Şimdi Ara

Returnal [PS5 ANA KONU] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
936
Cevap
18
Favori
36.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün oyunu finish act 2 ile birlikte oyunu bitirdim. Ancak farklı bir son ve bir kaç sır daha var oyunda bugün başlarım sanırım. Oyunda zorlananlar, başlamaya çekinenler için bir kaç yazı yazmak istiyorum.


    Arkadaşlar korkmayın ve pes etmeyin, ben bugüne kadar sürekli hikayeli macera aksiyon oyunları oynamaktan ileriye gidememiş bir insanım, yaklaşık 200 saat devirdim bu oyuna o kadar sevdim siz düşünün.


    Öncelikle oyunun başlarında zorlanacaksınız doğal olarak, ancak pes etmeyin zorlandıkça ölün. Öldükçe yeniden tasarlanan haritalar, loot sistemleri ve farklı zamanlarda farklı yerlerden değişik silahlar düşüyor, bu oyunu öldükçe zevk veren kısmı. Asla sıkılmıyor ve sinirlenmiyorsunuz. Oyuncuyu cezalandırdıkça ödül veren yapısı mevcut. Oyunda mavi ana kapılar var onların içinde genellikle ana göreve giden yol mevcut, mavi üçgen kaplarda ise extra itemler ve toplanılabilir güzel şeyler oluyor bunların hepsine girin çünkü içinde ether karsılıgı chekpoint yapabileceğiniz yerler, can barını fulleyip tazeleme, obailte karsılıgı yükseltme ve özellikler alabileceğiniz fabrikalar bulunuyor.


    Arkadaşlar oyunun temeli tamamen obalite toplanmaya dayanıyor, mümkün olduğu kadar obalite toplamaya çalışın, 1-2 tane bile olsa gidin dash atıp ortadan kaybolmadan almaya çalısın. Oyunda eliniz alıştıkça dash atmaya da alışacaksınız, böylelikle oyun kolaylaşacak ve bağımlı olacaksınız.. Bütün ana kapı ve mavi kare kapılara gidin bölüm içindeki, oradan topladığınız kadar obalite toplayın. Yakın dövüşlerde obaliteyi hemen alırsınız, ancak kalabalık kaos ortamındaysanız uzaktan vurdukça dash atarak obaliteleri alıp kacın tekrar ıuzaktan vurmaya devam edin. Obalite toplamak sizlere fabrikatör odasında oyunda size avantaj sağlayacak özellikleri almanıza yardımcı oluyor, sık sık ana kapı ilerle yaparsanız çok gücsüz bir şekilde ilerleyeceksiniz muhtemelen boss ile karsılastıgınızda hiç bir şansınız kalmayacak.


    Topladığınız obaliteler ile alacağınız ilk şey can barınızı %25 yükseltmek olsun, daha sonra astronot alın bu size ölünce bir yaşama hakkı daha veriyor öldüğünüz yerden devam ederek. Bir diğeri large silphium alın can barınızı genellikle fulleyerek tazeler, eğer yoksa normal silphım alın. Diğer alınabilecek ki ben oyunu iyi oynadığım için ilk bunu alırım; silah hasarı seviyesi yükseltici. Bunu da görürseniz mutlaka alın. Obalite kalır ise %15 koruma da alabilirsiniz. Fabrika da alınabilir şeyler ise, sarı bariyer kırıcı ve yakın dövüş hasarı arttırıcı, arıza varken silah hasarı yükseltmek, dash seviyesi arttırıcı vs şeyler. Bunlar biraz extraya giriyor, önceliği ilk yazdıklarıma verin. ( can barı %25 arttırma, astronot, large silphium).


