslında içinde gelen de sanırım custom çünkü çin işi. boyut atlar mıyım? siz atınca "bugüne kadar niye CFW atmamışım, yazık olmuş geçen günlere" dediniz mi?

buhttp://www.armtvtech.com/armtvtechforum/viewtopic.php?f=13&t=1609'de herşey televizyona göre optimize edilmiş, güzel ama bunları tek tek indirip de yüklesek, ayarlasak olmuyor mu? yoksa hızlı olsun diye mi bunu tercih ediyorsunuz?

Ben severim CFW'i de ne biliim, elimdeki zaten herşeyi yapıyor. Ufkum mu dar? :)

Bir de önceki konuları tek tek okumadım ama bir ara usb-ethernet çeviricilerden bahsedilmiş. seko92 de şimdi belirtmiş şöylesi daha hızlı diye. Amaç ne bunu kullanmakta? Wireless var ya alette.. daha hızlı olsun diye mi?

Son olarak en çok tavsiye ettiğiniz cfw nedir?
    Cevaplarsanız sevinirim.

İlk sebep romların root'lu olmaları. Root edilmemiş cihaza her yazılımı kurup çalıştıramazsınız. Diğer sebep de bu romların bir sürü hatadan arındırılmış olmaları ve içlerinde yeni sürücüler barındırmaları. Orjinal romda çalışmayan bazı cihazlar (webcam gibi) bunlarda çalışabiliyor. Ayrıca bunların performansları kesinile orjinal romdan yüksek oluyor. Kıyaslamak gerekirse orjinal romda 720p çaözünürlükte aldığınız performansı custom rom ile 1080p'de alabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: musamk

quote:

Son olarak ben de birşey sorayım, birisi lütfen adım adım bu cihazdan bilgisayara nasıl bağlanılır anlatsın. Aramızda bağlanıp bilgisayardaki dosyalara erişebilen var mı ?

Dosyalara erişmeyi bırakın, iyi bir usb-ethernetiniz varsa 7-10gb belki daha fazla boyutlarda filmleri ağdan android cihazınızda izleyebilirsiniz.

Es File Explorer kurun.
    Sağ üstten yeni-taraya tıklayın (ip biliyorsanız direk sunucu ya tıklayabilirsiniz)

"windosya" sizin bilgisayarda paylaştığınız klasör ne ise o olmalı. örneğin 192.168.3.105/paylasim

Kullanıcı adı ve şifre, sizin windows açılış kullanıcı adınız ve şifrenizdir. Onları yazın.

Sonraki açılışlarda ip ler değişebilir. Tekrar taratmak zorunda kalabilirsiniz. IP yerine bilgisayar adı da yazılır ama program addan ip çözümlemek için zaman harcar.
    Yeni taramalarda yeni ip ler eklenebilir. Eski bulunanları silmeyin. Farklı zamanlarda eski ip ler de aktif olabilir.

Bende 3 tane var.
    192.168.3.101
    192.168.3.102
    192.168.3.103

Üçünü de deniyorum. IP lerin farklı olması. İlk açılan cihazın ilk sıradaki ip yi almak istemesindendir. Sabit ip kullanabilirsiniz ağ ortamında ama onun da zamanla çeşitli sorunları çıkar.

Hemen hemen tüm android ağ destekli dosya tarayıcılarında mantık böyle. BSPlayer film programında bile ağ böyle ayarlanıyor.

Çok teşekkürler bu akşam deneyeceğim. Gigabit ethernet adaptörüm yolda . Bu arada Windows ta tek yapmam gereken şey klasörü paylaşıma açmak mı ? Bir de bunları yapınca Windows'tan cihaza erişebiliyor muyum yoksa SMB yazılımı falan mı çalıştırmak gerekiyor ?

Son olarak da, siz bunları nereden öğrendiniz ?

• quote:

quote:

quote:

Es File Explorer kurun.

Bende 3 tane var.
    192.168.3.101
    192.168.3.102
    192.168.3.103

Çok teşekkürler bu akşam deneyeceğim. Gigabit ethernet adaptörüm yolda . Bu arada Windows ta tek yapmam gereken şey klasörü paylaşıma açmak mı ? Bir de bunları yapınca Windows'tan cihaza erişebiliyor muyum yoksa SMB yazılımı falan mı çalıştırmak gerekiyor ?

Son olarak da, siz bunları nereden öğrendiniz ?

Alıntıları Göster
    Evet sadece klasörü paylaşmanız gerekir. Windows tan cihaza erişmeyi hiç denemedim. Açıkcası ihtiyacım da olmadı. Dediğiniz gibi windows tan androide bağlantı yazılımlarla oluyor ama hiç bir şey kurmadan basit ayarlarla olur mu bilmiyorum, araştırmak lazım.

Windows tan android cihaza bağlanmanıza gerek yok. Android cihazdan Windows a bağlanın, cihazdaki dosyaları windows paylaşılan klasöre atabilirsiniz, veri çift yönlü. Tabi klasörü paylaşırken yazma yetkisi vermeyi unutmayın.

Klasör sağ tık, bununla paylaş seçeneğini boş verelim.

Klasör sağ tık, özellikler, paylaşım, gelişmiş paylaşım, bu klasörü paylaş çentiği seçin, izinlere tıklayın, Everyone seçin, İzin ver altındaki tam denetim çentiğini seçin, penceleri onaylayıp çıkın.

Nereden öğrendim ? PIC i saymazsak, win32 programcısıyım , android te yeniyim onu da sürekli araştırıyorum,unity 3d ile birlikte kavramaya çalışıyorum. Bir terslik olmazsa ve yeterli zaman da bulursam ileride unity ile android e oyun yapmayı düşünüyorum. Silahlı dev arazi araçları yarışı, rakibinizi vuruyorsunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musamk -- 4 Mart 2013; 14:44:12 >

• Çok güzel, kolay gelsin.

Bu arada ethernet adaptörüm gelmiş. PTT Kargo'yu bekliyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: santi74

Arkadaşlar,

dün MK808B ve yanında RC11 airmouse'um geldi.
    bunu sipariş verdim Aliexpress'ten: http://www.aliexpress.com/item/Free-RC11-Air-Mouse-keyboard-Original-MK808B-Bluetooth-Android-4-1-Mini-PC-RK3066-A9/627106452.html
    inanılır gibi değil ama adamlar 8 günde singapur post'la gönderdi.

Alet gayet güzel çalışıyor hızlı, 1080p mkv'leri sorunsuzca açıyor, yalnız siz bu konuda üstad olmuşsunuz, o yüzden birkaç sorum olacaktı, cevaplarsanız sevinirim.

Benim alette 4.1.1 var. kerneline bakmadım bile.
    Bu homebrew rom'lara yönelmenizin sebebi nedir? Tavsiye eder misiniz bu alet için?

Yani custom rom atsam, ki aslında içinde gelen de sanırım custom çünkü çin işi. boyut atlar mıyım? siz atınca "bugüne kadar niye CFW atmamışım, yazık olmuş geçen günlere" dediniz mi?

buhttp://www.armtvtech.com/armtvtechforum/viewtopic.php?f=13&t=1609'de herşey televizyona göre optimize edilmiş, güzel ama bunları tek tek indirip de yüklesek, ayarlasak olmuyor mu? yoksa hızlı olsun diye mi bunu tercih ediyorsunuz?

Ben severim CFW'i de ne biliim, elimdeki zaten herşeyi yapıyor. Ufkum mu dar? :)

Bir de önceki konuları tek tek okumadım ama bir ara usb-ethernet çeviricilerden bahsedilmiş. seko92 de şimdi belirtmiş şöylesi daha hızlı diye. Amaç ne bunu kullanmakta? Wireless var ya alette.. daha hızlı olsun diye mi?

Son olarak en çok tavsiye ettiğiniz cfw nedir?
    Cevaplarsanız sevinirim.

İlk sebep romların root'lu olmaları. Root edilmemiş cihaza her yazılımı kurup çalıştıramazsınız. Diğer sebep de bu romların bir sürü hatadan arındırılmış olmaları ve içlerinde yeni sürücüler barındırmaları. Orjinal romda çalışmayan bazı cihazlar (webcam gibi) bunlarda çalışabiliyor. Ayrıca bunların performansları kesinile orjinal romdan yüksek oluyor. Kıyaslamak gerekirse orjinal romda 720p çaözünürlükte aldığınız performansı custom rom ile 1080p'de alabiliyorsunuz.

cevap için teşekkürler.

• quote:

Evet sadece klasörü paylaşmanız gerekir. Windows tan cihaza erişmeyi hiç denemedim. Açıkcası ihtiyacım da olmadı. Dediğiniz gibi windows tan androide bağlantı yazılımlarla oluyor ama hiç bir şey kurmadan basit ayarlarla olur mu bilmiyorum, araştırmak lazım.

Windows tan android cihaza bağlanmanıza gerek yok. Android cihazdan Windows a bağlanın, cihazdaki dosyaları windows paylaşılan klasöre atabilirsiniz, veri çift yönlü. Tabi klasörü paylaşırken yazma yetkisi vermeyi unutmayın.

Klasör sağ tık, bununla paylaş seçeneğini boş verelim.

Klasör sağ tık, özellikler, paylaşım, gelişmiş paylaşım, bu klasörü paylaş çentiği seçin, izinlere tıklayın, Everyone seçin, İzin ver altındaki tam denetim çentiğini seçin, penceleri onaylayıp çıkın.

Nereden öğrendim ? PIC i saymazsak, win32 programcısıyım , android te yeniyim onu da sürekli araştırıyorum,unity 3d ile birlikte kavramaya çalışıyorum. Bir terslik olmazsa ve yeterli zaman da bulursam ileride unity ile android e oyun yapmayı düşünüyorum. Silahlı dev arazi araçları yarışı, rakibinizi vuruyorsunuz :)

musamk özelden yardımın için teşekkür ederim yazdığınız adımları uygulamama rağmen es file manager kullanarak paylaşım yapamadım. Her türlü şeyi yapıp istediğiniz klasörü paylaşım yapamıyorsanız fazla uğraşmayın hemen boş bir klasör yaratıp musamk yazığı adımları takip edip paylaşımı yapın sonra paylaşmak istediğiniz klasördeki dosyaları yeni dosyaya taşıyınız sorun çözülecektir. Bazen çeşitli sebeplerden klasör nedensiz paylaşılamıyor. İnatlaşmayın :)

• Ben de yapamadım. Bilgisayarın IP'sini bulmasina rağmen sunucu bulamadı diye hata veriyor.
  • mk808b için finles 1.7 romu yükledim.Diğer romlara göre sanki başlangıçta biraz daha geç açılıyor.
    Yükleme klasörünün içine eklenen rkremotecontrol.apk uygulamasını telefona yükledim sorunsuz bir şekilde aleti telefondan kontrol edebiliyorum. Güzel bir uygulama,yüklemenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historical2012 -- 4 Mart 2013; 22:20:37 >
  • 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.