    Parazit ve mor renkli kötü huylu eşyalar hakkında da bilgi vermek istiyorum. Bu tamamen sizin seçiminize ve şansınıza bağlı bir durum. BU 50-60 adet obalite içeren kristalleri kırmanızı tavsiye ederim, cünkü verilen arızaların kolay düzeltme gereksinimleri oluyor. Ekranın sol üstünde arızayı düzelmeniz için yapmanız gereken şey yazar, genellikle kolay düzeltilen gereksinimler oluyor o yuzden tereddüt etmeyin kırın onları iyi obalite düşüyor. Bazen de krıınca hiç bir şey olmayabiliyor, ben çok sık sık karsılastım. Kötü huylu resinleri sakın almayın pas geçin onları, kötü huylu silphuımları ise can barınız düşük bütünlükte ise almanızı tavsiye ederim, yüksek ve yeterli ise almayın. Oda diğeri gibi arıza verip bazen vermeyebiliyor. Kötü huylu konteynır sanıklarını ise açmanızı önermem içinden işinize yarar pek bir şey çıkmıyor. Arkadaşlar bu kötü huylu eşyaları 3-5 ether arası verip temizleyebiliyorsunuz ancak etheri daha önemli yerlerde kullanacağınız için temizlemek için ether basmanızı önermem. Etherlerinizi checkpoint noktalarında, yada haritanin ilk basında kapının solundaki ısıkta kullanarak yeni toplanabilir eşya almak için kullanabilirsiniz.


    Parazitlere gelince arkadaşlar net ve kısa söyleyeceğim. İyi olan özlelikleri varsa kötü olan özellikleri de var, size tavsiyem kötü özelliği sadece ''adrenalin seviyesi arttırmak adına 1 düşman daha fazla öldürme gerekli'' ve ''düşen obaliteler daha kısa sürede kaybolur'' olanları alın. Diğer kötü özellikleri olanlar oyun akışınızı ve oynanışınızı fena halde baltalayabilir sakın verdiği iyi özelliklere kanmayın. Bahsettiğim kötü özellikleri olan parazitleri alın.


    Mavi brooken yazan eşyalar sizin silah seviyenizi arttırır, onları toplayın mutlaka. Şöyle diyim, harita da bütün toplanabilirleri toplayabildiğiniz kadar toplayın sizin gelişiminizi ve yükseltmelerinizi kolaylaştırıp sizi bir sonraki boss ve biom da elinizi çok hafifletecektir.


    (not: oyundaki en zor boss biom 3 bossu, diğerleri eğer yükseltmeleriniz ve geliştirmeleriniz iyi ise çerez).


    Bosslara giderken envanteriniz de kullanılmamış bir adet astronot, mümkün ise 2 adet large silphium ve alabildiğiniz kadar silphium, ve seviyesini geliştirebildiğiniz kadar seviyesi yüksek silah. Can barınızda %25 arttırılmıs olsun, dash atmayı da doğru zamanlama ile kullanın boss karşısında şansınız epey yüksek olur.


    Özet geçersem sadece ana kapılara gidip ana görev yerini bulayım, bossa gideyim derseniz 3-5 senede bitirirsiniz bu oyunu. Bu sebeple sıkılan, ben yapamıyorum çok zor diyen bir yığın insan var. Oyundaki en büyük önyargı bu, vura vura sıka sıka ana göreve gitme hastalığı maalesef. Araştırarak yavaş yavaş, toplayarak, yükselterek kendinizi geliştirip öyle gidin bosslara.. Haritada gidilmeyen yer bırakmayın. Örnek olarak ben 1. ve 2. biom tamamlayıp 3. bioma direkt geçiş hakkım olmasına rağmen en azından 1.biom haritayı bitirip gerekli güçlendirmeleri yapıp öyle 3.bioma geçiordum size de tavsiye ederim.


    Yardıma ihtiyac duyan olursa soru sorabilir, hatta oyununda co op olarak gelip yardımcı da olabilirim. İyi oyunlar.





  • nier kullanıcısına yanıt

    Üstad çok güzel açıklama olmuş. Önceki sayfalarda arkadaşların rehberleri de izledim. Sonra baktım, ulan diyorum 1.boss'ta bişey de yokmuş ha  Tekrar yüklesem mi şunu yav dedim, yine başlayacağım galiba  


    Dün gündüz otururken ve bu oyunla ilgili mesajları okurken aklıma geldi, zamanında For Honor'a bakıp hiç bir şey anlamamıştım dövüş mekaniğinden, bu ne lan deyip silmiştim yine benzer şekilde. Yav şuna da bakayım, nasıl beceremedim ki dedim. Meğer Tutorial'da doğru düzgün okumadan dalmaya çalışmışım, buralarda nasıl takıldım ki ben ya dedim. Başladım güzel ilerledim. Sonra düşündüm, yahu dedim Returnal'ı da yükleyeyim geri...


    PC'de de Sekiro aldım, o da bu tarz zaten, kendimi zorlayacağım bakalım  





  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Ustad ben Sekiro bitirdim ama ciddi emek verdim, dedim ki onu bitiren bunu da bitirir. Simdi oyunu 1 hafta once indirdim, sadece denemelik oylesine girdim, 1 haftadir devamli arastiriyorum, Nier nickli gibi arkadaslarin sayesinde ogreniyoruz, hazirim deyince besmele cekip girecegim 1-2 gune ))

  • Tüm souls oyunları bitirmiş. Hatta platinlemiş biri olarak, zorluk bize sökmez deyip oyuna başladım

    3. dirilişte ilk boss'a ulaştım.
    Boss ile kapışırkem son fazında öldüm. Oyun aldı yine en başa attı. Oyunu bıraktım.

    Bu zorluk değil arkadaş. Bunun adı amelelik kimse kusura bakmasın ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darktemplar1903 -- 4 Temmuz 2022; 21:47:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt

    Souls oyunlarında öldüğünüzde kaybettiğiniz sadece üstünüzdeki runler oluyor. Tüm envanteriniz ve geliştirmeleriniz üstünüzde kalıyor. Heleki boss a giden kestirmeleri de açtıysanız bir sonraki doğuşta direk boss a gidebiliyorsunuz. Bir de üstüne run farmı yapıp, boss lara aşırı güçlü gelme şansınız da var.

    Rogue like oyunları ise öyle değil. Bu oyunlara böyle deniliyor diye biliyorum. Her doğuş yeni bir kumar bu oyunda. Bazen canınız çok iyidir , yeni doğuş şansınız vardır silah bulamamışsınızdır, bazende silahınız iyidir canınız yetmez. Sürekli kısıtlı alanda her yeri didik didik edip , birazda şansınızın yaver gitmesini umut edersiniz.

    Alışveriş yaptığınız marketlerde bile bu kumarı görürsünüz. İstediğiniz özelleştirmeleri değil de oyunun size sunduğu seçeneklerden birini seçip ilerlersiniz. Sıkıntılı bir oyun türü yani ama her spawn da yeni bir umut deyip devam ediyorsunuz oyuna  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt
    Şimdi bende deneyimleniyorum hocam da dediğiniz gibi geleni işten güçten vakit bulup kafa dağıtayım dersem kafayı yerim muhtrmel . 20 li yaşlarıma dönsem oynardım ama ne yolacak saç var ne vakit zevk almaya bakmak lazım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheUnderTaker-

    Souls oyunlarında öldüğünüzde kaybettiğiniz sadece üstünüzdeki runler oluyor. Tüm envanteriniz ve geliştirmeleriniz üstünüzde kalıyor. Heleki boss a giden kestirmeleri de açtıysanız bir sonraki doğuşta direk boss a gidebiliyorsunuz. Bir de üstüne run farmı yapıp, boss lara aşırı güçlü gelme şansınız da var.

    Rogue like oyunları ise öyle değil. Bu oyunlara böyle deniliyor diye biliyorum. Her doğuş yeni bir kumar bu oyunda. Bazen canınız çok iyidir , yeni doğuş şansınız vardır silah bulamamışsınızdır, bazende silahınız iyidir canınız yetmez. Sürekli kısıtlı alanda her yeri didik didik edip , birazda şansınızın yaver gitmesini umut edersiniz.

    Alışveriş yaptığınız marketlerde bile bu kumarı görürsünüz. İstediğiniz özelleştirmeleri değil de oyunun size sunduğu seçeneklerden birini seçip ilerlersiniz. Sıkıntılı bir oyun türü yani ama her spawn da yeni bir umut deyip devam ediyorsunuz oyuna  

    Oyun motive etmek için hiçbir şey yapmıyor. Her dirilişteki 1 saatlik emeğin çöpe gitmesi insana ufak çaplı sinir krizi yaşatıyor.

    Oysaki oyuna başladığımda çok heyecanlanmıştım.
    Offf bu nasıl atmosfer? Bu nasıl vuruş hissayatı diye oyuna sarılasım gelmişti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Oyunun bitirdik ama tower'ı bitiren var mı ? Kaç evre var ? Ben 3 evreyi de bitirdim sonra daha ilerleyemedim parmaklarım yoruldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun ciddi ilk siftahimi yaptim oyunda, basladim, olmeden bosa kadar geldim, ama canim azdi, o yuzden bosa girmedim ilk transport yerinden kendimi haritanin ortalarina ışınladım. Askiya alma dongusunu calistirdim ve ciktim oyundan. Bu aksam devam edecegim.

    Ama soyle bir durum var, oldugumuzde evet bastan baslamasi kotu ama etherler ve kılıç yanimizda kaliyor. Tekrar basladigimizda hizlica kimseye bulasmadan tekrar bosa kosarak gitmemiz mumkun. Askiya alma modu ayrica baya guzel olmus.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri35 -- 5 Temmuz 2022; 6:38:23 >
  • 2. bossu da hallettim bu safhadan sonra nasıl oynamalıyım direkt ilk mapi grindlayıp 3. haritaya mı geçeyim? O kadar run yaptıktan sonra salak saçma ölüyorum içim sıkılmaya başladı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadiusz Milik kullanıcısına yanıt

    Her dünyada sağlık barını artırabilecek kadar farmlasan, birkaç tane de sağlık paketin olsa tamamdır :)

  • Bayadir düşünüyordum oynamayı plusla gelince deneyim dedim, vuruş hissiyatı ve dualsense kullanımi harika özellikle piyasada bundan daha iyi vuruş hissiyatı olan bir oyun yok diyebilirim. Her döngude haritanın değişmesi güzel ama 6. Saatten sonra En baştan aynı döngüye başlamak baydı. İlk bossu öldürdükten sonra 2. Biomda ölürsem en baştan mı başlayacak yine? Permanent upgrade yapıyorsun ama diğer herşey gidiyor yine su tabancasiyla başlayıp silah arıyorsun 2 saat, öldükten sonra tamamen şans yeni harita bazen 30sn sonra bostasin, bazen de gez babam gez yolda öldürüyorlar daha Bossa gitmeden. Coop oynamak da bir seçenek ama tek basina keyif alamayıp coopda keyif almak gibi bir ihtimal göremedim.

    Bu oyunun soulslarla falan alakası yok, tamamen farklı türde, rogue like oyunlar bana göre değil onu anladım asla tahammül edemiyorum. Sirf zorluk var diye aynı kefeye koymamak lazım alakası yok iki farklı oyun türü.

    Zevk meselesi ama rogue like benlik bir tür değil. 4k 60fps de yağ gibi akıyor, vurus hissiyatı efsane hoş bir hikaye anlatimi var, şans vermek lazım ama benlik bir oyun değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunu yaklaşık 16 saatte toplam 15 kere ölerek bitirdim. Gerçekten mükemmel bir ''shooter'' oyunu olmuş. Platin trophy'e uğraşsam mı ona kararsız kaldım. Odalar sürekli değiştiği için toplanabilirleri tamamlamak çok uzun sürüyor mu emin olamadım. Platinleyen arkadaşların yorumunu bekliyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • T12 e gelip ilk bossu indiremedik coopta. Biraz fazla güçlü ilk boss 😄

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk defa 3 cü boss a geldim, 2. Fazda ana avrat iyi sövdüm allahtan ether harcayıp malzeme kaybetmeden yeniden doğduk fakat yeminle tekrar denemeye korkuyorum 😅

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyunu platinleyen arkadaşlara bir sorum olacak. Bölümleri bitirme trophyleri var oyunda biliyorsunuz, bu trophyleri o biom a her girdiğimizde alabilme şansımız var mı ? Yani oyun her döngüde o bölgeye başladığımızda tüm toplanabilirleri harita içine gizliyor mu yoksa bunları bulmak şansa mi kalmış oluyor ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wight Lord kullanıcısına yanıt

    Suspend et kendini, cloud'a upload et. Ölürsen tekrar indir clouaddan save'yi :)

  • bozcan kullanıcısına yanıt

    Tam olarak nasil yapiliyor hocam :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANIL007 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.